Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu topiğin başlarında okuyabileceğiniz gibi yaklaşık 10 Ekim'den beri kullanıyorum. Hala bir sorun çıkarmış değil. Almak isteyen varsa bilsin istedim.
  • hehe evet ben de mashburn kardeşimize guvenerek 10 ekimde almisim ben de.. mis gibin masllah..
    quote:

Orjinalden alıntı: mashburn

arkadaşlar bu topiğin başlarında okuyabileceğiniz gibi yaklaşık 10 Ekim'den beri kullanıyorum. Hala bir sorun çıkarmış değil. Almak isteyen varsa bilsin istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 19 Aralık 2005, 13:01:55 >
  • Arkadaşlar 2 tane güncelleme var. 2 si de aynı mı bunların acaba?

1 tanesi bu ki ben bunu yaptımhttp://www.profilo-servis.com.tr/downloads/

Diğeri ise bu ve bunu yapmadım.http://www.promarket-ltd.com/index.php?sub=software_update

Bunların 2 si de aynı mı yoksa farklı güncellemeler mi acaba?

• Arkadaşlar benim soruya bi cevap verin yahuu!

Bu aleti ses sistemi (bilgisayarlara takılanlardan) kullanan olmadımı hiç?

"Merhaba Arkadaşlar bende bu aletten almayı düşünüyorum ama size bir sorum olacak?

Bende Creative FPS 1500 4+1 ses sistemi var. Bu aletin sağ ve sol olmak üzere iki ayrı çıkışı var. Normal PC hoparlörlerinde olduğu gibi. Ben bu ses sistemini bu divx player'a bağlayabilirmiyim?
    Veya bağlamak için nasıl bir kablo dönüştürücüye ihtiyacım olur?

Yardımcı olursanız çok sevinirim..."
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Arkadaşlar 2 tane güncelleme var. 2 si de aynı mı bunların acaba?

1 tanesi bu ki ben bunu yaptımhttp://www.profilo-servis.com.tr/downloads/

Diğeri ise bu ve bunu yapmadım.http://www.promarket-ltd.com/index.php?sub=software_update

Bunların 2 si de aynı mı yoksa farklı güncellemeler mi acaba?

Her ikisinde de dosya isimleri (bank30.rom) aynı. Profilo sitesindeki zipli dosyadan da bu çıkıyor. Ama denemiş değilim.

• quote:

Orjinalden alıntı: [Chamur]MaveRick

Arkadaşlar benim soruya bi cevap verin yahuu!

Bu aleti ses sistemi (bilgisayarlara takılanlardan) kullanan olmadımı hiç?

"Merhaba Arkadaşlar bende bu aletten almayı düşünüyorum ama size bir sorum olacak?

Bende Creative FPS 1500 4+1 ses sistemi var. Bu aletin sağ ve sol olmak üzere iki ayrı çıkışı var. Normal PC hoparlörlerinde olduğu gibi. Ben bu ses sistemini bu divx player'a bağlayabilirmiyim?
    Veya bağlamak için nasıl bir kablo dönüştürücüye ihtiyacım olur?

Yardımcı olursanız çok sevinirim..."

sana soyle bir donusturucu lazım bi tarafı tos jack diğer tarafı stere disi jack yani sen bilgisayara taktığın stereo erkek jack'ı bu alacağın dönüstürücünün stereo disi kısmına takacaksın sonra o donusturucunu tos jack kısmını ise (lale jack diyede bilinir) dvd playere takacaksın.

bunları yaptıktan sonra dvd playerin setup'ından ses ayar kısmında ayar yapman gerekiyor.

• AHANDA BENDE ALDIM...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nu_MAN

AHANDA BENDE ALDIM...

hayırlı olsun.
  • Saolasın Demirkıran bahsettiğin gibi bir kablo buldum galiba,
    playeride aldım bugun elime geçerse deneyeceğim akşama...
    inşallah dediğiniz kadar iyidir arkadaşlar
  • beyler pro-maket in sitesi kapandı hayırdır inşallah ne oldu acaba profilodan mı verilecek bundan sonra dersiniz.
  • Ben Voxline almayı düşünüyorum ama duyduğuma göre filmin adı ile altyazının adı aynı olmak zorundaymış.Yoksa altyazıları göstermiyomuş.(Philipsler gibi) Acaba bu doğru mu?
  • Arkadaşlar gözümü kararttım ulan ne olacak dedim gittim bugün bende aldım hatta dedim ne olur len yanında birde voxline hts 1100 5+1 hoparlör setinide aldım ohh iyi yaptım
    Koşa koşa eve gelirken 5+1 ses çıkışı ve divx izlemenin nasıl olacağını düşünüyordum. Eve geldim bir çırpıda sistemi kurdum başladım elimdeki cd divx ne varsa denemeye iyi hoş hemen hemen bütün cd leri çalıştırdı, o ilk heyecan geçtikten sonra bir baktım benim 5+1 sistemin sadece ön sağ ve sol hoparlörden ses geliyor
    galiba şimdiye kadar hep atlamıştım bu konuyu vcd ve divx ler 5+1 ses çıkışını desteklemiyordu galiba.

