Şimdi Ara

VW GOLF 6 TSİ 122 BG DSG 7 (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
65.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benzinden zamanla biriken kir probleme sebep olan. Bendeki bilgi böyle. Eğer sebep buysa benzer koşullar olduğu varsayımıyla 100.000 km ye
    gelmeden parça bir daha zarar görebilir. Beni de düşündüren bu. Çünkü parça 850-900 TL civarında. Temizlenemiyormuş; çünkü elektronik ünitesi zarar görmüş.

quote:

Orjinalden alıntı: telenor

quote:

Orjinalden alıntı: vfanger

Selamlar.

TSI'ın yakıta hassas olduğuna tamamne katılıyorum. Diğer forumda da yazmıştım. 49500 km de gaz kontrol ünitesi değişti. Yakıttaki kirlilikler üniteyi bozmuş. Zamanla birikme yapmış vb. Araba gaz yemiyordu. Parça değişti. Sorun çözüldü.

[

gaz kontrol ünitesi diye birşey yok . iyi sallamışlar ,anlaşılan TSİ ile ilgili çözümlerin öğrenilmesi istenilmiyor .gaz pedalında 2 adet sensör var o da motor kontrol ünitesine sinyal gönderiyor . gaz yememe şikayetleri başka birçok noktadan kaynaklanabilir .niye müşteriye açıkça anlatılmaz bazı şeyler anlam veremiyorum .sanki canlı bir valığa amansız hastalığı söylenmemesi gibi ,canlı değilki bu...

• öncelikle merhaba;

bugün kayseri vw ve audi bayisi olan öz-sa'dan geliyorum.
    golf VI higline modelini almayı düşünüyorum ötv'den de yararlanarak fakat gittiğimde bana söylenen, doğuş oto stoklardaki arabaları bitirmeye çalışıyo. yeni sipariş verirseniz de 3 ila 3.5 ay arasında geleceği söyleniyo ötv indirimide ozamana bitecek deniyo.
    anlaşılan ellerinde bulunan trendline ve az da olsa comfortline ları satmaya çalışıyolar. highline türkiyede hiç yok şuan...

sizce bu mantıklımı, araç sipariş ediyosun 3 yada 3.5 ayda geliyo??? ayrıca bilerek ötv indiriminin bitmesini beklercesine 3 ay süre vermeleri bana samimi gelmedi doğrusu...
  • opellerde ki egr valfi gibi birşey olabilir.. egr'de pis benzinden etkilenen ve gaz yememe-düzensiz çalışma gibi sorunlara yol açan bir parça. ve egr'de yetkili servislerin temizlemeyip,temizlemeyeceğini söyleyip değiştirdiği ama özel servislerin çok güzel biçimde temizleyip taktıkları ve gayet güzel çalışan elektronik bir parça..

yani opellerdeki egr (Exhaust Gas Recirculation) gibi bir sistemse 100binden sonra korkmanıza gerek yok
  • Bu ÖTV indiriminden bence en erken davrananlar faydalandı. Diğerleri için birşey değişmeyecek. 3 ay sipariş için çok uzun bir süre bence. Opelde 5-6 haftada gelebileceği söylendi bize, Almanyadan. Ayrıca fiyat garantisi verilmedi. Ben şunu anlamıyorum, 120 bin araç stoğu var diyorlardı ve bu stok şimdi bitti mi yani? Bence burda kaybeden yine biz olduk, ayrıca avronun da ne durumda olacağı belli değil. Kazanan her zamanki gibi firmalar oldu ve tabiki erken davrananlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LSE

[i]Selamlar ivin.

yarın doğuşa gidip 1.4 dsg highline için kapora bırakıcam. kendimce hesaplarımı yapıtm. en kötü senaryo ben arabayı teslim aldıktan sonra ötv indiriminin devam etmesi ve 1.6 dizel dsg nin gelmesi. eğer arabayı teslim almadan dizelin geliş tarihi belli olur ve sipariş geçilmeye başlanırsa kaporayı dizele yönlendireceğim.
    sana bir sorum olucak önceki mesajlarında belirtmişsin ama ortalama 6.2 demiştin yakıt tüketimi için. şehir içinde kullandığınızda 8.5 lt dedi doğuş.
    kullanım tarzınız ve şehir içi tüketiminizi detaylandırabilir misiniz?
    teşekkürler, saygılar

Selamlar LSE kardeş mesajına cevabım oldukça gecikti bundan dolayı özür dilerim ancak fırsat bulabildim.

