Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.647
Cevap
151
Favori
1.432.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    not: resimlerdeki kişileri tanımıyorum , ben de değiller.
     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROADEVIL -- 25 Ekim 2010; 9:34:18 >

• Selam
    HAberimiz olsa bizde katılırdık birazda biz lastik yakardık:)
    T4 ve T3 ler gelecekmi bilgi verdilermi powershift ile beraber tabiki?
  • Roadevil,

Bilgiler için teşekkürler. Bir ara arkadaşının çektiği videoyu da yüklersen memnun olurum...
  • muhtemelen aynı video değildir ama, youtube'a düşmüş bile...
    Basak Purutyoutube
    Başak Purut @ Istanbul Park
    http://www.youtube.com/watch?v=1DBOpUd063U
  • quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selam
    HAberimiz olsa bizde katılırdık birazda biz lastik yakardık:)
    T4 ve T3 ler gelecekmi bilgi verdilermi powershift ile beraber tabiki?

bana söylenen (Volvo.tr ve Otokoç Adana tarafından) T3 ve T4lerin Ocak sonunda geleceği.. Sadece T4lerde Powershift olacak ama..4 gözle bekliyorum bu kombinasyonu..
  • Gözleri tamamen kapalı!

İsveçli Playboy güzeli Victoria Silvstedt, Volvo'nun S60 modelini gözü kapalı kullandı. S60 yayayı algılayıp kendi kendine fren yaptı.
    Dünyanın en güvenli otomobillerini Volvo’nun yaptığını herkes bilir. Emniyet kemerini icat eden, sürücü direksiyonu tuttuğunda alkol seviyesini ölçen, önündeki araç durduğunda sürücü görmese bile fren yapan otomobilleri üreten İsveçli otomotiv devi Volvo, bu kez teknolojisini yayalar için kullanıyor. Türkiye’de de satışa çıkan yeni Volvo S60, sürücüsü dalıp frene basmadığında yoldaki yayayı algılayıp kendi kendine fren yapıyor. Volvo, bu dikkat çekici özelliği müşterilerini de çağırdığı lansmanda yine dikkat çekici bir yöntemle tanıttı. Volvo ülkesinden gelen İsveçli topmodel ve 1997 yılı Playboy güzeli Victoria Silvstedt, Yeni S60’ın Yaya Algılama Sistemi’ni test etti.

Ağızlar açık gözler kapalı
    Gözünde ‘Gözlerin kapalı neler yapabilirsin?’ yazan bir gözlükle direksiyona geçen Silvstedt, ralli pilotu Volkan Işık’la birlikte yeni bir rekor kırdı. Bu rekor Volkan Işık’a yabancı olmasa da görme engelli sanatçı Metin Şentürk’le birlikte kırdığından biraz daha farklıydı. Yaklaşık 25 kilometre hızla ilerleyen Victoria Silvstedt’ın, önünü görmeden kullandığı S60, dummy’ye (kaza testi için geliştirilen manken) zarar vermeden kendi kendine durdu.

Test bittiğinde F1 pistinde start-finish düzlüğünde ve paddock alanında bulunan yaklaşık 500 müşteri ve ziyaretçiden çoğunun dummy’nin yerinde olmak istediği gözlerden ve iç çekişlerinden anlaşılıyordu. Çünkü otomobilden inen Silvstedt dummy’ye koşup ‘en iyi arkadaşım’ diyerek önce onunla fotoğraf çektirdi.

Silvstedt, bir Volvo’nun içinde büyümüş. Kendi otomobil tercihini sorduğumuz Silvstedt oldukça erotik bir cevap veriyor: “Tabii ki kendi ülkemin markasıyla gurur duyuyorum. Miami, Monaco ve New York’ta yaşıyorum ve otomobil kullanmıyorum. Ama İsveç’e döndüğümde bir Volvo S60 ya da V60 istiyorum. Güvenli seks gibi güvenli otomobilleri severim.” Silvstedt’in cevabını duyup gözlerinin kapalı olduğu fotoğrafa bakınca akla Stanley Kubrick’in ‘Gözleri Tamamen Kapalı’ isimli filminden başka bir şey gelmiyor.

Sistem nasıl çalışıyor?
    Dünyada ilk kez Yeni S60’la sunulan Otomatik Frenlemeli Yaya Algılama Sistemi, otomobilin önündeki sensörlerle çalışıyor. Sistem 35 km hıza kadar acil bir durumda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Sürücü tepki vermezse araç kendi kendine fren yapıp ölüm riskini yüzde 20’ye kadar düşürüyor.

En ucuzu 89 bin liradan satılacak
    Volvo Car Türkiye, 89 bin 607 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunduğu Yeni S60 modeliyle BMW, Audi ve Mercedes ile yaptığı rekabeti güçlendirecek. En ucuz S60, 2 litre 203 beygirlik model olacak. 2.4 litre 205 beygirlik dizel motorlunun fiyatı ise 116 bin 725 lira. En pahalı S60 ise 169 bin 750 liralık fiyatıyla 3 litrelik 304 beygir gücündeki seçenek olacak. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, yıl sonuna kadar 300 adet Yeni Volvo S60 satmayı planlıyor.

