Şimdi Ara

Vurup Kaçma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün duran araca vurup kaçmışlar. Duyarlı bir abimiz kaçan aracın fotoğrafını çekmiş, bana gönderdi. Şikayette bulunabilir miyiz? Vurma anı yok fakat görüntüde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kansızlığın bir diğer örneğinir en yakın karakola gidip tutanak tutturun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakola gidip plakayı verin gerekirse karakola getiriyorlar. Benimde kayınvalidemin arabasına çarpıp kaçmış bir kadın. Plakayı almışlar karakola gidip şikayet etmişler ve kadın oraya getirtilmiş. Oradayken geri dönüp bulucaktım sizi acelem vardı falan filan demiş. Sonuç olarak gidin ve şikayetçi olun.
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun

2 ay önce benimde başıma böyle bir olay geldi...

Öğretmenevinin önüne aracımızı nizami şekilde park etmiştik, gece 01:00 da alkollü biri arabama çarpıp kaçtı, oradan geçen biri hemen telefonla emniyeti arayıp plakası modeli rengine kadar çarpan arabayı tarif ediyor, 2-3 polis otosu 10 dakika içinde çarpan adamı buldu, adam suçunu kabul etmedi, inkar etti falan bizde benim arabanın yanında bulunan onun tamponundan düşen parçaların resmini çektik kanıt olarak ( bu arada bizim arabanın arkası komple yoktu pert yani) çok zor bir durum, arabada kaskoda yoktu, biz polise şikayetçi olduk 2-3 sayfa tutanakla beni gönderdiler, deikleri bu kağıtlarla mahkeme günü gidip şikayetçi olmam , olayın ispat olması , adamın suçlu bulunduktan sonra hasar masraflarının karşılanması !!!

Gerçekten zor bir süreç, 1-kamera kaydı var 2-araba parçaları var 3-görgü tanığı ve 155 de kayıtlı telefon konuşması var bütün bunlara rağmen ispat için adam kabul etmezse mahkemelik oluyorsunuz

Bizim olayda adam, ertesi gün kendine gelince suçunu yazılı olarak kabul etti ve olay aramızda anlaşarak çözümlendi.

Ama Kamu davası da ekstradan açıldığı için (ben şikayetçi olmasamda) beni bir hafta önce tanık olarak mahkemeye çağırdılar, yani hala kurtulamadım

• Kesinlikle emniyete gidin , şikayette bulunun, onlar doğal süreci başlatıyorlar ve savcılığa intikal ediyor. Mahkemede hakkınızı arayın siz maddi olarak zarar görmeyin ve kimsenin yanına kalmasın

Zaten şikayetçi olunca büyük ihtimal çarpan sizi arayıp anlaşma yoluna gitmek isteyecektir
  • Bugun haberlerde cikti. Cift cocuga carpmis. Arabaya alip ileride bir yerde birakmislar. Insanlarimizin kanlari artik bozuldu. Olaya bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar, büyük zarar yok şükür. Görgü tanığı abiyide bir daha bulamam büyük ihtimalle. Aynayı indirmiş arkadaş inmiş parçalarıda toplamış. İnşallah başkalarına yapmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabama vurulup kaçıldı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmir'deki evimin önüne sokağa park ettiğim aracımın tamponuna karşı kaldırıma park eden araç sürtmüş.
    Apartman güvenlik kamerası olayı kaydetmiş. Fakat sürtülen yer kameranın çektiği yönün diğer tarafında kaldığı için görülemiyor.
    Sürücü genç bir bayan. Aracı da 45 plaka...
    Park halindeki aracın üzerine detaylı bir not yazıp bıraktım. Ertesi gün beni aradı fotoları ve videoları istedi.
    Yolladıktan sonra ailesiyle konuşacağını söyledi. Bir süre sonra kendinin yapmadığını annesinin de başkalarının yapmış olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Araştırmama göre trafik sigortası tampon boyama için 150 TL ödüyormuş.
    Servis 300 TL istiyor. Sıfırdan farksız olacağını söylüyor.

Aracımda oluşan ilk hasar yani 4 yıllık hasarsızlık var.
    Kaza yeri terk etmenin SADECE Peşin 141,75 TL cezası varmış. Bu arada bunu öğrendim.
    Diyelim ki yandan bir araca çarptınız ve sigortanız yok veya başka önemli bir kusurunuz var. Durmayın kaçın. İşlerinizi halledin vs. en fazla Peşin 141,75 TL ödeyeceksiniz.

