Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş
  • dts çıkış var. dts çıkış vardır ama dts dekoderi yoktur. ses sisteminde dts dekoder yok ise dts 5.1 alamazsın.
    bu topik altında bir yerlerde profilodan gelen bir mesaj vardı orda yazıyordu cihazlarımızda dolby digital /ac3 codecleri vardır fakat dts yoktur diye.
    ararsn bulabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: lebu

DTS var.

• @unpop
    şimdi olayı şöyle toparlayayım. bu cihaz DTS için kodlanmış 5.1 kayıtları okuyabiliyor. ekranında küçük dts yazısı çıkıyor. bunu analog çıkışlara stereo olarak , optik-digital çıkışa ise aynen 5.1 olarak veriyor. eğer yine DTS çözücülü amfiniz varsa, DTS cd leri 5.1 olarak duyabiliyorsunuz.

DTS çözücüsü olmayan , cd- dvd-divx playerlerda ise DTS CD yi koyunca her çıkıştan sadece TISSSSSS sesini duyuyorsunuz

yani voxlineda DTS dekoderi var ama anaolg olarak DTS yada 5.1 çıkışı yok. sadece digital ve optic çıkışa cd deki dts sinyalini gönderebiliyor.

@ hikayeci ,
    alt yazılar ufak görünüyor , eğer bunu hallediyorsa güncellemeyi rica ediyorum. komponent dediğin RGB mi yoksa sarı -beyaz -kırmızı jack mı
  • yaklaşık 3 yıl önce almıştım voxline'nı ilk parti mal tükendikten sonraki partide kapmıştım bir tane.hala taş.çok sıklıkla izlemiyorum.çoğunluk divx izliyorum.ilk aldığımda güncelleme yapmıştım.ondan sonra bir daha yapmadım.şimdi plazmaya bağladım scarttan ama conponent ile bağlantıda görüntü nasıl olur diye meral ediyorum doğrusu. birde conponent 3 tane farklı versiyonu var.broadbant conponent mi kullanıyor,bu bağlantıyı seçen arkadaşlar.son olarak hayrına elinde son gücellemesi olan arkadaş varsa bi rapid'e atabilir mi.profilonun link ölmüş:)

herkeze iyi seyirler
  • dts digital out var yani dts streaming yaptırıp dts çözücülü yani dts dekoderli dijital ses sisteminde dtsyi çözüp dinleyebilirsin
    yani dts digital out var ama dts dekoder yok, bunu ben degil cihazın ureticileri soyluyor, bu topikte bir yerlerde bir email var profilodan gelmiş
    birisi sorumuş voxlineda dts/dolby dekoder var mı diye, onlar da yanitlamış dolby var dts yok diye. Gerçi olan dolby bile çalışıyor mu çalışmıyor mu tartışılır

quote:

@unpop
    şimdi olayı şöyle toparlayayım. bu cihaz DTS için kodlanmış 5.1 kayıtları okuyabiliyor. ekranında küçük dts yazısı çıkıyor. bunu analog çıkışlara stereo olarak , optik-digital çıkışa ise aynen 5.1 olarak veriyor. eğer yine DTS çözücülü amfiniz varsa, DTS cd leri 5.1 olarak duyabiliyorsunuz.

DTS çözücüsü olmayan , cd- dvd-divx playerlerda ise DTS CD yi koyunca her çıkıştan sadece TISSSSSS sesini duyuyorsunuz

yani voxlineda DTS dekoderi var ama anaolg olarak DTS yada 5.1 çıkışı yok. sadece digital ve optic çıkışa cd deki dts sinyalini gönderebiliyor.

