Şimdi Ara

Volkswagen Caravelle 3 yıllık izlenimlerim,incelemem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
4
Favori
78.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • twinturboya yazılımla,dsg nin 600nm kapısına dayanılır
    kaldi ki orjinal haliyle bile sırt-bel-boyun düşmanıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Orijinalden alıntı: mago

öncelikle kazasız belasız kullanın, bende de aynı aracın 140 HP lik modeli.. renk Beyaz...

bir kez ben uzun yolculuk yaptım, bir de babam.. şehir içi de 1-2 kez kullandım.. nisan 17 trafik çıkışlı...henüz 1100 km de... salı günü ikincisini yapıcam allah nasip ederse...

ilk benim kullanmam da, km de 9.8 yaktı. ama çok zorladım, 200 km yi gördüm, sürekli aynı gaz ve viteste kalmadan, iniş çıkış yaptım...performans fena değildi.. 3 ve 5. vitesin güçlü olduğunu hissettim ben...

sonra babam da gitti aynı yere gitti geldi fakat onda 11 litre yaktı ve çekişinin, kendi arabası olan 2004 Starex 140 hp likten düşük olduğunu söyledi... özellikle kalkışlarda... bunun ESP ile alakası var mı acaba ??

sonuçta ikisi de 140 hp fakat starex 2500 CRDİ motor..

2012 140'lık TRANSPORTER kullanıcısı olarak bu aracın arkasından STAREX gibi araçların gelemeyeceği kanaatindeyim.

Diyelim ki geldi; var mı STAREX'te o konfor, o lüks ? 5 yıl sonra H100 muadili olacak bir araçtan bahsediyoruz.

öyle diyorsun ama, daha seri ve koltukları daha konforlu...

ayrıca aracıma arkadan hayvanın biri çarptı, arka stop ve onun altındaki küçük parça değişmesi için 1 ay parça bekledik,ve 10 gün oldu serviste şu anda araba...

strarex i adamlar 2 günde teslim ediyor..

• Uzun süre önce çekmiş olduğum video,kalitesiz olduğu için koymamıştım.Bu araçta en son şikayet edeceğim şey performansı.Düz yolda 3. vitese kadar patinaja düşebiliyor 235/55/17 yeni lastiklere sahip olmasına rağmen.
  • bende sürekli ailece iş için istanbul ankara yapıyorum annem,eşim ufak kızım 20 günde bir gidip geliyoruz,kızın arabası eşyası derken istanbuldan aldığım ürünleride yükleyemiyorum,ayrıca istanbul trafiğinde geçirdiğim zaman araba içinde kızımı ve ailemi çıldırtıyor,o yüzden caravelle veya vaneo vito tarzı araç bakıyorum,ama benim için en önemlisi 1. köprüden geçmesi,son zamanlarda dikkat ettim caravelle ler geçiyor,sizin bu konuda bilginiz varmı birde ankarada kızılay tunalı gibi yerlere girebiliyormuyuz teşekkürler..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

öncelikle kazasız belasız kullanın, bende de aynı aracın 140 HP lik modeli.. renk Beyaz...

bir kez ben uzun yolculuk yaptım, bir de babam.. şehir içi de 1-2 kez kullandım.. nisan 17 trafik çıkışlı...henüz 1100 km de... salı günü ikincisini yapıcam allah nasip ederse...

ilk benim kullanmam da, km de 9.8 yaktı. ama çok zorladım, 200 km yi gördüm, sürekli aynı gaz ve viteste kalmadan, iniş çıkış yaptım...performans fena değildi.. 3 ve 5. vitesin güçlü olduğunu hissettim ben...

sonra babam da gitti aynı yere gitti geldi fakat onda 11 litre yaktı ve çekişinin, kendi arabası olan 2004 Starex 140 hp likten düşük olduğunu söyledi... özellikle kalkışlarda... bunun ESP ile alakası var mı acaba ??

sonuçta ikisi de 140 hp fakat starex 2500 CRDİ motor..

2012 140'lık TRANSPORTER kullanıcısı olarak bu aracın arkasından STAREX gibi araçların gelemeyeceği kanaatindeyim.

Diyelim ki geldi; var mı STAREX'te o konfor, o lüks ? 5 yıl sonra H100 muadili olacak bir araçtan bahsediyoruz.

