Şimdi Ara

VW GOLF 6 TSİ 122 BG DSG 7 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
65.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim merak ettiğim bi kaç konu vardı, opsiyon listesinde paralel park asistanı diye belirtilen, arabanın direksiyonunu kontrol ederek otomatik park etmesini sağlayan sistem mi?

Bir de Xenon far opsiyon olarak mevcut mu?Bu konularda bilgisi olan var mı acaba?
  • Böyle bir saçmalık görmedim. Daha önceki mesajlarımdan da takip edebileceğiniz üzere. Ötv indiriminin çıktığı ilk gün yani 3.5 hafta önce! hemen aracı sipariş ettiğimi söylemiştim. Ancak bugün doğuştan aradılar ve aracın ötv indirimine yetişmeyeceğini ancak temmuzda gelebileceğini söylediler. Koskoca doğuş 3 ay içinde bir arabayı nasıl getiremiyor anlamıyorum. Neymiş şu anda almanyada da hurda indirimi varmış onun için talep çok yoğunmuş falan filan. bir araba 4ayda gelirmi sanki maserati sipariş ediyoruz bunlar seri üretim arabalar. Ferrari bile sipariş kesinleşince üretiliyor sıfırdan ve 5 ayda teslim ediliyor. Bu işte resmen uyanıklık var. çok sinirim bozuk sizinle paylaşayım istedim. iyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: gsyagtu

Böyle bir saçmalık görmedim. Daha önceki mesajlarımdan da takip edebileceğiniz üzere. Ötv indiriminin çıktığı ilk gün yani 3.5 hafta önce! hemen aracı sipariş ettiğimi söylemiştim. Ancak bugün doğuştan aradılar ve aracın ötv indirimine yetişmeyeceğini ancak temmuzda gelebileceğini söylediler. Koskoca doğuş 3 ay içinde bir arabayı nasıl getiremiyor anlamıyorum. Neymiş şu anda almanyada da hurda indirimi varmış onun için talep çok yoğunmuş falan filan. bir araba 4ayda gelirmi sanki maserati sipariş ediyoruz bunlar seri üretim arabalar. Ferrari bile sipariş kesinleşince üretiliyor sıfırdan ve 5 ayda teslim ediliyor. Bu işte resmen uyanıklık var. çok sinirim bozuk sizinle paylaşayım istedim. iyi günler

özür dilerim önceki paylaşımlarınıza raslamadım. Sormak istediğim hangi aracı sipariş ettiniz ve hangi özelliklerle sipariş ettinizde bu şekil bir durumla karşılaştınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1999 -- 10 Nisan 2009; 0:43:12 >

• konunun önceki sayfalarında vardı görmemişsinizdir olabilir. 1.4 122 Highline Manuel + Sunroof + Karartılmış Cam istemiştim ve belirttiğim gibi bir durumla karşılaştım maalesef.
  • ivin tekrar merhaba,
    gerçi genel bir başlık var ama özellikle Golf 6 yakıt tüketim değerlerini burada paylaşsak faydalı ve bilgilendirici olur diye düşünüyorum. Çünkü forumdan haberdar olup Golf 6 almayı düşünenler buradaki bilgilere önem veriyorlar.
    Şu anda aracım 1550 km.'de ve ikinci kez tam doldurduğum depo bitmek üzere. Bu depoyla 725 km yaptım ve çok az bir yakıt kaldı, gidilecek kalan yol 15 km gösteriyor, şehiriçi kısa mesafeydi son kullanımım. Yani karışık kullanımda aracım rahat 750 km'yi görüyor (bu değere sanırım yedek depo dahil değil).
    Yer yer ekonomi için çok yavaş (%50), yer yer sürekli kick-down yaparak (%50) kullandım, kullanımın çoğu orta yoğunlukta şehiriçi (%70).
    Depo 55 litre şu anda Opet'te fiyat 2.99 (95 okt.) 164.45 / 750 = 219 kuruş. Bundan sonra biraz daha düşer diye tahmin ediyorum, yakıt bizleri memnun edecek gibi duruyor. Sen de tüketim bilgisi vermişsin, ancak 5-6 bin km sonra hissedilir bir düşüş olup olmadığını merak ediyorum.

Ayrıca ortak bir imza kullanabiliriz size de uyarsa, hem konuya link olur meraklılar daha kolay ulaşır.

