Şimdi Ara

VW GOLF 1.6 TDI - SEAT LEON 1.6 TDI - YENİ FOCUS 1.6 TDCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar max.50.000 tl.bütcem var.Bu üç araba arasında kararsız kaldım.Mantığım golf diyor fakat tipi hoşuma gitmiyor.Leon dışı güzel içi kötü.Yeni focus iç ve dış tasarım olarak güzel görünüyor.En az 5-6 yıl binmeyi düşünüyorum.Aradığım kriterler:
    1.Aracın marka değeri olmalı (2.el)
    2.İç ve dış tasarımı güzel olmalı
    3.Yakıtta ekonomik olmalı
    4.Servis ve yedek parça ulaşılabilir ve fiyat olarak tatminkar olmalı.

• 1.focus
    2.golf
    3.leon
  • Malzeme kalitesi ve işçiliği unutmuşum onuda ilave edeyim.))
  • quote:

Orijinalden alıntı: theswordd

Malzeme kalitesi ve işçiliği unutmuşum onuda ilave edeyim.))
    Sevgili hunter06 neden focus?Görüşünüz nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Focus'u bilmem, daha incelemedim. Güzel olduğu söyleniyor. Ama geri kalanı arasında tercihim Golf olurdu.
  • Golf ve leonun motoru aynı.Kullanılan alt yapı malzemeleri mühendislik aynı.Fakat konfor ve kalitede golf çok daha üstün.Focusu inceleme fırsatı buldum fakat tam anlamıyla değerlendiremdim.Sadece bir olaya kızdım.Sony müzikçaları koymamışlar.Size tavsiyem heyecan arıyorsan leon,kalite ve bilinirlik arıyorsan golf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Focus'u bilmem, daha incelemedim. Güzel olduğu söyleniyor. Ama geri kalanı arasında tercihim Golf olurdu.

Alıntıları Göster
    Seçim golf ve focus arasında olması mantık açısından oldukça iyi olur ki leon iyi bir tekniği olmasına rağmen yeni versiyonun piyasaya çıkmaya az bir müddet kalması nedeniyle da az mantıklı bir yatırım olur ki sıfır fiyatlarının bunu mazur gösterecek farka sahip olup olmadığını bilmiyorum.

Ancak golf ve özellikle focus motoru ile öne çıkıyor.Kağıt üzerindeki güç değilde motorun turbo boşluğuna çok daha az yakalanması ve ve yumuşak çalışması ile çok daha iyi bir tercih olarak motor seçiminde ortaya çıkıyor.

Süspansiyon konusunda ise türkiyede en iyi uzlaşan araç yine golf.Neredeyse yollları düzleştiriyor ,geniş hacmiyle rahat bir yolculuk sağlıyor.
    Leon ise dsg şanzımanıyla büyük bir artıya sahip ancak alt devirlerdeki güç üretme karakteri nedeniyle dsg nin karakteri pek uymayıp tsi lardaki gibi alt devirlerde gitme isteği araca titreşimli bir yolculuk ve sık vites değişimi olarak geri dönüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Seçim golf ve focus arasında olması mantık açısından oldukça iyi olur ki leon iyi bir tekniği olmasına rağmen yeni versiyonun piyasaya çıkmaya az bir müddet kalması nedeniyle da az mantıklı bir yatırım olur ki sıfır fiyatlarının bunu mazur gösterecek farka sahip olup olmadığını bilmiyorum.

Ancak golf ve özellikle focus motoru ile öne çıkıyor.Kağıt üzerindeki güç değilde motorun turbo boşluğuna çok daha az yakalanması ve ve yumuşak çalışması ile çok daha iyi bir tercih olarak motor seçiminde ortaya çıkıyor.

Süspansiyon konusunda ise türkiyede en iyi uzlaşan araç yine golf.Neredeyse yollları düzleştiriyor ,geniş hacmiyle rahat bir yolculuk sağlıyor.
    Leon ise dsg şanzımanıyla büyük bir artıya sahip ancak alt devirlerdeki güç üretme karakteri nedeniyle dsg nin karakteri pek uymayıp tsi lardaki gibi alt devirlerde gitme isteği araca titreşimli bir yolculuk ve sık vites değişimi olarak geri dönüyor.

Alıntıları Göster
    Golf ile focus arasında tercih yap.Donanımlarına bak hangisinin iyiyse onu seç ikisinden de memnun kalırsın.

• quote:

focus daha yeni bir kasa daha çekici daha şık buluyorum gerçi henüz yeni bir araç, golf te sınıfının en iyilerinden ikisi arasında test edip seçiminizi yapabilirsiniz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

focus daha yeni bir kasa daha çekici daha şık buluyorum gerçi henüz yeni bir araç, golf te sınıfının en iyilerinden ikisi arasında test edip seçiminizi yapabilirsiniz .

Alıntıları Göster
    Yorumları ile katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Fakat öyle görünüyor ki golf 1.6 tdi comfortline manuel olacak gibi.Ah birde golfün façası biraz daha düzgün olsaydı..

• quote:

Yorumları ile katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Fakat öyle görünüyor ki golf 1.6 tdi comfortline manuel olacak gibi.Ah birde golfün façası biraz daha düzgün olsaydı..

