Şimdi Ara

Arteon niye Passat kadar sevilmedi ? 1.5 TSİ'ı Test Ettik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Herkese Merhabalar,

bu videoda arkadaşım İsmail ve Bilgehan ile VW Arteonu test ettik.

Dış tasarımı ile oldukça ön plana çıkan Arteonun tasarımı malesef iç dizaynda kullanıcıları mutlu edemediği için hak ettiği övgüleri alamamıştı.

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir ?

Bu video 2019 Yılının 5. Ayında çekilmişti o zaman 1.5 TSİ için yazılım yoktu, bu yüzden videoda ufak bir eksiklik olmuş.

Teşekkürler

• Insanlar araba alirken ozellikle yuksek meblalar (+250₺) odenince marka algisi one cikiyor ben sahsen arteon alacagima gidip bmw 3 veya audi 4 serileri aliyorlar mutlaka coupe olucak diye bir kaide olunca a5 e kaydiklarini goruyoruz bu sebeble volkswagen premium seviyesine cikamaz araba yaparsada tutmaz onlar normal arabalarla premium arabalar arasindaki kopru gorevini koruyup arada gorev yapacaklardir..
    Passat sosyolojik bi konu hakikaten

Misal polis konvoylarında görüp alan var desen Mondeo daha çok satmalı.Donanım desen üvey kardeşi Superb daha ucuza aynı donanımı sunuyor.Konfor desen en iyisi değil.Yol tutuşu gayet iyi ama o da en iyisi değil.Geriye şanzıman yani DSG kalıyor.His ve hız bakımından oldukça iyi fakat halen sorunları var

Velhasıl kelam bu ülkede Egea kadar Passat satıyor her ay ve iki model arasındaki fiyat farkını herkes biliyor

Bence Passat hala B5.5 kasanın ve marka algısının ekmeğini yiyor
    AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    AsiretinMarjinalCocugu demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Misal polis konvoylarında görüp alan var desen Mondeo daha çok satmalı.Donanım desen üvey kardeşi Superb daha ucuza aynı donanımı sunuyor.Konfor desen en iyisi değil.Yol tutuşu gayet iyi ama o da en iyisi değil.Geriye şanzıman yani DSG kalıyor.His ve hız bakımından oldukça iyi fakat halen sorunları var

Velhasıl kelam bu ülkede Egea kadar Passat satıyor her ay ve iki model arasındaki fiyat farkını herkes biliyor

B5.5 kasanın ekmeğinin yemesinin alakası yok bence bu ülkeye ilk benzin-otomatik dizel otomatik ve hepsine 3 farklı donanım getiren tek firma vwdir. Getirdiği benzinli motor ise performansı ve tüketim olarak oldukça tatminkar.

B7 kasadan beri passat kullanicısıyım şuan b8.5 1.5 TSI elagance var oldukça mennun etti beni. En iyisi mi Passat tabi ki hayır ama her şeyden var arabada. Konfor en iyisi mi hayır ama oldukça tatminkar performans en iyisi mi hayır ama oldukça tatminkar bu liste böyle uzar gider.

Ama rakiplerine bakıyorsun Renault ? Talisman ilk geldiğinde dizel seçenek ile geldi benzinli yok ve talisman modelinin bir gecmisi yok . Peugeot yeni yeni kendini topluyor ama onunda geçmişteki algısı ortada.

Mondeo ? Bizim ülkemize ne kadar geç geldiği ortada ve motor şanzıman kombinasyonuda ortada .

Toyotaya girmeye gerek yok. Mazda da aynı şekilde ...

Premium sınıfları saymıyorum Passat bir premium değildir ama premiumdan sonra alinicak en iyi arabadır bana göre. Hele ki dolu bir Passat boş bir premiuma denk gelmesi insanların aklini çeliyor.

O yüzden bence vw firmasi iyi+ kalitesi ile müşterinin isteklerini takip eden ve rakiplerinin eksikliğini görebilen bir firma.

