Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu arada safaksel, senin şu div-x ve x-vid arşivini hani merak etmeye basladim Bundan bizimde faydalanma durumumuz olabilir'mi bir sekilde? (Bir hafta sonu örnegin 25 yada 50'lik postalarla dvd ye yazmak gibi filmleri?)

Yakın bir zamanda bunun da çaresine bakabiliriz tabii, neden olmasın? Kharia'nın açtığı diğer Voxline konu başlığında da bir ortak arşiv fikrinden söz edilmişti. Diğer arkadaşlar da fikirlerini söylesinler, hep birlikte bir paylaşım yolu düşünelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirkiran

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

kaldırabilirsin.şimdi kumanda yok yanımda tam hatırlamıyorum ama kumandaın en ust kısmında otc mi utc mi ne diye bir tus var ona bi kere tıkladın mı kalan sureyi 2 kere tıkladın mı gecen sureyi gosteriyor 3 kere mi tikladiginda da kaldiriyor komple..
    quote:

Orjinalden alıntı: kerembey

arkadaşlar film izlerken yukarda çıkan süre yi ekrandan kaldırabilirmiyiz???

osd tuşu kapalı ibaresini ekranda görene kadar bas kapalı gördükten sonra biraz bekle gidecektir.

Tamam teşekkür.

• cuma günü divx player almaya karar verdim, cumartesi günü internetten araştırmaya başladım ve google beni bu topiğe getirdi. tüm mesajları okudum ve pazar günü teknosaya gidip divx player'ı aldım. bugünde foruma üye oldum ve fikirlerimi paylaşmak istiyorum. öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. nerdeyse elimdeki tüm divx'ler çalıştı. bikaçtane qpel çıktı.

benim bazı sorunlarım var. player bazı altyazıları açmıyor. bazılarını kontrol ettim. txt formatını açmıyor. bazı srt'leride görmüyor. sanırım 0'la başlamadığı içinmiş oda. mesela dünyalar savaşının altyazısını açmıyor.

1
    00:01:35,352 --> 00:01:37,263
    21.yüzyılın başlarında kimse dünyamızın...

2
    00:01:38,792 --> 00:01:46,950
    bizden çok daha zeki birileri
    tarafından izlendiğine inanmazdı.

şu şekildede okunmayan bi altyazı var, uzantısı sub

{2012}{2512}by @LP II
    {3730}{3778}Yukarı Yukarı!
    {4030}{4078}Cabuk!
    {4230}{4278}itme lan!
    {4405}{4453}Çabuk olm ya!
    {4655}{4703}Ağacın tepesine!

bir diğer sorunumda bazı filmlerin aynı dosya içinde hem türkçe hem ingilizce altyazısı var. kumandadan sub tuşuna basınca subtitle (1/1) yazıyor. 2.ye bastığımda off oluyor. diğer altyazıyı nasıl seçicem.

tüm arşivim dvd'lerde olduğu için altyazı formatlarını değiştirmemde mümkün değil. sizden biraz yardım ve açıklama istiyorum, teşekkürler...

edit: güncellemeleri yaptım, altyazı fontu ufak geldi biraz ama siyah çerçeve iş görüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 9 Ocak 2006 13:12:11 >

• Arkadaslar, dvd ve div-x player'larda altyazi konusunda programcilik bilgileri ile birtakim duzenleme ve iyileştirmeler "yapan- yapabilen" metepe isimli arkadasimiz ile (kendisi baska bir forumda mod.dur ayni zamanda) voxline in altyazi konusunu pm'den az once gorustum..

Durumu kendisine izah ettigimde, "fontlari bir nebze degiştirmenin mumkun oldugunu" ama ötesinin şimdilik kendi imkanlari dahilinde mumkun olmadigini belirtti.. bende bunun uzerine, "evt fontlari belki bir nebze degiştirmek işe yarayabilir ama asil sorunun alt yazinin en azindan "bir satir" filmin siyah bandina dogru kaydirilmasinda yatiyor" dedim ve akabinde asagidaki dialoglar yasandi.. (bu arada yardimlari için buradan tekrar kendisine tesekkur ediyorum) Merak edenler arkadasimizin web sayfasina buradan ulaşabilirler;http://metepe.divxplanet.net/

** Metepe arkadasimizin konu hakkinda yapmiş oldugu açiklamalar;

"Voxline konusunda altyazının fontlarının düzeltilmesi dışında fazla birşey yapılamaz. Ancak üretici firma bu konuda yazılım değişikliği yaparsa mümkün olabilir. Ama duyduğum kadarı ile TV ayarlarından PAL-NTSC gibi ayarlarla filmin konumunu değiştirerek bazıları kendince çözüm uyguluyor..

