Şimdi Ara

Volkswagen, Mercedes, BMW ve AUDI cekismeleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
6.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynı yıl Almanyada 171.482 adet satıyor ki bir önceki 2009 yılına göre -0.5 lik bir düşüş yaşamış almanyada...yani 2009 da daha fazla satmış..bu tabloya göre yazdıkların mantıksız boş beleş yazılar oluyor maalesef gülecek halim kalmadı yemin ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

quote:

division bell passat 3 serisinden daha konforlu ve plastik seviyesi olarak aynıdır sen neyin derdindesin ?

ne kadar ucuz ve basit seylere takiliyorsunuz...

3 serisinin sırf başlıbaşına steptronic sanzumaninin maliyeti, passatin komple üretim maliyetinin yarısına denk gelir arkadaşım...

elmayla armutu karşılaştırmamayı ogrenmemiz gerek artık.

bu ara da konfor konusunda haklı olabilirsin de, plastik seviyesi lafına gelince;

yerlerdeyim...

steptronic'in maliyeti nedir yazsana tüm forum öğrensin o zaman ? dsg'ye ne artısı varmış onu da yaz bir zahmet !

5 serisindeki gibi neden geçişleri belirsiz değil madem o kadar passat'ın yarısı maliyeti var neden dsg gibi geçişleri ? anlatır mısın ?

passat'ın içine oturmadan yorum yapana biriyle plastik kalitesi tartışacak değilim

bencede yerlerdesin çünkü binmişsin ama görememişsin

merak etme daha 110 binde 2 enjektörünü pert edip 6 bin lira masraf açan bir passatla son 5 yıldır çokça sevişmiş bulunmaktayim.

iç mekan e90 ile mukayese dahi edilemez, açık ve net.

ayrıca şunu da belirtiyim, E90'ın sadece tek kapısındaki deri ve fitil tutarı, passatin 4 kapısının ucuz pazar malı plastik kaplamalarını satın almaya yeter...

Hangi ara maliyet hesabı yaptın da böyle mani gibi yazıyosun?
    Sanki biz hiç BMW ye binip görmedik malzeme kalitesini.Biraz ciddi olalım lütfen.

@Denizkubi
    Bu konuda 4 kaliteli Alman markasından bahsediliyor RÖNO nun ne işi var burda.Klasman farkı var.
    Röno daha Otomobil başkenti Almanya da araba yerine koyulamadı maalesef.

Dünyadan haberin yok bari biraz destekli at gören görmeyen de bişey bilip yazdığını zannedicek
    ,
    Renaultun Fransadan sonraki en büyük pazarı Almanyadır....

2010 yılında Fransada 744549 adet Renault satılmış ve hemen ardından 171482 adet ile Almanya gelmektedir....Yani Almanya Renaultun kendi memleketi olan Fransayı saymazsak Renaultun en fazla araç sattığı ülkedir
    Dünya birincisisidr Türkiyede satış rekorları kıran Renault bu listede 113580 adet ile ancak 6. olabilbiliştir.

Yani anlayacağın Almanlar olmazsa Renault en önemli pazarını kaybetmiş olur.Araştır öğren ondan sonra gel Renaultu Almanlar Renault yapıyor haberin yok.

Hangi Alman gidip de daha eli yüzü düzgün otomobil kategorisine girmeyen RÖNO ya para verir de alır Denizkubi efendi
    O satılanlar olsa olsa Almanya da ki Fransız şirketleridir ya da kalitesiz de olsa sırf ucuz olduğu için alanlardır.Yoksa araba olduğu için alınmaz RÖNO.
    Ha bi de Almanya da yaşayan milliyetçi fransızlar var tabii.

Arkadas verilerle konuşmuş, siz de kafanızdan atıp tutmuşsunuz, bir de kendinizi haklı sanıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: thekoch

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

division bell passat 3 serisinden daha konforlu ve plastik seviyesi olarak aynıdır sen neyin derdindesin ?