Yakıt tüketimi konusunda aracın katalog değeri dsg ve manuel versiyonlarda biraz fark gösteriyor. dsg şanzumanlı model manuele oranla biraz daha az yakıt tüketiyor. Şehir içi 7.7.... Şehir dışı 5.0...... ortalama 6 lt olarak belirtilmiş. Bu performansa sahip benzinli bir araç için oldukça iyi değerler olduğunu söyleyebilirim. Çok aşırı dur kalk yapılmıyorsa yada sürekli yokuş yukarı gidilmiyorsa şehir içinde 8 lt'yi geçmenin pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şehir dışında eğer 90-100 km sabit hızla gidiyorsanız katalog değeri civarında yani 4.9 ila 5.3 gibi değerler arasında yakıt tüketiyor.

Ben kendi yakıt tüketimim konusunda hemen her gün yol bilgisayarı verilerini kaydediyorum. Ev ile iş yeri arası 23 km. Trafiği olmayan bir yol (çevreyolu) kullanıyorum. Bu yola ulaşmak için sadece 2 ışık geçiyorum. Giderken hafif yokuş yukarı olduğu için tüketimim dönüşe göre daha fazla oluyor. 90 km hızı geçmemeye gayret ediyorum bu sayede tüketimim gidişte 5.6 lt dönüşte 4.8 lt/100 km şeklinde oluyor. Hafta sonları yoğun trafiğin olduğu yollarda bulunduğumda dahi 8 litre ortalamayı geçmediğimi söyleyebilirim. Ancak oldukça sakin kullandığmın da altını çiziyorum. İş yerine giderken 1.6 motor hacimli eski golfü veya audi a3'ü kullanırken gidişte 7.0 / 8.0 arası dönüşte de ortalama 6.5 / 7.0 lt benzin tüketiyordum yoğun şehir içi trafiğinde ise 9.5 lt ila 12 lt arasında değişen tüketim değerlerim vardı ki yine sakin kullanımda.

• quote:

Orjinalden alıntı: ivin

Selamlar LSE kardeş mesajına cevabım oldukça gecikti bundan dolayı özür dilerim ancak fırsat bulabildim.

Yakıt tüketimi konusunda aracın katalog değeri dsg ve manuel versiyonlarda biraz fark gösteriyor. dsg şanzumanlı model manuele oranla biraz daha az yakıt tüketiyor. Şehir içi 7.7.... Şehir dışı 5.0...... ortalama 6 lt olarak belirtilmiş. Bu performansa sahip benzinli bir araç için oldukça iyi değerler olduğunu söyleyebilirim. Çok aşırı dur kalk yapılmıyorsa yada sürekli yokuş yukarı gidilmiyorsa şehir içinde 8 lt'yi geçmenin pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şehir dışında eğer 90-100 km sabit hızla gidiyorsanız katalog değeri civarında yani 4.9 ila 5.3 gibi değerler arasında yakıt tüketiyor.

Ben kendi yakıt tüketimim konusunda hemen her gün yol bilgisayarı verilerini kaydediyorum. Ev ile iş yeri arası 23 km. Trafiği olmayan bir yol (çevreyolu) kullanıyorum. Bu yola ulaşmak için sadece 2 ışık geçiyorum. Giderken hafif yokuş yukarı olduğu için tüketimim dönüşe göre daha fazla oluyor. 90 km hızı geçmemeye gayret ediyorum bu sayede tüketimim gidişte 5.6 lt dönüşte 4.8 lt/100 km şeklinde oluyor. Hafta sonları yoğun trafiğin olduğu yollarda bulunduğumda dahi 8 litre ortalamayı geçmediğimi söyleyebilirim. Ancak oldukça sakin kullandığmın da altını çiziyorum. İş yerine giderken 1.6 motor hacimli eski golfü veya audi a3'ü kullanırken gidişte 7.0 / 8.0 arası dönüşte de ortalama 6.5 / 7.0 lt benzin tüketiyordum yoğun şehir içi trafiğinde ise 9.5 lt ila 12 lt arasında değişen tüketim değerlerim vardı ki yine sakin kullanımda.

bekledğim bir cevaptı gayet açıklayıcı teşekkür ederiz. daha önce bu motoru kullanmayan arkadaşlar her halde kendi tarzlarını ve yol güzergahlarını göz önünde bulundurarak ortalama ulaşacakları yakıt değerlerini hesaplayabilirler.

• TEŞEKKÜR EDERİM İVİN.

KULLANIM TARZI VE KM ORANI ÇOK BENZER OLUCAK. SİPARİŞİ VERDİM.

