Şimdi Ara

VOXLİNE DVD 933 ABARTILIYORMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende bir voxline aldım. Teknosa 15 gün deneme süresi verdi. Benim gözlemlediğim sıkıntılar şöyle:

1-MPEG4 uzantılı filmleri izliyemiyorsunuz.
    2-WINAMP MEDIA FILE dosyalarını açmıyor.
    3-ALT YAZI SORUNU var; eğer alt yazı ismi filimle aynı değilse okumuyor. Alt yazı seçemiyorsunuz.
    4-GO TO özelliği çalışmıyor; bu formda yazılan çözümü denedim ama oda problem alt yazı o dakikaya gidiyor görüntü kalıyor.

Bu kadar övülen bir cihazın ben diğerlerinden pek bir farkını göremedim. Özellikle MPEG4 özelliği önemli. Ben Voxline cihazını Teknosa dan aldım. Alırken KYOTO 923 gördüm onun kutusunda MPEG4 destekliyor yazıyordu. O nu inceleyeceğim. Hoşuma giderse değiştirmeyi düşünüyorum.

KYOTO 923 ile ilgili bilgisi olan varsa önerilerinizi bekliyorum teşekkürler....

• bilenlerin yorumunu bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: halici

Arkadaşlar öncelikle slm.
    bende bir voxline aldım. Teknosa 15 gün deneme süresi verdi. Benim gözlemlediğim sıkıntılar şöyle:

1-MPEG4 uzantılı filmleri izliyemiyorsunuz.
    2-WINAMP MEDIA FILE dosyalarını açmıyor.
    3-ALT YAZI SORUNU var; eğer alt yazı ismi filimle aynı değilse okumuyor. Alt yazı seçemiyorsunuz.
    4-GO TO özelliği çalışmıyor; bu formda yazılan çözümü denedim ama oda problem alt yazı o dakikaya gidiyor görüntü kalıyor.

Bu kadar övülen bir cihazın ben diğerlerinden pek bir farkını göremedim. Özellikle MPEG4 özelliği önemli. Ben Voxline cihazını Teknosa dan aldım. Alırken KYOTO 923 gördüm onun kutusunda MPEG4 destekliyor yazıyordu. O nu inceleyeceğim. Hoşuma giderse değiştirmeyi düşünüyorum.

KYOTO 923 ile ilgili bilgisi olan varsa önerilerinizi bekliyorum teşekkürler....

1- Arkadaşım mpeg4 uzantılı videolar DivX ve Xvidler dir. mpeg1-vcd, mpeg2-dvd, mpeg3-mp3, mpeg4 divx ve xvid dir... ;) bu filmleri açmıyor ise sorun ya kullanıcı da ya da divx playerdedir...çünkü bu playerler mpeg-4 leri açmak için tasarlanmışlardır...

2- winamp media file diye bir dosya sistemi yok!..o sadece winampı kurup mpeg, dat, avi,mp3 vs. gibi medya dosyaları için varsayılan oynatıcı olarak ayarladığın vakit, winamp bu dosyaları winamp media file gibi ortak bir adla görüntüler...winampın gıcık bir özelliğidir...

3- Altyazının filme aynı olması gerekmiyor...büyük ihtimal aldığın playerde sorun var...

4- Go to özelliği bende gayet iyi çalışıyor, görüntü donması durumu yok...sonuç olarak yine aldığın player bozuk diyeceğim...

Kyoto almayı düşünüyorsan tavsiye etmem, zira linki incelemen yeterli... ;)

http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=52090 başka bir forumdan link verdim umarım yasak değildir...

5- bu madde de benden olsun. Voxline abartılmıyor gerçekleri abartı olarak görme...sadece hakkı ne ise o veriliyor, kullanıcı arkadaşların yorumların da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 3 Nisan 2006; 22:37:19 >

• Niye abartılsın ki?

1. mysterious_man'in dediği gibi DivX dediğin şey zaten MPEG4'tür. Qpel ve GMC hariç her türlü MPEG4 kodlu filmli sorunsuz çalıştırır.

2. Sanırım sen WMV yada Voxline'ın desteklemediği başka bir çeşit dosyayı açmaya çalıştın. Bu yüzden çalıştırmamıştır. Dosyanın uzantısı tam olarak ne? Winamp Media File bir uzantı değil.

3. Altyazı sorunu yok. Sorun senin kullanma kılavuzunu veya forumdaki yazıları tam okumadan aleti kötülemen. Eğer altyazı filmle aynı isimde değilse menüde altyazının üzerine gelip "SUBT" tuşuna basarsan "DivX Subtitle Selected" yazısı çıkar. Sonra gidip filmi açarsan altyazının ismi ne olursa olsun çalışacaktır.