3 serisinin sırf başlıbaşına steptronic sanzumaninin maliyeti, passatin komple üretim maliyetinin yarısına denk gelir arkadaşım...

bu ara da konfor konusunda haklı olabilirsin de, plastik seviyesi lafına gelince;

yerlerdeyim...

steptronic'in maliyeti nedir yazsana tüm forum öğrensin o zaman ? dsg'ye ne artısı varmış onu da yaz bir zahmet !

5 serisindeki gibi neden geçişleri belirsiz değil madem o kadar passat'ın yarısı maliyeti var neden dsg gibi geçişleri ? anlatır mısın ?

passat'ın içine oturmadan yorum yapana biriyle plastik kalitesi tartışacak değilim

merak etme daha 110 binde 2 enjektörünü pert edip 6 bin lira masraf açan bir passatla son 5 yıldır çokça sevişmiş bulunmaktayim.

ayrıca şunu da belirtiyim, E90'ın sadece tek kapısındaki deri ve fitil tutarı, passatin 4 kapısının ucuz pazar malı plastik kaplamalarını satın almaya yeter...

Sanki biz hiç BMW ye binip görmedik malzeme kalitesini.Biraz ciddi olalım lütfen.

@Denizkubi
    Bu konuda 4 kaliteli Alman markasından bahsediliyor RÖNO nun ne işi var burda.Klasman farkı var.

Dünyadan haberin yok bari biraz destekli at gören görmeyen de bişey bilip yazdığını zannedicek
    ,

2010 yılında Fransada 744549 adet Renault satılmış ve hemen ardından 171482 adet ile Almanya gelmektedir....Yani Almanya Renaultun kendi memleketi olan Fransayı saymazsak Renaultun en fazla araç sattığı ülkedir
    Dünya birincisisidr Türkiyede satış rekorları kıran Renault bu listede 113580 adet ile ancak 6. olabilbiliştir.

Yani anlayacağın Almanlar olmazsa Renault en önemli pazarını kaybetmiş olur.Araştır öğren ondan sonra gel Renaultu Almanlar Renault yapıyor haberin yok.

Hangi Alman gidip de daha eli yüzü düzgün otomobil kategorisine girmeyen RÖNO ya para verir de alır Denizkubi efendi
    O satılanlar olsa olsa Almanya da ki Fransız şirketleridir ya da kalitesiz de olsa sırf ucuz olduğu için alanlardır.Yoksa araba olduğu için alınmaz RÖNO.

Arkadas verilerle konuşmuş, siz de kafanızdan atıp tutmuşsunuz, bir de kendinizi haklı sanıyorsunuz

+1.

• quote:

Renault Türkiyede 113.580 adet satıyor
    aynı yıl Almanyada 171.482 adet satıyor ki bir önceki 2009 yılına göre -0.5 lik bir düşüş yaşamış almanyada...yani 2009 da daha fazla satmış..bu tabloya göre yazdıkların mantıksız boş beleş yazılar oluyor maalesef gülecek halim kalmadı yemin ederim

http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=291803&baslik=Volkswagen%20Ocak%20ay%C4%B1nda%20d%C3%BCnya%20genelinde%20418%20bin%20ara%C3%A7%20satt%C4%B1!

Evet denizkubi, bir yorum alalım senden.

Ayrıca direkt satış adetlerini değil, pazar paylarını kıyasla. Almanya'da gelir seviyesi daha iyi olduğundan kişi başına düşen araç sayısı da daha fazla oluyor tabi ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: thekoch

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yerlerdeyim...

@Denizkubi

,

Hocam arkadaşların bazıları isim zikretmiyorum ne verilere bakıyor ne testlere bakıyor sadece kendi bildiklerini okuyorlar bir önceki sayfada yine verileri ve testleri ekledim ama maalesef ''sokakta hiç laguna göremiyorum''tarzı yaklaşımlarla karşılaşıyoruz.Sonra bu verileri yazdığımızda da biz suçlanıyoruz nasıl iş bu anlamadım vesselam...

• Bu konun açılma amacı da ortalığı karıştırmak şenlendirmek herhalde amacına ulaşıyor yavaş yavaş tebrikler.VW ve Renault'u aynı konuya koyarsanız birde vw'ni alman premiumlarına yakın kalite renault'a ise uzak derseniz olay çıkmaması mümkün değil.Böyle tartışmalardan bıktık deyipte böyle bir konu açmak çok gülünç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Renault Türkiyede 113.580 adet satıyor

http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=291803&baslik=Volkswagen%20Ocak%20ay%C4%B1nda%20d%C3%BCnya%20genelinde%20418%20bin%20ara%C3%A7%20satt%C4%B1!

