< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Explorion -- 2 Mayıs 2023; 10:7:56 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Volvo XC40 Kullanıcıları (312. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba. Benim aracım da T2. İlk calistirma anında araç hareketsiz iken servo direksiyon arizasi uyarisi veriyordu, o sırada direksiyona yön veremiyordum kilitleniyordu. Bunu ara sıra yapıyordu. Motoru durdurup, tekrar çalıştırdigimda ise kendiliginden duzeliyordu. Serviste yazılım guncellendi. O zamandan beri hiç tekrarlamadi. Düzeldi diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar , benim de aynı oluyor . Bana da güncelleme bekliyoruz demişlerdi. Muhtemelen perşembe günü götürdüğümde araç güncellenince düzelecektir . Çok teşekkür ediyorum bilgi için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, Volvo garantisinin geçerli olabilmesi için, servis randevu ikazı alındıktan sonra ne kadarlık sürede servis bakımı yapılması gerekiyordu
-
1-2 hafta arasına bir şey demezler muhtemelen fakat en geçerli cevabı size yetkili servis verecektir . Arayıp , sormanızda fayda var .
En son 13 bin km önce 08.06.2022 de gitmişim servise, yılı gelmeden uyarı verince merak ettim, bir ay öncesinde mi yakıyordu ikazı emin olamadım. Yarın sorayım servise.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba 2020 yılında sıfır aldığım xc40 t3 my21 aracımı ev alacağım için satıyorum ilgilenen arkadaşlar olursa diye paylaşmak istedim. Kazasız sürüşler.
İlk Sahibinden ACiL Kazasız Tramersiz Temiz XC40 İlan No: 1096254137https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-ilk-sahibinden-acil-kazasiz-tramersiz-temiz-xc40-1096254137/detay
Merhabalar,
Volvo xc40 t2 modelini almayı düşünüyorum. Çok fazla mesaj var forumda :) belli yere kadar aradım bazı soruların cevaplarını buldum, bazılarını bulamadım. O yüzden bir kaç sorum olacak :)
-Anladığım kadarıyla t3 ile arasında fazla bir performans farkı yok. Motor aynı motor ama yakar konusunda araç nasıl? Şehir içinde özellikle. Şu an 2021 rifter gt kullanıyorum. Sakin kullanan biriyim, ortalama şehir içi 5.5 yakıyor. Hayatım ne kadar değişir? :)
-Yakın zamanda arka koltuklar benim için çok önemli olacak. İnşallah baba olacağım. Arka koltukların rahatlığı nasıl arkadaşlar? Test için oturuyoruz ama uzun yolda vs. rahatlığını merak ediyor insan.
-Kronik problemler var mı? Varsa neler, günlük hayatı etkiliyor mu?
-Bagaj ya da araç içi depolama nasıl? Bir yere gittiğimiz zaman gerçekten çok eşyayla gidiyoruz.
-Servislerinde problem yaşıyor musunuz? İnsanlar ilgili ve bilgili mi?
Bilgilenmem gereken farklı konular var mı? Aracı gerçekten tavsiye eder misiniz? Diğer bir düşündüğüm araçlar ise mazda cx5, ford kuga ve bmw x1.
Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar :)
-
Merhabalar ,
Deneyimlediğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım ;
T3 ile farkı bizim araçların 130 bg olması. Gidişinde bir sorun görmedim , yokuş yukarı vs çekme problemi yaşamadım. Geçtiğimiz haftasonu İzmir - İstanbul yaptım 130u geçmedim pek ( kızım var ) ve çoğunlukla pilot asist kullanmama rağmen 8.4 - 8.5 ortalama yakaladım. Klima da açıktı çoğunlukla . Yalnızken hızlı ve agresif kullandığımda hemen 11.5’ları ve yukarısını yakalıyorum. Bunu da belirteyim.
Koltuklar aşırı rahat. Arka taraf da fazlasıyla geniş. Kızım da rahatlıkla seyahat ediyor.
Benim yaşadığım ya da şahit olduğum kronik bir problemi yok. Geçtiğimiz yıllarda bazı arkadaşların yağ eksiltme problemi gibi sorunları vardı ama onlar da çözüldü diye okumuştuk.
İç depolama olarak efsane . Kapı gözleri , kolçak ve torpido fazlasıyla yeterli. Bagajı da gayet büyük bence ve güzel bir istifle fazlasıyla eşya alıyor. Bizim de seyahatlerimiz genelde çok eşya ile oluyor. Depolama olarak sorun yaşamazsın.
