Şimdi Ara

Volkswagen, Mercedes, BMW ve AUDI cekismeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
6.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygi deger Arkadaslarim veya Ustalarim,

Otomobil Bölümü benim gibi herkezde takip ediyor. Yasi Kücük olan veya Büyük olan hepimiz buradayiz. Forumun Maksati birseyi tartismaktir, sorunlari tartismak oldugu gibi birseylerde paylasmaktir.

Ben Almanya´da kaliyorum (burada Dogdum Büyüdüm), yazim iyi degil, kurdugum cümlede yanlis anlasilma var ise affola. Malesef Forumda Volkswagen, Mercedes -> Renault -> Mazda tartismasini zaman zaman anlayamiyorum, anlamadigim gibi anlam veremiyorum. Sonucta herkez bir Araba aldimi begeni ile aliyor ama burada bu hevesi bile yok edebiliyoruz zaman zaman. Istegen seven Mazda 6 alir (Saygim sonsuzdur, begendigim bir aractir zaten), Renault alir Saygim sonsuzdur, Mercedes alir veya VW Jetta / Passat alir. Arabalar Kul yapisidir, hepsi neredeyse ayni sekilde üretiliyor (tüm üretim asamasini Canli gördüm, sonucta Araclar Robot ile Kasa yapilip daha sonra Donanimlar Insan eli ile Monte oluyor). Her Arabada malesef arti ve eksileri vardir. Kimi VW alir ömür boyu biner kimi Renault alir ömür boyu biner. Her aracin güzellikleri vardir ama her güzelliginde bir kusuru vardir. Bu Forumda hic kimse kimseye VW´ci söyle VW´ci böyle, Reno´cu su bu diyemez hakki yok. Adam arabasini severek ve begenerek almistir, bize hayirli demek düser. Ama simdi gidip bu konuya yanlis yanasmak ve kötülemek kötü elestiride bulunmak yakisik almiyor burada. O kisinin kim oldugunu bilmeden, o kisinin durumunu bilip bilmeden yazmak cok yanlis.

Kapanan konu malesef sonunda kapanmis, cünkü Üyenin biri "Passat Severler" Forumunda okuduklarini alaycil bir sekilde baska bir yere yazdigindan dolayi tabiki bu Marka Sahiplerine saldirircasina yazdigi icin (kimse yanlis anlamasin lütfen). Sonucta herkez aracini istedigini yapar, Marka´ya özel bölümde serbestce istedigini yazabilir.

Almanya´da herkez istedigi araca alip biniyor, Passat tabiki bu Sinifta daha cok satiyor ve degerini koruyor. Tabiki Passat ile kafa kafaya carpisan Model´ler Mercedes C Serisi, BMW 3 Serisi ve Audi A4´te harika araclardir (VW´den kalitelidirler !). Ama malesef bu Sinifin en genis arabasi "PASSAT" ondan Almanlar genelde her Modelin StationWagon (Variant, Avant, T-Model veya Touring vs.) aliyorlar, cok kullanisli ve Bagaj hacmi daha büyük oldugu icin. Yani her alicinin kitlesi ayridir, kimi Genis araba ister, kimi Sportip olsun der, kimi Prestij ister vs.. Herkezin düsüncesi ayridir, kulanimi ve amaci bile ayridir.

Almanya´da Japonlar ve Fransizlarda satiliyor tabiki, ama Model ler degisik ve azdir. Misal Renault Laguna fazla satilmiyor, Yolda sik sik görmek mümkün degil (en azindan benim kaldigim Bölgede) ama onun yerine Clio veya Twingo bolca görüyorum, Mazda 3 ve 6 görüyorum (hem güncel hemde eski Modelini), Honda CR-V, Honda Accord (daha cok SW), Honda Civic (HB), Citroen, Peugeot (her Modeli) görüyorum. Yani adi veya kalitesiz diyemeyiz simdi bu Markalarida. Burada secenek coktur, Frankfurt´a gelipte Otomobil Sokagi Otomobil Showroomlari ile dolu olan Hanauer Landstraße´yi mutlaka görmüstür. Secenek cok yani, isteyen, bütcesi neyi yetiyorsa o sinifta hangisi iyise hangisi hosuna gidiyorsa onu aliyordur. Otomobili baziliri ihtiyac yüzünden alir (Ayagimi yerden kessin hesabi), kimi Ekonomik ve Tasaruflu olsun der veya kimi Lüks olsun diye alir vs.. Ben simdi aracimi seviyorsam bir Esya yerinde görmüyorsam ve her zaman Elle yikayip bakimini vs. herseyini titizlikle yaptiriyorsam bu bir sucmudur sizce ?

