Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jazzman

Hepsini okudu ancak 2 tanesinde altyazı çıkmadı. Bu akşam firmware upgrade i yapacağım. İstersen benden haber bekle ya da telefonunu vermek istersen anında bilgi iletebilirim. Bazı arkadaşlar yazılarımı sert ve hükümlü buluyor. Tek amacım insanlar Türkiye'de zaten zor para kazanıyor. Elde olan da kötü demeyeyim yine alınanlar olabilir isteklerimize tam olarak hizmet etmeyen cihazlara da gitmesin.

Telefona gerek yok rahatsız etmek istemem buradan haber verirsen hatta rica edrsem küçük bir iceleme açarsan yeni bir konuda hepimize faydalı olacaktır

Hepsini okudu dediğin DIVX ler mi VXID ler mi?

Benim için Xvid okuması önemli... Bende neredeyse divx yok, az önce baktımda çoğu xvid...

Yeniden dvd ye yazmam gerekir ozaman ,gerçi o da sorun olmaz aslında ama neden uğraşayım?

• Hem divx hem de xvid denedim. Hatırladığım kadarıyla kitapçığında da yazıyordu. Tabii ki bilgi veririm zaten tek amacım bu. İkide bir de işimi bölerek neden buraya yazı yazayım. Zaten zaman kıymetli ancak genlerimizde akdenizlilik var. Özellikle üslupsuz ve lakayıt mesaj oldu mu gerçekten kızıyorum. Yaşım 41 bazı şeyler ileri yaşlarda çekilmiyor. Yazmayayım diyorum gene duramıyorum. Sonuç olarak senin gibi doğru dürüst bilgi almak isteyenlere de elden geldiğince yardımcı olmak isterim
  • quote:

Hepinizin yazılarını okudum. Ben netice olarak dün akşam teknosadan LG 9783 aldım ve yine iddia ediyorum. Schaub Lorenz ve voxlinê'da yaşayamadığım keyfi yaşadım. Yalnız anlıyorum ki kendimden bahsetmeyerek biraz fazla tevazu gösterdiğimi düşünüyorum. Bir çoğunuz beni 20 yaşlarda hayatının ilk bilgisayarı P3 olmuş biri falan zannediyorsunuz. Mesleğime 1988 yılında Hardware teknisyeni olarak Şişecam A.Ş.'de başladım. Sonra Koç grubunda görev yaptım. Şimdide Türkiyenin En büyük bankalarının birinde IT uzmanı olarak görev yapıyorum. Bu tarz konulara fazlasıyla haizim.

Size soruyorum, şunu yaptınız mı? Aynı filmin aynı karesini farklı palyerlarda aynı TV'de dondurup yakından dikkatle baktınız mı. Voxline'nın bir LG ya da sony playerdan farkı yok diyenler bakmamış- bakamamış. Aranızda bunları dikkate almayanlar varsa ki yazılarınızdan o anlaşılıyor. Bana form üzerinden yanıt yazarak değil email adresime mail göndersin ve benle temasa geçsin. Koltuğunu altına voxline'ı alıp gelsin evimde kendisini memnuniyetle ağırlayıp farkı göstereceğim. Benden bu kadar. Sizi başka türlü ikna etmem mümkün değil.

Saygılarımla.

Ne tevazusu jazzman? Burada çoluk çocukla muhatap olduğunu mu düşünüyorsun? Ben de 43 yaşındayım, 1989'dan beri bilgisayar kullanıyorum, son altı senedir Superonline dahil birçok Internet firmasında "information architecture" sorumlusu olarak çalıştım. Daha önce de dediğim gibi, sekiz yıldır DVD player kullanıyorum. Kendi çektiğim filmleri DVD olarak hazırlıyorum. Bugüne kadar değişik codec'lerle sayısız AVI ve MPEG encode ettim. Çözünürlük nedir, bitrate nedir, görüntü kalitesi nasıl ölçülür, az çok bilirim ;-)

Burada kimse Voxline en mükemmel player'dır falan demedi. Bu fiyata, bu kadar fazla özellik ve iyi kaliteyi bulmak zor dendi. Yani fiyat/performans oranından söz edildi. Senden önce yazılmış yüzlerce yorum var. Ürünü alıp, evinde kullanan arkadaşlar bunlar. Aramızda ekim'den beri Voxline kullanan ve çok memnun olanlar var. Ben de iki haftadır kullanıyorum ve üzerine basarak bir daha söylüyorum, çok çok memnunum.

"Sizi başka türlü ikna etmem mümkün değil" diyorsun. Niye "ikna etmek" gib bir amacın olsun ki? Burada kimse kimseyi ikna etmeye çalışmıyor, herkes kendi deneyim ve izlenimlerini yazıyor. Mesela ben kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum. Sadece, insanların Divx-DVD player alırken, ne gibi çekinceleri olduğunu biliyorum ve Voxline'da bu çekincelere gerek yok, ürün sorunsuz diyorum. Çünkü gerçekten sorunsuz. Merak eden, içi rahat etmeyen, burada yazılanlara güvenmeyen, iade koşulu olan bir yerden alır, dener, beğenmezse geri verir. (Geri vermek isteyeceğini de hiç sanmıyorum.)

