Şimdi Ara

Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2019 Arası Dönemi Kapsayan 2019-20 Mali Yılı Birinci Çeyrek Sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2019 Arası Dönemi Kapsayan 2019-20 Mali Yılı Birinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Vodafone hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

- Servis gelirleri ,2 organik büyüme ile 2,9 milyar TL

- Mobil abone sayısı 23,7 milyon

- 15,6 milyon 4.5G abonesi

- Mobil veri kullanımında %39 artış

- Sabit geniş bant abone sayısı 919 bin

- Vodafone Yanımda kullanıcısı 10,5 milyon

Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2019 arası dönemi kapsayan 2019-20 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, dijital bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone'un müşteri sayısı ve servis gelirlerinde istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Nisan 2019 - Mart 2020 mali yılının ilk çeyrek sonuçlarına göre, Vodafone Türkiye servis gelirlerinde çift haneli büyüme devam etti. Servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %17,2 artarak 2,9 milyar TL'ye yaklaştı. Aynı dönemde mobil servis gelirleri %17 yükseldi.

Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 389 bin net artış ile 23,7 milyonu aştı. M2M (Makineler arası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı ise 25,5 milyona ulaştı. Şirket faturalı abone sayısını yaklaşık 1,4 milyon artış ile 13,8 milyona çıkardı.

Vodafone'un 4.5G abone sayısı da birinci çeyrek sonu itibariyle 15,6 milyon olarak gerçekleşti. Türkiye'nin 81 ilinde 17,5 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4.5G'de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.

Sabit hizmetler servis gelirlerinde %20,8 artış

Genişbant teknolojilerinde de müşterilerine global deneyimini sunmaya devam eden Vodafone Türkiye'nin sabit genişbant abone sayısı son 12 aylık dönemde 182 bin yükselişle 919 bine ulaştı. Sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise geçen yılın aynı dönemine göre %20,8 arttı.

Şirketin yeni nesil erişim teknolojilerini kullanan abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre 120 bin artış ile 209 bine ulaştı. Vodafone Türkiye'nin yeni nesil erişim şebekeleri ile ulaştığı hane sayısı ise 7,6 milyona yükseldi.

"200 milyonluk dijital trafik"

Vodafone Türkiye müşterilerine uçtan uca ve radikal şekilde sadeleştirilmiş bir dijital deneyim yaşatmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdü. Müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek platformdan rahatça karşılayabilmesi için geliştirdiği "Vodafone Yanımda" uygulaması gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif dijital müşteri sayısı 10,5 milyonu aştı. Vodafone Yanımda'nın aylık ziyaret trafiği ise 200 milyonun üzerine çıktı.

Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2019-20 mali yılı ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %39,1 artış ile 351,7 petabyte'a ulaştı.

Vodafone Business servis gelirlerinde % 14,2 büyüme

İşletmelerin dijital iş ortağı olma vizyonuyla çalışan Vodafone Business da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal servis gelirlerini 2019-20 mali yılında bir önceki yıla göre % 14,2 artırdı.

Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan 2019-20 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"Vodafone olarak; ana faaliyet alanımız telekomünikasyon sektöründe istikrarlı büyümemizi sürdürürken, dijital bir teknoloji şirketi olma yolunda da hızla ilerliyoruz. 2019-20 mali yılımızın ilk çeyreğinde servis gelirlerimiz % 17,2 artışla 2,9 milyar TL'ye yaklaştı. Amacımız; daha iyi bir gelecek için herkesi birbirine bağlamak. Bu amaç ve Türkiye'nin geleceği ile sektörün gelişimine duyduğumuz güvenle yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yerli üretimi desteklemek en büyük önceliklerimizden biri. 2016 yılından bu yana yerli ve milli baz istasyonu ULAK için çalışmalarımız sürüyor. Uzman mühendislerimizle birlikte projeye ürün geliştirme sürecinde de aktif destek sağlıyoruz. Yerli üretime desteğimizi daha da perçinleyerek ULAK baz istasyonlarını yaz sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz."
    Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2019 Arası Dönemi Kapsayan 2019-20 Mali Yılı Birinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı - Vodafone Medya Merkezi
    Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2019 Arası Dönemi Kapsayan 2019-20 Mali Yılı Birinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı - Vodafone Medya Merkezi
    http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/vodafone-turkiye-346

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgfb -- 27 Temmuz 2019; 11:49:46 >

• Mobil veri kullanımında %39 artış

Ben şok.

