Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım doğrudur. altyazılar soru işareti olarak görülüyor ancak ben de okumuştu. Divx altyazı ve film dosyalarını pcnizde aynı isimle ve arsında -?()/ vb. gibi işaretler olmasın mesela sincity. avi ve sincity.srt gibi
  • Pardon telefon geldiğinde mesajdan kopuyorum. PCnizde bu şekilde değişiklik yapabilirsiniz demek istemiştim.
  • benim alettede ? vs işaretlerle çıkabilio ama sorun çıkarmadan okuyo bide şunu dene önce sub. tuşuyla altyazıyı seç sonra cdyi çalıştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: lookout

benim alettede ? vs işaretlerle çıkabilio ama sorun çıkarmadan okuyo bide şunu dene önce sub. tuşuyla altyazıyı seç sonra cdyi çalıştır

+1 bende bunu yazacaktım
  • Şaşkınlık içindeyim. İki haftayı aşkın bir süredir Voxline kullanıyorum, görüntü ve renklerle ilgili en küçük bir rahatsızlık bile yaşamadım. Allame değilim ama bir multimedia kazması da sayılmam; sekiz yıldır DVD player kullanıyorum. İlk başta bir Pioneer'im vardı, bir yıl sonra onu kardeşime verip bir SONY DVP aldım, yüzlerce DVD izledim. Son iki haftadır Voxline ile DivX keyfi de yaşıyorum ve hiçbir kayda değer şikayetim de yok, gayet memnunum. Ayrıca bu thread içindeki tüm mesajlara baktıktan ve onca insanın izlenimleri okuduktan sonra, "Almayın, pişman olursunuz, çözünürlük berbat" üslubunda bir mesaj yollamanın da en hafif tabirle etik olarak yanlış olduğunu düşünüyorum. "Bence şu kusuru var, fikrime göre şurası şöyle olsaydı iyi olurdu, benim beklentilerime uymadı" demek başka, "Almayın, pişman olursunuz" demek başka. Olumlu izlenim yazan, benim de içinde bulunduğum onca kişi yalan mı söylüyor, yoksa bütün bu insanlar aptal mı?

Arkadaşlar:
    1. Çözünürlük sorunu diye bir şeye ben tanık olmadım. İzlediğim DivX'lerin hiçbirinde pikselleşme falan olmadı. Filminiz kaliteliyse, görüntünüz de kaliteli olur. PAL TV'lerin çözünürlüğü belli. Voxline'ın yatay çözünürlüğü PAL standardının çok üstünde. Bilemiyorum, belki plazma ya da LCD gibi cihazlarda iyi encode edilmemiş bazı filmler tatminkâr olmayabilir. Ama ben 70 ekran normal bir TV kullanıyorum ve gönül rahatlığıyla renkler de, resim netliği de çok çok iyi diyebilirim.

2. Altyazı okumak gibi bir sorun yok alette. Her tür altyazıyı sorunsuzca okuyor, rahat olun.

3. Kopya filmlerde sorun olması gibi bir şey de söz konusu değil. Eğer düzgün bir orijinalden kopyalanmışsa, farkı anlayamazsınız bile. Bırakın kopya DVD'yi, ben DivX'ten dönüştürüp DVD yaptığım filmleri bile pırıl pırıl izliyorum, orijinal gibi.

4. Görüntü bozulması bir yana, bilgisayarda izlerken bazı yerlerinde hata olan (yarım saniyelik renk kaymaları vb) DivX filmleri Voxline bir tür "error correction" ile bozuk kareyi devre dışı bırakarak, hiçbir atlama olmadan pürüzsüz oynatıyor. Bendeki Stargate'te yer yer bozuk kareler var mesela, Voxline'da izlerken onları görmüyorum bile.