@ hikayeci ,
    alt yazılar ufak görünüyor , eğer bunu hallediyorsa güncellemeyi rica ediyorum. komponent dediğin RGB mi yoksa sarı -beyaz -kırmızı jack mı

• lebu
    bahsettiğim RGB idi
    Tezcanlılıktan gittim aldım taktım denedim
    valla scarttan çok da farklı gelmedi
    biraz daha canlı ama 35 ytl kablo parasına değer mi,tartışılır

yazılar bir parça daha büyüyor
    da
    mail adresi nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikayeci

Kaç sene sonra forma girip yeniden mesaj atıyorum :D
    Bende gri voxline ın ilk kullanıcılarındanım
    Kıyıp da yeni çıkan hiç bir şeye elimi süremedim

Formu aradım ama gözden kaçırmadıysam bulamadım

gri voxline ı component kablo ile kullanan var mı ?
    Sonuç tatmin edici mi? (dvd player parası verip kablo almama değer mi?)
    Kullanan varsa hangi markayı tavsiye edersiniz ?

(Bağlantı yapacağım tv samsung lcd)

Bu arada elimde altyazı güncellemesi mevcut
    isteyen olursa mail atabilirim
    (Sitesi herhalde çökmüş)

Ben yeni aldığım philips Lcd ye komponent ile bağladım.

LCD de de komponent girişi olduğu için bağlantı komponent-komponent oldu.. Dadından da yenmedi hani

Bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim komponent-komponent bağlantı kablosu sadece görüntü içindir. Ve en iyi görüntü kalitesini bu kablo ile elde edersiniz. Genellikle kompozit bağlantı kablosu ile karıştırılır. Kompozit kablo Sarı(Görüntü) , kırmızı (ses) ,Beyaz(ses) renkli üç kablodan oluşur ve en kötü görüntü kalitesini alırsınız.. Komponent ise Mavi,Yeşil ve kırmızı renkli 3 kablonun birleşimidir.YUV olarak da bilinir. Ses için ayrıyeten farklı ses kablosu kullanmanız gerekir. Vee asıl önemlisi bağımlılık yaratn bu Voxline da komponent çıkış mevcuttur. Komponent çıkışlı bir aleti komponent girişli bir lcd/plazmaya bağlarsanız mükemmel bir görüntü elde edersiniz. Önerebileceğim kablo ise Belkin Pure Av altın kaplamalı Komponent-komponent kablodur.
    Kahretsin ya film izleyesim geldi..

Unutmadan Voxline nınız ile komponent bağlantı yapınca kumandadan YUV u seçmeyi unutmayın. Sonra ekranı nar gibi kırmızı görür, bana küfredersiniz..

Naçizane yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

• bu voxline şarap gibi yıllandıkça daha da güzelleşiyor birde LCD/plazma alırsam 3 sene daha kullanırım bu kompozit çıkış için.
    hikayeci arkadaşım mail adresim lebut@windowslive.com elindeki güncellemeyi buraya gönderrirsen sevinirim.
  • ben de voxline'i severek kullanıyorum ama malesef artık USB destegi gerekiyor bu yuzden bir tane de USB girişi olan divx player bakıyorum

Bu arada voxline ile analog 5.1 çıkışlar ile divx filmlerden dolby/ac3 5.1 ses alabilen var mı ?
  • Lebu
    Elimdeki güncellemeyi attım
    İnşallah işini görür

Zavzaga
    Dediğim gibi tezcanlılıktan vatan bilgisayara girip philips 3565 komponent kablo aldım
    Yani değişik gibi geldi de,aynı gibi de geldi :D
    Acaba kendi kendimi mi kandırıyorum dedim
  • quote:

bu voxline şarap gibi yıllandıkça daha da güzelleşiyor birde LCD/plazma alırsam 3 sene daha kullanırım bu kompozit çıkış için.
    hikayeci arkadaşım mail adresim lebut@windowslive.com elindeki güncellemeyi buraya gönderrirsen sevinirim.

Kompozit değil Komponent demek istedin galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikayeci

Lebu
    Elimdeki güncellemeyi attım
    İnşallah işini görür

Zavzaga
    Dediğim gibi tezcanlılıktan vatan bilgisayara girip philips 3565 komponent kablo aldım
    Yani değişik gibi geldi de,aynı gibi de geldi :D
    Acaba kendi kendimi mi kandırıyorum dedim

İstersen tv nin ayarları ile de bi oyna çünkü philipsin kablosuda fena değildir. Ama elma iken armut olmasını da bekleme hani

Ben biraz mükemmeliyetçi olduğum için detayları acayip incelerim. tabi kablo dışı faktörleri de baz almak lazım.. TV ... TV nin komponent girişi....
    Benim tv de farkedilir bir renk farkı oldu. titreme kesinlikle yok...

