Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş
  • lookout ben kyoto yu teknosa da denedim ve gördüğüm kadarı ile divx de türkçe altyazı desteği yok. bir de menüden dil seçimine baktım aynı şekilde menü dilleri içinde de türkçe yi göremedim.
  • Herkese selamlar,

Arkadaşlar şu an divx player arayışındayım ve lg 8761 veya voxline'da karar kılmak üzereyim. Bir-iki haftadır bu konuyu takip ediyorum. Firmadan gelen son cevap neticesinde playerda tavsiyeniz ne olur?

Ayrıca voxline kullanıcısı olan arkadaşlardan biri acaba lütfen ekran görüntüsünü bir kare fotoğraflayarak buraya ekleyebilir mi? altyazı duruşunu çok merak ediyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.
  • starr,

Dostum ortak mail olayının başında da belirttiğim gibi alet bu haliyle de çok çok iyi. Biz sadece daha da iyileştirmek ve bazı minik hataları gidermek istedik o kadar.

LG hakkında pek hoş olmayan şeyler duyuyorum. İyice araştır, şu ünlü firmware sonrasında LG nasıl oluyormuş öğren, sonra al derim. Eğer dedikleri gibiyse Voxline'dan iyi. Ama daha önce de belirttiğim gibi sadece "mükemmel" deyip geçiyorlar. Adam gibi bi inceleme yaptıkları yok. Sonra da ordan burdan Xvid altyazılarını bile okutmadığı türünden laflar duyuyoruz. E hani bu alet mükemmeldi? Daha belirtilmeyen birçok sorunu olabilir. Yine de benim tavsiyem Voxline'dır.

İstediğin resimleri konunun ilk mesajına ekledim.
  • Khaira, sevgili dostum...

Öncelikle bu samimiyetin ve paylaşımın için çok teşekkür ederim.

Eklediğin resimlere baktım. Duruş gayet güzel. Voxline'ı tercih etmemem için sanırım hiçbir neden kalmadı.

Bugün E-5 üzerindeki Gold-Tekno'ya uğradım. LG'lere baktım. 8761, 179 YTL. Voxline'dan farklı ekstra bir özellik aradım. Açıkçası dış görünümü dışında ve bazı küçük detaylar dışında, hiçbir farkı yok. Galiba senin de tavsiye ettiğin gibi Voxline alıcam. Teknosa'lara Cuma ya da Cumartesi geliyomuş yeniden.
  • umarım talep arttı diye fiyatı uçurmazlar teknosaya güvenim şahsen azaldı artık ama yinede voxline için teknosayada katlanılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: starr

Kharia, sevgili dostum...

Öncelikle bu samimiyetin ve paylaşımın için çok teşekkür ederim.

Eklediğin resimlere baktım. Duruş gayet güzel. Voxline'ı tercih etmemem için sanırım hiçbir neden kalmadı.

Bugün E-5 üzerindeki Gold-Tekno'ya uğradım. LG'lere baktım. 8761, 179 YTL. Voxline'dan farklı ekstra bir özellik aradım. Açıkçası dış görünümü dışında ve bazı küçük detaylar dışında, hiçbir farkı yok. Galiba senin de tavsiye ettiğin gibi Voxline alıcam. Teknosa'lara Cuma ya da Cumartesi geliyomuş yeniden.

Önemli değil dostum.

Genelde asıl önemli özellikler kutuların üzerinde yazmaz. İyi ki forumlar var ve bildiklerimizi paylaşıyoruz. LG gerçekten güzel ama güzelliği hakkındaki söylentilerin doğruluğuna bağlı. Altyazı font ve konumunun ayarlanması çok güzel bir özellik.

Hangi markayı alırsan al, aldığın yerde denemeni tavsiye ederim. Voxline alıcaksan mutlaka yanında cd götür ve dene.