Eminim LG de iyidir, kullanmadığım için bilemiyorum. Eğer LG'den memnunsan, ayrı bir tartışma thread'i açar görüşlerini yazarsın. Ama Voxline'la ilgili yazdıkların, açık konuşmak gerekirse, "yanlış" ve "yanıltıcı". Bir markayı bu kadar kafaya takıp "almayın" diye kampanya açmak, hele o ürünü kullanıp gayet iyi olduğunu biliyorsa insan, kusura bakma ama akla yalnızca "art niyet" getiriyor.

Google'da "Voxline DVD933" yazıp aradığında, ilk sayfada bu thread çıkıyor. Yüzlerce mesaj var. Bunların tamamına yakını olumlu izlenim veriyor ve birçoğunuzun bildiği gibi thread'in hiti çok yüksek. Şimdi buraya böyle "nokta atışı" yapar gibi girip "Almayın, pişman olursunuz" vb yazmak, etik bir davranış değil. LG'den memnunsan, insanlara tavsiye edersen, gider onunla ilgili bir thread açarsın, deneyimlerini insanlara aktarırsın. Voxline'la ilgili bir thread'e böyle bodoslama girip ortalığı karıştırmakta "iyi niyet"in zerresini bile görmüyorum ben. Bu konuda tartışmayı uzatmayı da bütünüyle gereksiz görüyorum. İddiacılıktan ve "ben bilirim"cilikten hiç haz etmem.

Antiochos 'a:

Voxline Xvid'leri de sorunsuz okuyor (q-pel hariç) bilgin olsun. Aslına bakarsan, piyasadaki çoğu DivX player XVid okuyor, o konuda rahat olabilirsin. SONY elbette iyi marka, tereddüde gerek yok. Ama tabii arada 100 YTL fark varsa işin ekonomik yönünü de düşünmek lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: safaksel

quote:

Hepinizin yazılarını okudum. Ben netice olarak dün akşam teknosadan LG 9783 aldım ve yine iddia ediyorum. Schaub Lorenz ve voxlinê'da yaşayamadığım keyfi yaşadım. Yalnız anlıyorum ki kendimden bahsetmeyerek biraz fazla tevazu gösterdiğimi düşünüyorum. Bir çoğunuz beni 20 yaşlarda hayatının ilk bilgisayarı P3 olmuş biri falan zannediyorsunuz. Mesleğime 1988 yılında Hardware teknisyeni olarak Şişecam A.Ş.'de başladım. Sonra Koç grubunda görev yaptım. Şimdide Türkiyenin En büyük bankalarının birinde IT uzmanı olarak görev yapıyorum. Bu tarz konulara fazlasıyla haizim.

Size soruyorum, şunu yaptınız mı? Aynı filmin aynı karesini farklı palyerlarda aynı TV'de dondurup yakından dikkatle baktınız mı. Voxline'nın bir LG ya da sony playerdan farkı yok diyenler bakmamış- bakamamış. Aranızda bunları dikkate almayanlar varsa ki yazılarınızdan o anlaşılıyor. Bana form üzerinden yanıt yazarak değil email adresime mail göndersin ve benle temasa geçsin. Koltuğunu altına voxline'ı alıp gelsin evimde kendisini memnuniyetle ağırlayıp farkı göstereceğim. Benden bu kadar. Sizi başka türlü ikna etmem mümkün değil.

Saygılarımla.

Ne tevazusu jazzman? Burada çoluk çocukla muhatap olduğunu mu düşünüyorsun? Ben de 43 yaşındayım, 1989'dan beri bilgisayar kullanıyorum, son altı senedir Superonline dahil birçok Internet firmasında "information architecture" sorumlusu olarak çalıştım. Daha önce de dediğim gibi, sekiz yıldır DVD player kullanıyorum. Kendi çektiğim filmleri DVD olarak hazırlıyorum. Bugüne kadar değişik codec'lerle sayısız AVI ve MPEG encode ettim. Çözünürlük nedir, bitrate nedir, görüntü kalitesi nasıl ölçülür, az çok bilirim ;-)

Burada kimse Voxline en mükemmel player'dır falan demedi. Bu fiyata, bu kadar fazla özellik ve iyi kaliteyi bulmak zor dendi. Yani fiyat/performans oranından söz edildi. Senden önce yazılmış yüzlerce yorum var. Ürünü alıp, evinde kullanan arkadaşlar bunlar. Aramızda ekim'den beri Voxline kullanan ve çok memnun olanlar var. Ben de iki haftadır kullanıyorum ve üzerine basarak bir daha söylüyorum, çok çok memnunum.