** (Voxline da altyazi yerinin degiştirilmesinin "zor bir iş olup- olmadigini" kendisine sordugumda aldigim yanit);

"Şimdi elinde 50.000'lik bir yap-boz bulmaca olduğunu varsayalım.. Boş tablada sen ortalarda bir yerdeki bir parçadan başlamak istiyorsun. Aha bunu yapmak ne kadar kolaysa, istediğin şey de o kadar kolay.. Elimizde birinin yazıp derlediği bir program var.. Bu program 1 ve 0 lardan oluşuyor.. Binlerce 1-0 arasından istediğimiz şeyi pirinç ayıklar gibi bulmak gerekiyor.. Dolayısıyla, üretici firma yazılımda değişiklik yapmadıkça bu cihazlarda istediğimiz gibi değişiklik yapmamız olası değil.. Taleplerinizi Voxline'ın ithalatçısına ısrar ederseniz onlarda üreticiye baskı yapar, üretici de yazılımı yapan firmaya..
    Benim ve başkalarının yapabileceği ancak bulmacanın kenar sıralarını kurcalayabilmektir.."

İşte arkadaslar durum bundan ibaret..
    Yukarida dialoglardan da anlayacaginiz uzere yapmamiz gereken şey belli, promarket'e alt yazi konusunda baski uygulamak, israrci olmak ve talepkar davranmak.. eger bu konuda yeterince etkili olabilirsek tuketiciyi mennun ve tatmin etme konusunda "duyarli" oldugunu dusundugum promarket de ayni sekilde uretici firmaya isteklerimizi ileterek yeni guncellemeler ile istedigimiz özelliklere yavaş-yavaş yada kısmen dahi olsa, zamanla sahip olacaktir voxline...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 10 Ocak 2006 5:15:40 >

• divx player'ın okuyamadığı altyzılar için bir çözüm üretilebilirmi?

örenk vericek olursam TheOC dizisinin sezonlarını DVD'ye kaydettim, hem türkçe hem inglizce altyazı var klasörde. ama sadece inglizceyi görüyor. kumandadan subt tuşuyla diğer altyazı seçilemiyor, 1/1 yazıyor.

inglizce altyazı (sub dosyası)

{0}{55}Last season on The O.C.:|Theresa's pregnant.
    {58}{99}- You don't have to leave.|- Then come with me.
    {101}{159}I'm leaving. Can't let Theresa do this by herself.
    {161}{199}Oh, my God. It's a palace!
    {203}{265}Look, you're getting what you wanted|I'm moving in with you.
    {269}{321}- Going somewhere?|- Like, say, San Quentin.

türkçe altyazı (srt dosyası)

1
    00:00:00,777 --> 00:00:03,314
    O.C de geçen sezon:
    Theresa hamile.

2
    00:00:02,946 --> 00:00:04,114
    - Gitmene gerek yok.
    - Öyleyse benle gel.

3
    00:00:04,625 --> 00:00:06,761
    Gidiyorum.Theresa'nın bunu tek başına yapmasına izin veremem.

sorun benim player'damı, ne yapıcam şimdi?
    neden açmıyor bu srt'yi? başka filmlerdede srt var açıyor...

• ipodmania 0 olmasına gerek yok. 1 olsa da açıyor, 2 veya daha fazla olunca açmıyor. Çalışmayan altyazıları bana gönderirsen senin için denerim. bedevin@hotmail.com

txt formatını kesinlikle açıyor. Defalarca kontrol ettim bunu.

"SUBT" tuşu ile birdn çok altyazı seçilip film içinde değiştirilemiyor. Denemiştim bunu. Sanırım film içinde sadece DVD'lerin altyazıları değişiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

ipodmania 0 olmasına gerek yok. 1 olsa da açıyor, 2 veya daha fazla olunca açmıyor. Çalışmayan altyazıları bana gönderirsen senin için denerim. bedevin@hotmail.com

txt formatını kesinlikle açıyor. Defalarca kontrol ettim bunu.