Her sene ADAC veya nami deger bir sürü Otomobil Dergileri Testler yapiyor, her aracin arti ve eksileri vardir. Bir Arabanin Motoru bozulurken, digeri Elektronik Hata verir, digeri baska hata verir liste uzayip gider.

Yani buradaki VW Polemigi hicbir Alman Sitesinde yoktur (özellikle Motor-Talk.de Sitesinde). En cok VW´ye veya baska bir Markaya hedef alan Kitle Otomobil Bölümündedir oda yetmediki artik Markalara özel olan Bölümleride huzursuz edilmeye baslandi malesef. Bilip bilmeyen herkez hemen konuya daliyor, örnek Renault Markasi bile Mercedes ile ayni seviyeye getiriliyorki arada Malesef Kalite farki var (ve Mercedes Premium Sinifinda). Yani cok mantiksiz bir karsilastirma yapiliyor. Almanlar neden yeni B7 veya x Modeli ciktiginda ilk Mercedes, BMW, AUDI ve VW olarak karsilastiriyor araclari ? Yani demekki bazi Modellerin atisabilecek Rakipleri var ondan.

VW veya baska bir Markanin atismasini ve ileriye gidilmesini anlamiyorum acikcasi. Elinize geciyor burada atisipta, Madalya veriyorlarmi ? Yani Alan kisiyi enayi yerine koymanin, kirip, sayip sövmenin ne alemi var ?

Bunlar benim düsüncelerim, malesef cok kirici olabiliyoruz bu Forumda ki son zamanlarda bu tür Marka saldirilari epeyce cogaldi. Sayenizde Foruma soru sormak ve ögrenmek isteyen bile artik cekinir oldu. Ben bile artik yazi yazinca arada kalmaktan korkuyorum.

Hatam var ise özür dilerim,

Saygilar

• VW, BMW, Mercedes ve Audi'yle ceki$iyor da, Audi, Mercedes ve BMW, VW ile ceki$iyor mu acaba?
  • Audi ile VW nin sahibinin aynı olduğundan mıdır nedir bu üçlü çekişmeye dahil olmaya çalışıyorsunuz anlamadım.
    Ferrari ile Fiat aynı şirketin Linea sahiplerinin suçu ne o zaman?
  • Bu konuda katliam olacak.Görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Bu konuda katliam olacak.Görürsünüz.

Yok ya, bence bu konu ana ba$lik altina getirilir, altina da "Scirocco, Carrera, Gallardo ceki$mesi" diye bir ba$lik acilir, misler gibi devam eder konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

VW, BMW, Mercedes ve Audi'yle ceki$iyor da, Audi, Mercedes ve BMW, VW ile ceki$iyor mu acaba?

Fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabi
  • quote:

Konu katlima dönüsmez insallah,

cünkü benim anlam veremedigim burada kimse kimsenin x Marka kullandigi kisiye bu kadar alayca ve kücük düsürecek gözle bakmiyorlar. Ama Türkiye´de durum cok farkli, VW dedinmi hemen saldiri, Audi dedinmi hemen saldiri, Fiat de yinede saldiri alayci kücük düsürücü laflar görüyor.

@Baris, konuyu dagitmayalim lütfen !
  • audi güzel araçtır ancak tasarım olarak bmw nin önünde motor teknolojisi olarak özellikle dizel motorda bmw nin gerisindedir.mercedes ise bana hiç hitap etmeyen bir markadır.bu konuda yorum yapmam yanlış olur.vw ise audi alınamadığında alınacak markadır benim gözümde.ailemizde 3 adet vw grup araç var.bir a5 , bir a4 ve bir tane passat 1.4 tsi dsg.şunu söyleyebilirimki passat ne a5 den nede a4 ten daha geride bir araç.sadece algıda vw olduğu için audi alacak güçvarsa ikinci plana atılabiliyor.

uzun zamandır yeni 5.20 d almayı düşünüyorum.hala kendimi ikna edemedim.artıları arkadan itiş, motor ve a5 göre daha iyi içi tasarım.eksileri ise hala alışamadığım dış tasarım.son karar olarak birde yeni a6 yı görmeyi düşünüyorum.ancak bundan sonra alacağım araç kesinlikle önden çekişli olmayacak.