"Sizi başka türlü ikna etmem mümkün değil" diyorsun. Niye "ikna etmek" gib bir amacın olsun ki? Burada kimse kimseyi ikna etmeye çalışmıyor, herkes kendi deneyim ve izlenimlerini yazıyor. Mesela ben kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum. Sadece, insanların Divx-DVD player alırken, ne gibi çekinceleri olduğunu biliyorum ve Voxline'da bu çekincelere gerek yok, ürün sorunsuz diyorum. Çünkü gerçekten sorunsuz. Merak eden, içi rahat etmeyen, burada yazılanlara güvenmeyen, iade koşulu olan bir yerden alır, dener, beğenmezse geri verir. (Geri vermek isteyeceğini de hiç sanmıyorum.)

Eminim LG de iyidir, kullanmadığım için bilemiyorum. Eğer LG'den memnunsan, ayrı bir tartışma thread'i açar görüşlerini yazarsın. Ama Voxline'la ilgili yazdıkların, açık konuşmak gerekirse, "yanlış" ve "yanıltıcı". Bir markayı bu kadar kafaya takıp "almayın" diye kampanya açmak, hele o ürünü kullanıp gayet iyi olduğunu biliyorsa insan, kusura bakma ama akla yalnızca "art niyet" getiriyor.

Google'da "Voxline DVD933" yazıp aradığında, ilk sayfada bu thread çıkıyor. Yüzlerce mesaj var. Bunların tamamına yakını olumlu izlenim veriyor ve birçoğunuzun bildiği gibi thread'in hiti çok yüksek. Şimdi buraya böyle "nokta atışı" yapar gibi girip "Almayın, pişman olursunuz" vb yazmak, etik bir davranış değil. LG'den memnunsan, insanlara tavsiye edersen, gider onunla ilgili bir thread açarsın, deneyimlerini insanlara aktarırsın. Voxline'la ilgili bir thread'e böyle bodoslama girip ortalığı karıştırmakta "iyi niyet"in zerresini bile görmüyorum ben. Bu konuda tartışmayı uzatmayı da bütünüyle gereksiz görüyorum. İddiacılıktan ve "ben bilirim"cilikten hiç haz etmem.

Antiochos 'a:

Voxline Xvid'leri de sorunsuz okuyor (q-pel hariç) bilgin olsun. Aslına bakarsan, piyasadaki çoğu DivX player XVid okuyor, o konuda rahat olabilirsin. SONY elbette iyi marka, tereddüde gerek yok. Ama tabii arada 100 YTL fark varsa işin ekonomik yönünü de düşünmek lazım.

Mukemmel bir yorum, fazla söze gerek yok
    Bu arada jazzman arkadasim, lg marka player'in hayirli ugurlu olsun.. yalniz lg 9783'de tr karakter sorunu var ve ayrica adamlar henuz sitelerinde firmware destegi vermiyorlar bildigim kadari ile? (az önce baktim f.w'e dair hiçbirsey yok, bulamadim ve işin enteresan tarafi lg'nin onca div-x modeli varken adamlar sadece siteye "8721e" diye bir model koymuslar ve onunda f.w destegi yok tabiki.. yada var ben bulamadim?) :) Kisaca bir div-x player icin bu tarz konular bilirsin hayati onem tasiyen konulardir ve urunu satin alirken voxline'a olan hincindan dolayi sanirim tum bu onemli kriterleri ya gormemezlikten gelmişsin, yada gözden kaçirmişsin.. neyse, yinede iyi seyirler dilerim sana lg'in ile :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 4 Ocak 2006 18:57:49 >

• Gerçekten ilginen abilerime ,arkadaşlara teşekkürler...

Gerçekten şampiyonlar ligi bir konu burası ,bütün bilişim ahalisinin üst düzey çalışanları burada

Açıkçası ben Voxline alırım ama Çin ürünlerine önyargıyla bakıyorum. Elimde bir tane VCD player var,zamanında İriver Mp3 player alacaktım, yarı fiyatından ucuza bunu aldım ama çok büyük bir pişmanlık duydum , param çöpe gitti, pili hiç dayanmıyordu ve ses kalitesi 0 dı... Gittim sonra Mp3 dinlemek için SX1 telefon aldım...

Artık böyle markasız şeyler almamaya karar verdim, bundan sonra Sony vs. den şaşmam diyordum ama bu konuyu açınca meraklandım.

Açıkçası fiyat 100ytl. Çok uygun, Sony 200...

AMa şu gerçekki Sony o aletten ses kalitesi olarak , genel kalite olarak ve maliyet olarak çok çok pahalı... İçini gördüm malzeme düzeyi vasat...

Sony sony dir sonuçta...

Ama sanırım Profilo güvencesi var, bu önemli ve arkadaşlar memnunlar...

Arkadaşlar çok memnunlar ama 2 ay sonra 3 ay sonra aynı memnuniyet olur mu?

Bakın ben Affrey marka 52x CD rom almıştım, ucuz etin yahnisi 1 sene dayanmadı bozuldu. Mitsumi CD romum eğer çöpe atmadıysa bizimkiler 24x sanırım 97 yılında aldım halen sağlam, aynı şekilde LG cd yazıcımın 4. senesi...

