Şimdi Ara

Volkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın Aleyküm forumdaşlar. Bugün forumun neşe kaynağı dsgli passatın incelemesini elimden geldiğince yapacağım. Araç 2015 model 2.0tdi 150Bg Dsg comfortline passat hiç bir ek donanım mevcut yok araçda. Aracımız bugün itibari ile 86.xxx km ye geldi bugüne kadar ki tecrübelerimi sizinle paylaşacağım. Araç kiralık bir araç olup 100kmden 86.xxx km ye kadar araç bizde tüm bakımlarını biz yaptırdık şimdi de yolcu etme vakti geldi artık. Artık inceleme kısmına geçelim ;

Tasarım ;

Kişiden kişiye göreceli bir kavram olduğu için üzerinde pek durmayacağım ancak ben ledsiz ve 18 inc jantsız passatı pek yakışıklı bulmuyorum bu iki opsiyon kesinlikle aracın tasarımını bence %50 etkiliyor. Genel olarak tasarıma puanım 10 üzerinden 6.5 olarak puanlıyorum.

İç Mekan ;

İç mekana döndüğümüz de aracımız da krem rengi ağırlıklı bir döşemeye sahip ancak bu döşeme bence çok sade ve rüküş duruyor bunun için siyah renk döşeme almanızı tavsiye ederim onu gördüm o bundan daha iyi duruyor. Ön sürücü koltuğu yarı elektirikli( ileri geri alma işlemi manuel olarak yapıyorsunuz.) diğer koltuklar ise manuel olarak ayar yapıyorsunuz. Koltuklar genel olarak rahat rahatsız edici bir yanını görmedim ancak biraz daha sarsa adamı bence daha iyi olurdu. Direksiyon gayet güzel yukarı aşağı ve derinlik ayarı yapabiliyorsunuz ideal sürüş pozisyonunu hareketli kolçak ile tamamlayabiliyorsunuz. Ön konsolda ki dokunmatik ekran kullanımı kolay dokunmatik hissiyatı iyi diyebilirim. Bluetooth sistemi gayet güzel çalışıyor rehbere ulaşmaya ve mesaj yazmaya da olanak sağlıyor. Müzik sistemine geldiğimiz ilk olarak radyo çekim kalitesi gerçekten güzel. Bağlantı kısmında ise usb , aux , cd , sd kart okuyucu ve bluetooth bulunuyor bunlarda gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Ve gelelim ses kalitesine volkswagenlerin sen sevdiğim tarafı ses sistemleri polo da da olsun passsatta da olsun gerçekten tatminkar güzel bassları ve tizleri olan sistem koymayı başarıyorlar açkıkcası ben bir bass sever olarak müzik sistemini yeterli hatta kaliteli olarak buluyorum. Bu dokunmatik ekranda araç bilgileri ve araç ayarlarına da ulaşabiliyorsunuz. Kısa ve net olacak olursak ekran kalitesi yeterli seviyede ama aman aman bir ekranda değil. İç mekan büyüklüğü ve saklama gözlerine gelecek olursak araç gayet geniş rahat arka tarafa 70'er kilodan 3 kişi gayet rahat sığabiliyor ve diz mesafesi de fotoğrafda göründüğü gibi gayet yeterli seviyede. ( 176cm boyunda birisi olarak ön koltuğu kendime göre ayarladığım şekil. ) Saklama gözleri bu araç için yeterli buluyorum ben araç da çok kalabalık malzeme olmasını sevmediğim için bana yetiyor ve artıyor bile. Bagaj kısmına gelecek olursa bagaj gerçekten yeterli büyüklükte bulunuyor.
    Volkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 Kasa

Performans , Motor , 6 ileri Dsg Şanzuman , Yalıtım ;

