Arkadaşlar forum kirliliği olsun istemem ama önceki konu 2008 yılına ait yani güncel değil.
50.000 - 55.000 aralığındaki bütçeme Dizel araç arıyorum ve en sonunda Volvo s40 - Mazda 3 olmasına karar verdim. (arada donanımından dolayı Juke da var ama neyse,karıştırmayayım :) )
Sık araç değiştiren biri değilim. kasası yenilenmiş, yok vesairesi yenilenmiş diyerek araç değiştirmem. aldım mı patlayana kadar gider benimle (örneğim 92 model vectra'm 235.000 km.de sattım). Yeter ki az yaksın , çok kaçmasına gerek yok zira otobanda bile 120 yi geçmem, sağlam olsun, servisin yolunu periyodik bakımlarda bileyim..
Volvo ve Mazda haricindeki araçları pek inceleyemiyorum çünkü artık çok klişe geliyorlar.. Ama yine de her türlü tavsiyelerinize açığım.
Az Yaksın, Çok Sağlam olsun, Güvenilir Olsun, Aile Arabası olsun..
Şimdiden herkeslere teşekkür ederim..
Eğer İstanbulda iseniz, altunizadede Volcar var. Volvo ve Mazda bayii, iki aracı da orda bulabilirsiniz yanyana olarak.
Motorlar aynı zaten...malzeme kalitesi iyi ama iç dizayn olarak volvo bana çok vasat geldi,ön konsol ve kadranlar kötü görünüyor.mazda 3ün dizaynı daha iyi ve daha sorunsuz olacaktır...Üstelik şunuda göz önünde bulundurun s40'ın kasası dede oldu artık 6-7 yıl oldu galiba,mazda 3 kasası yeni,hatta makyajlandı da,bir kaç ay beklerseniz makyajlısı gelecek.
İkisinden biri başka bir araç olsaydı, bu ikisinden birini önerirdim. Şu durumda, inceleyip karar vermek doğru olur gibi.
ikisinin de içine binmiş, ikisini de araştırmış biri olarak volvo s40 derim. zaten volvo s40 tercih ettim ben.
speed need ; aynı düşünceleri paylaşıyoruz. ama sağlamlık yönünden Volvo bir adım önde.. Mazda 3 dizel full donanımlısı 48 bin lira. Volvo ise 60 binlerin üzerine çıkıyor..
Chandler Bing e de katılmamak elde değil çünkü bahsedilen araç Volvo.
Daha çok vaktim var almışken son makyajlısını fln almak daha mantıklı..
Yakıt - performans - donanım - fiyat olarak sanki Mazda 3 dizel maça 1-0 önde başlamıyor mu?
Chandler Bing; Her iki aracı da incelemişsiniz, 2 aracın artı ve eksilerinden bahsedebilir misiniz? hangi noktalarda Volvo yada Mazda tercih edilmeli? Hak verirsiniz ki Mazda direkt olarak liste dışı kalmaz. mutlaka artısını görmüşsünüzdür...
Chandler Bing; Her iki aracı da incelemişsiniz, 2 aracın artı ve eksilerinden bahsedebilir misiniz? hangi noktalarda Volvo yada Mazda tercih edilmeli? Hak verirsiniz ki Mazda direkt olarak liste dışı kalmaz. mutlaka artısını görmüşsünüzdür...
Volvo S40 donanımlarla fiyatı çok artıyor. Burada donanım paketleri konusunda Volvo Türkiye'yi eleştirmeden geçemeyeceğim. mesela CC almak için en üst donanım paketini almak gerekiyor. CC almak isteyen birisi deri koltuk vs. birçok lüx donanımı da almak zorunda bırakılıyor. Bence 16'' aliminyum alaşımlı jant, CC, yağmur ve far sensörü orta donanım paketli her araçta olması gerekir. deri koltuk, elektrikli koltuk vs. gibi daha lüx donanımlar üst pakette satılabilir. Güvenlik donanımlarının en baz donanımda bile standart olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim.
Volvo S40 üretiminin sonlanacağına dair söylentilerde forumda dolaşıyor. Tercih ederken bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Volvo benim de çok beğendiğim marka olmasına rağmen fiyat/performans olarak Mazda 3 daha önde bence.
Son olarak tercihleriniz arasına yeni Ford Focus'u da eklemenizi öneririm.
Aynı motor, şase, hatta bildiğim kadarıyla şanzımanlar bile ortak.. Volvo daha konfora yönelik, mazdanın sürüşü biraz daha sportif ve zevklidir, bu arada mazdanın fulü 48 volvo 60milyar denmiş de,
60 milyarlık s40ta mazdaya göre kat kat daha fazla donanım oluşturursunuz
neyse özetle, daha güncel olması sebebiyle mazda3 derim ama makyajlısını beklemek lazım
kafadan direk s40 diyebilirsin
drchtygn ; doğru diyorsunuz, fiyat donanım olarak çok büyük sıkıntı sunuyorlar.. ford u da çok inceledim ama ESP + TCS ve ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları gibi güvenlik olayı opsiyon olmamalı ama..
şu durum bana saçma geliyor, hani farklı bir tartışma konusu olmasın da.. Focus Titanium 4 kapı 1.6 TDCİ 109PS Metalik Boya 895,00 TL Titanium X-Paketi 3.715,00 TL ESP+TCS 1.775,00 TL
Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin) 57.255,00 TL
Hocam bu donanıma bana Tavsiye falan etmesin Ford.