Ne dersiniz gönül rahatlığıyla ben buna 100ytl mi verip , "Oh be aynı işlevi yapan aleti yarı fiyatına aldım, Sony alıp kazıklanacağıma ucuza divx izleyebilirim" diyebilecek miyim? Kalitesi yüksek mi?

İlgilenen arkadaşlara değerli yorumlarını esirgemeyen kullanıcılara teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Gerçekten ilginen abilerime ,arkadaşlara teşekkürler...

Gerçekten şampiyonlar ligi bir konu burası ,bütün bilişim ahalisinin üst düzey çalışanları burada

Açıkçası ben Voxline alırım ama Çin ürünlerine önyargıyla bakıyorum. Elimde bir tane VCD player var,zamanında İriver Mp3 player alacaktım, yarı fiyatından ucuza bunu aldım ama çok büyük bir pişmanlık duydum , param çöpe gitti, pili hiç dayanmıyordu ve ses kalitesi 0 dı... Gittim sonra Mp3 dinlemek için SX1 telefon aldım...

Artık böyle markasız şeyler almamaya karar verdim, bundan sonra Sony vs. den şaşmam diyordum ama bu konuyu açınca meraklandım.

Açıkçası fiyat 100ytl. Çok uygun, Sony 200...

AMa şu gerçekki Sony o aletten ses kalitesi olarak , genel kalite olarak ve maliyet olarak çok çok pahalı... İçini gördüm malzeme düzeyi vasat...

Sony sony dir sonuçta...

Ama sanırım Profilo güvencesi var, bu önemli ve arkadaşlar memnunlar...

Arkadaşlar çok memnunlar ama 2 ay sonra 3 ay sonra aynı memnuniyet olur mu?

Bakın ben Affrey marka 52x CD rom almıştım, ucuz etin yahnisi 1 sene dayanmadı bozuldu. Mitsumi CD romum eğer çöpe atmadıysa bizimkiler 24x sanırım 97 yılında aldım halen sağlam, aynı şekilde LG cd yazıcımın 4. senesi...

Ne dersiniz gönül rahatlığıyla ben buna 100ytl mi verip , "Oh be aynı işlevi yapan aleti yarı fiyatına aldım, Sony alıp kazıklanacağıma ucuza divx izleyebilirim" diyebilecek miyim? Kalitesi yüksek mi?

İlgilenen arkadaşlara değerli yorumlarını esirgemeyen kullanıcılara teşekkürler

Bence hiç dusunme al dostum.. marka abzen "hersey" demek degil..

• arkadaslar farklı cd'den altyazı secip altyazısı olmayan cdyi takıp altyazıyı göstermeye calıstım ancak bu sefer olmadı. ancak cihazı ilk aldıgımda menusu smartnavi filan vestel'le aynı olunca hemen vesteldeki tecrubelerimi bu cihaz uzerinde denemiştim. o zaman bu altyazı gosterme olayını becermistim. suanda cihaz 2.firmware yuklu muhtemelen firmware ile ilgili olabilir. cihazına firmware güncellemesi yapmayan arkadaslardan rica denemeleri. eğer sonuc pozitif olursa profilo ve pro-market'i bu konuda mail yazarız. onlarda yeni firmwarede gerekeni yaparlar.

kolay gelsin.

Voxline'i ben ve bi arkadasım geri veririz diye almıstık arkadasım geri verdi ben vermedim. arkadasımın geri vermesinin sebebi optik cıkıs ile ilgili yetersizlikti kendisinde profosyonel ses sistemi var. sony 7.1 amfisi var amfi kendini korumaya alıyordu yuksek ses seviyelerinde. ben ise dandik bir 5.1 ve 55 ekran tv ile kullandıgım icin voxline yetiyorda artıyor bile
    teknosa degisimde eğer tuketici koruma filan bilincli konusursanız sorun cıkartmıyor.

• Antiochos, benim de benzeri deneyimlerim var.

1999 sonlarında bir SONY DVP S-320 DVD player almıştım. Alet süper, tartışmaya bile gerek yok. Hâlâ da canavar gibi çalışıyor. Ama kısa bir süre sonra bir özelliğini fark ettim: Kopya koruma amacıyla, CD-R ve RW diskleri okumama özeliği koymuşlar. Takıyorsun, "No Disc" diyor. Ben zaten kopya VCD almıyordum, kalite çok düşük oluyor. Ama CD-R okumayınca, kendi kameramla çekip VCD yaptığım diskleri de okutamıyordum alete ve bu hiç hoş değildi.

2001 yılında bir gün bir arkadaşla birlikte Carrefour'u gezerken 60 milyona Minton VCD player gördük. (Ayıptır söylemesi, SONY'yi ben aylarca para biriktirip 520 dolara almıştım.) Bu tabii DVD oynatmıyor, yalnızca VCD. MP3 de çalıyor ve hatta bir de oyun CD'si ve joystickleri var, nostaljik eski oyunlar oynanabiliyor. Arkadaşla düşündük, çok ucuz bulduk ve "Ne kaybederiz?" deyip aldık. Eve getirip baktım ki, sonuç inanılmaz. CD-R, RW falan her şeyi süper oynatıyor. Filmlere DVD'deki gibi "chapter menu" yapıyor. Görüntüye 4X'e kadar zoom yapıyor. MP3 performansı çok iyi.