Alıntıları Göster
    bugun astra için beklerken focusu inceledim karşı karşıya bayiiler. hiçte abartıldığı kadar bir araç değil. arkası feci kasvetli geldi bana. malzeme kalitesi vasatı aşamamış. bu sıralamadan golf diyorum.
  • Digerlerini bilemeyecegim. Ama Golf'te ic mekan kalitesi ve surus konforu ust duzeydedir. Ayrica ferah bir arac, ve bence bu cok onemli. Yeni Focus'u incelemedim ama disaridan bakarak gercekten biraz kasvetli gorunuyor. Ozellikle de arkadaki yolcular icin. Bu bakimdan biraz Yeni Astra gibi. Bir yakinimizda var ve arka koltuguna her bindigimde tilt oluyorum. Abartarak soyleyeyim, bagajda gider gibisiniz.
  • quote:

Arkadaşlar max.50.000 tl.bütcem var.Bu üç araba arasında kararsız kaldım.Mantığım golf diyor fakat tipi hoşuma gitmiyor.Leon dışı güzel içi kötü.Yeni focus iç ve dış tasarım olarak güzel görünüyor.En az 5-6 yıl binmeyi düşünüyorum.Aradığım kriterler:
    1.Aracın marka değeri olmalı (2.el)
    2.İç ve dış tasarımı güzel olmalı
    3.Yakıtta ekonomik olmalı
    4.Servis ve yedek parça ulaşılabilir ve fiyat olarak tatminkar olmalı.

hocam hb sınıfının lideri tektir oda vw golfff başka araba rakip olamaz seatı hiç sayma bence rakip olarak megane hb
  • quote:

golfun façası da fena değil neden öyle dedin, gözüne batan neresi merak ettim şimdi
  • quote:

Alıntıları Göster
    Golf ve focus bu sınıfın başat modelleri. Focusun sürüş özellikleri ve konforu daha da ileriye taşınmış olmakla beraber direksiyon netliği, iç mekan genişliği ve bagaj hacmi yönünden önceki kasanın gerisinde kaldığı ifade ediliyor. Golf ise konforu,sürüşü, iç hacmi, malzeme kalitesi ile -fiyatı biraz yüksek kalmakla beraber- bence bu sınıfın en alınası aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

bugun astra için beklerken focusu inceledim karşı karşıya bayiiler. hiçte abartıldığı kadar bir araç değil. arkası feci kasvetli geldi bana. malzeme kalitesi vasatı aşamamış. bu sıralamadan golf diyorum.

Alıntıları Göster
    50.000 liraya alınacak golf ve focus karşılaştırılırsa sanki golf daha mantıklı olur gibime geliyor, 2. elde de daha değerlidir, 1.4 TSI ya da 1.6 MPI+LPG yakıtta makul olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

50.000 liraya alınacak golf ve focus karşılaştırılırsa sanki golf daha mantıklı olur gibime geliyor, 2. elde de daha değerlidir, 1.4 TSI ya da 1.6 MPI+LPG yakıtta makul olur

Alıntıları Göster
    Merhaba

Dizelse Yeni C4 tavsiye ederim. Golf' ün kasa değişecek bildiğim kadarıyla. Leon' un yüzü eskidi. Focus yeni ama maliyetli. Onun düşük modelini almaktansa yeni C4 almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yakarenke

Merhaba

Dizelse Yeni C4 tavsiye ederim. Golf' ün kasa değişecek bildiğim kadarıyla. Leon' un yüzü eskidi. Focus yeni ama maliyetli. Onun düşük modelini almaktansa yeni C4 almanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Bende golf diyenlerdenim.Hb arabaların arasında yıllardır en iyi olarak gösterilen bir model.(Tabi genel olarak).Bi test edin hangisi hoşunuza giderse alın.Focusda Golfde sizi memnun eder bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firsstone

Bende golf diyenlerdenim.Hb arabaların arasında yıllardır en iyi olarak gösterilen bir model.(Tabi genel olarak).Bi test edin hangisi hoşunuza giderse alın.Focusda Golfde sizi memnun eder bence.

Alıntıları Göster
    Golf'ün rakiplerine göre en önemli artısı DSG şanzımandır, DSG olmayacaksa Golf almanın hiç esprisi yok bence. Tasarım vasat, 1.6TDI motor Focus 1.6 TDCI motoru karşısında zayıf kalıyor. Golf: 250Nm 105hp, Focus : 270Nm, 115hp.

Focus'un da seneye donunmatik ekranlı Sony'lilerinin gelecek olması büyük tereddüt sebebi bana göre. Bagajının dar olması sorun değil, ince stepne ile bagaj hacmi normal oluyor.

Buradaki fanatik yorumları dikkate almayıp ben iki araçla da test sürüşü yapmanızı ve ona göre karar vermenizi tavisye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Golf'ün rakiplerine göre en önemli artısı DSG şanzımandır, DSG olmayacaksa Golf almanın hiç esprisi yok bence. Tasarım vasat, 1.6TDI motor Focus 1.6 TDCI motoru karşısında zayıf kalıyor. Golf: 250Nm 105hp, Focus : 270Nm, 115hp.

Focus'un da seneye donunmatik ekranlı Sony'lilerinin gelecek olması büyük tereddüt sebebi bana göre. Bagajının dar olması sorun değil, ince stepne ile bagaj hacmi normal oluyor.

Buradaki fanatik yorumları dikkate almayıp ben iki araçla da test sürüşü yapmanızı ve ona göre karar vermenizi tavisye ediyorum.

Bence de hem VW hem Ford bayiisine gidin ve iki araçla da test sürüşüne çıkın. Hangisini beğenirseniz onu alın. Ama DSG olmayacaksa; gerek tasarım, gerek motor gücü olarak Focus öne çıkıyor.

Birde Golf seneye makyajlanacak. Bunu da hesaba katmanız gerek. Ben olsam Focus alırdım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.