Evet denizkubi, bir yorum alalım senden.

Ayrıca direkt satış adetlerini değil, pazar paylarını kıyasla. Almanya'da gelir seviyesi daha iyi olduğundan kişi başına düşen araç sayısı da daha fazla oluyor tabi ki.

Burada diğer modellerle bir kıyaslama yok ki VW nin Tr içinde kendi ocak ayı ortalamasına göre en iyi rakama ulaştığından bahsediliyor ayrıca ben VW satmıyor demiyorum ki hocam burada anlaşalım ilk önce anlatmaya çalıştığım olay şudur ki Renaultun dünyadaki en büyük pazarı şu an için Almanya'dır.Bunmda anlaşılmayacakl bir nokta göremiyorum sizden de aynı sitede yer alan bu tabloyu yorumlamanızı rica ediyorum
    http://www.arabam.com/Haber.aspx?haberID=291519&baslik=Renault%20T%C3%BCrkiye%27de%20113%20bin%20satt%C4%B1,%20Renaul..

• Gerçek adınızı bilmediğimden size Pink Floyd'un bir albüm adı ile hitap etme zorunluluğum şahsi tercihiniz.

15 bin mesajın içerisinde en en en ufak bir şekilde "VOLKSWAGEN XXX MARKASINDAN DAHA İYİDİR" veya "PASSAT EZER GEÇER" ya da "VW BİRİNCİ, GERİSİ ÇÖP" gibi ve/veya tarzı 1 adet mesaj getirin buraya, FORUMU BIRAKACAĞIM...!!!

Volkswagen hakkında ÇOK YAZMAM bu markanın diğer markalardan çok daha ileride olduğuna işaret olmadığı gibi benim bu marka hakkındaki özel düşüncelerim daima PASSAT forumu ile sınırlı kalmıştır. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

Fakat burada VW'ye saldırarak elnize ne geçiyor? En az 10 defa farklı dilde uzun uzun dile getirdim. BEN HİÇBİR ZAMAN VOLKSWAGEN FANATİĞİ OLMADIM. Zamanında JETTA 1.4 TSI 170 HP konularında alçaktan uçan jet pilotları forumdaki kavgalarla belki depremlere sebep olmuşlardır, aradan geçen 3 yılda bunu da aştığımıza inanıyorum, fakat geçmişten gelen eko sesi gibi her VW konusunda, her Passat, Jetta, Golf, Polo başlığında bu araçları dışkı ile eşdeğer tutup kullananları da gerizekalı tarzında damgalamanız size ne kazandırıyor?

NE?

Sempati mi topluyorsunuz? Size PM'den ulaşıp tebrik mesajlarımı mı gönderiyorlar. Anti-VW Grubu mu kurdunuz gizlice. Ben burada düzeltmeye çalışıyorum, siz her defasında yıkıyorsunuz. Her zaman sizin bu uslanmaz tutumunuza dikkat çekmeye çalıştıysam da bir türlü anlamadınız, anlamak istemiyorsunuz. Evet, benim bir VOLKSWAGEN PASSAT'ım var, size göre bu araç bir çuval kakadan ibaret, ama bana göre bu araç benim alınteri ile aldığım bir otomobil ve ben buna binmeye devam edeceğim ve bunu hiçbirşey ve hiçkimse de engellemeyecek, benzin 10 TL olsa bile.

Sizin de en azıdan emeğe saygı çerçevesinde biraz daha seviyeli ve biraz daha CİDDİ, evet çok daha CİDDİ bir yaklaşım içinde bulunmanız gerek.

Bu tutum ve yaklaşımınız size hiçbirşey kazandırmıyor.