Neyse, her şey çok iyiydi ama bir iki ay sonra benim cihazda sorun çıktı. Atlama vb yapmaya başladı. "İşte, ucuz alet bu kadar olur" deyip sinirlendim ama ilginç bir şekilde arkadaşımın aldığı aynı alet gayet güzel çalışıyordu (bu arada beş yıl oldu, hâlâ kullanıyor arkadaşım.) Bu durumda, benim aldığım cihaz sorunlu herhalde deyip işi şansa bağladım. Ama tamire götürdüğümde teknisyen bana kasayı açtıktan sonra direkt şunu sordu: "Üzerine ağır bir şey mi koydunuz siz bunun?" Evet, sehpada yer olmadığından eski DVD player ve Digiturk alıcısını Minton'un üzerine koymuştum, bir şey olmaz diye. Hata bendeymiş, aletin kafa ayarının kaymasına neden olmuş o ağırlık. Tamir gördü ve sonra hiç sorun çıkarmadı, ben de çok dikkat ettim. Şimdi eşimin küçük yeğeni kullanıyor çizgi film VCD'lerini izlemek için :-)

Diyeceğim şu: İyi marka tabii ki güvencedir. Ama her şey demek değil. Bir başka arkadaşım bir buçuk yıl önce bir Philips LCD monitör aldı. yanında bir de Philips CD Writer hediye etmişler. Benim CD Writer bozulmuştu o arada, arkadaşım da Philips'i bana verdi. Çok kısa bir süre sonra (bir iki hafta falan), bir gün bir CD taktım, okumadı. Başka CD'lerle defalarca denedim, nafile. Alet ne okuyor ne de yazıyor. Internet'te bir arama yaptım ki, meğer o modelin (CDRW5200) sorunuymuş bu, dünya çapında aynı problem! Firmware uçuyor bir şekilde kendi kendine. Philips sitesinde her modelin firmware upgrade'i var, onun yok. Buradaki Philipsle yazıştım, onlar da çözemedi. Üzerine bir bardak su içtik ve gittim bir Samsung DVD writer aldım. Philips gibi bir markadan beklemezsin böyle bir saçmalık ama o modelde bir şanssızlığa uğramış adamlar işte, düzeltemiyorlar.

Voxline birkaç ay sonra sapıtıp bozulabilir mi? Bilemiyorum tabii. Ama şu anda kendi adıma gayet memnunum. Tavsiye eder misin? Alayım mı?" diyen arkadaşlara, "Düşünmeden alın" diyorum. Dört DVD film parasına, DivX oynatan ve MP3 çalan, JPEG gösteren bir DVD player alıyorsun. Ne kadar pişman olabilirsin ki bundan? Zaten seneye bugünlerde yeni standartlar çıkmış olacak, çoğumuz yeni player peşinde koşacağız. Bilgisayarda öyle değil mi? Aldığı bir bilgisayarı upgrade masrafı yapmadan bir yıldan fazla kullanan kaç kişi var? İşte, RAM'leri bozulup, yeni SD-RAM de piyasada bulunmaz olunca, eh, board da eskidiği için, yıllarca kahrımı çeken P3 bilgisayarım çöpü boyladı. Elektronik dünyası böyle zaten. Otomobil ya da buzdolabı almıyoruz ki "Bir kez alalım, yıllarca kullanırız" diye düşünelim.

• quote:

Antiochos, benim de benzeri deneyimlerim var.

1999 sonlarında bir SONY DVP S-320 DVD player almıştım. Alet süper, tartışmaya bile gerek yok. Hâlâ da canavar gibi çalışıyor. Ama kısa bir süre sonra bir özelliğini fark ettim: Kopya koruma amacıyla, CD-R ve RW diskleri okumama özeliği koymuşlar. Takıyorsun, "No Disc" diyor. Ben zaten kopya VCD almıyordum, kalite çok düşük oluyor. Ama CD-R okumayınca, kendi kameramla çekip VCD yaptığım diskleri de okutamıyordum alete ve bu hiç hoş değildi.

2001 yılında bir gün bir arkadaşla birlikte Carrefour'u gezerken 60 milyona Minton VCD player gördük. (Ayıptır söylemesi, SONY'yi ben aylarca para biriktirip 520 dolara almıştım.) Bu tabii DVD oynatmıyor, yalnızca VCD. MP3 de çalıyor ve hatta bir de oyun CD'si ve joystickleri var, nostaljik eski oyunlar oynanabiliyor. Arkadaşla düşündük, çok ucuz bulduk ve "Ne kaybederiz?" deyip aldık. Eve getirip baktım ki, sonuç inanılmaz. CD-R, RW falan her şeyi süper oynatıyor. Filmlere DVD'deki gibi "chapter menu" yapıyor. Görüntüye 4X'e kadar zoom yapıyor. MP3 performansı çok iyi.