Servis konusu biraz şans işi. Ben İzmir Volcar Gaziemir bayisi ile bir sorun yaşamadım. Gayet ilgili ve de bilgililer. Sorun yaratma meyilleri yok. Cx5 ve kugayı ben şahsen kıyaslamam. Yeni x1’ler de güzel ama bagaj ve depolama durumu xc40’a göre daha zayıf.
Bendeki bilgilendirmeler bu şekilde. Umarım yardımcı olur , şimdiden hayırlı olsun :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tekrardan merhaba,
Çok teşekkür ederim gerçekten. Araca bir kez daha ısındım. Yakar konusunda da içim rahatladı. En çok eşya konusunda panik oluyordum çünkü bir de kedimiz var ve eşyaları bizim eşyalar kadar yer kaplıyor :') Evet cx5 ve kuga xc40'a göre bayağa boş kalıyorlar ama değerlendirelim dedim artık değerlendirmiyorum hehe :) x1'in performansı çok cezbediyor ama hanım tam bir volvo aşığı.
Çok çok teşekkür ederim tekrardan, umarım yollarda bir kırmızı volvo xc40 daha olacak :')
-
Bizde de aynı durum var . Hanım tercihine istinaden buralardayız ama gayet de memnunum :) . Şimdiden aracınız hayırlı olur umarım. Kazasız , belasız , güzel günlerde kullanmak nasip olsun. Selamlar :)
Tam anlayamadığım için soruyorum. Aracın uzun yolda ortalama 8,5 litre yakması mı içinizi rahatlattı? Bu değeri ekonomik buldunuz yani.
Merhaba,
Tabii ekonomik değil. Ekonomik de bulmadım, daha yüksek değerler beklediğim için içim rahatladı. İçim rahatlasa da mantığa aykırı geldiği için kafama takılmaya devam ediyor aslında :) farklı araçlara da bakıyorum. Hem yakar hem konfor yönünden tatmin olduğum bir araç şu ana kadar yok. En mantıklısı xc40 geliyor. Elektrikli ya da hybrid araçlara karşı da biraz ön yargılıyım. Kısa ve tatsız bi i-pace deneyimim oldu. Biraz çekiniyorum. Şu an aracım uzun yolda 4,5 civarı yakıyor. Aracımdan konfor dışında gayet memnunum. Günde en az 3 saatim araçta geçiyor. Çocuk da gelince daha konforlu bişeye ihtiyacım olacak.
Hocam şehir içi trafikte, hele dur kalk yaparsanız çok kolay 10 litreleri görürsünüz. Uzun yolda 120,130 sabit giderseniz 7,5- 8 litre ortalama yakarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar hocam. Bu başlık beni üzmeye başladı artık :') 10 litre nedir ya? Bu arabayı kim kullanıyor aloo :')
-
Muhtelif denemelerim gösterdi ki YB en az yarım litre az gösteriyor. Yani 8,5 gördüyseniz muhtemelen 9 yakmıştır.
Bu konuyu yurt dışı gruplarda dile getirdiğimde arabanın hesabı CO2 emisyonu üzerinden yaptığını ve bu kadar farketmemesi gerektiğini söylüyor.
Uzun yolda makul sürüşle 6-6,5 az basarak 7-7,5 çok basarak 8-8,5 normaldir diye düşünüyorum.
-
İnanın ben şahsen 6-7’leri pek mümkün görmüyorum. Son seyahatimde gayet makul gittiğim halde yanına dahi yaklaşamadım bu ortalamaların. Şayet basarsam 11-12 arası yakıyor mutlak surette. Makul olarak kabul ettiğim uzun yol için 120-130 . Sizin deneyimlemeleriniz nasıl acaba merak ettim.
Geçtiğimiz yaz bayramın 2. veya 3. günüydü. Alanyadan İstanbula döndük. Yollar açıktı sadece afyon sandıklı arası deli bir yağmur yemiştik. 9 saat in biraz üzerinde sürdü ki normalde 10:45 11:00 saat falan sürerdi. 6,5 litre yaktı. 4 yetişkin ful bagaj. Bence çok makul Şurada yazmıştırm
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153273656
-
Hmmm. Ben de biraz daha uzun yolculuk yapsam 7’leri görebilirim muhtemelen. Sakin kullanınca nispeten az yakıyor zaten ama henüz 9-10 saatlik bir yolculuk yapma şansım olmadı araba ile ama agresif ve hızlı kullanınca aman aman , üzüyor araba .
Hocam güvenlik özellikleri, sürüş konforu, şimdilik bunu karşılıyor. Ekonomik açıdan fırsat olursa sadece şehir içi için elektrikli bir araç almayı istiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X