Arkadaslar yeni kasa CC sahipleri icin bilgi paylasimi amacli boyle bir konunun yararli olacagini dusundum. Bu sebeple kisa zaman zarfi icerisinde ogrendigim bilgileri ve yaptigim gozlemleri paylasiyorum.
- Yol bilgisayariniz radyo kanallarini gostermeye ayarli ise, radyonuzu kapattiginiz zaman onun hemen solundaki tuketim/kullanim degerleri menusune geciyor otomatik olarak. Radyoyu tekrar actiginizda ise tekrar radyo menusune donmuyor sizin direksiyondaki tuslar ile manuel olarak yapmaniz gerekiyor.
- Eger emniyet kemeriniz takili degilse Auto Hold geri kaymayi onleyici sistem calismiyor ve devreye alinamiyor. Yanlislikla kemeriniz takili degilken nasil olsa Auto Hold acik demeyin ;)
- Bu direksiyon ve sistem diger VW'lerde de olduguna gore sadece CC'ye has bir durum olacagini dusunmuyorum ama korna ile kisa bip yapmak veya bir iki kere pes pese bip bip yapmak cok zor, korna tepkisi kotu, bastiginizda uzunca ve kabaca bir biiip cikiyor. Haliyle ufak uyari anlamindaki bipler siz istemeden ortami geren bipler haline donusebilir.
- Penta Oto ile gorustugumde ABT'nin CC 1.4 tsi icin olan yaziliminin henuz hazir olmadigini 1 ay sonra hazir olacagi soylendi. Ote yandan bana pek inandirici gelmese de CC'deki motorun Scirocco'daki motordan farkli oldugu soylendi, nesi farkli dedigimde ise motor numarasi/kodu bile farkli dendi, fakat teknik olarak nesinin farkli oldugunu soyleyemediler, turbosu mu farkli supercharger'i mi farkli peki diye sordum ama tatmin edici cevap alamadim. Aklima yatmamasinin ana sebebide CC'nin teknik verileri Scirocco ile birebir ayni. Motora farkli kod vermis olabilirler veya su pompasi, piston kolu vb. parcalarda ufak degisiklikler/gelistirmeler yapmisda olabilirler ama bu motoru scirocco'dan cok farkli oldugu anlamina gelmez. Ha ABT firmasi farkli kodlu ECU'ler icin olayi bastan ele aliyordur ona zaten bir sozum yok.
- Yakit tuketimi ile ilgili ilk full depo degerlerimi asagidaki resimlerde gorebilirsiniz. Yol bilgisayarinin yakit tuketim kismini hic begenmedim. Cok hassas, ortalama tuketim neredeyse anlik tuketim gibi inip cikiyor. Anlik tuketimde ayni sekilde cok hassas, trafikte dur kalk yaparken 49L gibi anlik degerler gorebiliyorsunuz.
- Bayi CC'lerin motorunun fabrikadan acilmis geldigini belli bir rodaj tavsiyesi olmadigini, alir almaz istedigimiz gibi kullanabilecegimizi soyledi. Bu durumda yakit tuketimi (acilmasi gereken motorlarda oldugu gibi) ilerleyen km'lerde sifir km verilerine gore duser mi, dusmez mi gorecegiz.
sn MISTER2 iyi düşünmüşsünüz, elinize sağlık. Benim aracım da 900 km'ye geldi, şimdiye kadar çok memnunum. Tasarım harika, çok sessiz, performans gayet yeterli, özellikle kalkışta gaza sadece dokunarak arabanın yağ gibi akıp gitmesi çok hoşuma gidiyor. Perşembe günü için AutoKing'den (Ankara) randevu aldım. Boya koruma (150 TL) + Komple kaput filmi (350 TL). Fiyatlar nasıl sizce, ve AutoKing hakkında referans var mı?
Bugun oto yikamada baska bir CC 1.4 TSI gordum lastikleri 235/40/18 Continental ContiSportContact 5'di. Benim arabamdakiler ise ayni ebat ama ContiSportContact 3.
Sizlerin lastikleri hangi model? Bunu VW'den arastiracagim. TR'ye ilk gelen partideki araclardan ve ilk alanlardanim acaba sonradan mi bir degisiklik oldu?