• Ne denir bilmiyorum ki.Geçmiş olsun.Doğuş otodan kurtulmadıkça vw ye yazık oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: gsyagtu

Böyle bir saçmalık görmedim. Daha önceki mesajlarımdan da takip edebileceğiniz üzere. Ötv indiriminin çıktığı ilk gün yani 3.5 hafta önce! hemen aracı sipariş ettiğimi söylemiştim. Ancak bugün doğuştan aradılar ve aracın ötv indirimine yetişmeyeceğini ancak temmuzda gelebileceğini söylediler. Koskoca doğuş 3 ay içinde bir arabayı nasıl getiremiyor anlamıyorum. Neymiş şu anda almanyada da hurda indirimi varmış onun için talep çok yoğunmuş falan filan. bir araba 4ayda gelirmi sanki maserati sipariş ediyoruz bunlar seri üretim arabalar. Ferrari bile sipariş kesinleşince üretiliyor sıfırdan ve 5 ayda teslim ediliyor. Bu işte resmen uyanıklık var. çok sinirim bozuk sizinle paylaşayım istedim. iyi günler

• quote:

Orjinalden alıntı: ivin

quote:

Orjinalden alıntı: mfatiht

arkadaslar dsg 7 ileri şanzımanın dişli oranları ile hangi viteste hangi devirde han gi hıza ulastığını merak ediyorum ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim. iyi geceler

7 Kademeli dsg şanzumanın ilk 5 vitesindeki devir ve hız oranları 1.6 motora sahip otomobiller standartlarında. Ancak 6. ve 7. viteslerde farklılıklar taşıyabiliyor. Yokuş aşağı otomobilin limitleri zorlandığında aracın 6. viteste 220 km hıza rahatlıkla ulaşabildiğini söyleyebilirim. Bu süratte vites 6 da ise devir 5500 rpm eğer vites 7'de ise devir 4500 rpm civarında oluyor. Ancak araç daha hızlanmıyor. Özellikle 7. viteste gidilirken bu hıza rağmen motor gürültüsü duyulmuyor diyebilirim ancak yol ve rüzgar sesi biraz hissediliyor.

öncelikle tesekkürler ivin arkadasım
    100 km\h hızdaki 6. ve 7 . vites devirlerini de aktarabilirmisin. birde fotosunu merak ediyorum. tabi anlık yakıt tüketimini gösterir biçimde olursa sevinirim. inşallah çok şey istememişimdir . lafım sadece ivine deil bu mesaja göz atanlarada. tesekıkürler

• tecrübe etmiş arkadaşlardan bir konu daha öğrenmek istiyorum. örnek 122 bg le 160 bg arasında performans farkından dolayı dsg şarzıman uyum gösteriyoru mu. Yani 160 bg daha hızlı daha seri hızlanıyor böyle olunca 122 bg deki gibi seri sarsıntısız mı, yani vites geçişleri yine hızlımı sarsıtı hissediliyormu... saygılar
  • quote:

quote:

quote:

arkadaslar dsg 7 ileri şanzımanın dişli oranları ile hangi viteste hangi devirde han gi hıza ulastığını merak ediyorum ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim. iyi geceler

7 Kademeli dsg şanzumanın ilk 5 vitesindeki devir ve hız oranları 1.6 motora sahip otomobiller standartlarında. Ancak 6. ve 7. viteslerde farklılıklar taşıyabiliyor. Yokuş aşağı otomobilin limitleri zorlandığında aracın 6. viteste 220 km hıza rahatlıkla ulaşabildiğini söyleyebilirim. Bu süratte vites 6 da ise devir 5500 rpm eğer vites 7'de ise devir 4500 rpm civarında oluyor. Ancak araç daha hızlanmıyor. Özellikle 7. viteste gidilirken bu hıza rağmen motor gürültüsü duyulmuyor diyebilirim ancak yol ve rüzgar sesi biraz hissediliyor.

100 km\h hızdaki 6. ve 7 . vites devirlerini de aktarabilirmisin. birde fotosunu merak ediyorum. tabi anlık yakıt tüketimini gösterir biçimde olursa sevinirim. inşallah çok şey istememişimdir . lafım sadece ivine deil bu mesaja göz atanlarada. tesekıkürler

Arkadaşlar uzun zamandır forumu takip edemedim konu ile ilgili cevabım çok gecikti özür dilerim.

Sayın mfatiht,

dsg 7 kademeli şanzuman tsi 122 kombinasyonunda 100 km süratle giderken şu veriler elde ediliyor...

100 km hız

7. vites 2000 rpm
    6. vites 2500 rpm
    5. vites 3000 rpm
    4. vites 4000 rpm
    3. vites 5500 rpm

ayrıca 120 km sürat ile gidilirken motor 7. viteste 2500 rpm devir çeviriyor. Konu ile ilgili fotograflar da çektim. Geniş bir zamanda bunları da paylaşacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar uzun zamandır forumu takip edemedim konu ile ilgili cevabım çok gecikti özür dilerim.

