Şimdi Ara

Vumetre devresi için YARDIM....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle arkadaşlar bir proje denemek istiyorum yardımınızı bekliyorum...

Vumetre devresinin led lerini ses ile yakmak değil de arabanın devir saatine bağlayıp yakmak istiyorum.

Yani ledler devir saati yükseldikçe yavaş yavaş yanıcak devir saati azaldıkça yavaş yavaş sönecek..

Bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa acil olarak paylaşırsa sevinirim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsLaZo -- 16 Kasım 2011; 22:12:26 >

• Devrenin şeması

• fıkır guzel bu vumeterı nasıl adapte edebılırızkı?gosterge panalındekı kablolarla bıseyler olmazmı acaba
  • işte bende o noktada tıkandım bilen varmıdır acaba...
  • Bi kaç yerde benzerine rastlamıştım bende. Belki bilgisi olan biri çıkar. Takip
  • Şurayı incele belki birşeyler çıkarabilirsin

http://www.fda-technology.de/
  • İnceledim ama bir şey anlamadım türkçe döküman yokmu :(

yada anlayan biri varsa buraya aktarabilirmi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    florasan lı vumetre Yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk olarak aracın devir saati devir bilgisini nasıl alıyor onu belirlemek lazım.Benimde aklımda böyle birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 17 Kasım 2011; 22:39:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

ilk olarak aracın devir saati devir bilgisini nasıl alıyor onu belirlemek lazım.Benimde aklımda böyle birşey

şöyle olabilir:

ön kuvvetlendiricili (pre ampli) devreli bir mikrofon vu metresine eklenip motorun sesine göre tepki verebilir. yani gaza basıldığında motorun sesi yükselir, vu metre ışıklarıda yükselir

NOT: ama emin değilim

evet olabilir ama bence ozaman tam randımanlı olmaz gibi geliyor bana..

• Şu neonların ses duyarlıların o ses kutusunun devresini ona bağlasanız olmaz mı motor sesine göre belki çalışır =D
  • devrenin ses girişini ibreye giden kablolara taksak ne olur ki acaba bir denemek lazım?

o ibre gelen akım ya da gerilim arttıkça yükselmiyor mu?
  • lan ne adamsınız yaw,motorun sesine göre iş mi olur.yandaki adam kornaya basınca ne olacak senin gösterge full.:-):-):-):-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bilene sormak lazım demişler.En iyisi bir Araba tamircisine gidip ne mantıkla çalıştığnı sormak.Olmaz böle.Analog olduğundan devir saati Mekanik bir sistem ve zenerlerle belki olur ama dijital olarak yapmak zor gibi.
    He ne olabilir mantığı Tako metredir.Ama dijital tako metre olsa neyse analog olayını bilmiyorum.
    http://www.infotek.com.tr/takometre.htm
    Dijital olsa.ekranda yazan Rpm hızına göre yaparsın pic programını.İstediğin devirde istediğin ledi yakar çözümü basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 20 Kasım 2011; 19:16:36 >
  • Çıkma tempra göstergesi bulun arkadaş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.