Taner Göde

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde
    The Division Bell tarafından "vosvosçular" ve "haddini bilecek" ifade ve sözcüklerini içeren bu konu başlığı altındaki ilk mesajına karşı çarşaf kadar uzun bir mesaj yazmıştım, ancak 2 gündür devam eden Internal Service Error, Hata 500 ve HTML Sorunları işbaşındaydı, koca mesaj da güme gitti...

SN. GÖDE, yukardaki ithamlar ağır ve bir bazuka etkisi yaratmış olabilir lakin bu zemini hazırlayan sizlersiniz, başkası değil.
    Edit: bahsi geçen mesajı uçurmuşlar bile zaten hangi yarasi olan arkadas sikayet ettiyse artık...

• Volkswagen'de bir model satın alana enayi muamelesi yapmak herkesin yarın düşebileceği bir noktadır.

Polo,Golf,Jetta veya Passat? Bu modeller bizlerin "pahalı" olarak nitelendirmesine karşın neden iyi satış rakamlarına ulaşıyor, insanlar sırada bekliyor?

Düşünelim. C - D segmenti bir otomobil alacaksınız. Premium markaları pahalı olduklarından bir kenara bırakıyoruz. Diğer modeller arasından tercih yapacağız.

Şimdi söyleyin; Audi, Bmw ve Mercedes dışında sizlere en çok güven veren marka hangisi ? Alırken tereddüt etmeyeceğiniz ? Çoğu kişide bu marka Volkswagen.

Dizel otomatik alacaksınız. Piyasaya bakıyorsunuz. Çok seçenek yok, var fakat servis ağı az, 2. elde kaybı çok. Çok satılmıyor haliyle güven vermiyor. Volkswagen'e bakıyorsunuz 1.6 TDI motor, Dsg şanzıman. Marka daha çok güven veriyor insanlara. Buradaki tüm mesele bu.

Bende Volkswagen yok onu da belirteyim fakat bazı arkadaşların ciddi marka fanatikliği yaptığı konuda bariz belli.

Gelgelelim başlığa, Mercedes - Audi - Bmw çekişmeleri olabilir fakat Volkswagen premium marka değil.Burada işi yok. VAG'ın Audi'si ne güne duruyor?

Herkese iyi akşamlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the best or nothing -- 15 Şubat 2011; 23:03:15 >

• quote:

Gerçek adınızı bilmediğimden size Pink Floyd'un bir albüm adı ile hitap etme zorunluluğum şahsi tercihiniz.

15 bin mesajın içerisinde en en en ufak bir şekilde "VOLKSWAGEN XXX MARKASINDAN DAHA İYİDİR" veya "PASSAT EZER GEÇER" ya da "VW BİRİNCİ, GERİSİ ÇÖP" gibi ve/veya tarzı 1 adet mesaj getirin buraya, FORUMU BIRAKACAĞIM...!!!

Volkswagen hakkında ÇOK YAZMAM bu markanın diğer markalardan çok daha ileride olduğuna işaret olmadığı gibi benim bu marka hakkındaki özel düşüncelerim daima PASSAT forumu ile sınırlı kalmıştır. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

Fakat burada VW'ye saldırarak elnize ne geçiyor? En az 10 defa farklı dilde uzun uzun dile getirdim. BEN HİÇBİR ZAMAN VOLKSWAGEN FANATİĞİ OLMADIM. Zamanında JETTA 1.4 TSI 170 HP konularında alçaktan uçan jet pilotları forumdaki kavgalarla belki depremlere sebep olmuşlardır, aradan geçen 3 yılda bunu da aştığımıza inanıyorum, fakat geçmişten gelen eko sesi gibi her VW konusunda, her Passat, Jetta, Golf, Polo başlığında bu araçları dışkı ile eşdeğer tutup kullananları da gerizekalı tarzında damgalamanız size ne kazandırıyor?

NE?

Sempati mi topluyorsunuz? Size PM'den ulaşıp tebrik mesajlarımı mı gönderiyorlar. Anti-VW Grubu mu kurdunuz gizlice. Ben burada düzeltmeye çalışıyorum, siz her defasında yıkıyorsunuz. Her zaman sizin bu uslanmaz tutumunuza dikkat çekmeye çalıştıysam da bir türlü anlamadınız, anlamak istemiyorsunuz. Evet, benim bir VOLKSWAGEN PASSAT'ım var, size göre bu araç bir çuval kakadan ibaret, ama bana göre bu araç benim alınteri ile aldığım bir otomobil ve ben buna binmeye devam edeceğim ve bunu hiçbirşey ve hiçkimse de engellemeyecek, benzin 10 TL olsa bile.