eee şimdi ben bu 5+1 ses sistemini kullanmak için orjinal dvd mi kiralamak zorundayım, başka bir yolu yokmu bunun sanal 5+1 falan filan yardım edin bana.

Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: mrtcakmak

Arkadaşlar gözümü kararttım ulan ne olacak dedim gittim bugün bende aldım hatta dedim ne olur len yanında birde voxline hts 1100 5+1 hoparlör setinide aldım ohh iyi yaptım
    Koşa koşa eve gelirken 5+1 ses çıkışı ve divx izlemenin nasıl olacağını düşünüyordum. Eve geldim bir çırpıda sistemi kurdum başladım elimdeki cd divx ne varsa denemeye iyi hoş hemen hemen bütün cd leri çalıştırdı, o ilk heyecan geçtikten sonra bir baktım benim 5+1 sistemin sadece ön sağ ve sol hoparlörden ses geliyor
    galiba şimdiye kadar hep atlamıştım bu konuyu vcd ve divx ler 5+1 ses çıkışını desteklemiyordu galiba.

eee şimdi ben bu 5+1 ses sistemini kullanmak için orjinal dvd mi kiralamak zorundayım, başka bir yolu yokmu bunun sanal 5+1 falan filan yardım edin bana.

Teşekkürler.

cunku divx player setup kısmında bulunan audio kısmında ayar yapmalısın. bu ayarı yaptıktan sonra ac3 filmleri 5.1 izleyebilirsin. ayrıca eğer hoparlör setinde 2 kanalı 5.1'e simule etme özelliği varsa mp3 ve vcd filmleride bu mod'da 5.1 izleyebilirsin. buna vestel matrix sound özelliği diyor.

ayarı tam hatırlamıyorum eve gidince bakar yazarım ancak sen önden bir dene yapabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: endbringer

Ben Voxline almayı düşünüyorum ama duyduğuma göre filmin adı ile altyazının adı aynı olmak zorundaymış.Yoksa altyazıları göstermiyomuş.(Philipsler gibi) Acaba bu doğru mu?

altyazı adı ile film adı aynı olmak zorunda değil. filmi baslatmadan once file explorer ekranında altyazı dosyasını kumandadan "subt" tusu ile secip filmi baslatırsan film altyazılı oynar. aynı zamanda film ile dosya adı aynı ise secmeden bile filmi altyazılı oynatabilirsin.
  • Teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar. Uzunca bir süredir ben de divx player almak için araştırma yapıyordum ama forumlarda çeşitli sorunlara ilişkin çok sayıda şikayet mesajlarıyla karşılaşınca doğrusu çekimser kalmıştım. Baş ağrıtan cihazları hiç sevmem, o yüzden de pimpirikli davranıyordum. Ancak geçen hafta bir arkadaşım beklemediğim bir sürpriz yapınca, pimpirik falan tarihe karıştı. Kendisine Voxline alırken, bana da bir hoşluk yapmış ve yılbaşı hediyesi olarak bir tane de bana almış! Forumdaki bütün yazılanları okudum, uzatmadan ben de izlenimlerime geçiyorum:

- Birçok arkadaşla aynı şeyi söyleyeceğim ilk başta. Beklemediğim kadar iyi çıktı hatta şaşırtıcı bile diyebilirim. Elimdeki eski-yeni bir sürü divx CD'yi denedim, hiçbirinde nazlanmadı, medya ayırt etmedi, altyazıları sorunsuzca okudu. Görüntü çok çok iyi. 5+1'im olmadığı için bilemiyorum ama stereo'da sonuç mükemmele yakın. Son dönemde indirdiğim 6 divx filmi bir dvd'ye yazıp denedim, mükemmeldi. Navigasyon ve erişim de çok kullanışlı geldi bana.