Bunları yapan firma başarıyı yakalar. Başarı tesaduf değildir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Arteon: Passat'ın Gölgesinde Kalan Lüks Sedan

Volkswagen'in 2017 yılında tanıttığı Arteon, Passat'ın yerini alması beklenen bir lüks sedandı. Ancak, Passat kadar popüler olamadı. İşte Arteon'un Passat'a kıyasla neden daha az tercih edildiğine dair bazı nedenler:

• Yüksek Fiyat: Arteon, Passat'a göre daha pahalıdır ve bu da bazı alıcıları caydırmıştır.
    • Daha Az Bagaj Hacmi: Arteon'un bagaj hacmi Passat'tan daha küçüktür, bu da aileler veya bagajı çok olanlar için bir dezavantaj olabilir.
    • Kronik Sorunlar: Bazı Arteon kullanıcıları, elektriksel sorunlar, yazılım hataları ve şanzıman sorunları gibi kronik sorunlar bildirmiştir. Bu sorunlar, araçların güvenilirliğini ve uzun vadeli değerini olumsuz etkileyebilir.
    • 1.5 TSI Motorun Yetersiz Gücü: Arteon'un 1.5 TSI motoru, bazı sürücüler için yetersiz güç sunmaktadır. Bu motor, özellikle otobanda sollama gibi durumlarda zorlanabilir.
    • Gerçek Kullanıcı Yorumları: Arteon kullanıcı yorumları karışıktır. Bazı sahipler arabalarından memnunken, diğerleri yukarıda belirtilen sorunları yaşamaktadır.

Arteon Almalı Mısın?

Arteon, şık tasarımlı ve iyi donanımlı bir otomobildir. Ancak, yüksek fiyatı, sınırlı bagaj hacmi, kronik sorunları ve 1.5 TSI motorun yetersiz gücü gibi dezavantajları da vardır. Bu faktörleri göz önünde bulundurmalı ve Arteon'un senin için doğru araç olup olmadığına karar vermeden önce iyice araştırma yapmalısın.

Yukarıdaki bilgilere dayanarak, Arteon'un Passat'tan daha az popüler olmasının nedenleri arasında yüksek fiyat, sınırlı bagaj hacmi, kronik sorunlar ve 1.5 TSI motorun yetersiz gücü yer almaktadır. Ancak, nihai karar her zaman bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Volkswagen Passat'ta biter...

Mercedes E'den başlar...
  • Insanlar araba alirken ozellikle yuksek meblalar (+250₺) odenince marka algisi one cikiyor ben sahsen arteon alacagima gidip bmw 3 veya audi 4 serileri aliyorlar mutlaka coupe olucak diye bir kaide olunca a5 e kaydiklarini goruyoruz bu sebeble volkswagen premium seviyesine cikamaz araba yaparsada tutmaz onlar normal arabalarla premium arabalar arasindaki kopru gorevini koruyup arada gorev yapacaklardir..
  • Son duyumlarıma göre Arteon’ u artık getirmeyecek Doğuş. Fabrikada üretimi yavaş yavaş azaltıp bitirecekmiş.
  • sevilmediğinden değil passat'a göre fazladan 50 bin TL vermeyi mantıklı bulmadı içi %99 aynı olan bir arabaya..
  • Passat sosyolojik bi konu hakikaten