Sizin de en azıdan emeğe saygı çerçevesinde biraz daha seviyeli ve biraz daha CİDDİ, evet çok daha CİDDİ bir yaklaşım içinde bulunmanız gerek.

Taner Göde

quote:

quote:

The Division Bell tarafından "vosvosçular" ve "haddini bilecek" ifade ve sözcüklerini içeren bu konu başlığı altındaki ilk mesajına karşı çarşaf kadar uzun bir mesaj yazmıştım, ancak 2 gündür devam eden Internal Service Error, Hata 500 ve HTML Sorunları işbaşındaydı, koca mesaj da güme gitti...

SN. GÖDE, yukardaki ithamlar ağır ve bir bazuka etkisi yaratmış olabilir lakin bu zemini hazırlayan sizlersiniz, başkası değil.
    Edit: bahsi geçen mesajı uçurmuşlar bile zaten hangi yarasi olan arkadas sikayet ettiyse artık...

Taner hocm boşver bunları bunlar gbi var forumda en guzel cevap susmaktr kendı kendlerne eğlensnler bnlara ıkı cıft soz
    esek hoşaftan ne anlar
    meyve veren ağaç taşlanır
    kedi ulasamadgı ciğere mundar der
    rahat ol sayın abım skma canını bolelerı ıcın

• wolksvagen ı çekiştirmemizin en büyük sebebi bence satıcı firmenın tok satıcı olması . Alıcıların kullanımından çok 2. elde değerli olduğunu ve prestij olduğunu kabul etmesi.

Ben wolksvagen alacak olsam öncelikle kalite sadelik ve yaşıma uygunluk ararım ama malesef 20 yeşındaki genç 2004 kasa passatı alıyor öyle bir biçime sokuyor ki o güzel araç gidiyor bir apaçi şahin geliyor. İşin diğer bi tarafıda wolksvagenda bu modlama olayı o kadar yaygın değil aracı alanlar orjinalliği ile yetine biliyor.

WV ile Audi arasında bence çok büyük bir fark yok asıl fark bmw mercedes ile wv audi arasındaki farklar. Bunuda ancak işin ustası olan kişiler yorumlayabilir. Bir çoğumuz meercedes bir tarafa audi bile kullanmamışızdır. Araçları eleştirmek kolay ama kullandığımız bildiğimiz araçları kıyaslayalım eleştirelim. Wolksvagen kullanmadan mercedesle kıyaslamayalım. Her firma araçlarını belli bir standarta göre ve müşterilerini memnun etmek için üretir. işin ayrıntısı üst düzey konforu sağlamaktır.

• quote:

Gerçek adınızı bilmediğimden size Pink Floyd'un bir albüm adı ile hitap etme zorunluluğum şahsi tercihiniz.

NE?

Taner Göde

quote:

quote:

Saygi deger Taner Abim,

yazdiklarina katiliyorum. Sorun burada basliyor iste, hemen hakaret yagdiriyorlar ki The Division Bell´in Üye Profilini sakladigi icin Kac yasinda oldugunu bile bilmiyorum. Burasi sanal alem, isteyen istedigi gibi atip tutuyor malesef.

• quote:

NE?

Taner Göde

quote:

quote:

sizin görüşünüzdür SN.GÖDE saygı duyarım.

her ortamda gerçekleri acı ve sert bir dille ortaya getirmek her zaman eleştiri oklarini çeker. yapacak bişey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

w
    WV ile Audi arasında bence çok büyük bir fark yok asıl fark bmw mercedes ile wv audi arasındaki farklar. Bunuda ancak işin ustası olan kişiler yorumlayabilir.

aslinda çok doğru bir noktaya değinilmiş. konunun bir özeti niteliğinde.

kendimden ornek vereyım, şirketin 07 model q7 si.

daha arac 4 yasında ve 100 bıne yenı geldi lakin son 2 yıl ıcınde cıkardıgı sorunları ve karsılarına fatura tutarlarını yazsam feleğiniz şaşar.Şansa da hepsi garantı bıttıkten sonra basladı.