İlk fırsatta karakola gidip şikayette bulunacağım. Mahalleden olayı görenleri de şahit olarak götüreceğim. Tabi foto ve video kaydını da.

Eminim sizin aranızda da arabalarını seven, bu gibi olaylar olduğunda sinirlenenler vardır.
    Gelişmeleri buradan paylaşacağım.

Saygılar
     Vurup Kaçma Vurup Kaçma

• quote:

Orijinalden alıntı: FreePhone

İzmir'deki evimin önüne sokağa park ettiğim aracımın tamponuna karşı kaldırıma park eden araç sürtmüş.
    Apartman güvenlik kamerası olayı kaydetmiş. Fakat sürtülen yer kameranın çektiği yönün diğer tarafında kaldığı için görülemiyor.
    Sürücü genç bir bayan. Aracı da 45 plaka...
    Park halindeki aracın üzerine detaylı bir not yazıp bıraktım. Ertesi gün beni aradı fotoları ve videoları istedi.
    Yolladıktan sonra ailesiyle konuşacağını söyledi. Bir süre sonra kendinin yapmadığını annesinin de başkalarının yapmış olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Araştırmama göre trafik sigortası tampon boyama için 150 TL ödüyormuş.
    Servis 300 TL istiyor. Sıfırdan farksız olacağını söylüyor.

Aracımda oluşan ilk hasar yani 4 yıllık hasarsızlık var.
    Kaza yeri terk etmenin SADECE Peşin 141,75 TL cezası varmış. Bu arada bunu öğrendim.
    Diyelim ki yandan bir araca çarptınız ve sigortanız yok veya başka önemli bir kusurunuz var. Durmayın kaçın. İşlerinizi halledin vs. en fazla Peşin 141,75 TL ödeyeceksiniz.

İlk fırsatta karakola gidip şikayette bulunacağım. Mahalleden olayı görenleri de şahit olarak götüreceğim. Tabi foto ve video kaydını da.

Eminim sizin aranızda da arabalarını seven, bu gibi olaylar olduğunda sinirlenenler vardır.
    Gelişmeleri buradan paylaşacağım.

Saygılar
     Vurup Kaçma Vurup Kaçma

Hocam konu ile alakasız geçmiş olsun ama cep telefonunuzun markası nedir resim kalitesi hoşuma gitti

• Teşekkürler.

Samsung NX3000

• linkteki konuyu inceleyebilirsiniz detaylı bir şekilde anlattım orada

http://forum.donanimhaber.com/m_44682602/tm.htm

ekleme: birde fotoda dikkat ettiğim diğer taraftaki aracında ön tampon köşesine dokundurmuşlar sokak başı dönüş olan yerdemi parkettiniz aracınızı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 19 Ağustos 2015; 19:27:41 >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Hayır sürten araç zaten o beyaz Hyundai i20.
    Geri park manevrası yaparken çok dik girince onun burnu benim arka köşeye sürtmüş.

Bu arada yazıları okudum. Vurup kaçma ile ilgili bir şey bulamadım.
  • FreePhone F kullanıcısına yanıt
    son cümlende ama bu trafikte siz araç içindeyken vurup kaçanlar için onun dışında ispata ihtiyacınız var orada ki metni kopyalayım bi dk

kısa ve öz şekilde özetleyeyim, eğer olay yerinde yaralı varsa 112 haber verilir adli vakaya girer polis veya jandarma olay yeri incelemesi yapar araçlar kaldırılmaz veya yeri değiştirilmez ama yaralı yoksa kaskolu iseniz tutanak kendi aranızda tutulur. kasko yok suçlu olduğunuzu düşündüğünüz durumda karşı tarafın isteği doğrultusunda tutanak tutulur. suçsuz iseniz tutanak tutarsınız exper değerlendirir zaten ama alkol varsa olay içinde mutlaka güvenlik güçlerine bilgi verin, haksızsanız sizi karşı tarafın alkollü olması haklı çıkarmaz sadece alkol cezası alır ehliyetine el konulur ama karşı taraf size çarptı ise ve alkollü ise olay karşı taraf için kabus olur ve aklınızda bulunsun biri size çarpıp kaçar ise kesinlikle polisi arayarak bana çarpıp kaçtı şu plakalı araçtı demeyin direk beni öldürmeye teşebbüs etti sonra kaçtı diye şikayette bulunun aksi takdirde kaçan için herhengi bir yaptırım olmayacaktır bu bence büyük bir anayasal boşluk :S

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.