Eminim başka iyi player'lar da vardır piyasada. Herkes kendi tercihine ve bütçesine göre bunları inceleyip, istediğini alabilir. Voxline'la ilgili izlenim soranlar için, "gayet iyi, içiniz rahat ederek alabilirsiniz" diyebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: lookout

arkadaşlar hepinize selamlar bende sayenizde voxline sahibi olanlardanım
    aletim modülatörden çalıştırıyorum amman nazar değmesin görüntü ve ses gayet başarılı herkeste olduğu gibi bende altyazıdan şikayetçiyim ve önerim altyazı olayını çözebilmek için profiloya mail ve telefonlarla baskı kurmak yapacakları altı üstü yeni bi yazılımla alt yazıyı manuelleştirmek yada en azından alt ortaya daha büyük fontlarda koymak yukarıda yazanları okudum ama kafamı karıştırdı ben daha büyük yazı ve yazılarda siyah çerçeve olsun istiyorum hangi dosyayı alete nasıl okutmam gerekiyor?
    bu arada yeni almak isteyenler için öneriler
    1. alette scart çıkışı yada benimki gibi anten çıkışı olayı yok almak isteyenler dikkat etsinler ben bi scart girişi 2ytl ve modülatör aldım 9ytl olay halloldu ve gayette güzel oldu modülatörden kazık yedim zannediyorum ama neyse kabloları alete taktım diğer ucuna scart girişini scart girişini modülatöre modülatörden çıkan anten girişini tvye.... almak isteyenler bunu göz ardı etmesin

2. kumanda için kutudan pil çıkıyo gayette güzel çalışıyo ama duracell vb iki küçük pil alırsanız çok daha güzel çalışıyo

3. mp3 için düşünüyorsanız liste üretmek biraz zor ama imkansız değil kumandadaki prog tuşuyla seçim yaparak liste üretebiliyorsunuz ama klasörde şarkıların numaralanmış olması gerekiyor

yorum yazan herkese teşekkür
    gerçekten sayenizde daha az parayla çok ve büyük işler yaptım
    heleki ilk aldığım gün çocuklar gibi şendim ki o gün dev gibi bir orduyu yenebilirdim

Alette "scart çıkışı yok" demişsin? Nasıl yok, iyi bak bakalım bi arkasına cihazın

• quote:

Orjinalden alıntı: jazzman

Arkadaşlar, voxline aldım. Daha önce schaub lorenz almıştım. Voxline'da çözünürlük berbat. Sakın almayın. Schaub lorenz de görüntü mükemmel idi. Sadece divx altyazısı küçük.

Degerli jazzman arkadasım; voxline ne bizim, ne de babamızın mali veya markası..
    Burada ayni çati altinda toplanmis farkli marka ve model cihazlar veya guncel birtakim teknolojik konular hakkinda dogrulari, gercekleri, oldugu gibi tüm çüplakligi ile deneyimlerini paylaşan insanlarin var oldugu ve yine herkesin birbirine "inandıgı, guvendigi, hatta "burada yazilanlara itimat ederek gidip urun satin alan" bir cok insanin oldugu bu tarz bilgi ve birikim paylaşim platformlarinda herhangi bir konu hakkinda NET VE KATİ bir bilgi sahibi olmaksizin konu hakkinda "bodoslama" ortaya bir laf atmak, pek dogru bir hareket degil..

Öncelikle seyretmiş oldugun filmin cozunurlugu maalesef cok dusuk gibi gorunuyor.. cihaz sandigin uzere ne "çözunurlugu çok dusuk", ne de berbat bir goruntu kalitesine sahip.. bu cumleler maalesef gercegi yansitmaktan oldukca uzaktalar ve insanlari gercek dişi yorumlarin ile hiç bir teknik kanit gostermeksizin salt "amatörce deneyimlere dayanarak" "aynı filmi baska yerde denedim, mukemmeldi" gibi cumleler ile cihazi "oldugundan farklı" tanitmanin anlami olmasa gerek.. (ayrica "kesinlikle almayin pişman olursunuz" seklinde FAZLASİYLA İDDİALİ VE DİKTE BİR CUMLE ile genellemede bulunarak satin almayi dusunenlerin zihninde polemige neden oluyorsun..

Kisaca, ben dahil burada cogu insanin bi fiil kullandigi bu cihazdan % kaçımız pişman olmus yada aldiktan sonra nefret etmişiz bir arastir bence.. yada bu cihazi kullanan bizler mi gözü kapali insanlariz ve "gercekleri senin kadar goremiyoruz" acaba?