Allah aşkına senin etin budun ne, donanımın, güvenliğin ne ki bu rakamı istiyorsun! Bunun ederi 45 - 50 bin seviyesinde olması gerekmez mi?
Janjan ; Tabiki 60 binlik Volvo donanımı Mazda nın full ünü bile katlar çarpar ama Mazda'da ki üst donanım da yeterli bir donanım.. Siz hiç 52 binlik başlangıç S40 'ın donanımını incelediniz mi? (CC yi bile 1.000 liraya takıyorlar) Korkunç komik yaa - 3-5 bin eksiğine dolu diyebileceğimiz bir mazda 3 banko olur..
Ford şu sıralar fiyatları abarttı bu konuda size katılıyorum. Yalnız sizin verdiğiniz örnek güncel kasa focusa ait. yeni focus 1-2 ay içinde gelecek ve ESP standart donanımda olacak. Yeni focus 1.6 dizel Titanium fiyatı 50000 TL civarı olacağı bekleniyor. Titanium donanım paketinin Mazda 3 den daha dolu olacağını da düşünüyorum. tabi herşeyi zaman gösterecek. çok aceleniz yoksa Focus donanım ve fiyatlarını görmekte fayda var diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: inceoglu
speed need ; aynı düşünceleri paylaşıyoruz. ama sağlamlık yönünden Volvo bir adım önde.. Mazda 3 dizel full donanımlısı 48 bin lira. Volvo ise 60 binlerin üzerine çıkıyor..
Chandler Bing e de katılmamak elde değil çünkü bahsedilen araç Volvo.
Daha çok vaktim var almışken son makyajlısını fln almak daha mantıklı..
Yakıt - performans - donanım - fiyat olarak sanki Mazda 3 dizel maça 1-0 önde başlamıyor mu?
Güvenlik zaten Volvo'da şirket politikası biliyorsunuz...Ama Mazda 3'te ncapta 5 yıldız aldı arada çok büyük farklar olacağını zannetmiyorum...
Mazda 3'ün makyajlısı motor anlamında da yüksek teknolojili gelecek hem dizelde hem benzinlide rakipsiz sıkıştırma oranları ile çıkacak...mutlaka bekleyin derim.
mazda 3 derim....
quote:
Orijinalden alıntı: Zouzuni
kafadan direk s40 diyebilirsin
Post kasmayı bırak çocuğum. Nedenmiş bi say bakalım nedenlerini?
cesmuru , Zouzuni ne yazık ki uzaklaştırılmı :( yoksa sayardı sanırım ? Otomotivden çok çok iyi anlamıyorum ama sanki Volvo marka değerini biraz nazlanarak satıyor gibi? bunu da türlü çeşitli donanım seçeneklerinden dolayı böyle düşünüyorum.. araştırma yapıyorum dünyanın en sorunsuz araba markası %17 ile Mazda 1. sıradayken 6. Volvo %30 . ve bu listede 2. mercedes ken ilk 7 de sadece 2 tane avrupa var, mercedes ve volvo.
Mazda sağlam mı sağlam.. benim istediğim donanımlara da sahip ve fiyatı gayet makul.. bunun yanında ne kadar kullanıcı ile irtibata geçtiysem " mazda abi.." diyor.. Volvo için de aynı şeyler söyleniyor fakat fiyat / donanım bazında baktığımızda ister istemez Mazda daha mantıklı geliyor.
Benim burada konu açmamın nedeni (biraz içimde Japon ilgisi ve güveni olmasından dolayı) kullanıcı yorumlarını almak, tarafsız artı eksi her türlü yorumu öğrenmek içindir.
Benim önceki aracım 2007 astraydı ve çok seviyordum aracımı fakat düz yolda giderken sebepsiz stop etmesi (yetkili ve özel servisler çözemedi.) , manevralarda direksiyon ağırlaşması (lastik patlak gibi yada kontak açık değilkenki gibi bir ağırlık) nedeniyle henüz 70.000 deyken satmak zorunda kaldım.
Bu ve benzeri saçma sapan sıkıntılar yaşamamak için uzun yıllar hem güncel donanıma sahip hemde son haddinde güvenirliliği olan bir araca sahip olmak istiyorum. Bütçem 50.000 - 55.000 sevilerinde oldugu içinde Volvo ve Mazda arasında kafa yormaktayım. Yılda ortalama 25-30.000 km. yaptığım içinde Dizel almalıyım..
bahsettiğimiz araç bumudur hocam
@inceoglu Sayabileceğini sanmıyorum. Daha 14 15 yaşındaki çocuk. Sırf post kasmak için giriyorlar bu konulara. İnsanların akıllarını çeliyorlar. Birşey bildiklerinden değil. Klasik "Mercedes iyidir abi sonuçta mercedes" olayı gibi. Yani sırf volvo ismi var diye volvo diyordur. Biraz sert çıkmış olabilirim ama bence durum bundan ibaret. Ben olsam yani fiyatları yakın olsa tabi ki volvo derdim. Mazdam olmasına rağmen. Ama fiyatları birbirlerine çokta yakın değil. Onun için mazda fayda/fiyattan ve sorunsuzluktan dolayı alınabilir.