öyle diyorsun ama, daha seri ve koltukları daha konforlu...

ayrıca aracıma arkadan hayvanın biri çarptı, arka stop ve onun altındaki küçük parça değişmesi için 1 ay parça bekledik,ve 10 gün oldu serviste şu anda araba...

strarex i adamlar 2 günde teslim ediyor..

işte ne kadar kaliteli ki parçası bulunmuyo...

• ben araca kalıtesız ya da dandık demıyorum... Sadece servısı yavas... Belkı motor daha 1500 de ve ondan gıtmıyor ya da esp aracı tutuyor bılemıyorum... 100 km den sonra ıcerıye acayıp ruzgar alıyor, gurultu var ve arac hafıf ruzgarda gezmeye baslıyor... Servıse bıraktık ıste bakıcaklar...

Konsol ve dıreksıyon harıka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 model, motor 2.5tdi uzun şasi city van sahibiyiz 11 yıldır hususi amaçla kullanıyoruz çok memnunuz fakat hep aklım caravelle de.

Güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 10 Ağustos 2012; 1:04:28 >
  • Teşekkürler SAMET

Dün itibari ile 10 bin kilometreyi devirdik

Volkswagen Caravelle  3 yıllık izlenimlerim,incelemem
  • Allah Kazasız belasız daha nice 10 binler devirmeyi nasip etsin.

Hocam merak ettigim birsey var bu caravellelerin g.t.i.p numaraları nedir? Baya cok aradım ama bulamadım. Bir bilginiz var mı?

• Bugün petrolde basınçlı su ile aracı yıkadım kayar camlardan su aldığını farkettim VW firması benden bir eksi daha aldı camdan su alma ne ya nasıl bir kalitedir bu.Yağmurda ve çeşme suyuyla yıkarken sıkıntı yok kayar camın orda kuş pisliği gördüm makineyi iyice yaklaştırıp tuttum içine su aldığını farkettim nedir bu ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Bugün petrolde basınçlı su ile aracı yıkadım kayar camlardan su aldığını farkettim VW firması benden bir eksi daha aldı camdan su alma ne ya nasıl bir kalitedir bu.Yağmurda ve çeşme suyuyla yıkarken sıkıntı yok kayar camın orda kuş pisliği gördüm makineyi iyice yaklaştırıp tuttum içine su aldığını farkettim nedir bu ya.

araçta 12 volt girişler varmı bluoded filan bugun aracı sipariş ettik yarın almaya gidiyoruz 140 manuel vites olanını cevaplarsanız seviniriz
  • Allah kaza bela vermesın güzel bir aracınız var fakat yakıt konusunda bir sorun var 6-3 litre fabrika verisi alakası yok demişşiniz Fakat Fabrika verisi 6-3 veya 6-6 DSG şanzumana göre oldugu belırtılmıs 90km/h sabit hızda ve yarı taşıma kapasitesinde, kapalı kasa standart tavan için verilen değerdir. yani sizin söylediğiniz gibi fabrika verdiği değerlerle alakası yok gibi bir şey söz konus değil aracınızı 90 kmh hıza sabbitlediğinizde bunu görürsünüz zaten bunu dışında benım kendı transporterımızdan gördüğüm kadarıyla araba uzun kılometreler yaptıkça yakıtının dustugudur aynı şekil doblo ve caddy de ilk alındıklarında 7 litre civarı yakıyodular şimdi 5,5 civarlarında gezınıyorlar

yanlış hatırlamıyorsam 30.000 den sonra düşmeye başlıyacaktır yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minova -- 28 Aralık 2012; 17:04:22 >
  • Katalogdaki tüketim 6.3 demişsiniz. Yanlış var hocam katalogda ş.içi/dışı ortalaması 6.3 diyor. Ve bana kalırsa gerçekten çok güzel bir araç. Gayet konforlu ve performanslı araç. Fakat yine bana kalırsa 140 hp alınmalıdır. Nedeni ise çift turbolu olmadığından çok olmasada biraz daha yakıtının düşeceğine inanıyorum. Katalogda sizin aracınızın 140 hp versiyonuna da 6.3 ortalama verilmiş. Ama ben yinede 180 hp aracın çift turbo nedeniyle ş.içi biraz daha çok yakacağğını düşünüyorum.
  • Bugün itibariyle araç 15 bin km ye geldi.Yarın gidip aracın 2. periyodik bakımını yaptıracağım.Nelerin değiştiğini,90 km ile gitmeyi başarabilirsem sabit 90 ile ne kadar yaktığını yarın buraya koyarım allah kazasız belasız gitmeyi nasip ederse.