Acaba mobil verinin açık olması kullanmak anlamına mı geliyor. 3 5 mbps ile ittire ittire kullanımı kullanımdan mı sayıyorlar acaba.

Ben kullanamıyorum arkadaş, kotam öylece duruyor.

Şirket faturalı abone sayısını yaklaşık 1,4 milyon artış ile 13,8 milyona çıkardı.

Şu bilgide fena. Ekranın ortasına şak diye bildiri gönderirsen tabiiki artış olur.

Te Allah'ım ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu forumdaki çok bilmişlere bitiyorum. Bölgesinde çekmiyor diye tüm Türkiye'de çekmiyor sanıyorlar. 23.7 milyon kişi komple mal zaten çekmeyen operatörü kullanıp her ay para, veriyorlar.

• Türkcell ve Avea da m2m den arındırılmış abone sayılarını neden vermiyorlar da toptan abone sayılılarını paylaşıyorlar acaba. Ayrıca ben vdf un kapsama alanından memnunum ülke genelinde gittiğim hiç bir yerde kapsama sorunu yaşamıyorum ayrıca benim köyde te 4.5 hizmeti veren tek oparetör (Sivas Koyulhisar bahçe köyü) tcell 3G veriyor tt ise şebeke hiç yok zaten ve bu arada iki hafta önce Ayvalık seyatinde yol boyunca hep 4g idi hiç 3G ye bile düşmedi telefon bütün yol boyunca

• Bugün sıradan yaptığım 3 operatör testi.

Konumla alakalı falan gibi zırvalıklara gerek yok, 7 8 ilçede durum bu. Açık ara eziliyor. Forumda zaten onlarca konusu açılıyor, 4.5G ana konusunda testler atılıyor.

Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2019 Arası Dönemi Kapsayan 2019-20 Mali Yılı Birinci Çeyrek Sonuçlar

Minimum yatırımla maksimum kazanç sağlayan bir firmayıda savunmak nasıl bir kafa yapısı bilemedim.

Block.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 27 Temmuz 2019; 15:39:59 >

• Ne olur blokla, yoksa hatrım kalır.

• Vodafone iyisin hoşsun da 4.5 g de sı*tın be güzelim 4 g de en geniş kapsamayi veriyor olabilirsin ama en b*ktan bağlantıyı sen veriyorsun hız yerlerde bunun Temel nedeni galiba gsm 850 frekansından yatırım yapmadan basit bir upgrade ile Türkiye'nin bir çok yerine 4 g bağlantısı sunmuş olman ki 3g bağlantın 4 g den çok daha üstün sayende 4 g bağlantısıni kapalı tutuyorum ama 3g de halen çok iyi olmandan mütevellit halen kullanıyorum sorunsuz ve gayet yeterli
    Umarım bu 4.5g rezaletini 5 g de telafi edersin artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır hocam eski bir Vodafone çalışanı ve ve şuan kullanıcısi olarak bu konunun bölgeyle konumla ilgisi çok Vodafone 4g de çok nadir yerlerde iyidir sebebinin bir kismida ustteki yorumda Vodafone 4.5 g ye yatırım yapmadı

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam birşeyi çok merak ediyorum 4 g kapatıp Vodafone 3g ile hız testi yapıp ekleyebilirmisiniz aynı yerden muhtemelen upload ve download hızları tersine dönecek

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Hayır hocam eski bir Vodafone çalışanı ve ve şuan kullanıcısi olarak bu konunun bölgeyle konumla ilgisi çok Vodafone 4g de çok nadir yerlerde iyidir sebebinin bir kismida ustteki yorumda Vodafone 4.5 g ye yatırım yapmadı
    Bölgeyle ve konumla alakası olduğunu bende biliyorum. Bu kadar insan kullanıyorsa demek ki bulundukları yerlerde çekiyor ki kullanıyorlar benim kast ettiğim o. Yoksa o kadar insan mazoşist mi her ay çekmeyen hatta para versin?

Çekmiyorsa taşır numarasını bu kadar basit.

• Size anlatamadığimiz olay şu cekim kalitesinde problem yok 4.5 g de intenet hızı olarak Vodafonun s*çtıgindan bahsediyoruz sanırım okumak ile anlamak arasındaki çizgidesiniz

• AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Birazdan 3 operatöründe 3G'de aynı konumdan testini atacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Size anlatamadığimiz olay şu cekim kalitesinde problem yok 4.5 g de intenet hızı olarak Vodafonun s*çtıgindan bahsediyoruz sanırım okumak ile anlamak arasındaki çizgidesiniz
    Yahu bende diyorum ki müşteri hızı azsa niye kullansın? Hızı yetiyor ki kullanıyor. Millet sabahtan akşama kadar speed test yapmıyor. Torrent çekmiyor telefonla. Facebook'ta falan takılıyor.