Esasında bu komponent in ne menem bir şey olduğunu Plazma ekranda anlarsın.LCD görüntüde, bana göre (tabi yanımda panasonic, Pioneer da var) iyi ama mükemmel değil... Maksimum verimi almak içinde böyle kablolarla uğraşıyoruz anlayacağın

Param olsa kesinlikle plazma alır voxline ımı takar paşa paşa filmimi izlerdim....

Şu Voxline blu-ray player üretcekmi acep ....Çıkarsada alsak
    Şaka maka çıkartırsa düşünmeden alırım... Bu dvd player sayesinde markaya acayip bir sempatim oluştu.
    Ama renk gri olmalı

• quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben de voxline'i severek kullanıyorum ama malesef artık USB destegi gerekiyor bu yuzden bir tane de USB girişi olan divx player bakıyorum

Bu arada voxline ile analog 5.1 çıkışlar ile divx filmlerden dolby/ac3 5.1 ses alabilen var mı ?

Divx filmlerden 5+1 ses alamıyorum. Yalnızca dvd'lerde 5+1 ses geliyor. Divx kullanırken elimdeki microlab ile aux giriş alıp 5+1 kanala yayıyorum ama bildiğiniz gibi gerçek 5+1 tadını vermiyor. Sadece bu yüzden yeni bir divx oynatıcı almayı düşünüyorum. Divx'ten gerçek 5+1 ses alabileceğim ve türkçe altyazı desteği olan bir divx player biliyor musunuz acaba? Tabi aynı sizin de aradığınız gibi usb desteği de osa tadından yenmez bu alet:) Sanırım vestel ac3 ses desteği verip türkçe altyazı desteği olan aletler sunuyor. Ne dersiniz acaba? Alınır mı gül gibi voxline'ın üstüne kuma olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevincalis -- 3 Nisan 2008; 20:57:23 >

• slm firmware4 gönderebilecek olan var mı ve nasıl yüklenir - en son 1,5 yıl önce yüklemiştim unuttum. saygılar.
  • sevincalis bak kendin demişsin "Divx filmlerden 5+1 ses alamıyorum. Yalnızca dvd'lerde 5+1 ses geliyor" diye yani bir alet bir şeyden 5+1 ses verirken diğerinden vermemezlik etmez, bunun nedeni ikisi arasında fark olmasıdır. yani divx denen kodla yapılan görüntüler zaten 5+1 ses desteği içermezler, yani divx ler yapıları gereği 5+1 desteklemezler ve en zayıf oldukları tarafta budur. işin birinci kısmı bu, peki ne destekler dersen en fazla 4+1 testekler, yav ben onada razıyım dersen eyide sen razı olabilirsin ama genellikle divxler internette paylaşılmak için üretildikleri için dosya boyutları küçük ossun diye stero yani 2 ses destekli olarak kodlanırlar üretici kişiler tarafından bu hem dosya buyutunu inanılmaz oranda küçültür hemde bir filmin stereo kodlanması ile 5+1 kodlanması arasınad bilgisayarda geçen süre olarak epiy bir fark vardır ve insanlar sırf ses olsun diye divx kodlarken bisürü zaman vermezler. buda konunun ikinci tarafı. haaaa yav ac3 zaten bu desteği veren bir format dersen doğru verir ama durum gine ikinci şıkta anlattığım gibidir derim sana, özel olak kodlanmış divxler veya ac3 ler bulacaksın, buda biraz az bulunur piyasada.