Neyse, her şey çok iyiydi ama bir iki ay sonra benim cihazda sorun çıktı. Atlama vb yapmaya başladı. "İşte, ucuz alet bu kadar olur" deyip sinirlendim ama ilginç bir şekilde arkadaşımın aldığı aynı alet gayet güzel çalışıyordu (bu arada beş yıl oldu, hâlâ kullanıyor arkadaşım.) Bu durumda, benim aldığım cihaz sorunlu herhalde deyip işi şansa bağladım. Ama tamire götürdüğümde teknisyen bana kasayı açtıktan sonra direkt şunu sordu: "Üzerine ağır bir şey mi koydunuz siz bunun?" Evet, sehpada yer olmadığından eski DVD player ve Digiturk alıcısını Minton'un üzerine koymuştum, bir şey olmaz diye. Hata bendeymiş, aletin kafa ayarının kaymasına neden olmuş o ağırlık. Tamir gördü ve sonra hiç sorun çıkarmadı, ben de çok dikkat ettim. Şimdi eşimin küçük yeğeni kullanıyor çizgi film VCD'lerini izlemek için :-)

Diyeceğim şu: İyi marka tabii ki güvencedir. Ama her şey demek değil. Bir başka arkadaşım bir buçuk yıl önce bir Philips LCD monitör aldı. yanında bir de Philips CD Writer hediye etmişler. Benim CD Writer bozulmuştu o arada, arkadaşım da Philips'i bana verdi. Çok kısa bir süre sonra (bir iki hafta falan), bir gün bir CD taktım, okumadı. Başka CD'lerle defalarca denedim, nafile. Alet ne okuyor ne de yazıyor. Internet'te bir arama yaptım ki, meğer o modelin (CDRW5200) sorunuymuş bu, dünya çapında aynı problem! Firmware uçuyor bir şekilde kendi kendine. Philips sitesinde her modelin firmware upgrade'i var, onun yok. Buradaki Philipsle yazıştım, onlar da çözemedi. Üzerine bir bardak su içtik ve gittim bir Samsung DVD writer aldım. Philips gibi bir markadan beklemezsin böyle bir saçmalık ama o modelde bir şanssızlığa uğramış adamlar işte, düzeltemiyorlar.

Voxline birkaç ay sonra sapıtıp bozulabilir mi? Bilemiyorum tabii. Ama şu anda kendi adıma gayet memnunum. Tavsiye eder misin? Alayım mı?" diyen arkadaşlara, "Düşünmeden alın" diyorum. Dört DVD film parasına, DivX oynatan ve MP3 çalan, JPEG gösteren bir DVD player alıyorsun. Ne kadar pişman olabilirsin ki bundan? Zaten seneye bugünlerde yeni standartlar çıkmış olacak, çoğumuz yeni player peşinde koşacağız. Bilgisayarda öyle değil mi? Aldığı bir bilgisayarı upgrade masrafı yapmadan bir yıldan fazla kullanan kaç kişi var? İşte, RAM'leri bozulup, yeni SD-RAM de piyasada bulunmaz olunca, eh, board da eskidiği için, yıllarca kahrımı çeken P3 bilgisayarım çöpü boyladı. Elektronik dünyası böyle zaten. Otomobil ya da buzdolabı almıyoruz ki "Bir kez alalım, yıllarca kullanırız" diye düşünelim.

Yazdıklarına katılmamak elde değil...

Kullanıcılar memnunsa bu kadar demekki bu alet kötü bir alet değil...

İlgin için teşekkürler

• Arkadaşlar, bu işin tadı kaçmaya başladı. Artık yorum yapmıyorum. Bilmeyenler için söylüyorum LG'lerinwww.ufotek.com.tr adresinde güncellemesi var. Dün akşam firmware upgrade'i yaptım. Türkçe karakter sorunu yok. Adam gibi font adam gibi büyüklük. Sn antiochos bu cümleler sana...Değerlendirmek sana kalmış. Voxline'da iyi bir cihaz aman düşünmeyeyim deme

İkinci konu Sn Pininfarina'ya siz 43 yaşında olabilirisiniz bunda alınacak bir şey yok. Ben agresifliğiniz ve üslubunuzdan olgun bir tavır sezemedim.Bu hatamsa özür dilerim. Üstelik direkt sizi hedef alan da bir yazı yazmadım. Bırakın bu mesaja genç arkadaşlar yanıt versin.En azından yazılarınızı bir sevgi ya da saygı mesajı ile bitirebilirsiniz. Asker düşmanı bile olsa saygı duyar Şayet Atatürk'ün anılarını okuduysanız

Not: Bana yanıt yazmayın bu altforma artık girmiyeceğim. Çünkü yardımcı olmak istememim bir anlamı kalmadı. Uyarımlarım art niyet olarak algılandı. Herkesin cihazı kendine kimse kimsenin görüntüsünü görmeyeceğine göre dileyen dilediğini alır kullanır elbette.
    www.turkeyforum.com'dan admin bir arkadaştan teklif aldım. Bu değerlendirmelerimi derleyip toplayıp muhtemelen orada gündeme getireceğim. Dileyen gelir bakar.
    Hepinize sevgiler.

