Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (310. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.902
Cevap
141
Favori
596.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de henüz servisle görüşmedim ama araçta şunu gözlemliyorum. Sürüş sonrası kontakt kapatıp aracı dışarıdan kilitledikten sonra multimedia hemen kapanırken, içeride bir şey unutup dönüp tekrar kapıyı açıp ardından kilitlediğimde media bir süre daha açık kalmaya devam ediyor. Yaklaşık 5 dk kadar açık kalıp ardından kapandığını biliyorum. Beklememek için yeniden kapıdan aç kapa yaparsam hızlı kapanıyor. Sizin de benzer gözleminiz var mı merak ettim.

• fenertezz F kullanıcısına yanıt

Açıkçası sizin 5 gün söyleminiz beni baya gerdi :) Hemen yarın aracı çıkartıp test edecem bendede buna benzer bir durum var mı yada ışıklarda start-stop devreye giriyor mu diye. Benim km 23 binde. 2020 yılı model ilk teslimlerinden biriyim. Mart ayında trafiğe çıkışlı. Ne kadar az kullandığımı siz düşünün. Bu bahsettiğim kmlerde uzun yolda yapıldı yoksa 20 bini bile görmezdi sanırım. Şuana kadar akü ile ilgili bir problem yaşamadım. Ama bahsettiğiniz durumu test edip buradan tekrar paylaşım yapacam size.

Akü ile ilgili sıkıntı yaşamamamın belki bir diğer nedeni kısa sürelide olsa aracı durduğu yerde çalıştırıp kapatıyordum. Ama buda her zaman değil. Son 1 ayda hiç çalıştırmadım mesela.

Motor sıcaklığı, akünün şarj seviyesi gibi durumları da kontrol ederek start stop devreye girer. 1 hafta kullanmadıysanız akünüz belirli seviyenin altındadır ondan girmez. Biraz uzun kullandıktan sonra normale donmesi lazım. Ben de 2. Araç BMW var onda da benzer durum olabiliyor. Hatta geçtiğimiz sene ss hic çalışmıyordu çünkü akü 8 senelik akuydu. 6 ay önde serviste değişti, değiştikten 2 gün sonra tekrar çalışmaya başladı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bugun aracı çalıştırdım. Hatta bi arkadaş demişti bagaj kapağı açılmıyor diye uzun kullanmama durumunda. direk aracı ayakla bagaj kapağını açarak ilk test ettim. Bagaj kapağı açıldı. Şehir içinde yaklaşık 30 km sürdüm aralıklarla. Sanırım start stop hiç devreye girmedi. 1 aydır çalıştırmıyordum. Yani bir arıza yok normal bir durum.

• Teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için 🙋🏻‍♂️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirket aracım olduğu için aracı haftasonundan haftasonuna kullanıyoruz . Ben s/s çalışmama ya da ayakla bagajı açamama durumuna denk gelmedim. Bu arada navigasyona yeni güncelleme gelmiş. Dün yükledim.

• Explorion E kullanıcısına yanıt

Ben artık buraya güncellemeleri yazmıyorum. Sadece güncelleme konusuna yazıyorum.

Volvo bizle kafa buluyor.

Güncelleme diyor hiç bir yenilik yok.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Kurcalayamadım açıkçası ama navigasyonu zaten maalesef sınıfta kalıyor. Çok da bir anlamı yok. Güncelleme konusu linkini paylaşabilir misiniz zahmet olmazsa ? Ben göremedim.

www.volvocars.com
    Haritalar indirin | Volvo Destek
    https://www.volvocars.com/tr/support/downloads/maps/spa/turkiye
    Telefon ile bağladığınızdan sensusa güncel trafik bilgileri geliyor mu? Eğer geliyorsa ve harita da güncelse şayet sistemin kullanışlı olması lazım gibi duruyor.

• hasanhoca kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum.

• Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Bağlı ikrn anlık trafik bilgisi akıyor fakat harita güncelliği yetersiz . Son güncellemeden sonra bakma şansım olmadı ama

• Car Lover C kullanıcısına yanıt

Bunun için navigasyon ayarlarında RTTI (real time traffic information) tiklemeniz ve sonra da bu haliyle profile kaydetmiş olmanız lazım. Yoksa sonraki açılışta RTTI gene devre dışı kalır.

Harita çok kötü olan koca koca yollar yok .