Son olarak, kucuk bir ornek; cihazi ilk aldigimda sirf cozunurlugunu denemek için dvd'den rip ve çözunurlugu 768 * 576 yaptigim bir filmi (AutoGK ile) bu cihazda denedim.. sonuc ne mi oldu, voxline bu yuksek cozunurluge aldirmaksizin, hiç bir takılma- kasilma ve problem yaratmaksizin filmi gayet akici bir biçimde gosterdi.. artik, gerisi senin bilecegin iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 4 Ocak 2006 8:38:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kefren

ben de voxline dun aldım ama hicbir altyaziyi gormuyor. srt sub hepsini denedim. kisa dosya ismi verdim vs. Dosya listesinde bunlari soru işareti olarak gosteriyor. altyazi dosyalarını boyle mi gosteriyor gercekten?
    bu sorun benim cihazdan mı kaynaklanıyordur sizce?

Srt, txt, sub gibi tum guncel altyazı formatlarini alet sorunsuzca goruyor arkadaslar hatta isimlerinin film ile aynı olmasina dahi gerek yok.. cd'yi ilk taktıgınızda altyazı ekranda "?" soru işareti olarak gozukuyor evt, ama play'e basip filmi oynatmaya basladiginizda hemen akabinde kumandadan "subt tusuna basarak" alt yazıyı açık hale getirdiginizde sorunsuzca filminiz alt yazisi ile oynatilacaktir..
  • quote:

Arkadaşlar, voxline aldım. Daha önce schaub lorenz almıştım. Voxline'da çözünürlük berbat. Sakın almayın. Schaub lorenz de görüntü mükemmel idi. Sadece divx altyazısı küçük.

hayatmda bu kadar uydurma bir yorum görmedim
  • ok ok altyazilari okuyormus. benim hatam sozkonusu burada :) bu arada goruntu kalitesi cok guzel. scart+rgb ile deneyin.
  • quote:

Sn. Burak9111,

Yazımın kısalığında haklısıni bir toplantıya katılacaktım. bu sebeple entera basmışım. O halde biraz anlatayım.
    Özel bir bankada teknoloji dep. çalışıyorum. Multimedya konusunda iyi bilgim var. Playerlara fazla para harcayacak imkanım olmadığı için yağmurlu bir akşamda PC bozulunca Migrosa schaub lorenz marka dvd-divx player almaya gittim. DVD izlerken ses görüntü optik çıkış her şey mükemmel ancak divx seyrederken altyazılar büyüteç istiyor. Ben 40 yaşında bir insanım 14 puntoyu 4 metreden göremem. Tabbi ki hayal kırıklığı...Dün akşam teknosaya formdaki arkadaşlarımın tavsiyesine uyarak gittim ve gözü kapalı voxline aldım. Schaub lorenz ve pc ile aynı filmi kıyasladığımda durum kötü bile değil rezalet. 2. zoomda mozaikleşme başladı. Bu denemeleri iyi ve çözünürlüğü yüksek bir filmle yaparsanız anlamamanız normal. Arkadaşıma gittim ve LG 9743 ile denedim. Sonuç mükemmel. Dikkatinizi çekerim denemeler hep aynı filmle (kopya bir film).
    İkinci konu film çözünürlüğü iyi olsa da video kartındaki encoder chipi yüksek çözünürlüğü desteklemiyorsa dvd'leri vcd gibi yani mpeg1 miş gibi seyredersiniz. Voxline bu akşam iade edip LG almayı düşünüyorum.
    Olay budur. Yukarıdaki kısa yazım özet hatta senin deyiminle sallama gibi görünsede bu işe dün akşam 08:00-03:00 yani 7 saatimi verdim. Kim ne derse desin. Kimse beni özellikle voxline kullanmaya ikna edemez.
    Durum budur.
    Herkese saygılar, sevgiler.

Öncelikle verdiğiniz bilgi ve paylaşım için çok tşk ederim.