• Alette bi tane hata buldum:

Zaman verileriyle kaydedilmiş altyazılarınızın bazılarında dialoglar numaralandırılıyor ya işte o numaralar kesinlikle
    1 veya 0 ile başlamalı. Aksi takdirde altyazı seçilemiyor. Yani altyazı aşağıdaki gibi başladığında açılıyor:

1
    00:00:05,000 --> 00:00:08,500
    Göring, ahlaksızdı.
    Her zaman öyle oldu.

Oysa aşağıdaki şekilde açılmıyor:

2
    00:00:05,000 --> 00:00:08,500
    Göring, ahlaksızdı.
    Her zaman öyle oldu.

Ben bazı filmlerimde filmin başında çıkan çevirmen niklerini falan siliyordum. O filmler elimde patladı.
    Çevirmenin ahı tuttu herhalde. Altında diyalog olması şart değil, dosya 1 veya 0 ile başlasın yeter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir de bir dosyanın üzerine gelip "OSD" tuşuna basarsanız o dosya ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
    Mesela bir DivX dosyasının boyutu, çözünürlüğü, hangi codec ile encode edildiği. ses biçimi falan...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

800x336'lık bir filmi okumadı bugun Voxline. Eh o kadar da olur. Sanırım 800'lü çözünürlükleri hicbir cihaz
    okumuyor.

Ben Voxline aldığım gün bir akrabam philips 3010 aldı. Uzun uzun bu aleti de kullanma sansı buldum.
    Alet Voxline'a göre çok çok yavaş. Dosya açması cd görmesi Voxline'a göre cok kotu. Aynı filmle iki
    aleti denedim, görüntüde bi farklılık göremedim. Philips'de altyazılar berbat. Transparan siyah zemin
    üzerine hafif transparan çıkıyor. İğrenç bişey, firmware durumu nedir bilmiyorum tabi, belki düzeliyordur.
    Kumandada ses kontrol yok, tray acma kapama yok (varsa da ben bulamadım ) Voxline'a göre tek
    artısı Qpel oynatması. Fiyatı da Voxline'ın iki katı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar kalite düşük iddaları bana pek dogru gelmedi. Bence çözünürlükten ziyade bitrate önemli. Bende
    bitrate'i yüksek olan tüm filmler cok kaliteli oynuyor. Düşük olanlar zaten bilgisayarda bile pixelleniyor, eşşek
    gibi ekranda pixelleşmesi normal.

jazzman bu başlıkta aleti goruntu kalitesi yonunden kotuleyen tek insansın sanırım. Senin aldığın alette bir
    sorun olduguna inanıyorum ben. Filmlerimin çoğunu kendim riplerim,encodingden anlarım. Kaliteli görüntüyle
    kalitesiz görüntüyü ayırdedebilirim. Bence görüntü kalitesi gayet iyi. Voxline işini gayet iyi yapıyor.

DivX kalitesiyle bi alakası yok ama bunun kadar güzel jpeg oynatan bir alet oldugunu sanmıyorum.
    Şöyle en az 1024x768'lik bi resmi alete takın ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 5 Ocak 2006 2:56:21 >

• ya arkadaşlar bu qpel cihaza versiyon yüklemeyle çalışmazmı acaba?
    geçen divx aldım üstünde xvid yazıyodu qpel çıktı nerden anlıycaz qpel olup olmadığını acaba?
    teşekkürler..
  • philips'te altyazı dosyaları gorunmuyor fakat filmi baslattıgınızda filmin bulundugu folderdaki tum altyazılar subtitle tusuyla sırasıyla secilip istenilen altyazıyla izlenebiliyor. ancak voxline'de bir artı var bu konuda diyelim altyazı filmin bulundugu folder'da degil baska bi folderda oraya gidip altyazıyı secip filmi oynatırsanız altyazı filmle aynı folderda olmasa dahi bu yontemle oynatabilirsiniz. bu onceki postlarımda bahsettigim durumdan farklı cd degisikliği soz konusu degil bir dvdde farklı folderlardan altyazı secip oynatma ile alakalı

bu ne isimize yarar derseniz soyle ki arsiv yapanlar butun filmlerinin altyazılarını bir folderda toplar sonra bu folderi her dvd'ye 6 cd divx yanına atar butun dvdlerde bu folder mevcut olur. eğer voxline'in firmware'ini yazanlar bize farklı cdden altyazı secip altyazısı olmayan cddeki filmi altyazılı oynatmaları icin firmware yazarsa yeme de yanında yat olur.

bir not : eğer altyazıları bir folderda toplamak isterseniz size tavsiyem alfabetik olarak klasorleyin cunku vestelde bi sorun vardı belli bir sayıdan sonra dosyayı gormuyordu 500 altyazı attıgını bir folderda en fazla 100 tane dosya goruyordu. voxline'da da aynı durum sozkonusu olabilir.

