Şimdi Ara

vw 1.6 102 hp motor hakında yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir arkdaşım passat veya bora almayı düşünüyor fakat bu motor hakında bazı şüpeleri var,
    performans yakıt tüketimi ara hızlanma ve daynıklılık hakındaki yorumlarınızı bekliyorum.(en büyük kuşkusu bu motor bu araçları çekermi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzar34 -- 11 Mayıs 2007; 19:39:14 >

• performansını ve yakıtını bilmiyorum ama 102bg lik motorun çok dayanıklı oldugunu biliyorum.
  • golf4 ümde var bu motor bilmeyen insanlar fazla yakıyor diyor ama iki tane testine bakın ya da gidin bi sürün rakiplerinden hiç bir farkı yok yani 98-02 yıllarındaki astralar focuslar meganelar ne yakıyorsa bu motor da o kadar yakıyor golf de böyle olduğuna göre borada da durum farklı olmaz passat için bilemem daha ağır kasa sonuçta...

performansı da hiç fena değil 0-100 ü 10.8sn piyasadaki çoğu araçtan daha iyi ani sollamalarda vitesi küçültmek gerekebilir ama düşük devirde max tork verdiği için aynı vites yeterli gelir genel olarak... son hız olarak da ben 210 gördüm ama farklılık gösterebilir tabi...
    bence bora için uygun ama pasatda daha rahat bir sürüş için 1.8 bakın derim
    kolay gelsin
  • yw vw motorları genelde tutumlu motorlar değil ama çok dayanıklı.en az yakan motor 1.6 benzınlı astra twinport motorudur 7.8 lt.Hondayı tahtından etti 8 lt yenı kasa yakıt sarfiyatı.eski kasalrd en az yakan hondaydı
  • bence passat için ufak,, eğer çok performans istemiyorsan belki kabul edilebilir,eğer biraz performans istiyorsan 1.8T modeli gerekir ama bora için daha yeterli bir motor 1.6 102 bg sonuçta eski bir motor ama iş görür diye düşünüyorum.Pek arıza vermediğini duyuyoruz buralarda
  • Golf, bora, toledo üçününde motorları aynı(ufak tork değerleri dışında)

En özet halini söyliyeyim...

Aşırı yakıt

Aşırı gürültü

Aşırı hantal

Avrupalı araçarın tümünü gözümde koca bir sıfır yaptı... içinde 5 kişilik bi corolla(dizel) rampada tek kişi kullandığım toledoyu(100hp) dumur etmeyi başardı... Kendisini ve arabamı tebrik ediyorum çok başarılı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutbulut10

Avrupalı araçarın tümünü gözümde koca bir sıfır yaptı... içinde 5 kişilik bi corolla(dizel) rampada tek kişi kullandığım toledoyu(100hp) dumur etmeyi başardı... Kendisini ve arabamı tebrik ediyorum çok başarılı...

sizin mantığınıza göre tüm avrupalı araçlar 0 ise,
    mercedes,bmw,audi,porsche ferrari,alfa romeo,lamborghini motorları da kocaman bir sıfır.

bence bir bmw ye veya mercedes e binin sonra toyotaya binin.

aradaki 0 farkını rahat görürsünüz

ama 0 vereceğiniz marka değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codexhoo -- 11 Mayıs 2007; 21:34:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 206+ 1.4 Hdi Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Golf, bora, toledo üçününde motorları aynı(ufak tork değerleri dışında)

Aşırı yakıt

Aşırı gürültü

Aşırı hantal

o dizel turbosu senin benzinlide olsaydı veya o dizel senin gibi turbosuz olsaydı o zaman ne derdin acaba.
    ayrıca rampada dizel daha iyi çeker. düzde geçersin

• vw nin o motorlarının muadillerinden biraz daha fazla tüketim yapması haricinde hiçbir sorunu yoktur..1.6 102 hp motor bora için yeterli performastadır..fakat passat da özellikle ara hızlanmalarda biraz hantal kaldığı bir gerçektir..passat alıp ta 1.6 motor seçen bir kişinin de performans en son düşüneceği bir konu olmalıdır..zaten o aracı performans için almıyordur..o yüzden passat ta da bora da da 1.6 motor seçeneği tereddütsüz seçilebilir..motor dayanıklılık konusunda üst sıralardadır..fakat tüketim konusunda diğer araçlara göre biraz daha sıkıntılı..bora kullanan bir çok arkadaşım lpg uygulamak durumunda kaldı...
  • Golf, bora, toledo üçününde motorları aynı(ufak tork değerleri dışında)