ContiSportContact 3 eski bir lastik ve rft ozelligi veya baska ozelligi yok. Arabanin katalogunda lastik markasi vermeden patlamaya karsi dayaniklilastirilmis lastik diyor. Acaba 5 modelinden mi bahsediyor? Kafam karisti biraz acikcasi......
quote:
Orijinalden alıntı: serbalik
sn MISTER2 iyi düşünmüşsünüz, elinize sağlık. Benim aracım da 900 km'ye geldi, şimdiye kadar çok memnunum. Tasarım harika, çok sessiz, performans gayet yeterli, özellikle kalkışta gaza sadece dokunarak arabanın yağ gibi akıp gitmesi çok hoşuma gidiyor. Perşembe günü için AutoKing'den (Ankara) randevu aldım. Boya koruma (150 TL) + Komple kaput filmi (350 TL). Fiyatlar nasıl sizce, ve AutoKing hakkında referans var mı?
Fiyatlar iyi bence. Koruma filmi az pahali gibi ama boya koruma uygun. Yalniz kaput filmin olayini iyi dusunun. Komple mi yaptiracaksiniz yarim mi? Zamanla uclardab kalkma falan olabiliyor veya film yapilmamis kisim ile ton farklari dogabiliyor. Filmin altindaki kisim yeni disindaki kisim daha soluk eski gibi. Tabi uzun sureli kullanimda. On tampon koruma filmide tas falan gelince delinip yirtilabiliyormus. Ben yaptirmadim acikcasi ama yaptiranada niye yaptirdin demem.
This message is very irrelevant to the topic, but instead of "CC Owners Club", the title should be "CC Kullanıcıları/Sahipleri Kulübü".
CC icin kaucuk paspas bulamadim, Dogus Oto'nun Passat icin yaptirmis oldugu kaucuk paspaslari aldim. 43TL gibi bir fiyati var, bence gayet uygun ve kalitesi ve tipi gayet iyi ama:
- Hem CC hem Passat paspas sabitleme delikleri yuvarlak. Ben cabukca baktim orjinal hali paspaslarin uzerinde denedim olur dedim cok uzerine dusmedim ama Passat'in iki deligi arasindaki mesafe biraz daha genis oldugunu farkettim. - Sag on paspas Passat'in zemin sekline gore yapilmis, kesilmesi lazim, tam oturmuyor. Sol on paspas CC paspasi ile birebir ayni sekil olarak ama deliklerin mesafesi biraz daha genis. - Arka paspaslar ise mukemmel. - Arabanin ici felaket kaucuk kokuyor, yeni araba kokusunu bastiriyor, bu sebeple yaza geldigimiz icin yikayip acik bir alanda birakin havalansin kokulari biraz hafiflesin.
Dogus Oto CC'ye ozel paspas yaparsa onu da alirim, yapmaz fiyat kalite iliskisi olarak bu paspaslar gayet iyi. Orjinallerinin daha pahali olacaktir.
Benim aracımın arka kapısının en sağında tırnak izi gibi 2-3 adet çizik vardı. (--- bu büyüklükte) .Büyük ihtimalle kapı açılırken bir yere sürtülmüş. Bu şekilde aldım aracı, orjinal kauçuk CC paspası istedim buna karşılık. Gayet güzel oturuyor ve hiç koku yapmıyor. Serviste 210 TL'ye satıyorlar yalnız.
Benim aracımın arka kapısının en sağında tırnak izi gibi 2-3 adet çizik vardı. (--- bu büyüklükte) .Büyük ihtimalle kapı açılırken bir yere sürtülmüş. Bu şekilde aldım aracı, orjinal kauçuk CC paspası istedim buna karşılık. Gayet güzel oturuyor ve hiç koku yapmıyor. Serviste 210 TL'ye satıyorlar yalnız.
Cizikleri dert etmeyin, nazarlik olsun, benimde kapi esiklerinde CC yazili olan aluminyum aksesuarlar cizik icinde kaldi, inen binen herkese ayagini oraya basma/surtme diyemiyorsun malesef.
Orjinal kaucuk paspaslari hangi servisten aldiniz? Acarlar Oto'da yoktu Passat icin olani verdiler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme