Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jeymisozi

safaksel kardes, hiçbir dvd-divx player qpel desteklemiyo demişsin ama schaub lorenz destekliyo, hatta filmi açarken ekranın köşesinde de qpel yazıyo.
    araştırman eksik, başka açan markalar da oldunu duymuştum.

Ben zaten oturup büyük bir araştırma yaptığımı falan söylemedim. Yalnızca bu sorunla ilgili olarak dışarıda neler konuşuluyor diye bir baktım ve bulduklarımı buraya aktardım. CdFreaks'te şunlar söyleniyor mesela:

"quartel pixel resolution (q-pel) is not supported in most players (new mediatek chips do), player will simply not load file if encoded with q-pel enabled (this is not software issue, but hardware, chip related and no updates will fix that). GMC is not supported in most either and those that support it have certain limits, eg warp 3 won't play."

(link:http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=105735)

Yani, yeni Mediatek chipset'i olanlar dışında (ki bunlar şimdilik pek az) bu destek yok ve software ile de halledilemiyor. Belki sizin söylediğiniz Schaub-Lorenz player'da bu chipset vardır, bilemiyorum. Mesela Trimax 6220'de varmış, q-pel okuyormuş ama onun da başka sorunlarından söz ediliyor. Herkes kendi tercihine göre, istediği player'i alabilir. Ben yalnızca q-pel desteği olmamasının bence çok büyük sorun teşkil etmediğini söylemeye çalıştım. İki yıldır Easynews'tan haftada ortalama 2-3 film indiriyorum. Elimdeki 200'e yakın divx ve xvid filmden hiçbiri Voxline'da sorun çıkarmadı, demek ki q-pel yoktu. Ya tamamen benim şansım ya da qpel en azından henüz o kadar yaygın değil. Eğer sizin arşiviniz tam tersine q-pel ağırlıklıysa, haklı olarak bu özelliğe sahip bir player tercih edebilirsiniz.

• Arkadaslar adamlarin sitesi kapanmiş, profilo'dan ise ulaşamadim update sayfasina?
    Sizlerden soru ve ricalarim sunlar; a) cihazin uzerindeki f.w versiyonu nasil ogreniyoruz? b) En son ve guncel update dosyasina nerden ulasiyoruz ki ulastim diyelim, yukleme proseduru nasil? (sanirim nero ile cd'ye yaziliyor, eger oyle ise nero'nun ayarlari nedir) Ve son soru; bu cihazda harbiden "progressive scan" destegi varmi?
    Yardimci olursaniz cok sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirkiran

quote:

Orjinalden alıntı: mrtcakmak

Arkadaşlar gözümü kararttım ulan ne olacak dedim gittim bugün bende aldım hatta dedim ne olur len yanında birde voxline hts 1100 5+1 hoparlör setinide aldım ohh iyi yaptım
    Koşa koşa eve gelirken 5+1 ses çıkışı ve divx izlemenin nasıl olacağını düşünüyordum. Eve geldim bir çırpıda sistemi kurdum başladım elimdeki cd divx ne varsa denemeye iyi hoş hemen hemen bütün cd leri çalıştırdı, o ilk heyecan geçtikten sonra bir baktım benim 5+1 sistemin sadece ön sağ ve sol hoparlörden ses geliyor
    galiba şimdiye kadar hep atlamıştım bu konuyu vcd ve divx ler 5+1 ses çıkışını desteklemiyordu galiba.

eee şimdi ben bu 5+1 ses sistemini kullanmak için orjinal dvd mi kiralamak zorundayım, başka bir yolu yokmu bunun sanal 5+1 falan filan yardım edin bana.

Teşekkürler.

cunku divx player setup kısmında bulunan audio kısmında ayar yapmalısın. bu ayarı yaptıktan sonra ac3 filmleri 5.1 izleyebilirsin. ayrıca eğer hoparlör setinde 2 kanalı 5.1'e simule etme özelliği varsa mp3 ve vcd filmleride bu mod'da 5.1 izleyebilirsin. buna vestel matrix sound özelliği diyor.

ayarı tam hatırlamıyorum eve gidince bakar yazarım ancak sen önden bir dene yapabilirsin.

Galiba bunda 2 kanalı 5.1 e simule etme özelliği yok zaten dvd izlerkende çıkan seslerden pek memnun kalmadım dün götürüp geri verdim şimdilik tv den gelen sesler yeter bana .
    Yanlız şunu soracağım bu güncelleme dosyaların siteden indiriyorum ama zip dosyasını açamıyorum arşiv bozuk diyor benmi hata yapıyoru acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Arkadaslar adamlarin sitesi kapanmiş, profilo'dan ise ulaşamadim update sayfasina?
    Sizlerden soru ve ricalarim sunlar; a) cihazin uzerindeki f.w versiyonu nasil ogreniyoruz? b) En son ve guncel update dosyasina nerden ulasiyoruz ki ulastim diyelim, yukleme proseduru nasil? (sanirim nero ile cd'ye yaziliyor, eger oyle ise nero'nun ayarlari nedir) Ve son soru; bu cihazda harbiden "progressive scan" destegi varmi?
    Yardimci olursaniz cok sevinirim..

Chipset ve progressive scan olayların bilemiyorum. Ama update çok kolay ve sorunsuz. İlkin güncel firmware Profilo'dan indiriliyor:

http://www.profilo-servis.com.tr/downloads/Voxline_DVD933_Divx_Bank30_002.zip

Zip'in içindeki bank30.rom dosyasını bir boş CD'ye kaydediyorsunuz. Diskin tümüyle boş olması gerekiyor, başka hiçbir şey olmayacak. Ben Nero'da normal CD/ISO multisession seçtim (data diski) ve CD'nin adını da firmware dosyasıyla aynı yaptım (bank30.rom) Diski Voxline'a taktıktan sonra bir şey yapmanız gerekmiyor, yalnızca bekleyeceksiniz. Alet diskin ne olduğunu anlıyor ve direkt işleme başlıyor. Bir 20-30 saniye kadar ekranda ERASE... WRITE... satırlarını izliyorsunuz. Sonunda DONE yazıyor ve işlem bitiyor. Ancak hemen müdahale etmeyip bekleyin, birkaç saniye daha durduktan sonra CD'yi kendiliğinden dışarı çıkarıyor. O zaman diski alıp cihazı kapatın, yeniden açın. Update işlemi tamamdır.

• resimdeki dvd mi? yoksa altyazı görüntüye gömülü bir divx mi?
    gayet güzel gözüküyor altyazilar
  • @pininfarina

sakın bu profilodan çektiğim 2. update ile olan görüntü deme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

@pininfarina

sakın bu profilodan çektiğim 2. update ile olan görüntü deme.

Aynen oyle profilodan cektigim 2. update neden?
  • quote:

Orjinalden alıntı: faraklit

resimdeki dvd mi? yoksa altyazı görüntüye gömülü bir divx mi?
    gayet güzel gözüküyor altyazilar

Div-x ve altyazı gomulu degil, otomatik direk kendisi tanıdı cd'den altyazıyı takar takmaz ben bişii yapmadım?
  • bende 2. update i uyguladım ama sanki senin verdiğin SS deki alt yazıların fontu büyütülmüş ve daha bold olmuş gibi geldi yada resim yakından çekildiği için bana öyle geldi. Bende profilodaki 2. update bi deneyeyim bakalım bir faklılık olacakmı
  • Evet arkadaşlar, ben de en sonunda bugün kadıköy teknosa'dan aldım ürünü. Öncelikle yaklaşık 10 gün önce keşfettiğim ve ilk başta fiyatı nedeniyle şüpheyle yaklaştığım bu player hakkında bu kadar ayrıntılı bilgi almama imkan veren tüm forum üyelerine teşekkür ederim.

dedim ya ürünü teknosadan aldım; Eee teknosa olur da komiklik olmaz mı? Buyrun bu da benim teknosa maceram;
    İlk önce girdim mağazaya, öyle boş boş dolanıyorum. Gittim dvd player'ların oraya bakınırken bi görevli geldi;

-Ben: (Anlamaz müşteri ayaklarında)Meraba, dvd lere baktım da bu voxline çok ucuzmuş, nasıl birşey biraz ayrıntı alabilir miyim?
    -Tekno:Oo bu süper, (Dumur1:ben kötülemesini bekliyordum. Malum yan rafta LG ve philips ler el sallamakta) Bi kere 5.1 desteği var. Bu fiyata hangisinde olur ki?
    -Ben: Peki divx var mı bunda ya xvid felan.
    -Tekno: Var onlarda.
    -Ben: (Kaşınmaya devam ederek:) Pekii upgrade var mı bunda. Güncelleme felan?
    -Tekno: Maalesef o yok işte. bu upgrade edilemiyor.
    -Ben: (Açılalım biraz) İyi ama profilonun sitesinde vardı bi upgrade dosyası bunun için. Hatta bizim arkadaşlar yüklemişler yani.

--------------------Sıkı durun bomba geliyor--------------------

-Tekno; Aaa öyle mi, tamam o zaman. Vardır upgrade bunda:)))
    -Ben: peki oldu.(Memnun müşteri:)))

Evet arkadaşlar, kaptık aleti geldik eve. Şu ana kadar denediğim diskler: Orj DVD, Korsan DVD, xvid, VCD.
    Yalnız altyazı çalışması henüz yapamadım. Yapınca onu da yazarım.

Tekrar teşekkürler arkadaşlar

• Evt arkadaslar minik bir operasyon ile işte sizlere voxline iç dünyasi
    Genel olarak cihaz duzenli calişilmiş bir tasarıma sahip ve işçilik kalitesi bakimindan "gris seviyesinde" tipik bir "made in chine" örnegi..cd yukleme unitesi yine bir çin mali "no name" uretim ama yakindan inceledigimde detay işçiliği hali hazirda satilan cogu (ozellikle tahtakale piyasasında bolca bulunan ne idigu belirsiz markalara gore) daha iyi.. dikkat edilmesi gereken nokta, tepsinin oldukça narin bir mekanik yapida olmasi ve bu yuzden hatali kullanimdan kaynakli cd sikişmasi, zorlama vs gibi problemlerde kirilmaya ve yerinden çikmaya oldukça meyilli, musait bir yapida olmasi.. yalniz şurasi bir gercek ki, voxline genel tasarimi ile "servise ve tamire" oldukça yatkin bir cihaz.. tum parcalar oyuncak lego parcalari gibi soketler yardimi ile kolaylıkla "takip- çilkarilabilecek" sekilde tasarlanmiş.. bu hem servis suresini kisaltan onemli bir oğe, hemde ariza takibini kolaylaştiran teknik bir detay..

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli )

Burada güç ve besleme devresi goruluyor.. klasik bir besleme katı fazlasi yok ama "daha iyisi olabilirmiş".. son yillarda stabil ve guclu regule entegre devrelerine ihtiyac duyulmamasi gunumuzde bircok elektronik cihazda sıkça rastlanan bir durum.. lakin, ist gibi bir yerde sıkça karşılaşilan ani elektrik kesilmeleri ve yuksek voltaj dalgalanmalarinin cihaza zarar vermesi çok ta uzak bir ihtimal degil.. bu yuzden tawsiyem, cihaz kullanilmayacagi zaman "stand by" mod unda kumandadan degil, power dugmesinden kapatilmasi olacak.. bir diger konu power dugmesinde micro-switch yerine mekanik bir anahtar kullanilmiş olmasi.. maliyeti dusuk tutmak adına bu anlaşilabilir bir durum ama dugmenin zamanla arızalanma ihtimali yuksek, dikkatli kullanmakta fayda var..
     voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli )

İşte cihazda tum işlerin gercekleştirildigi ana unite..
    "Jenerik" bir tasarim oldugu ilk bakista farkediliyor (jenerik uretim; bir cok marka yada firmaya temelde aynı tasarıma sahip devre tasarimlarini istenen teknik detaylara gore uzerinde "kismi" degişiklikler yapilarak ihtiyaca gore duzenlenerek verilen devre tasarımlaridir) Bunu elbette pazarda guclu bir yeri ve kendi ar-ge departmanina sahip olmayan (yada zayif olan) henuz markalaşmmış firmalar yapiyorlar.. bu tarz 3. firmalardan "hazir yapilmiş" jenerik devreler satin alarak uretim yapmak, hem maliyeti dusuruyor hemde dusuk butce ile kolay ve hizli uretim yapabiliyorlar.. yalniz isin enteresan tarafi bu tarz urunler genelde kalite standardina dahi yaklaşamaz iken, voxline ne istedigini iyi biliyor olmali ki codec, hiz, sessizlik, ısı ve cd uyumlulugu ile cihaz sadece kagit ustunde bir aslandan ibaret kalmayip hemen her tur medyayı "sorunsuzca" açmasi ile dikkat cekiyor!!

Video codec ve dolby'den sorumlu mikro işlemcinin "sogutucu ile sogutulmus olmasi" sık karşilaşilan bir durum degil ve iyi dusunulmus bir detay.. işlemcinin calişma frekansi nedir bilmiyorum ama (teknik data da verilmemiş) sogutucuya ihtiyac duyulmasi mikro işlemcinin isindigi, isinabilecegi ve "kısmen" yuksek bir frekansta çaliştigi anlamina geliyor.. cihazda div-x ve codeclerinden "ESS" isimli chip sorumlu.. bu chip, suan piyasada "oturmus" nitelendirebilecegimiz ve div-x konusunda sık tercih edilen iki chipden biri.. (istisna uretim chip'ler hariç) digeri ise MTK/SİGMA.. soracak olursaniz mtk/sigma chip'ini tercih ederdim ama neden diye sormayin, fazla teknik detaya girmeyelim simdi.. denemelerimde Qpel ile kodlanmiş filmler hariç hemen hemen tum (buna cizik cd lerde dahil) cd, dvd, div-x ve x-vid codecleri hiç zorlanmadan kolaylikla açti..

Uzun lafin kisasi, marka takintiniz yoksa bu fiyata piyasada alinabilecek en iyi cihazlardan biri.. çok iyi bir fiyat-perfonmans oranina, esnek bir kullanima ve kendinden 2 hatta 3 kat pahali bircok "marka" dan basarili bir urun.. en buyuk kozu elbette fiyati, akabinde servis ve firmware destegi ve "seçici olmayan" takdire şayan codec perfonmansi.. şimdi cihaza bir div-x atma ve gecenin ilereyen saatlerinde guzel bir film keyfi yapma zamani..
    Herkese iyi seyirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 22 Ocak 2006 14:08:36 >

• @pininfarina, öncelikle Voxline hardware analizin için teşekkürler, çok yararlı oldu. İçimden hep tornavidayı kapıp ne var ne yok bakmak geliyordu ama durduk yerde kaşınmayayım, şimdi bir arıza çıkarırım işin keyfi kaçar diyerek vazgeçiyordum. Sayende kutunun içini tanıdık. Servis ve tamir kolaylığıyla ilgili söylediklerin de sevindirici.

Film aspect ratio ile ilgili soruna gelince: Bu filmlerin büyük çoğunluğu DVD-rip olduğu ve DVD'lerde sinemadaki gibi orijinal geniş format kullanıldığı için, altta ve üstte siyahlık her zaman olacak. Hangi player'ı kullansan durum aynı. Ama görüntünün sağından ve solundan biraz kaybetmeyi sineye çekerek SETUP menüsüne girip, "4:3 Pan & Scan" seçebilirsin. Bu durumda görüntü 4:3 formatına uygun biçimde, kenarlarından kesilerek full ekrana oturtulur. TV kanallarının yaptığı da bu zaten film yayınlarken.

Yalnız "pan & scan" olanağı divx filmler için geçerli ama her DVD'de işe yaramayabiliyor. Çünkü bazı DVD'ler buna izin vermeyecek biçimde üretiliyor, orijinal formatta izlemek durumundayız. (Tabii görüntüye 1 kademe zoom yaparak yine ekranı doldurmak mümkün de, pek de hoş olmuyor.) SETUP'ta 3 seçenek var: "16:9", "4:3 Letterbox" ve "4:3 Pan&Scan". Sanıyorum sen 4:3 seçerken "letterbox"ı işaretledin; bu durumda film 4:3 ekrana full genişliğiyle oturtulur, altta ve üstte siyah boşluk kalır. ("Pan & Scan"de ise görüntünün yüksekliği ekranın yüksekliğine eşitlenip sağdan ve soldan kesilir.) Ya böyle bir durum oldu ya da oran değiştirmeye izin vermeyen bir DVD izliyordun bunu yaparken.

Bu arada, MP3 ile ilgili bir şey fark ettim: Çok pratik olmasa da, Program fonksiyonu kulanarak "playlist" yapmak mümkün. PROG butonuna bastıktan sonra, diskteki MP3'lerin numaralarını istediğiniz sırayla giriyorsunuz, sonra play'e bastığınızda seçtiğiniz düzen içinde parçalar çalıyor.

Herkese keyifli seyirler

• Voxline bugün elime geçti tek kelimeyle mükemmel verdiğimiz paranın hakkını veriyo.
  • Aras Kargoda bende aynı sorunu ya$adım , Katılıyorm.. ßende artık yurt içi kullancam:)
  • Walla ben 2 aydır kullanıyorum gayette memnunum divx dosyalarını gayet güzel çalıştırıyor pc nin açmadığı bazı dosyalarıda çalıştırıyor diyebilirim ama servisler codecler konusunda nası bir hizmet sunuyorlar onu bilmiyorum artık napalım bizde pc de convert eder izleriz alın derim pişman olmazsınız olsanız ne olacakki 99 ytl philips e 200 verip pişman olmaktan daha iyi değilmi ???
  • beyler iyi güzel de ben premier 9140 mıdır nedir ondn kullandm 4 ay filn,
    snra bi şeklde power tuşuna bi şi oldu ve bu yüzden servise gitti

yapılıp geldğnde ise dvd ve cd leri zor okuyordu bir gün snra hiç okumaz hatta aldığı dvd ya da cd yi
    çıkarmaz oldu, snra servise gönderdm tekrar yenisi geldi,
    her şey iyi güzel derken onun da tuşunun deforme old nu görip geri
    yolladm ve bu süreçler beni öle sıktı ki yeni gelen okuyucuyu direk sattım,

durum bundan ibaret,
    yukarıdaki yorumlarda kapağın ve tuşun dandik old söylenmiş,
    aman dikkat edin bozulmasın benden demesi
    zira bir bozuldum mu dikiş tutmuyor

• 1-)arkadaşlar alt yazı filmle aynı cd demi olmalı?
    2-)alt yazı uzantıları ne olmalı. srt yi tanımıyor galiba?
  • Arkadaşlar bende bugün voxline divxplayer' ı teknosadan aldım gayet güzel.Yalnız yeni yazılımda şu üç hususu geliştirirlerse mükemmel olacak.
    1-Alt yazı font büyüklüğünü kullanıcının istediği büyüklükte ayarlayabilme seçeneği olmalı.
    2-Alt yazıyı ekranın istenen yerine taşıma özelliği olmalı.
    3-Alt yazı renk seçimi olmalı.
    Bunlar olursa hakikaten güzel bir alete kavuşmuz olacaz.
    Usta arkadaşların bu konuda profiloyu uyarmalarını rica ediyorum.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oder -- 31 Aralık 2005 23:52:28 >
  • Başka bir forumda yazdığım yazıyı aynen yapıştırıyorum:

