Şimdi Ara

Vücut geliştirme ne boş iş ya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yüzmede kaldırmıyorsun.

• Fitness a çok gitmek istiyorum fakat eve geldiğimde besin almam gerekiyor. Şahsen o kadar besin alacak param yok her gün tavuk pilav yemek de istemiyorum. Bu kas vs zamanla oluşacak bir şey 1 ay yapmıştım önceleri bu fitnessı değişim gözle görülür şekildeydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün başladım. Bunun üzerine bu konu iyi denk geldi. İlk günden yordu ama o kadar para verdim gitmezsem olmaz :d

• 1 yıl gittim faydasını gördüm ama kusura bakmayin zengin sporu artık her gün gerekli proteini almak biraz para gerektiriyor 3 ay kendi maaşımla yaptım bqya kilo aldim sonra para bitti hepsi eridi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spor var spor var, yıllardır dövüş sporlarını da içermek üzere bir sürü spor yapmış ve halen yapmakta olan birisi olarak kimse kusura bakmasın bütün hayatını hulk gibi şişmeye adamayı ben de saçma sapan buluyorum, ki buna Fraser Wilson, Chris Heria gibi yine ortalama üstü vücudu olan ama abartı değil de çok estetik duran kişileri katmıyorum, ama bunun üstüne geçip şişmek ve hatta steroid bile kullanmak hem kötü duruyor hem de bunu yapmak yerine birden fazla spor yapmak ya da bir spor dalına normal şekilde yoğunlaşmak çok daha faydalı.

İdeal erkek vücudu da zaten ne çok iri ne zayıf olmayıp düşük yağ oranıyla yapılı ve define duran bir vücuttur, en iyi örnek olarak MMA dövüşçülerinin vücutlarını gösterebilirim, böyle bir vücut hem çok estetik durur hem sağlık açısından da fevkalade olur hiç performans, sağlık sıkıntısı vb. çektirmez.

Örn: Paulo Costa, Leon Edwards, Michael Chandler, Yoel Romero, Conor McGregor, Georges St-Pierre

• Bu işin mihenk noktası disiplindir. Heç aksatmadan düzenli olarak üşenmeyip salona gidip eşek gibi çalışmak ve sonrasında gerekli olan beslenme düzenine uymak ve uyku programına sıkı sıkıya bağlı kalmak, asker gibi sağlam bir disiplin ve irade gerektirir. Tabi ekonomik yönden de bu değirmenin suyunu aksatmamak adına sağlam olmak gerekir. Gördüğünüz gibi herşeyin bir bedeli var.

Diyelim ki istediğiniz vücuda sahap olduğunuz. Bu görüntüyü korumak ve yağ bağlamamak için de yine birtakım zahmetlere girmeniz gerekiyor...

• farmakalojik ilaçlara başvurmadan ,yag oranın düsük sekilde iken kendini falan şişiremezsin. temel bir plaj vucudu denen forma sokmak bile 5yıldan baslıyor.

agırlık kaldırınca şişilseydi, sokakta herkes şişik olurdu. o şişik dediklerinin de cogunlugu pro para kazanıyorlar vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 18 Ağustos 2023; 21:22:11 >
  • agırlık kaldırmak spor üstü bir şeydir, sporların cogunda önşarttır.vücut geliştirme yapmadan cogu sporda başarılı olamazsın

şuanda adını bildigin tüm boksörler, yüzücüler, futbolcuların cogu yıllarca vücut geliştirme yaparlar.

futbolcular,basketbolcular koşarak ,boksörler yumruk atarak vs mi kas yapıyor sanıyorsun

bugün en sıska diye bildigin futbolcuda bile 2-3 yıllık agırlık calısma var.basketbolcular ise lisede başlarlar agırlıga...

mike tyson vs nereden baksan 20 yıllık vücut geliştirme geçmişi var.

adını duydugun yüzü phelps de nereden baksan 5yıllık vücut geliştirme sonucu var.deli gibi agırlık kaldırıyor her gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 18 Ağustos 2023; 21:35:16 >
  • size deneyimlerimle "pratik hayattan" bi kıyas yapacağım:

1- bisiklet: spor olarak biliniyor.

2- fitness: spor değil deniliyor.

deneyimim:

1- etrafımda bisiklet kullanan hemen herkes kilo alıyor. hem de çok ciddi şekilde. çünkü bisiklet kullananlarda genel oalrak bi beslenme bilinci falan hiç yok. adam tek günde 250 Km bisiklet sürüyo, gece evine iki tane KFC menü söylüyo, 2 kolaya ek olarak 3 bira çakıyo, göbeği şişiyo. ben de bisiklet sonrası kilo aldım (göbek yaptım biraz)

2- sonra ben 6 ay salona gittim. toz-moz falan hiç kullanmadım. ağır çalışmadım, haftada 2 kere hafif çalışma. beslenmemi düzene soktum, salata yedim, biraz etli yemekler yedim. evde kendi yemeğimi yaptım işe götürdüm. sonuç: 6 ayda göbek eridi, hayatımda ilk defa kanatlar çıkmaya başladı hafif, ve hayatımda ilk defa omuzlarım şişti.

sonuç: ben hayatım boyunca bir daha salona yazılmayı düşünmüyorum, ama, evimde sehpa-dumble ile haftada bir çalışmam gerektiğini düşünüyorum. alt vücut için ekipmanım yok ama onu da bisikletle hallederim.

bakın makina gibi kas yapma amacında olmanıza gerek yok. hafif de olsa o fitness'cı zihniyetine girmek gerek, böylece beslenmeyi düzene sokmak gerek. cidden getirisi çok büyük.