- Altyazıların küçüklüğünden şikayet eden mesajları gördüm. Tercih ve alışkanlık meselesi tabii ama beni bu konuda hiç rahatsız etmedi, gayet rahat okunabiliyor. Evet, normalden birazcık daha küçük ama mesela digiturk filmlerinden ya da dvd'lerden çok da farklı değil bence. Kişisel fikrim, fontun büyütülmesi durumunda, uzun diyalogları olan filmlerde sorun çıkabileceği yönünde. Daha büyük olursa, filmin üzerinde büyük bir alana yayılan altyazılar işin tadını kaçırabilir diye düşünüyorum. Yine de, font büyüklüğü tercihi kullanıcıya bırakılsaydı ve ayar olanağı verilseydi, çok daha iyi olurdu tabii. İsteyen daha büyük yazı seçebilirdi.

- Divx izlerken tek sorunum, altyazıları daha aşağıya çekememek oldu. Geniş format filmlerde alttaki siyah boşluğa oturtulabilse harika olurdu. Ama yine de çok sorun değil, rahat rahat ve keyifle divx izleme olanağı bulunca bu ayrıntılara takılmıyor insan. Görüntü iyi, ses iyi, navigasyon iyi, ileri-geri alma, ağır çekim ve zoom yapabilme iyi, pan&scan çok başarılı vb. Almayı düşünenlere gönül rahatlığıyla önerebilirim.

- İkinci (en son) firmware güncellemesini yaptım, sonuçtan çok memnunum. Harflerin çevresine siyah kontur atılınca, beyaz fon üzerindeki okunaklılık müthiş artıyor. Yani bence bu güncellemeden sonra altyazı rengi sorunu yok.

- DVD izlemekte zaten hiçbir sorun yok, performans gayet iyi. Bir arkadaş Matrix gibi hızlı sekansları olan filmlerde görüntü bozuluyor mu diye sormuş. Ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım, gayet zevkli izlediğimi söyleyebilirim.

- MP3 disklerini dinlerken, "playlist" hazırlama alışkanlığı olan arkadaşlar bunun eksikliğini hissedebilirler. Diğer mesajlarda söylendiği gibi, liste yapamıyorsunuz. Ben genellikle "albüm" dinlemeyi severim, disklerime de MP3'leri her albüm için ayrı bir klasör açarak yerleştiririm. O yüzden bu konuda hiç sorunum olmadı, MP3 disklerimi taktım, istediğim albümün olduğu klasörümü seçtim ve keyifle dinledim. Hiç takılma, tutukluk, bozulma olmadan, gayet kaliteli bir sesle dinlenebiliyor.

- Kimsenin söz etmediğini gördüğüm özelliği, JPEG fotoğrafların olduğu diskleri "slide show" halinde mükemmel okuması. Eğer fotoğraflarınızın kalitesi iyiyse, televizyon ekranındaki görüntüden de memnun kalacaksınız. (Fotoğraflara da zoom yapabildiğini ekleyeyim.)

- DVD, VCD, DivX ve XVid dışında, MPEG uzantılı dosyaları da diskte tanıyıp oynatabiliyor ve ben performansından çok memnun kaldım.

- Q-pel ne tür bir codec bilmiyorum. DivX'le mi ilgili, yoksa AVI ya da MPEG için farklı bir sıkıştırma mı? Ben de bunu sorayım bilen arkadaşlara. Bir de, filmlerin q-pel ile encode edildiğini nasıl anlayabiliriz?

- Ancak, çözünürlük ya da codec sorunu çıkaran filmler için, DVD yazıcısı olan arkadaşlara, benim denediğim farklı bir çözümü önerebilirim. DivX2DVD adlı oldukça pratik bir yazılım, bir iki tıklamayla, divx filmlerinizi altyazısıyla birlikte normal bir DVD haline getirip diske yazabiliyor. Çok pratik ve çok kolay. Bir divx filmi ortalama 1 saat içinde dönüştürüp DVD'ye yazabiliyor ve çok iyi sonuç veriyor. Voxline gelene dek, divx filmlerimi altı yıllık emektar SONY DVP-S320 player'ımda izlemek için bu yolu kullanıyordum. Üstelik Divx2DVD, altyazıların yerini, fontunu ve rengini belirlemenize de olanak sağlıyor (gerçi DVD izlerken buna pek gerek yok)

- Kumanda ünitesinin kötü olduğu görüşüne ben katılmıyorum. Mükemmel değil tabii ama gayet iyi iş görüyor. Censor'u görme konusunda uzaklık ya da açıyla ilgili bir sorun yaşamadım. Butonlar da iyi çalışıyor. Bazen komutları geç alıyor gibi gelmişti bana, sonra bunun büyük hacimli, mesela içinde 6 film, mp3'ler ve bir miktar resim vb olan dvd'lerde, cihazın tarama yapmasıyla ilgili olduğunu fark ettim. Fazla bir gecikme de değil zaten, 1-2 saniye kadar. Şahsen ben hiç dert etmiyorum.