kısaca mükemmel araç henüz yapılmadı.hepsinin birbirine göre artıları ve eksileri var.

son söz kim ne derse premium üçlüsünü saymazsak vw kesinlikle diğer markaların 2-3 adım önündedir.bunu söylediğim için benimle alay edeceklerse varsın etsinler hiç umurumda değil.

over and under ın dediği gibi golf ün fiyatı uygun olsa kimse bu forumdan aynı sınıf başka araç almazzz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mulligun

audi güzel araçtır ancak tasarım olarak bmw nin önünde

kime göre neye göre ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

kime göre neye göre ?

bana göre canım kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Konu katlima dönüsmez insallah,

cünkü benim anlam veremedigim burada kimse kimsenin x Marka kullandigi kisiye bu kadar alayca ve kücük düsürecek gözle bakmiyorlar. Ama Türkiye´de durum cok farkli, VW dedinmi hemen saldiri, Audi dedinmi hemen saldiri, Fiat de yinede saldiri alayci kücük düsürücü laflar görüyor.

@Baris, konuyu dagitmayalim lütfen !

Mercedes, BMW, Audi'nin yaninda ceki$en VW olunca pek ciddiye alamadim konuyu, kusura bakmayin hocam. Buyrun, devam edin siz. Saygilar, hormetler.

• "İnsanların ön yargılarını yıkmak, atomu parçalamaktan zordur" demiş Einstein.
    Yasin hata yapıyorsun.
  • quote:

quote:

quote:

kime göre neye göre ?

o zaman sorun yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

kime göre neye göre ?

o zaman sorun yok

bana göre hiçbir zaman sorun yokk...isteyen istediğine binsin istediğini desin çok fazla ilgilenmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Saygi deger Arkadaslarim veya Ustalarim,

Otomobil Bölümü benim gibi herkezde takip ediyor. Yasi Kücük olan veya Büyük olan hepimiz buradayiz. Forumun Maksati birseyi tartismaktir, sorunlari tartismak oldugu gibi birseylerde paylasmaktir.

Ben Almanya´da kaliyorum (burada Dogdum Büyüdüm), yazim iyi degil, kurdugum cümlede yanlis anlasilma var ise affola. Malesef Forumda Volkswagen, Mercedes -> Renault -> Mazda tartismasini zaman zaman anlayamiyorum, anlamadigim gibi anlam veremiyorum. Sonoyu biner kimi Renault alir ömür boyu biner. Her aracin güzellikleri vardir ama her güzelliginde bir kusuru vardir. Bu Forumda hic kimse kimseye VW´ci söyle VW´ucta herkez bir Araba aldimi begeni ile aliyor ama burada bu hevesi bile yok edebiliyoruz zaman zaman. Istegen seven Mazda 6 alir (Saygim sonsuzdur, begendigim bir aractir zaten), Renault alir Saygim sonsuzdur, Mercedes alir veya VW Jetta / Passat alir. Arabalar Kul yapisidir, hepsi neredeyse ayni sekilde üretiliyor (tüm üretim asamasini Canli gördüm, sonucta Araclar Robot ile Kasa yapilip daha sonra Donanimlar Insan eli ile Monte oluyor). Her Arabada malesef arti ve eksileri vardir. Kimi VW alir ömür bci böyle, Reno´cu su bu diyemez hakki yok. Adam arabasini severek ve begenerek almistir, bize hayirli demek düser. Ama simdi gidip bu konuya yanlis yanasmak ve kötülemek kötü elestiride bulunmak yakisik almiyor burada. O kisinin kim oldugunu bilmeden, o kisinin durumunu bilip bilmeden yazmak cok yanlis.

Kapanan konu malesef sonunda kapanmis, cünkü Üyenin biri "Passat Severler" Forumunda okuduklarini alaycil bir sekilde baska bir yere yazdigindan dolayi tabiki bu Marka Sahiplerine saldirircasina yazdigi icin (kimse yanlis anlamasin lütfen). Sonucta herkez aracini istedigini yapar, Marka´ya özel bölümde serbestce istedigini yazabilir.

