ben birşey sormak istiyorum ben henüz divx player almadım ama önceden birtane kullanmıştım ve bozulmuştu (üzerine basmıştım )
sorum şu benim TV geniş ekran plazma tv , bu voxline divxleri oynatırken benim ekranıma göre video yu sığdıracakmı ? yoksa eski hali gibimi kalacak.
sanırım dvd ayarlarında olan 4:3 ve 16:9 ayarlarından yapabilirsin yani uyum sağlayacaktır senin tv ye
Birşey sormak istiyorum. Voxline Player aldım da. Dvd 8x' içindeki divxlerimi rahat açıyorumda. Ses'te senkron sorunu var. Adam mesela konuşuyo. dudak hareketleri sonradan geliyor. Böyle bir problem sizdede varmı? Bide aletin bağlantılarını scarttan yaptıgımda garip bir ses duyuluyor.
Acaba alette mi sorun var. ileri sarmıyorumda. neden sesler önce geliyor?
@flyho
Bunu tek bir filmde mi yaptı yoksa hepsinde mi?
Ben genelde 4x yazıyorum DivX DVD'lerimi. Ama arada muhakkak 8x ile yazılmışlar vardır. Böyle bir sorun yaşamadım. Sadece tek bir filmde senkron sorunu yaşadım o da CD'ye kayıtlıydı zaten.
Garip bir ses derken? Hafif bi cızırtı, parazit sesi ise o normal.
okuma sesi felan demek istiyor arkadas herhalde. cizzzt bizztt gibisindense normal.
Şöle söliyim. Orjinal Dvd film'de bile yapıyo. sesler önce geliyo. sonra hareketler. dudak hareketlerinde çok anlaşılıyor. Dvd8x içindeki filmlerimde bazılarında yaptı. bazılarında normal başladı. anlayamadım. bende.
Ayrıca görüntü kablosunu scart a taktıgımda hışırdı var. Ama S-video girişinden bağlarsam bi sorun yok.
Senkron bozukluğu var sanırım bu alette.
Dostum senin cihaz sorunlu büyük ihtimal. Ben öyle bir problemle karşılaşmadım, gayet güzel okuyor.
Hışırtı olayına bişey diyemeyeceğim. Bizde de var ama rahatsız edecek bir ses değil. 90 milyonluk bir alette normal diye düşünüyorum. Zaten filmin sesi olunca duyulmuyor o ses.
yani sizde hiç olmadı öyle mi? Senkron bozukluğu. Sesin önce gelmesi, ardından dudak hareketleri vs.
bende hissedilir biçimde oluyor. Bazen düzeliyor. bazen gene film öyle başlıyor. vs.
bikaç film daha kurcalıyım.
firmware update yapmak aklıma geldi ama o update altyazı yla ilgili sanırım.
olmadı biraz daha kurcalıyım. değiştirme yaparım. napıyım.
Ben de tek bir filmde yaptı, onu da istatiklere yazmıştım. O filmi de re-encode edince düzelmişti.
hımmmmm, halen daha 2. güncellemeyi 72 ekran tv de 4-5 metre geriden gönül rahatlığı ile izleyen biri olarak, 4. güncellemeyi verilen sslerden gördüğüm kadarı ile başarılı buldum tam ölçülerini bulmuş gibi...
ayrıca şikayet edilen 4 satır olayı sadece Korsan DVDRip altyazılarda mevcut...divxplanet ve divxforever çevirmenleri uzun altyazıları devamlı surette düzenleyerek, kısaltırlar...onlarda öyle bir sorun çıkacağını sanmıyorum...zira uzun altyazı sorunu beildiğim kadarı ile Voxlineye özgü bir sorun değil hatta bu bir sorunda değil...uzun altyazı bence 3. güncellemede sorun olmuştu...aslına bakarsanız uzun altyazıları daha dvd ye kayıt etmedende çözümlemek mümkün en fazla 5dk içinde sadece biraz zaman ayırarak altyazı dosyasını incelemek kafi gelse gerek diye düşünüyorum...
neyse bende bir deneyeyim şu 4. güncellemeyi inşallah sorun yaşamam...
ARKADAŞLAR MAALESEF BENİM CİHAZIN SERİ NUMARASIDA 4. GÜNCELLEME SERİ NO ARALIKLARI HARİCİ ÇIKTI BU ŞEKİLDE OLUPDA 4. GÜNCELLEMEYİ YAPAN VAR MI?
quote:
Orjinalden alıntı: hikayeci
ARKADAŞLAR MAALESEF BENİM CİHAZIN SERİ NUMARASIDA 4. GÜNCELLEME SERİ NO ARALIKLARI HARİCİ ÇIKTI BU ŞEKİLDE OLUPDA 4. GÜNCELLEMEYİ YAPAN VAR MI?
Bende cesaret edemiyorum.