• isminde meymenet yogh
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş, bu asabi görünümlü veya hırçın bakışlı araba modası ne zaman geçecek? Bakıyorum, nerdeyse tüm markaların modelleri böyle, yeni modellerde de bu akım devam ediyor..Elbet bitecek bu akım amma, o gün umarım yakındır
  • Hep aynı gorunum gosterge v.s. tabıı exclusuve dıgıtall (hayalet)olanları harıç aynı şase cogunlukla fren arızaları sesler caddylerde su eksıltme motor suyuna yag karısma Passatta arızalar dsg kronık sorunlar bıtmedı ama number one herdaım helal olsun yınedebu kadar arıza bu pıyasada number one dıyebılırız Passatta tabıı su an ıcın alınası yuksek malum fıyatlar uctu acaıp kucuyk bır ılcede oturuyorum burada cıft turbo 4*4 aracımı satamadım ızmırde sattım malesef -D- Segmentı dıyınce devlerın bırıde Bmw Mersedes bırıde Audı oluyoor maleseffkı ...
  • Bikac konuda daha demiştim arteon bence sürekliliği olmayan bir model.Yeni kasası muhtemelen çıkmaz
  • passat zaten biniyom b6
    b8 ve arteon kullandım
    arteonun gidişi bendeki b6 gibi araba ok gibi
    b8 çok kötü
    arteonun içini biraz daha farklı yapmaları lazımdı
    dışı bagaj arka koltuk şahane
    videonuzu beğenmedim
    bu arabanın dengi 318 deel mi
    o ne yürüyor ki bundan yürümesini bekliyonuz
    150hp araba işte
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Umarım ironi yapıyosundur kardeş.
  • Sevilmemesi gayet normal kimse 400 bin lira verip VW amblemi görmek istemez
  • O paralara çıkınca insanın aklını başka markalar çekiyor da o yüzden satmıyor arteon.

Ki aynı para olsa yine de passat alacak insanlar çıkardı.
  • quote:

B5.5 kasanın ekmeğinin yemesinin alakası yok bence bu ülkeye ilk benzin-otomatik dizel otomatik ve hepsine 3 farklı donanım getiren tek firma vwdir. Getirdiği benzinli motor ise performansı ve tüketim olarak oldukça tatminkar.

B7 kasadan beri passat kullanicısıyım şuan b8.5 1.5 TSI elagance var oldukça mennun etti beni. En iyisi mi Passat tabi ki hayır ama her şeyden var arabada. Konfor en iyisi mi hayır ama oldukça tatminkar performans en iyisi mi hayır ama oldukça tatminkar bu liste böyle uzar gider.

Ama rakiplerine bakıyorsun Renault ? Talisman ilk geldiğinde dizel seçenek ile geldi benzinli yok ve talisman modelinin bir gecmisi yok . Peugeot yeni yeni kendini topluyor ama onunda geçmişteki algısı ortada.

Mondeo ? Bizim ülkemize ne kadar geç geldiği ortada ve motor şanzıman kombinasyonuda ortada .

Toyotaya girmeye gerek yok. Mazda da aynı şekilde ...

Premium sınıfları saymıyorum Passat bir premium değildir ama premiumdan sonra alinicak en iyi arabadır bana göre. Hele ki dolu bir Passat boş bir premiuma denk gelmesi insanların aklini çeliyor.

O yüzden bence vw firmasi iyi+ kalitesi ile müşterinin isteklerini takip eden ve rakiplerinin eksikliğini görebilen bir firma.

Bunları yapan firma başarıyı yakalar. Başarı tesaduf değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

passat zaten biniyom b6
    b8 ve arteon kullandım
    arteonun gidişi bendeki b6 gibi araba ok gibi
    b8 çok kötü
    arteonun içini biraz daha farklı yapmaları lazımdı
    dışı bagaj arka koltuk şahane
    videonuzu beğenmedim
    bu arabanın dengi 318 deel mi
    o ne yürüyor ki bundan yürümesini bekliyonuz
    150hp araba işte

• Sekiz Silindir
    VW Passat B5 ve unutulmazları;1.8T ve 1.9TDI motorlar - Sekiz Silindir
    https://www.sekizsilindir.com/2017/01/vw-passat-b5-18-t-19-tdi.html

Okumanı öneririm.Dünya'da ve Türkiye'de Passat'ı Passat yapan B5.5'tur

• 207m kullanıcısına yanıt
    Fabrika üretimi bitirmez, daha yeni SW ve R modelleri çıktı.
  • quote:

Aşçı yemeği gibi her tattan biraz var. Hiçbirinde birinci değil ama sonuncu da değil. DSG şanzıman yüzünden alamıyorum. ABD'deki şanzımanla getirseler benim de alacağım ilk araba ama sanırım Peugeot 3008 alacak gibiyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 11 Nisan 2020; 16:8:53 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.