300 milyarlik bir aracın bagaj kapağı düşer mi? veya daha 4 yasinda komple abs beyni bozulur mu?

bunlar baslica ornekler ve işin garip yanı arızaları garantiyede sokmuyor doğuş hazretleri.

zaten pek sevmezdım ıyıce sogudum bu grubun araclarından...

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Bu konun açılma amacı da ortalığı karıştırmak şenlendirmek herhalde amacına ulaşıyor yavaş yavaş tebrikler.VW ve Renault'u aynı konuya koyarsanız birde vw'ni alman premiumlarına yakın kalite renault'a ise uzak derseniz olay çıkmaması mümkün değil.Böyle tartışmalardan bıktık deyipte böyle bir konu açmak çok gülünç.

Konu nereden nereye geldi.

Ben Renault felan demeden arkadaslar sagolsun Renault satislarina vs. derken bu noktaya geldik. Iste sorun burada, Almanlarin cogu ne yapsin Renaultu allahin askina. Adamlar BMW, Mercedes, Audi ve VW´yi her zaman böyle bir birleri ile karsilastirirken biz hemen Renö - Passat karsilastirmasi yapiyoruz. Oysaki hem Renault kaliteli degildir nede VW kaliteli degildir. Ama bunu cogu kisi anlamiyor, VW dedinmi 360° derece degisip hemen herkezi istedikleri gibi istedekileri lafi söylüyorlar. Sorun burada basliyor, yani Saygi diye birsey yok. Sanal alem herkez atip tutup kesip biciyor.

Denizkubi,

aslinda sana yazacak hic birsey kalmadi. Sana simdi anlatsam bu yine ESS varmi yokmu olayina benzeyecegi icin yazmak kaale almak istemiyorum. Sen Laguna diyorsun bende sana diyorum ki Almanya´da Renö kac tane Laguna satmis, banane Renö kactane sattiysa Almanya´da. Sattigi araclar genelde, Clio, Megane ve Twingo´dur. Laguna alacak adam azdir yani, adam Laguna alacagina etrafina bakar cünkü etrafinda bir sürü istemedigin kadar cesit vardir.

Verdigin Testler icin, bende Dekra daki Rapora baktim Laguna ile Passat arasindaki farki gördüm. Durum Laguna icin icler acisi . Kaynak bir Sayfa geriyer git ....

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Mercedes ve BMW nin yeri belli. AUDİ sürekli başta bu iki firma olarak diğer maraklara sataşma politkası izliyor. Bunu Audi nin reklamlarından çok rahat anlıyabiliyorsunuz. Ama bilmiyorlar ki bu reklamlar Otomobil konusunda azda olsa bilgiye ve ilgiye sahip insanların tepkisini çekiyor.

VW Herkesin sevmesede saygı duyduğu bir firmadır. Ama Türkiyede Doğuş otonun fiyat politkası ve halkın yerlere göğe sığdırmaması yüzünden yine insanlar bu abartı şekilde yüceltenlere karşı antipadi besliyor.

Burası neticede otomobil formu. Burda devlet meseleleri yada Sinema, Müzikten konuşulmuyor. Sadece Otomobil konuşuluyor o yüzden de her konu en ince ayrıntısına kadar işleniyor.

Tamam Otomobil forumu haklisin konu "OTOMOBIL" olacak elbette ama konuda devamli alayci bir sekilde su Marka kötü bu Marka kötü denilmesi normalmi ?

Elbette değil. Herkes saygı çerçevesinde görüşlerini belirtmek zorunda. Kimsenin kimseye saygısızlık yapmaya hakkı yok. Dalga geçmeye hiç yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Mercedes ve BMW nin yeri belli. AUDİ sürekli başta bu iki firma olarak diğer maraklara sataşma politkası izliyor. Bunu Audi nin reklamlarından çok rahat anlıyabiliyorsunuz. Ama bilmiyorlar ki bu reklamlar Otomobil konusunda azda olsa bilgiye ve ilgiye sahip insanların tepkisini çekiyor.