Navigasyon daha da kötü . Evime gelirken ana addeden ara caddeye girip evime ulaşıyorum. Ancak sensus navigasyon burayı cadde olarak kabul etse bile, dönüş yasağı vs olmamasına rağmen 1 km ileri götürüp ara caddeye tersten sokuyor ve 1,5 km falan beni manasızca dolandırmış oluyor.

• AndroTurk A kullanıcısına yanıt

Dün başıma geldi, eco moddaydım, trafik ışıklarından sert kalktım ve yaklaşık 500m tam gaz devam ettim, akabinde aynı uyarıyı verdi, herhangi çekiş düşüklüğü yaşamadım. Yola devam ettim ve arabayı park ettim. Yarım saat sonra gelip çalıştırdım uyarı gitmişti.

2020 T3 (2021 MY) 36000km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SGA -- 17 Nisan 2023; 18:57:14 >
  • scientrabia S kullanıcısına yanıt

Tamponlardaki sensörleri ve ön cam orta üst kısımdaki alıcıyı kısmını temizlemeniz lazım.

• SGA S kullanıcısına yanıt
    Benimkinde gitmedi maalesef, çekişte veya sürüşte sorun yaşamadığım için ufaktan kullanmaya devam ediyorum. Bayram ertesi Salı günü servise gideceğim bakalım

• AndroTurk A kullanıcısına yanıt

Servis sonrası bilgi verebilirseniz öğrenmiş oluruz biz de.

• SGA S kullanıcısına yanıt
    Ayın 25’inde gideceğim bakalım, sonucu mutlaka yazarım

• Tekrardan herkese merhaba. Önceki mesajlarımda bilgi edinmeye çalışıyordum ve artık ben de bir volvo sahibi olarak aranızdayım. Araç MY23 XC40 T2 Plus Bright. Araçla ilgili birkaç sorum olacak ama öncesinde kısaca satın alma sürecinden bahsetmek istiyorum. Malum son zamanlarda araç bulmak/almak bir hayli zor. Merak edenler için güncel tecrübe olması açısından paylaşıyorum.

Öncelikle İstanbul’da yaşıyorum ve Şubat ayı sonunda bir Volvo bayisine uğradım. Ellerinde görebileceğim bir araç yoktu ama listeye yazıldık yine de. Bir sonraki haftanın içinde showrooma araç geldi ve görmeye gittik. Sonrasında Mart ayı geldi ve 2 Mart’ta bayiden arayıp araç geliyor siz hala ilgileniyor musunuz diye sordular. Aynı gün 250.000 lira kapora gönderdim. Ay sonuna doğru kalan ücret ve zorunlu tutulan 25.000 lira kuaför işlemleri ve kabaca 82.000 liralık aksesuarlar ile toplamda yaklaşık 1.800.000 liraya gelmiş oldu. Bayinin zorunlu tuttuğu trafik sigortası ve kasko bu fiyata dahil değil. Kasko herkese göre farklılık göstereceği için onları ayrı tutuyorum. Ve nihayetinde Nisan ayının ilk haftası aracı teslim aldık. Nasıl oldu bilmiyorum ama aylarca beklemeden araç alabilmiş olduk.

Şu an için ben de eşim de araçtan gayet memnunuz. Küçük araçtan geçtiğimiz için biraz da alışma sürecindeyiz diyebilirim. Bazen sanki tır döndürüyormuşum gibi geliyor ama gayet keyifli :) ileride xc60 xc90 aldığımız günler de gelir inşallah.

Sormak istediğim şey ise carplay ile ilgili. Şimdi araca kablosuz şarj koymuşlar, bu gayet güzel ama carplay kablosuz çalışmadığı için yine kablodan kurtulamamış oluyoruz. Ayrıca telefon sürekli şarjda kalmış oluyor. Bununla ilgili olarak internette biraz bakındım, burada da biraz geriye gittim ama malum çok sayfa var hepsini okumam mümkün değil. Aracın garantisini bozmadan Carlinkit 4.0 diye bir cihazı usb ile bağlayıp caplayi kablosuz olarak kullanabiliyormuşuz. Yine benzer şekilde Carlinkit AI Box diye bir şey var. Bu cihaz işi biraz daha ileri seviyeye taşıyıp youtube, netflix gibi uygulamaları da kullanma imkanı sunuyor. Bu ne kadar gerekli bilmiyorum ama asıl merak ettiğim şey bu tarz ürünler kullananlar var mı? Varsa bunları kullanırken herhangi bir gecikme yaşıyor musunuz?

• 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.