"SUBT" tuşu ile birdn çok altyazı seçilip film içinde değiştirilemiyor. Denemiştim bunu. Sanırım film içinde sadece DVD'lerin altyazıları değişiyor.

birden fazla altyazı bulunan klasörlerde hangi altyazı ile izlemek istiyorsanız subt tusu ile secip baslatınız. eğer yanlış altyazı ise diğer altyazıları deneyip filmi izleyebilirsiniz. ayrıca ben
    dvd'lere divxleri yazarken filmin tr ve eli ayağı düzgün altyazısını film ile aynı ad olmasına dikkat ediyorum. diğer altyazılara da hatırlatıcı ibareler bırakıyorum. bundan önceki arşiviniz için değilde bundan sonra yapacaklarınız icin iyi bir yol olabilir.

• Arkadaşlar Merhaba;

Bende kafayı divx playerlara sardım. (Sanırım bayram harçlıkları fazla geldi:) )

O kadar anlatmışsınızki bende ürünü almaya karar verdim. Ancak önce bi televizyonda almam gerekecek en az bi 55 ekran düz kare bişiler...

Yazılanların çoğunu okumaya çalıştım ama o kadar çok varki başım döndü. Oyüzden birkaç minik sorum olacak...

1.Alacağım televizyonda hangi özellikler olursa bu divx playerı tam manada performanslı kullanabilirim.
    2.Bende bi creative 2+1 ses sistemi var. Bunu bağlayabileceğim bir girişi var mıdır? (Mutlaka vardır die düşünüyorum ama sormaktan zarar gelmez)+(Eğer mümkünse cihazın arkasının bir resmini koyabilirseniz çok çok memnun olurum.)
    3.Cihazın boyutlar ile ilgili nette bilgi bulamadım, derken buldum almak isteyipde yeri dar olanlara vereyim 420 x 255 x 38 ..:)
    4.Cihazı tv'ye nasıl bağlıyorsunuz acaba, Scard dan mı yoksa video çıkışlarından mı? Neden?
    5.Benimde filmlerim DVD içinde ve formatları divx 3 ve xvid bunlarda bi sorun olmadığını ilettiniz.Doğrudur?

Ayrıca arkadaşlara benden bilgi..www.bidolu.com da peşin fiyatı 95 ytl yada finanscard'a 12 taksit 95 ytl...........

Şimdiden cevaplarınız ve paylaşımınız için teşekkür ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: mcangal

Arkadaşlar Merhaba;

Bende kafayı divx playerlara sardım. (Sanırım bayram harçlıkları fazla geldi:) )

O kadar anlatmışsınızki bende ürünü almaya karar verdim. Ancak önce bi televizyonda almam gerekecek en az bi 55 ekran düz kare bişiler...

Yazılanların çoğunu okumaya çalıştım ama o kadar çok varki başım döndü. Oyüzden birkaç minik sorum olacak...

1.Alacağım televizyonda hangi özellikler olursa bu divx playerı tam manada performanslı kullanabilirim.
    2.Bende bi creative 2+1 ses sistemi var. Bunu bağlayabileceğim bir girişi var mıdır? (Mutlaka vardır die düşünüyorum ama sormaktan zarar gelmez)+(Eğer mümkünse cihazın arkasının bir resmini koyabilirseniz çok çok memnun olurum.)
    3.Cihazın boyutlar ile ilgili nette bilgi bulamadım, derken buldum almak isteyipde yeri dar olanlara vereyim 420 x 255 x 38 ..:)
    4.Cihazı tv'ye nasıl bağlıyorsunuz acaba, Scard dan mı yoksa video çıkışlarından mı? Neden?
    5.Benimde filmlerim DVD içinde ve formatları divx 3 ve xvid bunlarda bi sorun olmadığını ilettiniz.Doğrudur?

Ayrıca arkadaşlara benden bilgi..www.bidolu.com da peşin fiyatı 95 ytl yada finanscard'a 12 taksit 95 ytl...........

Şimdiden cevaplarınız ve paylaşımınız için teşekkür ederim...

