Şimdi Ara

Vücut geliştirme ne boş iş ya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer profesyonel bir sporcu değilseniz vücut geliştirme gerçekten dünyanın en boş şeyi, bunu çok uzun yıllar vücut geliştirme yapmış birisi olarak söylüyorum. Hem zaman hem maddi anlamda sizi yorar. Sağlıklı da değil.
    Eğer profesyonel spor yapmıyorsanız vücut geliştirmeden ziyade fitness yapmalısınız, sağlıklı bir beslenme düzeniyle düşük yağ oranıyla kondisyon kasmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • worldforger W kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin adam 2 metre neredeyse. Kondisyon ve kas gücü için elbette ağırlık kaldırıyorlar ancak yaptıkları şey vücut geliştirme değil. Michael phelpsin de abartı bir kas kütlesi yok zaten, üç beş ay ağırlık kaldırıp yağ oranını yüzde 9-10 a çeken çoğu kişinin olabileceği bir görüntüde kendisi. İnsanlardaki en büyük yanılgı her kaldırılan ağırlığı vücut geliştirme sanmaları

• formw3 F kullanıcısına yanıt
    Phelps 190 boyunda 90kg. 190boyunda hiç agırlık kaldırmayan birisi ortalama 70-75kg olur. Bu da phelpsde ekstra 15-20kg kas var demek en az o da.
    ilk senede bile ortalama 6-8kg vs kas kazanıldıgı düşünülürse 15-20kg kasın az olmadıgı ortaya cıkar
    hugh jackman bile 190 boyunda 85kg yani phelps , hugh jackmandan 5kg daha agır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 19 Ağustos 2023; 0:32:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

190 boyunda birisinin 70kg olması için açlıktan ölmesi lazım. Ben zaten ağırlık kaldırmıyor demiyorum, yaptığı şey vücut geliştirme değil diyorum

alakası yok

175boyunda yag oranı düsük birisi ortalama 60kgdır

185boyundaki bir kişi 70kg civarıdır.

190da da fit birisi maksimum agırlık calısmadıysa 75kg cıkar ,cıkmaz da maksimum.

mesela kıvanc tatlıtug zayıfladıgı dönem187 boyuyla 72kg oldugunu söylemişti ve kaslıydı baya da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 19 Ağustos 2023; 0:35:3 >

"üç beş ay ağırlık kaldırıp yağ oranını yüzde 9-10 a çeken çoğu kişinin olabileceği bir görüntüde kendisi."

Ahahaha

Boşuna cevap yazmayın bu üyeye  

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

hocam hadi phelps öyle desek bile , dressel gayet deli gibi de kaslı bir yüzücü, daha kısa ve daha agır.

ben zaten phelps de vücut geliştirmeci vs demedim

aksine yag oranı düşük iken ,dogal olarak vücudu öyle şişti konuma geldi diyecek kadar yapmak cok uzun yıllar alıyor demek istedim.

.

salondakilerin hepsini düşür %10-12 yag oranlarına %90ı cücük kadar kalır.

scott herman ünlü oldugu dönemler , wow falan diyorlardı adamda 39 cm kol vardı: d

Şuanda 20+ yılı var şuanda bile 42 falan kolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 19 Ağustos 2023; 1:19:50 >

"salondakilerin hepsini düşür %10-12 yag oranlarına %90ı cücük kadar kalır."

Buna kesinlikle katılıyorum

• Banada hoş gelmiyor fakat saygı açısından insanların emek verdiği bir şeye boş iş diyerek adlandırmak hoş değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

Senin balıklı olan fotoğrafla demire sarktığın bi fotoğraf vardı onları ele alırsak o halinde çok yağlıydın hala öyleysen sende ölçülse yağın kastan fazla olduğuna eminim mesela big show adam komple yağ ama kas var gibi görünüyor

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

Costa, Romero, Conor McGregor demişsinde 3 üde ilaçlı

• Hacı 20 gün gitmişsin kas falan da çıktığı yok yazmışsın

• Ağırlık çalışmak depresyona falan çok iyi geliyor. Mesela bir sıkıntın stresin mi var gir ağırlığın altına hiç bir şeyin kalmıyor. Vücudunun tek derdi o ağırlık ile mücadele etmek ve sonrasında ki kas inşasını oluşturmak oluyor.

Ayrıca belli bir süre yaptıktan sonra salamıyorsun da psikolojik olarak suç işliyormuşsun gibi hissettiriyor.

• Abi senin o youtube'da gördüklerin en az 3-4 senedir ilaç kullanan kişiler. Natural bir sporcu istesede öyle olamaz zaten insan doğasından ötürü. Ayrıca sağlık açısından da ağırlık antrenmanı son derece önemlidir. Haftada bir kere 20 dakikalık yoğun (2-3 egzersizle sınırlarını zorlayıp tükenişe ulaştığın) bir ağırlık idmanı, günlük bir saatlik yürüyüşten çok daha faydalıdır (Kaynak kitap: Body by Science).

• Konuda bu sporu eleştiren çoğu kişi sadece eziklik psikolojisine bürünmüş hepsi bu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • büyük şehirler deki pasif yaşam tarzı insan vucuduna uygun değil insan aktif yaşama göre evrimleşmiş salonda kaldırdığın ağırlığı köyde bir taş duvar örerken kaldırdığın taş gibi düşün çekditğin halatı attığın çapa gibi düşün yani burada yapılan spor aslen kondisyonu arttırmak içindir bunun ekstrası da estetik bir görüntüdür ama bunun için disiplinli bir yaşam tarzına geçmek gerekir buda herkese uymaz bunu bir dlc gibi düşün yani vucudunu estetik hale getirmeye çalışmasan da spor yapmalısın yarın savaş çıksa eline bir silah alıp 100 metre koşamazsın keklik gibi avlanırsın

• Anlaşılan o spor sana göre değil. sen başka sporlara yönel bence.

• Genelde Spor yapanlara laf atanlar özgüven eksikliği yaşayan fiziksel olarakta pek iyi durumda olmayan ya çok zayıf ya obez mod insanlar oluyor ayrıca biraz derine inince genellikle bunlara yüz vermeyen, terk eden kız lar fiziği düzgün erkeklere yürüyor böyle olunca tâbi Sabah akşam sporculara saydırıyorlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.