- Disk tepsisi, diğer arkadaşların da belirttiği gibi, çok "sağlam" görünmüyor gerçekten. Küçük çocuğunuz varsa, dikkatli olmanızda yarar var. Bir de, bu tür cihazlarda beni en çok açma kapama düğmesi tedirgin ediyor. Mekanik power butonları, genellikle bozulmaya eğilimli. Bilemiyorum, inşallah bu çabuk bozulmaz.

İzlenimlerim bu kadar. Herkese keyifli divx günleri dilerim ;-)

• Bugün rastlantı sonucu bir şey daha fark ettim. Benim TV yalnızca PAL sisteme sahip. Bu yüzden eski SONY DVD player'ımla, NTSC olan Bölge 1 filmlerini izleyemiyordum. (Siyah-beyaz, üzeri çirkin biçimde noktalı, kötü bir görüntü oluyordu.) Kutuların karışması sonucu yanlışlıkla NTSC filmlerden birini takmışım bugün Voxline'a. Sonuç, sürpriz: Renkli ve gayet net, sorunsuz biçimde bu DVD'leri oynatıyor. Eldeki diğer Bölge 1 filmlerini de tek tek denedim, sonuç olumlu. Aslında hala anlayabilmiş değilim bunun nasıl olduğunu. Sanıyorum Voxline NTSC filmi okurken decode ediyor ve setup ayarlarım PAL olduğu için, TV'ye sinyali PAL olarak yolluyor. Başka arkadaşlar da bu durumu deneyip, sonucu yazabilirler mi? İzleyemem diye bir kenara attığım NTSC formatlı Bölge 1 DVD'lerine bir anda kavuşmak çok hoşuma gitti doğrusu :D
  • Son bir not da q-pel ile ilgili. Araştırdım biraz ve bulduklarım şunlar:

Q-pel (Quarter Pixel Motion) bir XVid codec. Bilinen DVD-DivX player'ların hemen hiçbiri bunu desteklemiyor. Bir "chipset" sorunu olduğu için, firmware yoluyla ve yazılım yardımıyla güncellenmesi mümkün değilmiş yabancı forumlarda okuduğuma göre.

Bunun önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum. Elimizdeki divx ve xvid'lerin kalitesinden memnunsak, niye ille de q-pel filmleri izleyeceğiz diye kafamıza takalım? Bu anlamda tek bir sorunumuz olabilir: Elimizdeki filmleri CD'ye yazdıktan sonra cihazın okumadığını görürsek, boşa disk harcamış oluruz. O halde q-pel codec içerenleri diske yazmamak lazım. (Aslında oran olarak da epey düşük bu codec ile encode edilenler anladığım kadarıyla.)

Bu durumda, elimizdeki XVid filmlerin q-pel içerip içermediğini test etmemiz gerekecek. Yaptığım mini araştırmayla "AviCheck" adlı bir yazılım buldum. Çalıştırıyorsunuz, filmi programa yüklüyorsunuz, birkaç saniye sonra bir analiz dökümü çıkıyor ekrana. Eğer "Quarter Pixel = Yes" yazıyorsa, o filmi Dvix player'ınızda izleyemezsiniz demektir. "No" diyorsa sorun yok. Programı şu linkte bulabilirsiniz:

http://www.swissbull-it.com/download/Avicheck.zip

Tabii daha filmi indirmeden önce q-pel olup olmadığını anlayabilmenin bir yolu olsa, çok daha iyi olurdu ;-) Bunu bilen arkadaşlar yazarlarsa çoğumuza yardımcı olur.

• beyler bir ara ucuz die premier 9410 aldım,

cihaz gerçekten güzeldi çalıştırmadığı div x yoktu nerdeyse,
    sadece qpelleri çalıştırmıyordu ama bunu dışında problem yoktu,

an cak altyazı boyutu küçük ve sarı idi,
    bu firmware ile büyük, gölgeli çizgili ve de beyaza döndü,

her şey çok güzeldi ancak bi gün kapağı arıza yaptı,
    4 kere yenisi geldi ve sonunda ben pe sedip satttım,

şimdi bu ürünü görüyorum,
    sölermisizn premier 9410 a göre - leri + ları nelerdir?

her 2sini de kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

bi de optik ses girişi var mı,
    ya da diğer bağlantı türleri nasıl,
    ayrıntılşı bir lin ki var mı bu aletin?

• safaksel kardes, hiçbir dvd-divx player qpel desteklemiyo demişsin ama schaub lorenz destekliyo, hatta filmi açarken ekranın köşesinde de qpel yazıyo.
    araştırman eksik, başka açan markalar da oldunu duymuştum.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.