1- Bu cihazda goruntu (ve dolayisi ile baglanti türü olarak) en iyi randimani çift scart grişli tv'lerden alabilirsin.. scartlardan biri bu durumda RGB, digeri ise mutlaka s-video destekli olacaktir.. (tek scart grişli olup, "rgb destekli" modeller de mevcut piyasada) Dvd /div-x player gibi bu tür cihazlarda EN KALİTELİDEN EN KÖTUYE BAGLANTİLARİ SİRALAYACAK OLURSAK; Hdmi, component, scart to scart (rgb destekli), s-video ve composit video (composite; sari, tek'li lale jak) baglantilardir.. akabinde düz kare (flat), stereo ve mumkunse 100 hz bir tv almani tavsiye ederim.. (yalniz, 55 ekranlarda 100 hz olmaz fakat 72 ekran falan almayi dusunursen (ki arada öyle çok fazla, aman- aman bir fiyat farki yok almişken en iyisini al bence) dusunursen eger kesinlikle "Grundig- elegance serisi tv'leri dusun derim.. bu tv'ler uzun arastirmalar sonucu ulaşmiş oldugum tr'de uretilen en iyi tv konumundalar suan.. beko fabrikalarinda almanya ve yurt dısı pazarı için tamamen alman tasarımı ve muhendislerince uretiliyorlar ve kaliteleri ile cogu philips'ten ustun olmakla birlikte vestel, arcelik ve beko'nun kendi tv'leri ile "enteresan bir sekilde" gerek kasa, gerekse elektronik devre tasarimlari olarak mukayese dahi kabul etmeyecek kaliteye sahip olup, oldukça uygun taksitli odeme planlari var.. benim kullandigim model 72 flat- sp pf elegance serisi ve inanmazsin belki philips ve daha bircok "kaliteli diye gecinen" markadan (kendi sinifinda tabii) ustun goruntu kalitesine sahip bir cihaz!!
    Şu adresten detayli olarak inceleyebilirsin;http://www.grundig.com.tr

2- Creative 2+1 sound system'ini baglayabilecegin bir çıkış elbette var ve daha fazlasi da..

4- Baglantilar konusundaki sorularinin cvp. lari yukarida verildi..

5- Dogrudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 13 Ocak 2006 21:59:47 >

• Bende bugün gidip aldım. Alette Dolby Pro Logic desteği var diyor. Bende Kawai 5+1 ses sistemi var, şu dandik olanlardan, optik bağlantısı felan yok. Şimdi bu ses sistemi ile nasıl mp3ten veya divx'ten 5+1 ses alacağım. Yoksa alamayacakmıyım?
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: abacus

Bende bugün gidip aldım. Alette Dolby Pro Logic desteği var diyor. Bende Kawai 5+1 ses sistemi var, şu dandik olanlardan, optik bağlantısı felan yok. Şimdi bu ses sistemi ile nasıl mp3ten veya divx'ten 5+1 ses alacağım. Yoksa alamayacakmıyım?
    Teşekkürler

Kusura bakma ama hakikaten dandik bir ses systemin varmiş dostum :) Bence en iyisi creative'in 5+1 sound blaster serisinden bir system al.. hem kalitesi ile kawai- mawai gibi ne idigu belirsiz, saçma sapan, kalite yoksunu acayip alettlerden (ses systemi demek yanliş olur bunlara) 10'larca kat ustun, hem pc'de kullanabilir, hemde sana gercek bir ses ziyafeti yasatir bu marka ve model.. (bu aralar fiyatlari epey dustu creative'lerin, bence elini cabuk tut)

• Yok dostum, yeni bir ses sistemi alacak durumda değilim. Zaten alacak olsam, gider philipsin home theatre sistemini alırdım. Babalar gibi radyomuda dinlerdim. Herneyse normal dvd'de ses sistemimin kalitesinden memnunum (hassas olmayan bir kulağa sahibim), ama merak ettiğim analog 5+1 ses çıkışından nasıl mp3 veya divx sesi alacağım? hala cevap arıyorum.
  • quote:

Yok dostum, yeni bir ses sistemi alacak durumda değilim. Zaten alacak olsam, gider philipsin home theatre sistemini alırdım. Babalar gibi radyomuda dinlerdim. Herneyse normal dvd'de ses sistemimin kalitesinden memnunum (hassas olmayan bir kulağa sahibim), ama merak ettiğim analog 5+1 ses çıkışından nasıl mp3 veya divx sesi alacağım? hala cevap arıyorum.

Standart lale jack'lar ile 5+1 baglantiyi dogru yaptigin surece her turlu sesi alabilirsin voxline dan.. bu arada, creative'nin ses kalitesi ve akustigi philips ten daha kalitelidir unutma..
  • hala altyazı görememe problemim var!

bir örnek daha:

dosya adı: 101 - Cartman Gets an Anal Probe
    altyazı adı: 101 - Cartman Gets an Anal Probe [Tr] ---->SRT dosyası
    1
    00:00:15,641 --> 00:00:26,068
    South Park-101- Cartman'ın Bir Anal Sondası Var Türkçe Altyazı
    © -2003: Punisher999 punisher999@punisher999.com - ICQ: 10807734

2
    00:02:52,822 --> 00:02:58,117
    Okul günü, okul günü, öğretmenlerin altın... Ah, kahretsin!
    Küçük kardeşim yine beni okula kadar takip etmek istiyor!

bunu görüyor

---------

dosya adı: 105 - An Elephant Makes Love to a Pig
    altyazı adı: 105 - An Elephant Makes Love to a Pig [Tr] ----> SRT dosyası
    1
    00:02:05,954 --> 00:02:10,247
    - Hey Stan, gözünü nerede morarttın?
    - Hiçbirşey, yani, yani, hiçbiryerde.