• Carşamba akşamı ben de Teknosadan aldım. Adaptör teknosada pahalıydı, dün aksamda yazıcıoğlundan adaptörü aldım. Forumlarda söylenmeseydi fazladan para verecektim :) . Benim ilk dvd/divx playerim. Daha önce laptopumda izlerdim. firmware de burda söylediği gibi update ettim. Altyazıdan memnun kalmadım. Fontunu büyüklüğünü değiştiremiyoruz di mi? film ile altyazıyı senkronize edemiyor muyuz? bsplayer alışkanlığı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nu_MAN

ya arkadaşlar bu qpel cihaza versiyon yüklemeyle çalışmazmı acaba?
    geçen divx aldım üstünde xvid yazıyodu qpel çıktı nerden anlıycaz qpel olup olmadığını acaba?
    teşekkürler..

Bildiğim kadarıyla Qpel donanımsal olarak çözülüyor. MTK çipli cihazların bir kısmı oynatıyor Qpeli. Çok da önemli değil bence ya. Benim 120 tane filmim var en fazla 3 tanesi Qpeldir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carkifelek

Carşamba akşamı ben de Teknosadan aldım. Adaptör teknosada pahalıydı, dün aksamda yazıcıoğlundan adaptörü aldım. Forumlarda söylenmeseydi fazladan para verecektim :) . Benim ilk dvd/divx playerim. Daha önce laptopumda izlerdim. firmware de burda söylediği gibi update ettim. Altyazıdan memnun kalmadım. Fontunu büyüklüğünü değiştiremiyoruz di mi? film ile altyazıyı senkronize edemiyor muyuz? bsplayer alışkanlığı :)

Altyazıların hızı, filmin her sürümü için farklı olabiliyor (23.974, 25, 29 kare vb) Eğer elinizdeki altyazı farklı bir sürüm içinse ve senkron tutmuyorsa, CD'ye yazmadan önce TimeAdjuster ya da Subtitle Workshop gibi bir yazılımla kolayca düzeltilebilir. Ben indirdiğim filmleri bilgisayarda Crystal Player'da oynatıp kontrol ediyorum, altyazı senkron sorunu varsa Time Adjuster ile bir-iki dakikada halledip diske öyle yazıyorum.

Nu_man'a:
    Filmlerin q-pel olup olmadığını anlamak için AviCheck programıyla kontrol etmek mümkün. Yukarıdaki mesajlarımdan birinde hem programın linkini hem de nasıl kontrol edildiğini yazmıştım.

• beyler sizce premier 9410a göre nasıl
    2sini de kullanmış olan var mı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: carkifelek

Carşamba akşamı ben de Teknosadan aldım. Adaptör teknosada pahalıydı, dün aksamda yazıcıoğlundan adaptörü aldım. Forumlarda söylenmeseydi fazladan para verecektim :) . Benim ilk dvd/divx playerim. Daha önce laptopumda izlerdim. firmware de burda söylediği gibi update ettim. Altyazıdan memnun kalmadım. Fontunu büyüklüğünü değiştiremiyoruz di mi? film ile altyazıyı senkronize edemiyor muyuz? bsplayer alışkanlığı :)

Altyazıların hızı, filmin her sürümü için farklı olabiliyor (23.974, 25, 29 kare vb) Eğer elinizdeki altyazı farklı bir sürüm içinse ve senkron tutmuyorsa, CD'ye yazmadan önce TimeAdjuster ya da Subtitle Workshop gibi bir yazılımla kolayca düzeltilebilir. Ben indirdiğim filmleri bilgisayarda Crystal Player'da oynatıp kontrol ediyorum, altyazı senkron sorunu varsa Time Adjuster ile bir-iki dakikada halledip diske öyle yazıyorum.

Nu_man'a:
    Filmlerin q-pel olup olmadığını anlamak için AviCheck programıyla kontrol etmek mümkün. Yukarıdaki mesajlarımdan birinde hem programın linkini hem de nasıl kontrol edildiğini yazmıştım.

Time adjuster i nasil kullandigini kisaca anlatabilirmisin?

• ya okadar cok sey yazmışsınız ki konu baslıgını anlamak bile bir sorunken bukadar yazacak seyi nerden buluyorsunuz hepsini okuyamadım ama sanırım bi divx player dan bahsediliyor ve duruma bakılırsa cok önemli bir bilgi yakalamışsınız
  • tam da benim yazmayı düşündüğümü yazmışsın
    quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

ya okadar cok sey yazmışsınız ki konu baslıgını anlamak bile bir sorunken bukadar yazacak seyi nerden buluyorsunuz hepsini okuyamadım ama sanırım bi divx player dan bahsediliyor ve duruma bakılırsa cok önemli bir bilgi yakalamışsınız
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.