• 5.1 ac3 dosyasi iceren divx filmler 5.1 desteklidir, divx filmler 5.1 desteklemez demek yanlış olmuş. Divx 5.1 ses alamıyorum dşyen arkadaş da eminim ki 5.1 ac3 bir divx film indirmiştir. Bir filmin mp3 yani stereo divx formati ortalama 700mb iken bunun ac3 5.1 versiyonu 300-400 mb daha fazla olur ve ortalama 1000-1100 mb yer tutar.
    Yani işin kısacası stereo divx indirirsen stereo dinlersin 5.1 divx indirirsen 5.1 dinlersin. iki kere iki eşittir dört.
  • Bende de 2,5 yıldır gri kasa Voxline var, bizim oğlanla yaşıt. DIVX/DVD Player'a yağmadığını bırakmadı, hatta ilk başlarda çabuk kırılır sandığım CD kapağının bile esnek olması çok işe yaradı
    Benzinciden aldığım Toshibayı kullanmaya fırsat olmadı resmen. Ama artık USB ve mp4 desteği olmaması problem olmaya başlıyor?
    USB ve mp4 destekli voxline çıksa piyasanın tozunu dumana katar diyorum.
  • Aldığımdan beri(haziran 2007) 2 defa servise gitti. Bugün servisten geleli 2 gün oldu tekrar arızalandı. Teknosa'dan almıştım. Sanırım 3.defa arızalanınca değişim hakkım doğuyor. Bu konuda bi bilgisi olan var mı?
  • ses sistemleri konusu gectiginde genelde 5+1 leri dvd lere baglamakdan bahsediliyor oysa ben daha once pc icin aldıgım 4+1 inspire (creative) woxline baglamak istiyorum bir kaca aparatla dvd arkasında gordugum ses cıkıslarından birine yada ikisine bagladım 4+1 den gelen iki kabloyu ve evet ses geldi ancak ben 4+1 imi tam performans kullanmak istiyorum ve bunuda bir turlu basaramadım 5+1 lerle 4+1 lerin farkı Basdan cıkan kablo sayısı 5+1 lerde 3 kabo cıkıyor ve bunu cogaltarak(3*2) woxline a tam takabiliyoruz ancak benim 4+1 de iki kablo var (2*2) yalnızca 4 kablom oluyor ve bunları wox entegreleyince 2 kanal boş kalıyor sizce ne yapmalıyım bunu nasıl takmalıyım cozum olmadıgı dusunulrse hangi iki girişden(woxline)fedakarlık etmeliyim wox u burda sizin tavisyteleriniz uzerine 1 yl once aldım ancak hala sesi ona takabilmiş değilim advance yorumlarınıza muhtacım tşkler şimdiden

• galiba senin 4+1 sistem :4 kanal ve bir bas hoparlörden oluşuyor.
    ön-sağ , ön sol , arka -sağ , arka-sol tamam. bunları bağladın sendeki 4 giriş doldu.
    senin creative de demekki sub girişi ayrı değil. voxline dan çıkan sub ve center açıkta kalıyor.
    yazdıklarından bunu anladım . şimdi çözüme gelelim:
    tavsiyem merkez kanalı (center-) ve sub çıkışını ön hoparlörlerle birleştirmen . böylece centerdaki mono konuşma sesini iki taraftan da duyarsın. bass sesleri de zaten creative kendi ayırıp kendi subwooferından verecektir.
  • evet sistemim 4 fr fl sr sl den olusuyor ve ayrı bir de bas, saydıgım 4 kolonu basa baglıyoruz(basın ustundeki 4 yuvaya) ve basdanda 2 kablo cıkıyor bilgisayarın ses kartına işte mesele burda baslıyor sayet 3 kablo cıkmıs olsa basdan cogaltıp yada rca kablo ile woxline in 6 girişine takabilirim bunu ve 5+1 cuk oturur benim basdan 2 tana kablo cıkıyor bu yuzden afallaıyorum hangi birine sokucamı sasırıyorum sole bir tezim var bir tarafı streo diger tarafı 3 renkli (kırmızı+beyaz+sarı) kablo bulsam ve basdan cıkan 2 girşie bunları taksam 6 adet jackım olur toplamda..bunlarıda onsag+arkasag+sub diger cıkanıda onsol arkasol+woofer a taksam basarı saglarmıyım bu sadece matematiksel mantıkla dusunulmus bir method sizce yermi bu en azından fikir paylasın arkadaslar nasıl woxcusunuz siz???
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.