2.0 litre 150 beygir gücü 3500-4000 dev/dak da üreten araç 340 Nm güç de tork değerine sahip. 0-100 değeri ise 8.9 saniyedir. Son hız olarak motorda hız sınırlayıcı bulunuyor araç 225km de kalıyor daha gitmiyor. Benim yorumum araç çekiş olarak çok güzel hiç bir zaman gitmiyorum dediğini görmedim duymadı bilmiyorum dsg şanzuman ile mükemmel işler çıkarıyor. Gelelim yol tutuşa araç yol tutuş kısmındada sizi memnun ediyor ankara çevre yolunda havalanı dönüşünden önceki iniş de ki virajı 195km hız ile dönebiliyor sadece 2 şeridi kullanarak tabiki ben mondeo kullanmış birisi olarak da passatın yol tutuşunu daha çok beğeniyorum. Gelelim herkesin dilinde ki dsg şanzumana , dsg şanzuman gerçekten vites geçişleri hızlı ve hissettirmeyen konforlu bir şanzuman bakınız bu araç çok sert kullanılıyor sürekli dip gaz olsun ani frenler olsun yani aklınıza gelecek her şekilde kullanılıyor aracın içinin temizliğinden de bellidir ne kadar hor kullanıldığı. Bu araç şuana kadar bakımdan bakıma servise gitti sadece dsg konusunda hiç bir sorun yaşatmadı sadece servise gitmesine 1000km kala dsgnin tepkileri gerçekten zayıflıyor bakımdan çıkınca araç tekrar normale dönüyor. Yakıt tüketimini de fotoğraflara ekledim. Ben kendim sakin kullanımda ankarada sakin kllanımda 5.6-5.8 ortalamalarını çok rahat yakalım bu araç gerçekten motoruna göre az yakan bir araç rahatça alıp binilebilir ama vergiler malum. Yalıtım konusuna gelecek olursak ben beğenmiyorum 125km den sonra rahatsız edici olmasada rüzgar sesi başlıyor ve 160km civarında müzik çalmıyorsa rahatsız etmeye başlıyor. Üzerinde ki continental lastikler ile gerçekten çok yol sesi alıyor içeriye bu kadar para verip böyle yol sesi dinlemek çok hoş değil yalıtım kısmında benden sınıf da kalıyor.

Sonuç olarak araç fiyatı 100.000'ler civarında fiyatı olup vergi konusunda da düşük olsa alınıp gayet ekonomik bir şekilde binilebilir. 6 ileri dsg ile konforunu koruyan araç yalıtım konusunda benden eksi not alıyor.

Evet arkadaşlar fotoğraflar yeterli olmadığını biliyorum ancak ilk incelemem artık kusuruma bakmayın . Volkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 KasaVolkswagen Passat 2.0 TDİ DSG İnceleme B8 Kasa
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• aleyküm selam.
    şimdi sen mondeo dan iyi yol tutuyor diyorsun ilginç
    aynı sınıftaki her ford vw yol tutuş karşılaştırmasında ford vw ni paket eder fabrikasına postalar düşüncesindeyim.
  • İnceleme güzel olmuş elinize sağlık.

Aracın en büyük yalıtım problemi yol sesinden öte rüzgar sesi. Sol önden 120 den sonra gelen ıslık sesi Bu arada yakışmıyor. Yol sesi ile altındaki gelen continental contiecocontact yüzünden. Markanın en kötü lastiği belki de. Diğer aracımızda da aynı lastik var ve berbat. Premium contact ile lastikleri değiştirince belirgin bir iyileşme oluyor.

Yol tutuş olarak ben çok memnunum ama Mondeo 16 jantlarla bile daha sessiz bir süspansiyon ve iyi yol tutuş sunuyor.

Genel duruma bakılırsa passat hacim, kalite, 2. El ve motor donanım kombinasyonları ile bence rakiplerinden önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 7 Mayıs 2017; 19:26:47 >
  • Bu araca binen kişiyi allah korusun
  • Şanzuman sizden önceki 100 km.de işlem görmüş olabilir mi acaba ?..