Volvo, Yeni S60’ın 2 litrelik motoruyla iddialı. Yüksek performansına rağmen tüketimi 8.3 litre. Yeni S60’ta, Otomatik Frenli Çarpışma Uyarısı ve Yaya Algılama Sistemi gibi birçok güvenlik teknolojisi de bulunuyor

Radikal, 26.10.2010

• Keşke otomatik frenleme sistemi standart donanımda dahili olarak gelse. Opsiyon olarak seçildiğinde ciddi bir fark veriliyor sanıyorsam.

Gerçi Türkiye şartlarında 'hız limitleri' her daim aşıldığı için işlevselliği oldukça düşük olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 25 Ekim 2010; 16:42:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

volvonun sitesine girdim s60 ı inceledim,hayran kaldım.yalnız donanım listesini göremedim.indirdiğim broşürde de tam olarak bilgi sahibi olamadım.standart olanlar,opsiyonlar nelerdir?bunu nerden öğrenebilirim?

gözden kaçmış olabilir.bir daha sorumu tekrarlayayım.bu sayfalarda volvo ile ilgili çok güzel bilgiler var ama sanırım kimse donanım tablosunu bilmiyor
  • quote:

quote:

volvonun sitesine girdim s60 ı inceledim,hayran kaldım.yalnız donanım listesini göremedim.indirdiğim broşürde de tam olarak bilgi sahibi olamadım.standart olanlar,opsiyonlar nelerdir?bunu nerden öğrenebilirim?

gözden kaçmış olabilir.bir daha sorumu tekrarlayayım.bu sayfalarda volvo ile ilgili çok güzel bilgiler var ama sanırım kimse donanım tablosunu bilmiyor

Sevgili Özgür,

Volvo'da bir modelin donanım tablosunu bilmek çok zor. Bir, her yıl o donanım paketinin içeriği değişiyor. Hatta yıl dolmadan da değişebiliyor. Bazen her gelen partide bile değişebiliyor. Çünkü donanımın içeriğini piayasa şartları belirliyor. Örneğin aracın satışı iyi gitmiyorsa bir-iki donanım eksiltilerek fiyatta indirim yapılıyor vs. İki, iki-üç yılda bir donanım paketinin adı bile değişiyor. Üç, özel sipariş araç çok. Özel siparişlerin hiçbiri hiçbir standart donanıma girmiyor. Ben de sıfır Volvo alacak olsam özel siparişi tercih ederdim. Çünkü hiçbir paket benim isteklerimi tam olarak yansıtmıyor. O nedenle en iyisi bayiye gidip beğendiğiniz aracın donanımını ve fiyatını sormak. Aklınıza yatıyorsa almak, yatmıyorsa oturup kendi kombinasyonlarınızı yapıp o kombinasyona fiyat teklifi almaktır.

• quote:

quote:

Kişisel Volvo tecrübeme göre, en doğru ve güncel bilgiyi bir Volvo Bayinden edinmenizdir.

Bir de konfigüratörden ( ) ve elinizdeki broşürden faydalanarak ilave donanımları ve opsiyonları görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

quote:

quote:

Kişisel Volvo tecrübeme göre, en doğru ve güncel bilgiyi bir Volvo Bayinden edinmenizdir.

Bir de konfigüratörden ( ) ve elinizdeki broşürden faydalanarak ilave donanımları ve opsiyonları görebilirsiniz.

öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.şu aralar araba alma aşamasındayım.verebileceğim maksimum fiyat 50-55 bin.yeni kia sportage düşünüyordum hatta kapora da yatırmıştım ama bayi teslimatı sürekli erteliyor.artık çok sıkıldığım için başka araçlara bakmaya karar verdim.küçük bir şehirdeyim.geçen valinin makam araçlarından birini gördüm(volvo s60)arabayı çok beğendim tabi inceleme fırsatım olmadı.zaten inceleyecek kadar yaklaşsam terörist diye vurulabilirdim(riskli bir bölge).başka da volvo yok diyebilirim şehirde.en yakın bayi 650 km uzaklıkta sonra internetten yeni s60 a baktım,hayran kaldım.tabi fiyat olarak beni aşıyor.bir heyecanla s40 a baktım ama s60 da ki ihtişamın onda biri yok bu araçta(görünüş olarak).çok mütevazi bir araç.

