Şimdi Ara

Vtec2 motor yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 Honda civicte hangi viskoziteli motor yağını kullanmalıyım?
    Şuan araçta Castrol magnatec 10w-40 yarı sentetik yağ var. Castrolün kendi sitesinde aracın özelliklerini girdiğimde 0w-30 edge tam sentetik yağı öneriyor. Şimdiye kadar hep 10w-40 kullandım ve yağda eksiltme gibi bir durum olmadı. Tam sentetik yağ kullanırsak eksiltme gibi bir durum olur mu ve performansta artış görebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler üstadlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Honda VTEC 2 Motor Yağı Rehberi

VTEC 2 Motorlu Honda Araçlar İçin En Uygun Yağlar Honda VTEC 2 motorlu araçların, en yüksek performans ve dayanıklılık için özel olarak formüle edilmiş motor yağlarına ihtiyacı vardır. Doğru motor yağını seçmek, aracınızın uzun ömürlülüğü ve yakıt verimliliği için hayati önem taşır.

Honda VTEC 2'de Kullanılabilecek Yağ Türleri Honda VTEC 2 motorları için önerilen motor yağı türleri şunlardır:

• 0W-20
    • 5W-20
    • 5W-30
    • 10W-30

VTEC 2'ye Uygun Petrol Markaları Honda, kendi VTEC 2 motorları için aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi onaylı motor yağı markasına sahiptir:

• Honda Genuine Motor Yağı
    • Castrol
    • Mobil 1
    • Pennzoil

VTEC 2 Motoruna Ne Kadar Yağ Gerekir? VTEC 2 motoruna gereken yağ miktarı, aracın modeline ve yılına bağlı olarak değişir. Genel olarak, çoğu VTEC 2 motoru yaklaşık 3,7 ila 4,5 litre yağ alır.

Özel İhtiyaçlar: VTEC 2 Civic 1.6 Honda Civic 1.6 VTEC motorları, 0W-20 tam sentetik yağ kullanmalıdır. Bu özel yağ türü, aracın değişken valf zamanlama sistemini korumak için tasarlanmıştır.

VTEC 2 Motor Yağı Değişim Aralığı VTEC 2 motorlu Honda araçların motor yağı değişim aralığı, aracın kullanım koşullarına bağlı olarak değişir. Normal sürüş koşullarında Honda, her 7.500 ila 10.000 kilometrede bir motor yağı değişimini önermektedir.

Sonuç Honda VTEC 2 motorlu araçların, en uygun performans için özel olarak formüle edilmiş motor yağlarına ihtiyacı vardır. Aracınızın modeline ve yılına uygun doğru yağ türünü seçmek, aracınızın ömrünü uzatmaya ve yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracın km'si çok yüksek değilse eksiltme pek artmaz. Performans etkisini de hissetmezsiniz.(yağ ilk değişince gelen his dışında)

• nacker kullanıcısına yanıt
    O zaman yine 10w-40 işimizi görür. Ben tam sentetik yağ motoru daha iyi korur sürtünmeyi en aza indirir performansta hafif bi artış olur diye düşünüyorum ama ince olduğu için yağ eksiltir mi diye çekiniyorum.

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    İnce gelmesinden çekiniyorsanız 5w40'a geçin. Hem sentetik hem de kalınlığı 10w40 ile aynı.

• Honda kitapçığında böyle bir tablo var.

Vtec2 motor yağı

• Japon bloğa 5 30 mobil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Zamanında mobil de kullanmışlığım var. Zaten serviste de bu yağ konuluyor diye biliyorum. uzun süredir castrol magnatec 10w-40 kullanıyorum eksiltme falan olmadı. Bu sefer 10w-40 yerine 5w-30 ya da 5w-40 sentetik yağa geçmeyi düşünüyorum. 15 yıllık motora 10W-40 iyi olur 5w-40 eksiltir diyenler var karar veremedim henüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw Motor Yağı (LL04)
    12 yıl önce açıldı
    HONDA CİVİC MOTOR YAĞI
    4 yıl önce açıldı
    motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

Zamanında mobil de kullanmışlığım var. Zaten serviste de bu yağ konuluyor diye biliyorum. uzun süredir castrol magnatec 10w-40 kullanıyorum eksiltme falan olmadı. Bu sefer 10w-40 yerine 5w-30 ya da 5w-40 sentetik yağa geçmeyi düşünüyorum. 15 yıllık motora 10W-40 iyi olur 5w-40 eksiltir diyenler var karar veremedim henüz.
    Bırak eksiltsin hocam, hiç yağ eksiltmeyen motor yoktur. Asıl hatayı siz kalın yağ koyarak yaparsınız. Çünkü segmanların belli bir töleransı vardır, bunu da yağ sağlar. Siz kalın yağ koydukça eksiltme olmaz ama motorun çalışmasını sıkıntıya sokarsınız zamanla. Bırakın eksiltsin 5-30 da kullanın.
  • Üretim tarihi 2018 olan yağı koysak olur mu? Aynı yağ 2019 olanı 100 tl daha pahalı.

Hocam 2018 yağlardan korkma 0w30 veya 5w30 koymanda problem olucagini sanmam ama yakit konusunda biraz iyleşme olabilir düşüncesindeyim 0w30 ve 5w30 yağlar ekonomi açisindan tercih ediliyor 10w40 elveda diyebilirsin yerinde olsam 5w30 veya 5w40 tercih ederim..

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ustamla görüştüm 10w-40 önerdi vtec2 için. İstersen 10w-60 da olur dedi bende bu zamana kadar hep 10w-40 koyuyordum tekrardan 10w-40 koyacağım bugün alacaktım üretim yılı 2018 olduğu için tereddüt ettim. Aynı yağ 2019 100 tl daha pahalı.

10w40 neden öneriyo sebep ne tam sentetik yağ varken 10w40 niee ayrica 5w40, 10w40 göre daha erken yağlama yapiyor.?? İkiside 40 vizkozitesi.? Yinede sen bilirsin

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    O kadarını sormadım bende 10w-40 koyduğum için ustada önerince eyvallah dedim. Kalınlığı aynıysa olabilir hocam 5-40 şimdiye kadar 10-40ta eksiltme olmadı 5-40 a geçersem eksiltmesinden çekiniyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.