VW Herkesin sevmesede saygı duyduğu bir firmadır. Ama Türkiyede Doğuş otonun fiyat politkası ve halkın yerlere göğe sığdırmaması yüzünden yine insanlar bu abartı şekilde yüceltenlere karşı antipadi besliyor.

Burası neticede otomobil formu. Burda devlet meseleleri yada Sinema, Müzikten konuşulmuyor. Sadece Otomobil konuşuluyor o yüzden de her konu en ince ayrıntısına kadar işleniyor.

Tamam Otomobil forumu haklisin konu "OTOMOBIL" olacak elbette ama konuda devamli alayci bir sekilde su Marka kötü bu Marka kötü denilmesi normalmi ?

Elbette değil. Herkes saygı çerçevesinde görüşlerini belirtmek zorunda. Kimsenin kimseye saygısızlık yapmaya hakkı yok. Dalga geçmeye hiç yok.

Benim bu konuyu acma sebebimde esas buydu,

ama konu yine ayni Türkiye´deki Politika sistemi gibi hemen saldiri ve elestiriye ugrayip daha sonra Renö Laguna - Passat karsilastirmasinda buldum kendimi. Simdi Renö biter Mazda ESS Sistemine gideriz. ESS Can Kurtariyormus sanki, gelip bunu simdi 10 gün 2 Sayfa yazar !

• Her ortamda gerçekleri acı ve sert bir dille ortaya getiren birisi varsa o da benim, siz değil...! Sizinki gerçek değil, gerçekle ilgisi olmayan saldırgan bir tutum.

Şu anda bu yazıları hiç de yazma taraftarı değilim ancak silinen ilk mesajınız buna sebep oldu. Moderatörden silinen mesajın başlığa iadesini rica ediyorum.

Silinen mesajınızda "vosvosçular haddini bilecek" gibi yakışıksız bir ifade kullanmanız hadleri sizin mi belirlediğini gösteriyor? Forumun tek sahibi siz olmadığınız gibi forumun hadlerini de siz belirleyemezsiniz, ben 43 yaşında, 2 çocuk sahibi evli bir babayım, bana haddimi siz mi belirleyeceksiniz, şu anda bile en pahalı BMW otomobili alabilecek maddi likiditeye sahibim, kaldı ki X veya Y markasının kullanıcıları, sevenleri, müdavimleri veya müptelalarının haddi olamaz, 40 yıllık Murat 124 halen işe yarıyorsa sahibi için o 40 saatlik bir F10 BMW'den belki daha değerlidir, sever, beğenir, illâ hemen gülmek, tükürmek ve dalga geçmek mi gerek?

Daha önceden elinizde bulunan ve 1.4 TSI 170 HP JETTA'cılara karşı kullandığınız malzemeler bu kişiler ve araçları artık ortada olmadığından büyük olasılıkla ne yapacağınızı şaşırdınız, silahlar hazır sıcakken "JETTA'mla BMW tokatladım" ile başlayan mesajlara atıfta bulunarak bu kişilere "hadlerini" bildirdiniz.

Ancak bu kişilerin bu tarz mesajları yok artık. Çünkü buna gerek yok artık. Hiçbir otomobil daha iyi ya da daha kötü değildir, sadece daha ucuz veya daha pahalıdır.

Burada her sözcük, her ifade ve her yazı tamamen bir iç yansıtma teşkil eder. Farkındaysanız çok uzun bir süre bu ANTİ-VW tutumunuza değinmedim, çünkü bu da sizin hür iradeniz. Bu yazıyı "vosvosçular haddini bilecek" şeklindeki mesajınız üzerine yazdım.

Taner Göde

quote:

sizin görüşünüzdür SN.GÖDE saygı duyarım.

her ortamda gerçekleri acı ve sert bir dille ortaya getirmek her zaman eleştiri oklarini çeker. yapacak bişey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

VW, BMW, Mercedes ve Audi'yle ceki$iyor da, Audi, Mercedes ve BMW, VW ile ceki$iyor mu acaba?

güzeldi bu, nick de vw_passat
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.