2
    00:02:10,289 --> 00:02:12,789
    - Kızkardeşin seni yine dövdü, değil mi?
    - Hayır!

bunu görmüyor

---------------
    hiç bi fark yok, sorun ne o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 15 Ocak 2006 3:15:44 >

• ipod,

güncellemeyi yaptın mı? Biz bu tür sorunlar yasamıyoruz. Altyazı gormeme ile ilgili tek sorun 0 ve 1 muhabbeti.

Gönder su altyazıları bi deneyeyim benim alette.
  • lalelerden ses alıyorum ama sadece frontlardan geliyor ses... Benim demek istediğim bunun dolby prologic özelliği sadece optik çıkışlardan mı alınıyor? Ayrıca bir ayar felan mı var 5+1 ses almak için?

quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Yok dostum, yeni bir ses sistemi alacak durumda değilim. Zaten alacak olsam, gider philipsin home theatre sistemini alırdım. Babalar gibi radyomuda dinlerdim. Herneyse normal dvd'de ses sistemimin kalitesinden memnunum (hassas olmayan bir kulağa sahibim), ama merak ettiğim analog 5+1 ses çıkışından nasıl mp3 veya divx sesi alacağım? hala cevap arıyorum.

Standart lale jack'lar ile 5+1 baglantiyi dogru yaptigin surece her turlu sesi alabilirsin voxline dan.. bu arada, creative'nin ses kalitesi ve akustigi philips ten daha kalitelidir unutma..

• Şu bahsedilen 3. güncellemede yapılır umarım kısa sürede. Alt yazılar 1-2 punto daha büyüse ve 2 satır daha aşağı inse tadından yenmez. Tek gördüğüm eksiklik mesela pcde seyrederken italik altyazı varsa gösteriyordu bunda ise <i>italik altyazı</i> şeklinde ekrana yazıyor. Zaten bu tarz alt yazılar fazla olmadığından sorun değil
  • quote:

lalelerden ses alıyorum ama sadece frontlardan geliyor ses... Benim demek istediğim bunun dolby prologic özelliği sadece optik çıkışlardan mı alınıyor? Ayrıca bir ayar felan mı var 5+1 ses almak için?

quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Menuden ses seceneklerine gir ve orada cıkısla ilgili ayarlari kurcala (kullandigin system e en uygun olani sec).. Eger sound systeminde bir hata yoksa tum hoparlorlerden cıkıs almaman için hiç bir neden yok..

• quote:

Orjinalden alıntı: atobaba

Şu bahsedilen 3. güncellemede yapılır umarım kısa sürede. Alt yazılar 1-2 punto daha büyüse ve 2 satır daha aşağı inse tadından yenmez. Tek gördüğüm eksiklik mesela pcde seyrederken italik altyazı varsa gösteriyordu bunda ise <i>italik altyazı</i> şeklinde ekrana yazıyor. Zaten bu tarz alt yazılar fazla olmadığından sorun değil

3. guncelleme de tek degişikligin (ki gercekleşecek olursa) sadece "salt alt yazilarin 1- 2 punto daha buyultulmesi" seklinde olursa bence 2. guncelleme daha iyi bir surum olacaktir! Cunku sadece alt yazinin "ha bire" buyultulmesi "ekranda ciddi anlamda goze batan, insani rahatsiz eden buyuklukte bir font buyuklugune ulaşilmasi anlamina gelecektir" ki, sanirim bu durumu kimse istemez?

Sahsen ben film seyretmek isterim.. yoksa, ekranin orta yerinde kocaman harflerle gozume- gozume sokulan (sanki körmüşüm gibi), haddinden fazla buyuk alt yazilari degil!! Bu yuzden gercek ve radikal cozumun, MENUYE BUYUKLUGU VE YERİ AYARLANABİLİR BİR ALT YAZİ SECENEGİ eklenmesi olduguna inaniyorum ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 15 Ocak 2006 21:30:16 >

• Bende ilk defa bir filmi çalıştırmadı. Gspot ile baktım film codec xvid . Çokta önemli değil dünya kadar film seyrettim. Sorun nerde olabilir sizce?

4cc=xvid
    codec=xvid
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.