Arkadaşlar aleti ben de bugün Teknosa'dan aldım. Az önce bayağı bir kullandım.Birçok DivX ve Xvid ile denedim. Hem artılarını hem eksilerini yazayım kendime göre:

Aletin açamadığı-göremediği disk olmadı. Hangi filmlerimin Qpel olduğunu bilmiyorum ama denediğim 15'e yakın filmden hiçbirinde sorun yaşamadım. Atlatma falan kesinlikle olmadı.

Bu sorundan tam emin değilim belki başka bir sebeptendir ama alet multisession cdleri görmüyor sanırım. (İlk sessionda yazılmış dosyaları görüyor sadece)

DVD'ye yazılmış divxleri sorunsuz okuyor.Klasor gorunumu var,dosyaları gorebiliyorsunuz.

Seste herhangi bir sorun yok. Mp3-AC3 sorunsuz. Bazı filmlerde hızlı ileri alındığında çok hafif bir görüntü-ses uyuşmazlığı oluyor.

Bazı filmlerde film bantları çok büyük çıkıyor. Bunu ne yaptıysam düzeltemedim. Mesela aynı şey BS playerda da oluyor ama 16:9 seçeneğini seçince bantlar biraz daha küçülüyor (ideal ölçüye geliyor). Bunda öyle bir şey yapamadım. Fakat 72 ekranda çok da sorun olmuyor.

Altyazılar beyaz zeminde sorun yapıyordu. Fontu da biraz çirkin ve büyüktü. Sitesindeki update ile bu sorun kolay şekilde çözüldü. Font siyah çerçeve içinde ve daha küçük.

Update kolay.

Denediğim süre içerisinde altyazılarda herhangi bir satır-uzunluk sorunu yaşamadım.

Altyazıların filmle aynı dosya ismine sahip olması gerekmiyor.

Alette her türlü ses ve görüntü çıkışı var sanırım. Koaksiyel,optik,analog ses ve s-video görüntü falan. Adamlar çekinmemiş koymuş.

Aletin işçiliği fena değil ama çok da iyi bir şey beklemeyin özellikle malzeme kalitesinde. Kumanda biraz büyük ve kaba. Fakat kullanımı rahat. Aletin cd trayi ince, dikkat etmek lazım çoluk çocuğa.

Kutudan scart çıkmıyor. Sanırım tos kablo deniyor ondan çıkıyor.

Alet hızlı çalışıyor, disk görmesi, menüler arası geçişi, filmin başlaması gayet hızlı.

Görüntü kalitesi çok iyi. Net ve keskin. Renkler canlı. Ses kalitesi de çok iyi.

Kumandada ses açma-kısma tuşu var güzel.

Alet 2 yıl garantili.

Evet benim alet hakkında yazacaklarım bunlar. Ben uzun süredir DivX player almayı düşünüyordum fakat her modelde bir sorun olduğunu gördüm araştırdıkça. Ben de beklemeye karar verdim. Bu aleti internette okuduklarıma güvenerek aldım. Beklentilerimin de üzerinde çıktı. Üstelik fiyatı da çok uygun. Bence DivX player alınacaksa bu alet alınmalı şimdilik. Fakat daha iyi aletleri beklemek isteyenlere bir şey diyemem. İsteklerinizi karşılayacak bir alet. Tavsiye ederim.

Aletle ilgili sorularınıza yanıt verebilirim.

• beyler her tür altyazı çalışıyor mu?
    diğer konu başka cd den alt yazı okutup
    başka bir dvd ya da cd den filmi taknca bu altyazıyı gösteriyor mu?

son olarak alt yazı problemi firmware ile düzeliyormu?
    (büyük ve gölgeli alt yazı oluyor mu yani?)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.