• firma voxline için kodek güncellemesi yapacak ama di mi ? (TESTAMENT Türkiye'ye geliyorrrrr!!)

bir de akıma takıldı ; daha deneyemedim ama dvd bölge kilidi bu cihazda yoktur değil mi ?

bir de birşey daha aklıma takıldı ; voxline için resmi olmayan firmware üretilebilir mi, üreten var mı ya da bu iş için kullanabileceğimiz hazır firmware var mı ?

bir de qpel in bu kadar player da olmadığını bile bile bazı filmleri (özelllikle Türk Filmi) böyle kodlayan arkadaşları da anlamak mümkün değil.bunu da belirtmek istedim.

• Perpetual_007
    kardeşim anlamadım
    firma voxline için kodek güncellemesi yapacak ama di mi ? (TESTAMENT Türkiye'ye geliyorrrrr!!)
    bu ne demek cehaletime verin
  • Dostum Kharia,

Resimlerinde dikkatimi çeken birşeyi sormak istiyorum.

Bir satıra en fazla 30 karakter mi sığıyo? Ve cihaz, satır başlarını algılayamıyo mu? Çünkü gördüğüm kadarıyla, konuşma çizgisini yukarıdaki satırda bırakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starr -- 16 Şubat 2006 10:49:15 >
  • starr,

Dostum bu soruna yetkin bir cevap veremeyeceğim çünkü bunu ayrıntılı denemedim.

Benim bildiğim kadarıyla 30 karakter sığıyor, ve fazla karakterleri bir satır aşağıya alarak yazıyor. (Bazı DivX playerlar artan karakterleri hiç göstermiyor.)

Satır başlarını algılıyor ama konuşma çizgilerini satır başı yapmıyor.

Bugüne kadar altyazılar sığdırılması ile ilgili pek sorun yaşamadım. 1-2 filmde 3 satırı geçen dialoglar oldu o kadar. Gerçekten rahatsız olmadım bugüne kadar.

Fikir vermesi açısından resimlerdeki altyazıların textlerini dosyasında olduğu gibi veriyorum:

1 Satır:

Bu harika! Bu harika!

2 Satır:

Haydi, git toparlan hayatım.
    Eşyalarını topla.

3 Satır:

- Bilmiyorum. Yayını kestik.
    - Buradaki tek radyo istasyonu Varşova değil.

----------------------------------------------------------------------

lookout,

Perpetual arkadaşımız yeni çıkan kodeklerin Voxline tarafından desteklenmesi için PROMARKET firmasının firmware hazırlayıp hazırlamayacağını soruyor. Fakat TESTAMENT kısmını ben de anlamadım.

Perpetual, cihaz hali hazırda son Xvid ve DivX 6 kodeklerini desteklemekte. Bunlar zaten uzun süre piyasada kalacaktır. Eğer yeni kodek çıkarsa cihazın işlemci gücü yettiği kadarıyla kodek desteği vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 16 Şubat 2006 12:06:59 >

• Çok teşekkürler...

"3 Satır:

- Bilmiyorum. Yayını kestik.
    - Buradaki tek radyo istasyonu Varşova değil."

"- Buradaki" kelimesiyle başlayan cümlenin konuşma çizgisini yukarı almış. Çok sorun gibi durmuyo diyebiliriz. Bir de sanırım cümleleri ortalıyo. Tabi ortlamayan var mı onu da net bimiyorum. :) Sadece 8761 yeni sürümde yok diye okumuştum sanırım.

Acayip kararsızım. Sanki bir at, bir deve alıcam gibi. :)

Schaub Lorenz, almıştım iki ay önce. Onu geçtiğimiz günlerde sattım. :)

Neyse hayırlısı...
  • schaup loranz in nesini almıştın
  • starr,

Dostum Voxline burada gördüğün kadar bi alet. Ne eksik ne fazla. Ben de çok kararsızdım. Ayrıntılara önem veren biriyimdir. Uzun süre iyi bir DivX player bekledim büyük firmalardan. 200 milyonu gözden çıkarmıştım, iyi bir şey bulur bulmaz alacaktım. Sonra Voxline'ı araştırdım, aldım. Çok mutluyum ve pişman değilim. Beni rahatsız eden tek sorunu altyazıların biraz ince olması ve tamamının siyah bant üzerinde olmaması. Bunun da sebebi şu, Ben daha önce DivX'leri hep BS Player'da izlerdim. Altyazıları hep siyah banta alırdım ve Bold Arial font kullanırdım. Böyle alıştığım için beni az da olsa rahatsız ediyor Voxline. Ama zamanla alışıyorum. Eğer benim gibi belli bir düzene alışkın değilsen sorun olmayacaktır.