SAYGILAR
  • Bende ivin arkadaşıma katılıyorum.Bir arkadaşım yaklaşık 3 ay önce bu aradadan aldı,beni direksiyona oturtmak için çok ısrar etti.Genelde başka arabaları kulanmak hoşuma gitmez ama direksiyona geçtikten sonra neden bu ısrar ettiğini anladım.kendin A3 1.6kullanıyorum ve golf6dan sonra arabamı değiştirmek zamanı gelmiş gördüm.Çok atik ve hızlı bir araba fakat konfor namına çok az şey var.Ötv indirimi sona ermeden almayı düşünüyorum.
  • ötv indirimine 1.6 dizellerde yetişse o kadar güzel olucak ki!
  • en azından sizin golf 6 alabilme olasılığınız var geçen gün bizim peder taksitle senin arabayı değiştirek dedi.
    süper golf 6 alalım dedim arabayı bi gördüler neymiş bu araç ufakmış virajda savururmuş alacaksak bagajlı yani sedan araba alacakmışız. küçük araba güvenli olmazmış ya canım ailem esp asr 7 hava yastığı diyorum yok biraz esp yi anlattım ama gene de yok diyolar. bi yardım edin stokta olmasa bile golf 6 nın güvenli olduğunu nasıl kanıtlarım en azından 98 passat tan güvenli olduğunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: imjuli

en azından sizin golf 6 alabilme olasılığınız var geçen gün bizim peder taksitle senin arabayı değiştirek dedi.
    süper golf 6 alalım dedim arabayı bi gördüler neymiş bu araç ufakmış virajda savururmuş alacaksak bagajlı yani sedan araba alacakmışız. küçük araba güvenli olmazmış ya canım ailem esp asr 7 hava yastığı diyorum yok biraz esp yi anlattım ama gene de yok diyolar. bi yardım edin stokta olmasa bile golf 6 nın güvenli olduğunu nasıl kanıtlarım en azından 98 passat tan güvenli olduğunu

euro ncap resmi sitesinde aldığı puanı gösterin hatta passatla karşılaştırmasını da orda yapabilirsiniz.

• Arkadaşlar belki biraz komik gelebilir ama fikir alış verişi yapmak istedim.
    Boyum 186 cm daha önce transporter aldım kullandım ve sattım.
    Şimdi ise caravel almak istiyordum vaz geçtim çok kararsızım, golf 122 dsg düşünüyorum kararsız kaldım bir çok marka geçti aklımdan en son golf ağır basmaya başladı yorumlarınızı bekliyorum.
  • merhaba arkadaşlar forumu incelerken görünce bende birşeyler paylaşıyım dedim.
    16 Mart Pazartesi günü 1.4TSI 122bg Highline + sunroof + karartılmış cam paketiyle aracı sipariş ettim. Eğer yetişirse ÖTV indirimi dahilinde inşallah satın alacağım. Henüz bir haber çıkmadı ancak satış danışmanı yüksek ihtimalle yetişeceğini belirtiyor.
    Fakat size doğuş otonun uyanıklığı konusunda 1-2 konudan bahsetmek istiyorum;
    bu ötv yasalaşmadan 3 gün önce tesadüfen doğuşa uğradığımda bana verdilikleri liste basılı fiyatı opsiyonsuz 122 highline için 49.750 TL idi.
    daha sonra ötvnin çıktığı ilk gün pazartesi gittiğimde ise bir baktımki yasa yayınlanmadan apar topar zam yapılmış ve aynı aracın liste fiyatı 53.000 TL ye çıkarılmış!
    neyse ben yine de durumu kabullenip ötv indirimiyle ve istediğim opsiyonlarla 46.500TL ye siparişimi verdim ama bu salı günü bir baktımki bu sefer yeni bir zam daha uygulanmış ve şu anda istediğim aracın bana geliş fiyatı 48.500 TL olacak. Bakalım araç yetişir ve elime geçerse yine bir zam yiyecekmiyiz ama özetle söylemek istediğim, hem satış yapamıyoruz diye kan ağlıyorlar hemde sipariş verdiğim araca 1 hafta içinde toplamda 5000 TL zam geldi! Dikkatinizi çekmek istedim. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsyagtu -- 27 Mart 2009; 14:30:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gsyagtu