4. 100'den fazla film denedim GO TO özelliğinin çalışmadığı 1-2 film var.
  • Sanırım arkadaşımız mpeg4 değil de mp4 formatını kastediyor. MP4 bir divx ya da xvid formatı değil yanlış değilsem. onlardan daha az yer kaplıyor. MP4 kodlu bir filmi divx3,4,5 ya da xvid codeğiyle izleyemiyorsunuz. Ayrı bir codec kurmanız gerekiyor. detay içinwww.3ivx.com incelenebilir.
    Bu arada ben de Maltepe pazarında birinde Kawai marka dvd playerda mp4'ün desteklendiğini gördüm bu markayı kullanan var mı?
  • arkadaşım sanırım Mpeg4 ün ne olduğunu bilmiyor ya da aleti arızalı.
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler....

1- MPEG4'ten kastım P2M sitelerinden indirilen çok az yer kaplayan ve oralarda da MP4 filmler üst başlığı altında sunulan filimler; örneğin In The Mix adlı bir filmin bu formattaki özelliklerini aşağıda veriyorum. bu filmi tanımıyor.

Çözünürlük : 352 x 240
    Frame Hızı : 25
    Boyut : 240 MB
    Tipi : DVDSCR KVCD MP4
    Video Codec : MP4
    Audio Codec : MP3
    Dili : İngilizce

Ancak Voxline'nın kullanım kılavuzuna bakarsanız MP4 oynatımı diye bir bölüm var.

2-Alt yazı problemi gerçekten yokmuş, bu konu da ben yalnışyapıyormuşum. Nasıl seçeceğimi öğrendim.

3-Winamp Media File'dan kastım; WMA uzantılı dosyalar.

4-KYOTO'yı dün Teknosa da inceledim beyenmedim.

5-Voxline'nın kalitesinin daha iyi olduğuna karar verdim ve bu cihaz ile devam edeceğim.

• Bir de trimax 6220 divx player dene. son firmware ile OGG, OGM, Nero Digital, Qpel dosyalarını bile okuyor
  • mp4 ile mpeg 4 ayrı şeyler.

Bildiğim kadarıyla mp4 mpeg 4 version 14, mpeg4 ise mpeg4 version 10 kullanıyor. Voxline'da mp4 uzantılı dosyaları izleyemezsin. Bunun yanında Voxline wma da oynatmaz.
  • Sevgili arkadaşlar,
    Bilgisayarda capture yapılan mpeg2 dosyaları voxline mpeg2 olarak görüyor. Fakat tıklayınca ses var görüntü yok (siyah). Bilgisayarda bu dosyaları ulead video express ile DVD'ye dönüştürünce sorun kalmıyor fakat 2-3 saatlik bir uğraş gerektiriyor ve bir DVD çok daha az dosya alıyor. mpeg2'lerde görüntü önceki premier playerımda oluyordu. Buradaki sorun halledilebilir mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim.
    teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: adarici

Sanırım arkadaşımız mpeg4 değil de mp4 formatını kastediyor. MP4 bir divx ya da xvid formatı değil yanlış değilsem. onlardan daha az yer kaplıyor. MP4 kodlu bir filmi divx3,4,5 ya da xvid codeğiyle izleyemiyorsunuz. Ayrı bir codec kurmanız gerekiyor. detay içinwww.3ivx.com incelenebilir.
    Bu arada ben de Maltepe pazarında birinde Kawai marka dvd playerda mp4'ün desteklendiğini gördüm bu markayı kullanan var mı?

mp4 bir taşıyıcıdır. Nasıl avi, ogm, mkv birer taşıyıcı ise mp4 de bir taşıyıcır. aviye göre avantajları içerisinde sesve görüntünün yanısıra altyazı ve menüyü de barındırabilmesidir.

Eğer cihaz MP4 destekli ise desteklediği codecler ne ise bu codecleri barındıran MP4 formatlı videoları açması lazım. Yani cihazım MP4 destekliyordu ama filmi açmadı diyorsanız bilin ki o MP4 taşıyıcısının içerisinde cihazın tanımadığı bir codec ile kodlanmış dosya vardır.

Yani bir filmin video codec i MP4 olamaz. Taşıyıcısı MP4 tür. Film ise DivX, XviD. 3ivX vs. ile kodlanmıştır.

• Arkadaşlar bu cihaz mp443(Asf formatı ) okuyormu ?
  • ben de aldım teknosadan 4-5 ay oldu.
    arkadaşın saydığı sorunların hiç biri ile karşılaşmadım.
    bence senin aldığın cihaz sorunlu, değiştirme yolunu seç bence bir kere, olmazsa o zaman bakarsın başka cihazlara.
    bence fiyatına göre oldukça iyialet!
    kyoto'da aynı yazılım, aynı çip falan vardır eminim.
    bu tür cihazların çoğunun aynı özellikleri zaten!
  • Verdiğim linkten devam ediniz.Teşekkürler.

http://forum.donanimhaber.com/m_5287650/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.