Elbette memnuniyet ve yorum kişiden kişiye değişir.Yorumunuzada saygı duyarım (Sakın Almayın ibaresi hariç)

Ancak burada unutmamamız gereken bir şey var.Bu topic'de 99 milyon YTL'lik bir cihazı tartışıyor ve kıyaslıyoruz.Diğer bir anlamla, muadillerinden ve nam salmış iyi markalardan en az %50 daha ucuz bir cihaz için tartışıyoruz.

Bir teknisyen değilim ancak 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve uzun zamandır vcd, dvd ve 1 aydırda harici divx player kullanıyorum.

Ben ilk mesajımı yazdığımda görüntü aldığım televizyon vestel 72 ekran ZX-R serisine dahil bir televizyondu.

Elimde onlarca divx var.Bunların içerisinde görüntüsü kötü olandan tutun, mükemmel olana kadar her çeşidi var.Zaten dvd yazıcım olduğu için artık divx leri tek tek kaydetmek yerine, boş dvd'ye 5 divx atıp playerımda seyrediyorum (voxline'da yani).Boş dvd'ye attığım 5 divx filmi schaub lorenzde seyredemedim çünkü kaymalar ve duraksamalar yaptı sürekli ancak voxline hiç arıza vermedi.Kalitesi çok iyi olan divxler elbette tv dede mükemmel sonuç verdi.Firmanın sitesinden altyazı güncellemesinide indirip playerda güncelledim sorunsuzca ve beyaz karakterlerin siyah çizgi içerisine alındığını gördüm.Benim tv de altyazılar gayet güzel ve açıklayıcı.Görüntüsü kötü olan divxler elbette tv dede kötü gösterdi bundan daha doğal birşey olamaz.

Aslında özetle demem gereken şudur, iyi marka ve pahalı tv ve playerlarda bu divxleri denemedim.Ben kendi imkanlarıma göre aldığım televizyonumda, voxline ile başarılı görüntüler aldığımı test edip yazdım.Yani aslında normal standartlarda bir tv ve player ile güzel keyifler yaşayabileceğimizi belirtmeye çalıştım.

Fiyat/performans açısından yakaladığı başarı bence tartışılmaz.

Çok yüksek beklentileri olmayan, yüksek imkanı olmayan kullanıcılar için voxline yerinde bir tercih olabilir.

Sakın olaki bu başlık altındaki yazıları okuyan kullanıcılar değişik beklentilere ve kararlara kapılmasınlar.Burada yazan insanlar sonuçta kendi deneyimlerini, kendi denemelerini ve beklentilerini aktarıyorlar.Sonuçta herkesin kendi denemeleri ve beklentileri, memnuniyeti önemlidir bunu unutmayalım.Herkesin beğeni anlayışı ve yorumu farklıdır.Asgari müştereklerde birleşebilmek önemli.Bu cihazın hiçmi kusuru yok elbette var.Bunuda burada paylaşıyoruz zaten nitekim ben ilk yazımda paylaşmıştım.

Özetle durum budur.

Her ne olursa olsun elbette bilgi paylaştıkça çoğalır, paylaşalım ancak kesin hükümlü ibarelerden kaçnalım derim ben.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9111 -- 4 Ocak 2006 9:46:29 >

• Demirkıran yazdığı ayrı bir cd den subtitle yükleme işi dün akşam defalarca denedim ama yapamadım. altyazıyı seçip film cd sini yaktığım zaman yüklenen altyazı bilgisi kayboluyor. En son 2 Cd lik bir filmle denedim. İlk cd den altyazıyı seçip ikinci film cd sini taktım yine olmadı. Nasıl yapacağımızı daha açık yazabilir misin? Eject tuşundan kast ettiğin cihazın üzerinde ki open/close düğmesi değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: carkifelek

Demirkıran yazdığı ayrı bir cd den subtitle yükleme işi dün akşam defalarca denedim ama yapamadım. altyazıyı seçip film cd sini yaktığım zaman yüklenen altyazı bilgisi kayboluyor. En son 2 Cd lik bir filmle denedim. İlk cd den altyazıyı seçip ikinci film cd sini taktım yine olmadı. Nasıl yapacağımızı daha açık yazabilir misin? Eject tuşundan kast ettiğin cihazın üzerinde ki open/close düğmesi değil mi?

aksam evde tekrar deneyip asama asama buraya yazacagım..
  • arkadaslar yurtici kargo simdi getirdi aksam eve gitmek icin sabrisizlaniyorum insallah memnun kalirim...
  • Arkadaşlar,

Hepinizin yazılarını okudum. Ben netice olarak dün akşam teknosadan LG 9783 aldım ve yine iddia ediyorum. Schaub Lorenz ve voxlinê'da yaşayamadığım keyfi yaşadım. Yalnız anlıyorum ki kendimden bahsetmeyerek biraz fazla tevazu gösterdiğimi düşünüyorum. Bir çoğunuz beni 20 yaşlarda hayatının ilk bilgisayarı P3 olmuş biri falan zannediyorsunuz. Mesleğime 1988 yılında Hardware teknisyeni olarak Şişecam A.Ş.'de başladım. Sonra Koç grubunda görev yaptım. Şimdide Türkiyenin En büyük bankalarının birinde IT uzmanı olarak görev yapıyorum. Bu tarz konulara fazlasıyla haizim.

Size soruyorum, şunu yaptınız mı? Aynı filmin aynı karesini farklı palyerlarda aynı TV'de dondurup yakından dikkatle baktınız mı. Voxline'nın bir LG ya da sony playerdan farkı yok diyenler bakmamış- bakamamış. Aranızda bunları dikkate almayanlar varsa ki yazılarınızdan o anlaşılıyor. Bana form üzerinden yanıt yazarak değil email adresime mail göndersin ve benle temasa geçsin. Koltuğunu altına voxline'ı alıp gelsin evimde kendisini memnuniyetle ağırlayıp farkı göstereceğim. Benden bu kadar. Sizi başka türlü ikna etmem mümkün değil.

Saygılarımla.

• arkadaşlar benim divxlerin hepsi Dvd de.Ama sorun onunla da bitmiyor yazdığım boş dvd ler DVD-R , -R ler az desteklenen format tanesi 150bin ucuz oluodu bol alınca farkediodu diye almıştım,nasılsa aynı yerde okurum diye...

Şimdi ben o milyonlarca filmimi okuyabilir miyim?Birde altyazıyı klasöre bakıp seçebiliyormuyuz istediğimiz klasörden?YoksA AYNI KLASÖRDE aynı yerde mi olacak?

Yani ben şimdi diskin içindeki Saw klasöründen filmi açıp ,sonra klasörden çıkıp Subs klasörüne girip altyazı seçebiliommu?Eğer öyleyse yarın bitane alcamda
  • http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110130109&CS_Category=_DVD_PLAYER87&CS_Catalog=_EV_SINEMA_SISTEMI

beyler burda sony var ben bunu istiyorum Voxline tırışka 2 gün sonra elimde kalır arada 100ytl var,12 taksit bişi değil bunu mu alsam Xvid gösterirmi?Beim filmlerin çoğu Xvidse göstrmezse kötü olur...
  • Sevgili arkadaşım, dün akşam sony'i ns32'yi denedim. DVDyi süper okudu.Üstelik kopya ve kötü marka bir medya idi ve resim netliğini (picture sensivity) yükselterek... ancak elimdeki divxlerin tümünde data error hatası verdi. Şüphesi olan carrefour teknosada Kazım Bey var gidin sorun.
  • peki senin lg divx okuyor mu??

Lg de alırım ama arşivimin çoğu Xvid...Çünkü xvidin sıkıştırması daha iyi diye herkes xvşdle ripliyor sanırım....
  • Hepsini okudu ancak 2 tanesinde altyazı çıkmadı. Bu akşam firmware upgrade i yapacağım. İstersen benden haber bekle ya da telefonunu vermek istersen anında bilgi iletebilirim. Bazı arkadaşlar yazılarımı sert ve hükümlü buluyor. Tek amacım insanlar Türkiye'de zaten zor para kazanıyor. Elde olan da kötü demeyeyim yine alınanlar olabilir isteklerimize tam olarak hizmet etmeyen cihazlara da gitmesin.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.