Aşırı yakıt

Aşırı gürültü

Aşırı hantal

Avrupalı araçarın tümünü gözümde koca bir sıfır yaptı... içinde 5 kişilik bi corolla(dizel) rampada tek kişi kullandığım toledoyu(100Hp) dumur etmeyi başardı... Kendisini ve arabamı tebrik ediyorum çok başarılı...

ben 1 yıldır bora kullanıyorum aşırı yakıt diyorsunuz o sınıftaki her arabayla aynı yakıyo aşırı gürültü ben hiç katılmıyorum
  • Yani tartışacak birşey yok golf bora passat sağlam araba kimse zaten birşey demiyor evladiyelik olurlar hem motor hem şaşe hem kaporta hem yürüyen aksam bakımından ama motorları aynı sınıftaki diğer araçların motorlarıyla kıyaslandığında tüketim bakımından üstte yakın sıralarda yer alır büyük ihtimalle zaten formda bu konuyla ilgili birçok yazı vardır. Şu anda 1.6 motor benzinli en az yakan yeni kasalar için söylüyorum
    1.opel astra 7.8 lt 100km
    2.honda civic 8 lt
    3.megan
    4.corrolla.
    .
    .
    .
    Tabi bunlar dağlar kadar fark değildir gözde büyütmemek lazım kanımca.
  • Bi corollanın bi civic in test sürüşlerine mutlaka katıl derim kardeşim...

Onlardaki atikliği sessizliği batı araçlarında bulamazsın )nerden mi biliyorum kullandım hepsini ki konuşuyorum

Boralarda 2004 te kullanılmaya başlanan 16 valve corollanın 90 modelinde standart bu anlatmak istediğime en basit örnek...

8 valflik bi motorla şehir içi 300ykr tüketirsen hiç çaşırma dooğru sıralı sistem taktırmnaya çekişi falanda etkilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 15 Mayıs 2007; 22:04:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: codexhoo

quote:

sizin mantığınıza göre tüm avrupalı araçlar 0 ise,
    mercedes,bmw,audi,porsche ferrari,alfa romeo,lamborghini motorları da kocaman bir sıfır.

bence bir bmw ye veya mercedes e binin sonra toyotaya binin.

aradaki 0 farkını rahat görürsünüz

ama 0 vereceğiniz marka değişir

Dünyada en çok modifiye yapılan araç honda en büyük motor fabrikası da honda en fazla satılan araç da toyota...

günlük kullanım araçlarından bahsediyoruz 400 milyarlık bi araçtan değil kaldı 500 hp lik bi evo 9 karşısında hangi bmw hangi mercedesden bahsediyoruz

Bilmeden fikir yürütmüyorum burada 'kullanın' hepsini sonra karşılaştırın sonra yorum yazın...

• Bahsettiğiniz araçların ikisini de yıllar boyu kullanan biri olarak konuşuyorum:

1) Bora' dan performans açısından memnun kalırsınız. Onda sorun yok. Tabii sorun yok derken Ferrari gibi uçmasını falan beklemeyin. Yine da keşke 1,8 120 hp olsaydı dediğim zamanlar çok olmuştur. (2000 model otomatik 1.6 102 hp Bora'yı 5 yıl kullandım)

2) 1,5 yıldır 2006 model 1,6 115 hp otomatik Passat kullanıyorum. Motor çok ağır geliyor. Performans beklemeyin. Hayal kırıklığına uğrarsınız. Hatta ara sıra sinir bile olursunuz. Passat'ın hakkı en az 2.0 150 hp dir. 102 Hp sini düşünün artık. Hiiiç tavsiye etmem. Ne de olsa Passat falan diye düşünüp 102 hp alırsanız çok üzülürsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 15 Mayıs 2007; 22:59:06 >
  • quote:

Bi corollanın bi civic in test sürüşlerine mutlaka katıl derim kardeşim...

Onlardaki atikliği sessizliği batı araçlarında bulamazsın )nerden mi biliyorum kullandım hepsini ki konuşuyorum

Boralarda 2004 te kullanılmaya başlanan 16 valve corollanın 90 modelinde standart bu anlatmak istediğime en basit örnek...

8 valflik bi motorla şehir içi 300ykr tüketirsen hiç çaşırma dooğru sıralı sistem taktırmnaya çekişi falanda etkilemiyor

dostum japonların genel olarak atik olduğu doğrudur ama genel olarak herkes bilir ki sessizlik konusunda pek başarılı değiller.
    16v motor boraya 2001de gelmiştir ikini eli rahatlıkla bulunabilir.
    8v-16v-20v pek de farketmez boranın sınıfında aynı hacimli motorların çoğu şehir içinde 25-30 kuruş yakar.
    araba almayı düşünen arkadaşım, benim düşüncem de lpg uygulaman yönündedir sıralı sistem kullanan çoğu yakınım çok memnun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.