Şimdi Ara

Vücut geliştirme ne boş iş ya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne alakası var spor yapmak sağlıkdır.Birkere insan herşeyden önce sağlık için yapmalı.Spor yaptımı bedenin dinç fiziğin düzgün olur herkesin hedefinde kalkıpta kas yapmak yok.Ben sağlık için yapıyorum mesela.Senden çok var spora gidiyonda noluyor diyorlar bir kas yapamadın falan diyorlar.Spor insanın vücudunu dinç tutuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar,

Yaşım 48, 2,5 yıl once 112 kg idim, şimdi 82 kg ım. 1.5 yıldırda bu formumu koruyorum, eskiden bilgisayar başında günümün 3-4 saatini geciren bir insandım.

İnanın oturmak ve hareketsizlik insanı bitiriyor.

Musadenizle sizin gibi genc arkadaşlarıma bazı oneriler vermek isterim

Salonlarda agırlık çalışmak zorunda değilsiniz,

1. aşamada

öncelikle yürümeyi ve sonradan kosmayı hayatınızın icine sokmanız gerekir. Orneğin gunde 8000 adım hedefi ile başlayın ve mutlaka yürüyün. zaman ile kosmayı da işin icine kattıgınızda cok faydasını göreceksiniz. Sizin kilo vermenizi ve sıkılaşmanızı saglıyacak kardio antremanları spor salonlarında yapılmak zorunda değildir, bunu unutmayın.

2. aşamada

Belirli bir vucut agırlıgı seviyesine indikten sonra, (bu benim icin 99 kg altı idi) kendi vucut agırlıgınız ile yapacagınız egsersizleri de, sıkılaşmak icin mutlaka kullanmalısınız. (ilk baslarda onermem) Salonda fazla agırlıkların altına girmek vucutta sakatlıklara yaslılıkta sizi zorlayacak defolara yol acabilir.

3. aşamada (son aşama)

Sporda salonda ağırlık kaldırmak yerine bir dovus sporu ogrenmenizi siddet ile tavsiye ederim.

benim bunlar artık yaşam bicimim

Saglık programım ise:

hafta da 3 gun x 45 dk (6 km) kosu, 3 gun x 1.5 saat wing chun antremanı, 4 gun streching ve guc antremanları

Herkese saglıklı yaşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 20 Ağustos 2023; 10:33:31 >

• SvenNoderT kullanıcısına yanıt

Yok öyle değil egzersiz olayı. Haftada yaklaşık 3 kere kardiyo dediğimiz kişiselleştirilmiş kalp hızı hedeflerine ulaşarak yapılan egzersizler, yaklaşık 2 kere de çeşitli kas gruplarını geliştirecek ekipmanlı veya ekipmansız direnç egzersizleri kemik, kas ve mental sağlık için öneriliyor fiziksel aktivite olarak.Kaynak dünya sağlık örgütü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emek ve sabır isteyen birşey. Bir de çok masraflı oluyor tabi. Göbeği eritip kas yapsan yeterli bence. Bir de kolları kaslı yapsan yeterli. Aşırı değil tabi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz Hugh jackman ile aynı yağ oranına düşerseniz en az 4-5 kg zayıflarsınız yani 77 kg olursunuz yüksek ihtimal daha az 72-73 kg civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 20 Şubat 2024; 2:8:31 >
  • Öğrencilik dönemimde kafede çalıştığım için fit durumda sayılırdım, kilom kendimi bildim bileli 64tü. (Boy 172)

Sonra pandemi girince 79-80 kilolara vardım, askere gidince nasıl olsa veririm dedim gittim 2-3 kilo verdim geldim onları da aldım. Vücut geliştirme ne boş iş ya Yazın bağ bahçe tarla işleri bol olunca 72leri görmüştüm, şimdi yine 77 oldum. Memur olduktan sonra baktım günden güne kilo artıyor, salona da gitmeye hem üşeniyorum hem de para vermek istemiyorum diye dambıl ve direnç bandı aldım eve. Yaklaşık 2 aydır evde yapıyorum full body şeklinde. Amacım hem kilo vermek hem de biraz toparlanmak. Yağlı görüntüden kurtulmak istiyorum. Benimkisi vücut geliştirmeden ziyade fitness gibi. Öğle molalarında 2-3 km yürüyorum mesela, bazen akşam çıkıyorum yürüyüşe. Günlük 10.000 adım atmaya çalışıyorum. Kilo yönünden azalma olmadı, bunu da "acaba kas mı kazanıyorum?" diyerek kendimi avutarak geçiştiriyorum. Vücut geliştirme ne boş iş ya 

Yaaaaani demem o ki sağlık için egzersiz şart. Dayanıklılık, kondisyon, güç, denge. Bunlar önemli şeyler.

• Şeker gibi bağımlılık. Dışarıdan bakıldığında sana ters gelebilir ama zannımca kasları zorladıkça bir şey salgılanıyor ve bu salgılanan şey (endorfin olabilir) bağımlılık yapıyor. Bu sadece benim ön görüm. Normalde bu erkeklerin ev geçindirebilmesi ve de üreyebilmesi için oduncu gömleği giyip ormanda odun kesmek için var olunabilen bir oluşum ama alışkanlıklarımız değişince bunlar da değişime uğruyor. Erkeğin güçlü olması güçlü görüşmesinden ziyade gücünü kullanması ile ilgili bir şey. Ama şimdi gösterişe döndü. Kapitalizm, reklamlar, dizi ve film dayatmaları bunları da destekler bir şekilde olunca iş başka yere evriliyor

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

hahaha! lan adama ölüm hareketi çekmişsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.