şu an param olsa mercedes c180k,bmw 3.20d ve s60 arasından kesinlikle s60 ı seçerdim.müthiş bir araç

• taş gibi araba ama öğrenci milletine uymaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Yeni S60 2000cc 163 bg D3 dizel motorlusunun fiyatı 89bin tl
    Eski S60 2400cc 185bg D5 dizel motorlusunun fiyatı ise donanımına göre 42-50 bin Avro arasındaydı. Üstelik bu fiyatın yarısından fazlası vergi idi. Yenisinin ise vergi avantajı var; yarısı bile vergi değil. O zaman fark neden? Yenisi daha sağlam malzemeden mi üretilmiş? Eğer Volvoyu biraz tanıyorsam durumun bu olmadığını biliyorum.

Eskisinde (vergi avantajli) 1.6 motorlu s60 yoktu, en dusuk 2000 motor vardi oyuzden fiyati o seviyelerdeydi. Simdi 2400 motoru 45 eurodan satsalar 2000 motoru 35 eurodan satmak zorunda kalacaklardi e 1.6 motor 55-60 milyar seviyelerine dusecekti. VolvoTurkiye daha fazla kazanmak icin fiyatlari yukseltti. Yeni s60'ta eski kasadaki kalite ve oturakliligi hissedemedim buna ragmen daha pahaliya satiliyor.

• Bugun bende fuara ugradım .
    s60 1.6 ocak ayında geliyor fiyatıda baz model olarak 70bin olacakmıs.alınabilecek bir udzeyde ki 100 u bulur dediler.ben ticari hayatlarında basarılar diledim:)
  • Ajda'ya tek şarkı için 185 bin liralık Volvo

13. Auto Show'un açılışı Ajda Pekkan ile yapıldı. Açılışta 'Bir Günah Gibi' şarkısını seslendiren Pekkan'a Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt tarafından Volvo S60 R-Design marka kırmızı bir araba hediye edildi. Pekkan’ın tek şarkı için 185 bin liralık araba alması dikkat çekti. Volvo standına Enbe Orkestrası’yla birlikte gelen Ajda Pekkan, şarkısını seslendirdikten sonra ilk kez otomobil-severlerin karşısına çıkan S60 ve V60’ı basına tanıttı. Pekkan ile birlikte üzeri örtülü bir arabanın yanına gelen Eckardt, “Çok sevilen bir sanatçı olarak sizi burada ağırlamaktan ve bu arabayı hediye etmekten dolayı mutluyuz” dedi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Pekkan uçağa yetişmesi gerektiğini söyleyerek CNR fuar alanından ayrıldı.

Radikal, 29 Ekim 2010

• Fiyatın neden yüksek olduğu elli oldu...

Aracın satış fiyatı= Vergisiz fiyat+ KDV+ÖTV+ Ajda Pekkan'a hediye edilen s60'dan payınıza düşen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahirismaileren

buradaki fotoğrafların hepsi konsept araçlar, hiçbirisi gerçek S60 değil,

gerçek S60 ise Volvo'nun Türkiye websitesinde yayımlanmaya başlandı;

işte link;

görülen o ki S60 kardeşi S40'ın az büyümüş halinden başka bişey değil.

adam haklı beyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: certac

Bugun bende fuara ugradım .
    s60 1.6 ocak ayında geliyor fiyatıda baz model olarak 70bin olacakmıs.alınabilecek bir udzeyde ki 100 u bulur dediler.ben ticari hayatlarında basarılar diledim:)

eğer böyle olursa benden de onlara hayatta başarılar..

s60ın 2.0 motorlu ve powershift şanzımanlı modelinin vergi öncesi fiyatı 46.500 TL. T4 motorlu ve powershift şanzımanlı modelinin de vergi öncesi fiyatının 42.000 TL olacağını düşünürsek: (42.000 x 1.37) x 1.18= 68.000 TL gibi bir rakam elde ederiz. dikkat ederseniz bu hesabı T3 motorlu ve manuel şanzımanlı (baz model) s60 için yapmadım. Bu nedenle 68 hadi bilemedin 70 bin TL üzerindeki her kuruş S60 T4 powershift modeli için fazla olur ve beni bozar..
  • herkezi bozar bi seni değil
  • Dun ben de yeni S60 ı inceleme sansı buldum. Esimle birlikte gerçekten bizi kendine hayran bıraktı. Aracın 1.6 T3, 1.6 T4 ve 1.6D motorlarını beklemeye karar verdik. Yalnız oradaki satıs temsilcisi hanımefendiye bu motorların TR ye ne zaman gelicegini sordugumda bana 2013 gibi sacma bir zaman söyledi. Bu arada arkadaşın söyledigi gibi 2000 Motor ve Powershift şanzumanlı araçın vergi oncesi fiyatı 46000. 1.6D manuel veya T3 manuel gibi bir secenegin vergisiz 40000 TL yi asmaması lazım. Volvo türkiye 1.6D manuel seçeneginin vergisiz fiyatını 40000 TL civarı tutarsa, benim gibi bir çok passat müsterisini kendine çeker ve tarihlerinin en yüksek satış oranlarını yakalar.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.