@worldforger@makinabey@dekareme@ZillaKami@Mklcc0

• 01001101 kullanıcısına yanıt

acıkcası biraz yanlısınız var gibi sanki. benim bisiklet süren cok arkadasım var hiçbirinin yag oranı %9-10u geçmez . siz de göremezsiniz zaten yag oranı %10'ların üstünde bir bisiklet sürücüsü. hepsinin cok agır bir diyeti vardır. hiçbiri hayatta kfc yemez. kfc geçtim ekmek dilimi bile yemezler.

.

araba ile vs yolda giderken kenardan geçen bisiklet sürücülerine dikkat ederseniz , ne kadar ultra-fit olduklarını görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 18 Ağustos 2023; 21:52:4 >
  • GaravelUsta kullanıcısına yanıt

benim bildiğim kadarıyla yüzücüler eşşek gibi ağırlık kaldırıyolar kas yapabilmek için.

• worldforger W kullanıcısına yanıt

hocam demek istediğim şu:

bisiklet kullanan kişiler kilo alsalar dahi etraflarındaki tanıdıkları onları alkışlıyo "spor yapıyosun" diye.

ama fitness yapan bi genç fit olsa bile apaçi gözüyle bakılıyo.

hocam zaten yüzücülere bakarsanız 95-100kg gibi kilolardalar yagsızken.

dressel ve phelps'in zaten yıllardır salonda agırlık antremanı yapıyorlar.

bu adamlar hiç agırlık yapmayıp sadece yüzselerdi şuanda 70kg olurlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 18 Ağustos 2023; 21:56:21 >

"araba ile vs yolda giderken kenardan geçen bisiklet sürücülerine dikkat ederseniz , ne kadar ultra-fit olduklarını görürsünüz."

hocam bu biraz algısa seçicilik olayı. ben bisiklete başmadan önce 9 sene boyunca İstanbul'da bir tane bisikletli kişi gördüğümü hatırlamıyorum. bisiklete başladıktan sonra her dışarı çıktığımda bisikletli görüyorum.

siz dikkat etmemişsiniz yağlu butlu bisikletlilere. aslında sayıları çok fazla inanın bana, bu camianın içindeyim. festivallere gidin mesela, katılımcıların %50'si obez sınırındadır. bunlar düzenli bisikelt kullanan kişiler.

benim şöyle tanıdıklarım var: kadın-adam öyle çok bisiklet kulalnıyo ki, tek günde 150 Km kullanabiliyo (ben kullanamam mesela) ve bu kişiler zayıf-fit değiller. kimini net kilolu.

ve bunların hepsi hergün fotoğraflarını paylaşıp alkış topluyolar "spor yapıyo" diye.

evet dediginiz gibi uzun mesafe bisiklet sürüp yemesine dikkat etmeyen göbekli bisiklet sürücüleri de var ve spor yapıyor olarak görülüyor .bu daha cok bisiklet sporunu yapan ve agırlık kaldıran kitlelerden kaynaklı.ülkemizde yıllarca fitness "keko" sporu olarak lanse edilince böyle bir bakış kaldı.

bu bahsettikleriniz muhtemelen dag bisikleti ile haftasonu tur atan tayfa falandır.

ben yol bisikleti sürücüsüyüm arkadaş gruplarım var , online arkadaslarım da var . henüz fit olmayan yol bisikleti sürücüsüne sadece 2 kere rastladım hayatımda açıkçası.

cünkü bisiklette süre o kadar önemlidir ki bisikleti bilirsiniz 100 gram zayıflatabilmek için servet verirsiniz carbon kadro , dişlileri fren sistemini hafife geçirme vs . giysinizi vs değiştirirsiniz.

bisikletten giysiden 3-5 gram hesabı yapan kimse göbekle bisiklet sürmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 18 Ağustos 2023; 22:6:17 >

evet yol bisikletlileri daha fitler ama onların arasında da bahsettiğim tipler var. adam tek günde 250 Km yol yapabiliyo, bu adam bisiklete başlarken fit idi, bisiklete başladıktan sonra delirmiş şekilde kullanmasına rağmen 9 aylık hamile gibi göbek yaptı. o göbekle Canyol Auroroad bisikletle 250 Km yol yapıyo adam. şaka gibi.

bisikletin sıkıntısı şu: bisiklete çıkıca dışarıda yemek yiyoruz ve yağlı-kalorili yiyoruz. nasıl olsa yakıyoz gibi düşünüyoz. halbuki bisiklet hayal edildiği kadar çok enerji tüketen birşey mi emin değilim.

ben İstanbul'da tek günde 80 Km'lik orman turu yapınca kamyon çarpmışa dönmüyorum, sadece yorulmuş hissediyorum o kadar.

ama, bi akrabam İstanbula gelince ona tarihi yarımada'yı gezdirecek olursam, o zaman kamyon çarpmış gibi oluyorum. çooook fena yoruluyorum.

bisiklet yanıltıyo çünkü bisiklette "oturuyosun" yani kendi 70 kiloluk ağırlığını taşımıyosun. 80 Km'lik turda bile çok yorulmamayı sağlayan temel etken bu.

kesinlikle katılıyorum, bazı sürücüler kalori hesabına dikkat etmiyor ve bisiklet sürüyorum diye cok fazla hesap yapmadan yiyor .belki diğer sporlarda da görülen bir durumdur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.