Bence sizin anlamanızda sorun var. Operatör fanboyları dolmuş burası. Bu konuya son mesajım kendi kendinize takılın.

Bekliyoruz

...................

İlginç Vodafone 4.5 de rezalet gerçekten 1 mbps bile çıkmayan yerler oluyor ama yaklaşık 6 farklı şehirde ve bir çok noktada bulundum kırsal şehir hız testi de yaparım çoğu yerde meraktan
    3g için söylüyorum 4g zaten rezalet daha 7 megabit altını görmedim ben Vodafone un 3g sinin halen çok iyi ve yeterli olduğunu düşünüyorum ki ortalama hızları 10 ile 15 arasıdır hep Vodafone un 4.5 g de ise 0.5 Mbps felan ama hakkını yemeyelim 4.5 upload çok iyi çoğu yerde

Valla yoğun kullanım yaparım, 3 operatörüde farklı yerlerde kullanırım ve kullanıcı yorumu yaparım.

Vodafone 4G rezalet. Turkcell varken acaba 3G'si iyimi diye takıp bakmam bile.

TT eh iste. Turkcell iyi olmadığı yerlerde işe yarıyor.

Turkcell'e laf edilemez zaten.

Turkcell ve TT ikilisi beni tatmin ediyor. Vodafone'da da hattım aktif olur, belki biyerde lazım olur diye. Ama Turkcell ve TT'nin yerine onu kullanmamam için tek çeken o olması lazım.

Bunları söyledikçe insanların zoruna gidiyor nedense

İlk mesajımda değindiğim 2. konuya da gık dememiş kimse, halbuki oda vodafone'un saçmalıklarından biri. Defalarca mağduriyet konuları açıldı.

O upload olayını sis651 hocaya bende sordum, bölgeseldir dedi.

Neyse ya yine fanboy diyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 27 Temmuz 2019; 18:8:48 >

Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Suan Konya Yhtdeyim Eskişehir e gidiyorum. Yol boyu 4.5g altina inmedi vodafone ama hizi mi cok dusuk yoksa trenin hizindan (255km suan) telefon mu verim alamiyor bilemiyorum ama 1mbps anca hiz geliyor. Kapsama var evet ama anca telefon gorusmesi sms atilir bu hizla forumda bu konuya 1dk da filan girdi.

• SYLAS S kullanıcısına yanıt
    O hızda görüşme bile yapılmaz abi Telefonda cayır cayır yanar valla.

Seyir hâlinde yüksek hızda hepsi patlıyor.

Bana kalırsa vodafone abone kazanımını haketmiyor, tt kazansın daha iyi. En azından iyi yatırım yapıyor. Çekiyor, hemde full ama hız yoksa neyleyim..

Mesajlarımda da bunu anlatmak istedim.

Hoş senin konumunda olsam turkcell tt yerine turkcell vodafone kullanırdım. Çünki tt a göre daha fazla avantajı var. Ama yok işte, bitik bi operatör. 2 sene önce açtığım talebimi bile tımlamadılar.

Çalışan kazansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

O hızda görüşme bile yapılmaz abi Telefonda cayır cayır yanar valla.

Seyir hâlinde yüksek hızda hepsi patlıyor.

Bana kalırsa vodafone abone kazanımını haketmiyor, tt kazansın daha iyi. En azından iyi yatırım yapıyor. Çekiyor, hemde full ama hız yoksa neyleyim..

Mesajlarımda da bunu anlatmak istedim.

Hoş senin konumunda olsam turkcell tt yerine turkcell vodafone kullanırdım. Çünki tt a göre daha fazla avantajı var. Ama yok işte, bitik bi operatör. 2 sene önce açtığım talebimi bile tımlamadılar.

Çalışan kazansın.
    TT ninde 3G si berbat inanilmaz bir gecikme sorunu var.Mesela bu sayfayi actim internet pasife dusuyor bu mesaji yazdiktan sonra gonderme tusuna basiyorum tekrardan hattin internete girmesi 10-15 bazen 30 saniye aliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 27 Temmuz 2019; 20:5:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.