Almanya´da herkez istedigi araca alip biniyor, Passat tabiki bu Sinifta daha cok satiyor ve degerini koruyor. Tabiki Passat ile kafa kafaya carpisan Model´ler Mercedes C Serisi, BMW 3 Serisi ve Audi A4´te harika araclardir (VW´den kalitelidirler !). Ama malesef bu Sinifin en genis arabasi "PASSAT" ondan Almanlar genelde her Modelin StationWagon (Variant, Avant, T-Model veya Touring vs.) aliyorlar, cok kullanisli ve Bagaj hacmi daha büyük oldugu icin. Yani her alicinin kitlesi ayridir, kimi Genis araba ister, kimi Sportip olsun der, kimi Prestij ister vs.. Herkezin düsüncesi ayridir, kulanimi ve amaci bile ayridir.

Almanya´da Japonlar ve Fransizlarda satiliyor tabiki, ama Model ler degisik ve azdir. Misal Renault Laguna fazla satilmiyor, Yolda sik sik görmek mümkün degil (en azindan benim kaldigim Bölgede) ama onun yerine Clio veya Twingo bolca görüyorum, Mazda 3 ve 6 görüyorum (hem güncel hemde eski Modelini), Honda CR-V, Honda Accord (daha cok SW), Honda Civic (HB), Citroen, Peugeot (her Modeli) görüyorum. Yani adi veya kalitesiz diyemeyiz simdi bu Markalarida. Burada secenek coktur, Frankfurt´a gelipte Otomobil Sokagi Otomobil Showroomlari ile dolu olan Hanauer Landstraße´yi mutlaka görmüstür. Secenek cok yani, isteyen, bütcesi neyi yetiyorsa o sinifta hangisi iyise hangisi hosuna gidiyorsa onu aliyordur. Otomobili baziliri ihtiyac yüzünden alir (Ayagimi yerden kessin hesabi), kimi Ekonomik ve Tasaruflu olsun der veya kimi Lüks olsun diye alir vs.. Ben simdi aracimi seviyorsam bir Esya yerinde görmüyorsam ve her zaman Elle yikayip bakimini vs. herseyini titizlikle yaptiriyorsam bu bir sucmudur sizce ?

Her sene ADAC veya nami deger bir sürü Otomobil Dergileri Testler yapiyor, her aracin arti ve eksileri vardir. Bir Arabanin Motoru bozulurken, digeri Elektronik Hata verir, digeri baska hata verir liste uzayip gider.

Yani buradaki VW Polemigi hicbir Alman Sitesinde yoktur (özellikle Motor-Talk.de Sitesinde). En cok VW´ye veya baska bir Markaya hedef alan Kitle Otomobil Bölümündedir oda yetmediki artik Markalara özel olan Bölümleride huzursuz edilmeye baslandi malesef. Bilip bilmeyen herkez hemen konuya daliyor, örnek Renault Markasi bile Mercedes ile ayni seviyeye getiriliyorki arada Malesef Kalite farki var (ve Mercedes Premium Sinifinda). Yani cok mantiksiz bir karsilastirma yapiliyor. Almanlar neden yeni B7 veya x Modeli ciktiginda ilk Mercedes, BMW, AUDI ve VW olarak karsilastiriyor araclari ? Yani demekki bazi Modellerin atisabilecek Rakipleri var ondan.

VW veya baska bir Markanin atismasini ve ileriye gidilmesini anlamiyorum acikcasi. Elinize geciyor burada atisipta, Madalya veriyorlarmi ? Yani Alan kisiyi enayi yerine koymanin, kirip, sayip sövmenin ne alemi var ?

Bunlar benim düsüncelerim, malesef cok kirici olabiliyoruz bu Forumda ki son zamanlarda bu tür Marka saldirilari epeyce cogaldi. Sayenizde Foruma soru sormak ve ögrenmek isteyen bile artik cekinir oldu. Ben bile artik yazi yazinca arada kalmaktan korkuyorum.