merhaba arkadaşlar forumu incelerken görünce bende birşeyler paylaşıyım dedim.
    16 Mart Pazartesi günü 1.4TSI 122bg Highline + sunroof + karartılmış cam paketiyle aracı sipariş ettim. Eğer yetişirse ÖTV indirimi dahilinde inşallah satın alacağım. Henüz bir haber çıkmadı ancak satış danışmanı yüksek ihtimalle yetişeceğini belirtiyor.
    Fakat size doğuş otonun uyanıklığı konusunda 1-2 konudan bahsetmek istiyorum;
    bu ötv yasalaşmadan 3 gün önce tesadüfen doğuşa uğradığımda bana verdilikleri liste basılı fiyatı opsiyonsuz 122 highline için 49.750 TL idi.
    daha sonra ötvnin çıktığı ilk gün pazartesi gittiğimde ise bir baktımki yasa yayınlanmadan apar topar zam yapılmış ve aynı aracın liste fiyatı 53.000 TL ye çıkarılmış!
    neyse ben yine de durumu kabullenip ötv indirimiyle ve istediğim opsiyonlarla 46.500TL ye siparişimi verdim ama bu salı günü bir baktımki bu sefer yeni bir zam daha uygulanmış ve şu anda istediğim aracın bana geliş fiyatı 48.500 TL olacak. Bakalım araç yetişir ve elime geçerse yine bir zam yiyecekmiyiz ama özetle söylemek istediğim, hem satış yapamıyoruz diye kan ağlıyorlar hemde sipariş verdiğim araca 1 hafta içinde toplamda 5000 TL zam geldi! Dikkatinizi çekmek istedim. teşekkürler.

1 hafta içerisinde sipariş verilse acaba ötv ye yetişirmi 1,6 102 bg golf 6 siz nerden aldınız
    ayrıca güle güle kullanın bazı yerler temmuz diyor

• ankara doğuş otodan sipariş verdim. ama zaten kaporayı alıp hemen sipariş veriyorlar. bence geç olmadan gidin sipariş verin çünkü eğer yetişmezse ötv ye geri iade etme garantisi veriyorlar kaporayı.
  • Bu millete az bile.
    Zorlamı satıyorlar en aşağı 20000 tl lik arabada bile 4000 tl lik bir fahiş fark var haberimiz yokmuş.
    Araba falan almayın silah zoruylamı satıyorlar?
    Bu millet akıllanmaz eğer kimse talep etmezse fiyatlar düşer.
    Türkiyede araba firmaları en az 4 yıl tok yatar.
    Biraz sabırlı olsanız zaten döviz mayıs sonu (avro 1850) düşer ve mecbur fiyatlar düşecekti! zaten devletten çok oto firmaları tuttu yükünü.
    Kriz varmış gördük palavraları bana biraz oda hikaye gibi geldi millet araba sırasında sanki ekmek sırasında gibi kriz falan yok kriz kafada asıl bu tüketim hastalığı devam ederse krizin felaketi ozaman ortaya çıkar.
    Kusura bakmayın bazı arkadaşlar bu tutumuma kızabilir ama yöneticilerin değil kabahat bizim kendimizde.
    Kusura bakmayın konu dışı oldu ama.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 27 Mart 2009; 17:34:14 >
  • quote:

ankara doğuş otodan sipariş verdim. ama zaten kaporayı alıp hemen sipariş veriyorlar. bence geç olmadan gidin sipariş verin çünkü eğer yetişmezse ötv ye geri iade etme garantisi veriyorlar kaporayı.

BİR SORUM OLCAKTI ZAM GELİNCE FARKI TALEP EDİYORLAR PEKİ FİYATI DÜŞÜNCE DÜŞEN FİYATTANMI HESAPLIYORLAR
    TEŞEKKÜRLER
  • Helal be kardeşim ne güzel bir telkin öyle ya indirimi yansıtmak işlerine gelmez herhalde.
    Ama şuda var avro 1900 e düşerse mayıs sonu ötv den daha fazla düşer fiyat acele etmeyin saygılar.
    quote:

Orjinalden alıntı: zone

quote:

ankara doğuş otodan sipariş verdim. ama zaten kaporayı alıp hemen sipariş veriyorlar. bence geç olmadan gidin sipariş verin çünkü eğer yetişmezse ötv ye geri iade etme garantisi veriyorlar kaporayı.

BİR SORUM OLCAKTI ZAM GELİNCE FARKI TALEP EDİYORLAR PEKİ FİYATI DÜŞÜNCE DÜŞEN FİYATTANMI HESAPLIYORLAR
    TEŞEKKÜRLER
  • yeni golfün refleks gümüş ve fırtına gri fotoları varmı
  • 2 sayfada bulunan yorumları tek tek okudum öncelikle ivin sana çok ama çok teşekkür ediyorum bu forumda pek yazı yazmam genelde ama hep vw laf atarlar bu bilgiler gerçekten çok kaliteli ve açıklayıcı olmuş.

Ayrıca merak ettiğim konu Ankara'da doğuş otoya falan gitmedim fakat herkes farklı illerde stokların bittiğini sölüyor bu durum nedir yani şimdi 1.4 TSİ DSG bir golf 6 almak istesek 3 ay bekliyecek miyiz ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.