Bu şanzuman zaten sorun rastlanan dsg modeli değil DQ380 kodlu 380 torka kdr dayanımı olan şanzuman. Bu şanzumandan pek şikayet duyulmamış. Sıkıntılı olan şanzuman DQ200 kodlu şanzuman 250 torka kdr dayanabilen sorunlu seri bu yanlış hatırlamıyorsam ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 7 Mayıs 2017; 19:43:31 >
  • Aleyküm Selam öncelikle.

Aracın tek sevmediğim yönü dış görünüşü.

Şu resimdeki gibi olsa araç daha güzel gözükür.

Allah kaza bela vermesin Hocam.

• Güzel inceleme ıslak dsg candır zaten.hem seri hem konfor hem dayanıklılık bir arada.

Yazılım da iyi olur bu araca 180-190 ps güç elde edilir.bu haliyle 1.4 tsi ların şamar oğlanı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Aleyküm Selam öncelikle.

Aracın tek sevmediğim yönü dış görünüşü.

Şu resimdeki gibi olsa araç daha güzel gözükür.

Allah kaza bela vermesin Hocam.

Ilk gelen comfortlinelarin janti bundandi.Sonradam grlen partilerde degistirdiler

• Passat güzel bir otomobil. dediğiniz gibi krem rengi döşeme güzel değilmiş.
  • Görüşleriniz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Şanzuman sizden önceki 100 km.de işlem görmüş olabilir mi acaba ?..

Bu şanzuman zaten sorun rastlanan dsg modeli değil DQ380 kodlu 380 torka kdr dayanımı olan şanzuman. Bu şanzumandan pek şikayet duyulmamış. Sıkıntılı olan şanzuman DQ200 kodlu şanzuman 250 torka kdr dayanabilen sorunlu seri bu yanlış hatırlamıyorsam ...

Passatlarda dsg problemi 1.6 dizel olanlarda mı daha çok 1.4 tsi olanlarda mı?? DQ200 kodlu şanzıman daha çok yüksek torka dayanamadığı için sıkıntı yaratıyor sanırım. 1.4 tsi motorun torku daha düşük olduğu için daha az problemli diyebilir miyiz ?

• Araba fiyattan bağımız segmentinin en iyilerinden biri. Bunu söylerken toplam paket olarak sunduğuna bakmak lazım bence. Kullanışlı bir araba olması, genişliği, motor şanzıman uyumunun iyi olması, malzeme kalitesi vs. Mondeo hiç kullanmadım fakat Ford arabaların en önemli özelliği yol tutuşu. Bu konuda Mondeo'dan iyi olduğu görüşüne pek katılmıyorum ama dediğim gibi tecrübe ettiğimden değil incelemelerden forumdan duyduklarım bunlar. Ben Passat'ın bazı arkadaşların eleştirdiği kadar kötü bir araba olduğunu düşünmüyorum. Fiyatının arabasıdır değildir ona bişey diyemem.

Bu arada krem rengi döşemeleri ben daha güzel buluyorum aracın içinin renkli olması bana daha bi kalite havası veriyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 399N3N

Bu araca binen kişiyi allah korusun

Niye Hocam?
  • Mondeo'dan tabii ki daha iyi yol tutmuyor, :) Mondeo'nun SW kasası bile bu Passat'tan daha iyi. Slalom hızı'da 1-2 km fazla.
  • duyduklarıma göre egea ile kankaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: 399N3N

duyduklarıma göre egea ile kankaymış

Ne anlamda,sağlamlık olarak mı?
  • hayır egea aptal ya aptalla kanka olursan kendinde aptal olursun
  • Hocam kafam karıştı,zahmet olmazsa şunu bana düzgün açıklasanız?
  • şimdi fiat egeanın beyni biraz geri bu yüzden iyi olamıyor

passatın ise beyni üstün zeka derecesinde

fakat şöyle olay var egea ülkemizde sürekli artıyor ve diğer araçlara radyoson yayıyor araçlarda bu duruma mağdur kalıyor ve beyinleri yavaş yavaş...

BU YÜZDEN EGEA ALMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitokondri Kristası -- 7 Mayıs 2017; 21:49:12 >
  • evet egea almayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.