Ayrıca, mutlaka Kiss'i incelemeni tavsiye ederim. Şu an için en büyük eksiği Packed Bit Stream. Diğer özellikleri gayet güzel. Keşke tanıdıklardan birinde olsaydı da inceleyip yazabilseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 16 Şubat 2006 12:50:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lookout

schaup loranz in nesini almıştın

SLD-2006 modelini almıştım. Fakat altyazıları çok küçük olduğu ve şimdilik çaresi olmadığı için sattım.

quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Ayrıca, mutlaka Kiss'i incelemeni tavsiye ederim. Şu an için en büyük eksiği Packed Bit Stream. Diğer özellikleri gayet güzel. Keşke tanıdıklardan birinde olsaydı da inceleyip yazabilseydim.

Dostum,

Kiss'i ben de biraz inceledim ama tabi yeni ve çok kimsenin tanımadığı bir ürün olduğu için cesaret edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starr -- 16 Şubat 2006 13:14:43 >
  • pek sevgili lookout cümlemin neresini anlamadın , gayet açık halbuki ? (TESTAMENT bir müzik grubu ve 18 yıllık bir bekleyiş süresinden sonra 18 yıl önceki kadrosuyla Türkiye'ye geliyor..duyurmak istedim.sevindirik oldum.gerçi gidebilecekmiyim o ayrı konu :( .. ) diğer kısım zaten açık.hehe
    bizim bu çözünürlük qpel vs olaylar için yeni bir firmware yapabilme (yaptırtabilme) olasılığımız var mı peki ? (en azından altyazılarla oynayabilmemizi sağlayacak şekilde)
    dvd bölge kilidi ile ilgili bilgisi olan var mı ? hala deneyemedim de...amerikadan film geldi de...:)

• sahi aklıma geldi, bizim şu anda almak istesek ve ne qpel, gmc veya diğer kodeklerle uğraştırmayan, her türlü medyayı okuyabilen (rewritable ,multi session, korsan, sarı altlı vs) altyazı ile her türlü oynayabilmemizi sağlayan, Tr desteği olan, çözünürlük farkı gözetmeyen bir player var mı piyasada ? (fiyat kısmı önemsiz olsa....)
  • to:perpetual

arkadaşım Testament kaçmaz her şekilde gideceğim o konsere :)

Arkadaşlar Teknosa lara yeni parti voxline lar geldi mi? Alan var mı son zamanlarda

to:Kharia
    Bir de merak ettim mp4 formatı olarak daha az kullanılan fakat popülerleşmeye başlayan matroska (.mkv) ,3ivx gibi codeclere de destek veriyor mu?
    DVD region ı multi mi yoksa bir region a kilitli mi?

Çok güzel bir topluluk oluşturdunuz arkadaşlar, ben bile bu player a sahip olmamama rağmen o mailden atmak istedim ama geç kalmışım :(

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar
  • hepsiburada dan aynı fiyata hem de bonus karta taksitle aldım. Ellerinde vardı herhalde 2 saatte kargoya veriliyor yazısı çıktı

Bölge kilidi konusunda bilgi verecek yok mu?
  • metabesk,

Dostum ben fazla DVD izlemediğim için Region hakkında bilgim yok. Region 2 diye biliyorum hiç kilit olmayabilir de. Elimde matroska dosyası malesef yok. Matroska container dosya olduğu için oynatacağını pek zannetmiyorum fakat ilk fırsatta bir dosya bulup deneyeceğim.
  • Bu konunun ilk mesajına DVD 933 ile ilgili bir takım istatistikler eklenmiştir. Ürünü almayı düşünen arkadaşların incelemesini tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.