• Aynı araçtan bizde de var. Yeni kasa 45k da. Soruları ben de cevaplamaya çalışırım .
    Bu arada hocam sanki dsg dg200den daha mı yavaş.Araç kükrüyor ama 0-100 de 14 sn falan ölçtük biz.

• Kendi ölçümüme göre ben manuel ile 10 saniye civarında 100 e çıkıyorum net bir şey söyleyemiyorum.

DSG nin katalog verisi de 11.3 saniye diye biliyorum.

Edit : ASR yi kapatıp mı denediniz bilmiyorum ama ASR açıkken arada çok büyük fark oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 14 Mayıs 2013; 21:03:09 >
  • 1000TL verip eksoz alacaksaniz iyi bi chiptuningde fena olmaz(1000-1500TL gibi bisey olur)

180ps/400nm olur 220ps/480-500nm

Tuning yapmadan once arac laptop/vagcom a baglanir - bi tur atilir, gercek diagnos olur, butun parametreler kontrol edilir, bi problem(radyator kacagi gibi) cikmazsa chip yapilir(2 saat surebilir), problem varsa chip yapilmaz, once sorunlar giderilir, zaten iyi bi chipci bunlara dikkat eder, chipten sonra arac vagcoma baglanip bi tur daha atilir :) vagcomla ayriyetten bazi fonksiyonkarda aktif edilebilir, anti car jacking gibi.

Ayrica 10L/100km gayet iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın 2. periyodik bakımı yapıldı 90 km ile gitmeyi başaramadım giderken geç kaldım gelirken de akşama kalmayayım diye hızlı geldim.Buyrun fotoğraflar.

Başka servislerde durum ne bilmiyorum ben aracın bakımı yapılırken her aşamada başındaydım tüm usta ve çalışanlarla konuşma fırsatı buldum hepsi sağolsun çok sıcakkanlı davrandı tek aracının başında duran da bendim.

Periyodik bakım fiyatı hakkında bir şey söyleyecek olursam her zamanki gibi giydirdiler garantisi var el mahkum gidiyorum.

Fotoğraflar galaxy s3 ile çekildi.

• hocam iyi günler öncelikle aracınızı kazasız belasız kullanmanızı temenni ederim.

benimde şu an imzamdaki aracımı satıp 2004 model multivan yada daha üst model caravelle alma planım var.size birkaç soru sormak istiyorum.

ilk olarak mtv si 262 tl demişsiniz benim aracım 1.6 tdi ve 6 aylık mtv si 350 lira ucuz olmasının nedeni binek araç olarak geçmemesi mi?

ikinci olarak zorunlu trafik sigortası ne kadar?

üçüncüsü aracınızın koltuk oturma planını multivan daki gibi yaptırmayı düşündüğünüzü söylemişsiniz şimdiki oturma planı minibüs gibi mi?

son sorum aracın şehir için kullanım rahatlığı nasıl? mesela uzun bir sedan ile karşılaştırıldığında.
  • ScuttleButtin kullanıcısına yanıt
    İyi günler teşekkür ederim.

Aracım ruhsatta ticari değil hususi minibüs olarak geçiyor M2 sınıfına dahil bu yüzden mtv avantajı var.Motor hacmi 1968 cm3.

Zorunlu trafik sigortasını 15 mayıs gibi yaptırdım 321 lira ödedim.

Şimdi oturma planı orijinal Caravelle yani minibüs şeklinde önde bir şoför koltuğu ve bir yolcu koltuğu arka ise arkadan öne doğru 3 2 2 şeklinde.

Şehiriçinde çok rahat,klimayı açıyorum çok hafif müziğimi de açıyorum yayıla yayıla kullanıyorum kimilerinin engin araç hoşuna gidiyor,kimilerinin yüksek araç.Çok atik geliyor bana Caravelle 100 e kadar gerçekten keyifle kullanıyorum,öneririm Park problemi alışamayanlar için var.aracı 2 senede yeterince tanıdım şimdi her yere sığdırabiliyorum ben arkaya da cm ler kalacak şekilde park sensörü yardımıyla yanaşıyorum.İlk defa minibüs kullanacaksanız,ki imzanızdan anladığım kadarıyla Golf kullanıyorsunuz birazcık üzebilir park açısından.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.