Hatam var ise özür dilerim,

Saygilar

Siyah yazı ile belirtiğim bölümlerde sorunlar var maalesef...VW yi premium markalarla karşılaştırırken bişey yok veya bunu adil görüyorsunuz ama vw yi başka araçlarla karşılaşitırınca itiraz ediyorsunuz burada hatayı klendinizde aramalısınız...almanyada görüp göremediğiniz modeller beni ilgilendirmiyor şahsen...Ben de yaşadığım yerde hep Renault görüyorum ,honda görüyorum ,toyota görüyorum,az da olsa vw görüyorum burada her yer laguna kaynıyor.
    almanlar araç üretip dünyaya pazarlıyorlar ve bunu da çok iyi yapıyortlar tabi ki bu kıyaslamalareı öncelikle kendi marka ve modelleri ile yapacaklar...almanlar otomobilde öncüdür ama buna sığınarak da eşşeğe altın semer vurma çabaları da o kadar anlamsız...Malzeme kalitesi konuları vs arz talep meselesidir ve üretim stratejisidir.Pek çok donanım ve teknolojinin ortak kullnıldığı global bir dünyada yaşıyoruz .Yani ben almanım ben premiumum ben daha iyiyim vs zırcvalarını geride bıraktık bile ..otomobile güçlü yatırım yapan bütün büyük firmalar üç aşağı beş yukarı benzer araçları üretiyor zaten melzemesi vs en son noktaya kadar robotlar imal ediyor
    bu seri üretim yahu rols royce mi bentley mi bu ?Bu noktadan sonra iş sadece reklama ,show a,testlere dayanıyor...eskiden araba almak kolaydı belli marka ve modeller vardı şu an öyle değil adam mercedese volvoya gidiyor yahu bir de hyundai ye uğrayalım diyor.

olayları durumları reel olarak değerlendirmek gerekiyor Nasıl ki almanların vitrini mercedes ise korenin hyundai amerikanın dodge fransanın renault

• meyve veren ağaç taşlanır

gereksiz tartışmaları genelde yaratan kesim belli bunların zaten forumda polemik yaratmaktan başka işi yok

zamanında jetta ile başlayan olayı tüm VW sahiplerine mal edemezsiniz

division bell passat 3 serisinden daha konforlu ve plastik seviyesi olarak aynıdır sen neyin derdindesin ?

yeni 5 serisinin konforla alakası yok uzun yolda arkasında oturmak imkansız ön koltukta insanı boğuyor bana gelip de bmw şöyledir yok böyledirle gelme

320d sedan ve coupe'yi herkeze tavsiye ediyorum ancak kendi kriterlerimde bu böyle bunu aile arabası olarak önermem veya konfor düşünen birine

sende şu otörlük olayını terket de ortam yumuşasın biraz herkezin kriterleri kendine göre farklıdır arkadaşım da her açıdan o araba diğerinden üstün gibi bir anlayış bence kabul edilemez
  • 5 serisi ve passat kıyaslamasıyle ilgili şunları söylemek istiyorum,

sokakta yeni passat geçsin kafamızı çeviririz bakarız, vay be cidden güzel araba deriz.

bir 5 serisi geçerse önce bir nefes alırız sonrasında tank gibi araba anasını satıyım diyip arkasından içimiz gide gide bakarız
  • yıldız başkadır..bmw bir başka..bu ikisini ayrı tutuyorum oncelikle..

audi de ayrı güseldir,vw diğer markalardan ayrıdır bencede..bu konuya bende katılıyorum..bir fiat bir ford la aynı fiyatta donanımları aynı olduğu surece her zaman alman olan vw nin tercihi taraftarıyım.vw nin türkiyedeki yeri çok daha ayrı.premium markalar hariç en prestijli olan yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

division bell passat 3 serisinden daha konforlu ve plastik seviyesi olarak aynıdır sen neyin derdindesin ?

ne kadar ucuz ve basit seylere takiliyorsunuz...

3 serisinin sırf başlıbaşına steptronic sanzumaninin maliyeti, passatin komple üretim maliyetinin yarısına denk gelir arkadaşım...

elmayla armutu karşılaştırmamayı ogrenmemiz gerek artık.

bu ara da konfor konusunda haklı olabilirsin de, plastik seviyesi lafına gelince;

yerlerdeyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

yıldız başkadır..bmw bir başka..bu ikisini ayrı tutuyorum oncelikle..

audi de ayrı güseldir,vw diğer markalardan ayrıdır bencede..bu konuya bende katılıyorum..bir fiat bir ford la aynı fiyatta donanımları aynı olduğu surece her zaman alman olan vw nin tercihi taraftarıyım.vw nin türkiyedeki yeri çok daha ayrı.premium markalar hariç en prestijli olan yani

donanımları aynı değil donanımı az olmasına rağmen alman diye daha pahalı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.