Lütfen seri numaraları uymayan ama yinede işlemi gerçekleştrip başarılı olan arkadaşlar cihazın seri numarasını yazabilir mi?
arkadaşlar seri numaram "A17-0505000020" anladığım kadarıyla bu makine ye yazılım olmuyor. Bu seri de olup ta bilgisi olan arkadaşalr yardım ederse çok sevinirim.
DOSTUM PROMARKETE MAIL AT..SERİ NUMARANI VER...SANA HEMEN DÖNERLER MERAK ETME...ARKADAŞLARDA ZATEN ORADAN YARDIM ALIP YÜKLEME YAPIYORLAR..FORUMDA YANIT BEKLEME BOŞUNA..EN İYİSİ FİRMAYA MAIL AT...www.promarlet-ltd.com sayfası iletişim bölümünden mail atıver..sonucu çabuk öğren...saygılar...
Sesin sonradan gidip gelmesi yani görüntüyle aynı anda sesin gelmemesi yazılımdan kaynaklanıyor.
Öncelikle bana az olsa ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.Önce kharia ve atınç kardeşlerime Sayın atınç kardeşim,ben yazılımı yaptığımda gri bant tam beyaz font koydum.Yazılımı arkadaşımın cihazında denediğimde gri bant tam beyaz olarak çıktı.Seninkinde niye böyle olmadıda eski yazılıma benzediği için kendi kendime Allah Allah dedim şaştım doğrusu ,gerçekten beni çok üzdü.Belki senin televizyondan kaynaklanabilirmi?diye düşünüyorum.Ha birde yazılımı yaparken alt yazıyı rahatsız etmeyecek bir şekilde aşağı kaydırdım bilerek tabi eğer kaydırmasaydım bundanda bazı arkadaşlarımız rahatsız olacağından alt yazıyı aşağı kaydıracağımı önceden düşünmüştüm.Ama Atınç kardeşim hemen bunu belirtmiş sağolsun.
Müjde: Kharia kardeşim:
Sen ve bazı arkadaşların isteği doğrultusunda siyah çerçeveli beyaz alt yazı yazılımı hazırlıyorum.Yalnız bu yazılımın hazırlanması uzun süreceğe benziyor ama yazılımı yapmaya devam ediyorum.Yazılımı yaptığımda siteye koyar siz değerli arkadaşlara bildiririm.
...sevgiler.
Update 4'te altyazı lar cok mu ufalıyo? Benimkinde altyazılar baya büyük ve altyazılar bittiğinde noktalar kalıyo ekranda. uzaktan seyrederken harika oluyor. Update4 ü yükleyip, çok küçülürse üzülürüm.
buarada ses senkron olayı. bikaç divx te oluyodu. onlarıda ileri geri yapınca düzeldi. Ayrıca Scart'tan duydugum seside Video kablosu olarak bagladım geçti.
tek bi sorun kaldı Star Wars dvd sini takıyorum widescreen ama film bi başlıyo. film kare kare. sanki çözünürlügü düşükmüş gibi. ekran ayarlarını pal yapınca ekran büyüyor görüntü düzeliyor. ama altyazılar falan ekranın dısına tasıyor.
bide siyah bi zemin geldiginde filmlerde paralel şeffaf çizgiler dikkatimi cekti. alt alta paralel şeffaf çizgiler. aydınlık sahnelere geçince yok oluyor. gözükmüyor.
@hikayeci, Karaerdi ve atobaba
Arkadaşlar, 2. yazılımı yüklediğinde cihazının DivX özelliği bozulmayanlar seri numaralarını dikkate almaksızın 4. yazılımı yükleyebilirler. 2. yazılım ile sorun yaşayanlar ise seri numarası aralıklarına dikkat etmek zorunda.
@flyho
Şu an sende bulunan yazılıma göre bayağı küçülecektir altyazılar. Diğer sorunlarına aklım ermedi valla. Özellikle şu şeffaf çizgiler. Ben hiç bu tür sorunlar yaşamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: Kharia
@hikayeci, Karaerdi ve atobaba
Arkadaşlar, 2. yazılımı yüklediğinde cihazının DivX özelliği bozulmayanlar seri numaralarını dikkate almaksızın 4. yazılımı yükleyebilirler. 2. yazılım ile sorun yaşayanlar ise seri numarası aralıklarına dikkat etmek zorunda.
@flyho
Şu an sende bulunan yazılıma göre bayağı küçülecektir altyazılar. Diğer sorunlarına aklım ermedi valla. Özellikle şu şeffaf çizgiler. Ben hiç bu tür sorunlar yaşamadım.
Teşekkürler dostum. Eve gidince deneyeceğim. Bende ilk aldığında 1. yazılım vardı, 2.yazılımı yükledim ve sorun olmadı. Umarım 4. yazılımdada sorun olmaz.
Benim yapmış olduğum yazılımıda deneyebilirsin.Arkadaşlar benim yazılımdan memnun.