Sayın mfatiht,

dsg 7 kademeli şanzuman tsi 122 kombinasyonunda 100 km süratle giderken şu veriler elde ediliyor...

100 km hız

7. vites 2000 rpm
    6. vites 2500 rpm
    5. vites 3000 rpm
    4. vites 4000 rpm
    3. vites 5500 rpm

ayrıca 120 km sürat ile gidilirken motor 7. viteste 2500 rpm devir çeviriyor. Konu ile ilgili fotograflar da çektim. Geniş bir zamanda bunları da paylaşacağım.

verdiğin bilgiler cok acıklayıcı. fotoları dört gözle bekliyorum . demekki benim bora onun için cok yakıyor . dsg li boram olsa ne güzel olurdu düşünüyorum da 100 120 hızlarda seyreden birisi olarak ne kadar sessiz bir yolculuk yapılır. verdiğin bilgiler için gene tşk.ler

• Syn İvin, düz yolda 60, 90, 120 ve 140 km hızlarındaki anlık tüketim değerlerini de yazmanız mümkün mü??
  •  VW GOLF 6 TSİ 122 BG DSG 7

VW GOLF 6 TSİ 122 BG DSG 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivin -- 1 Mayıs 2009; 9:45:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: terapist70

Syn İvin, düz yolda 60, 90, 120 ve 140 km hızlarındaki anlık tüketim değerlerini de yazmanız mümkün mü??

Değerli arkadaşlar fotoğrafları bilginize sunmaya çalıştım. Diğer verileri gözlemleyip ilgili fotoğrafları da ilerleyen günlerde paylaşırım.

Sayın terapist70, istediğiniz süratteki teknik verilerden 90 ve 120'nin fotograflarını koydum ama 60 ve 140 km verileri şu an elimde yok onları da ilk fırsatta foruma ekleyeceğim. Saygılarımla...
  • çok başarılı bir araç. arabanın hakkını verin...
  • Aracı bugun sabahtan test ettim. Genel olarak olumlu bir imaj çizdi gozumde. DSG şanzuman cok basarılı. vıtes gecıslerını hıssetmıyorsunuz bile. Saniyeler içinde birden 5. , 6. vitese gelıverıyor arac. Resmen SMG2 sevıyesını yakalayabılmıs vw. İç mekan kaliteside golf 5 e oranla bariz artmış. Göstergeler ve klima ızgaralarının kalitesi sınıfında en iyisi diyebilirim. 80 kmh'den sonra lastik ugultusu ve asfalt sesi duyulmaya baslıyor 100-110 aralıgındada baya baya hıssedıyorsunuz. lakin ruzgar sesi pek yok. Şunu kesinlikle söyleyebilirm ki yeni corollanın yalıtımı cok daha basarılı idi her yonden. Ama Golf6 nın guncel kasa jettadan kat kat daha iyi yalıtımı var. jetta daha beter asfalt sesi ve ruzgar sesi alıyordu içeri.

122 hp lik motora gelince, 150 beygirlik 2 litre aracımdan sonra performansı benı pek tatmın etmedı acıkcası. tork dagılımı iyi olsada beygır yetmedıgı ıcın öle ahım sahım gıtmıyor arac. Zaten 130 dan sonrada ivmelenme hissedilir şekilde kesilmeye başlıyor. Yakıt tuketımı ıse cok hosuma gitti. testım boyunca cogu kez dıpgaz gıtmeme ragmen ortalama tuketım 12,5 lt nın uzerıne cıkmadı. Kendi aracımda aynı sürüş stilinde ortalamam 16-17 LT lerde gezer hep.

Sonuca gelirsek, sehir ici icin cok guzel bir araç yapmıs vw. Sanzuman ve motorun uyumu harikulade. Ve gerçekten 1.6 atmosferik araclardan daha makul bir yakıt tuketımı var dıyebılırm.

• quote:

quote:

Syn İvin, düz yolda 60, 90, 120 ve 140 km hızlarındaki anlık tüketim değerlerini de yazmanız mümkün mü??

Değerli arkadaşlar fotoğrafları bilginize sunmaya çalıştım. Diğer verileri gözlemleyip ilgili fotoğrafları da ilerleyen günlerde paylaşırım.

Sayın terapist70, istediğiniz süratteki teknik verilerden 90 ve 120'nin fotograflarını koydum ama 60 ve 140 km verileri şu an elimde yok onları da ilk fırsatta foruma ekleyeceğim. Saygılarımla...

Syn İvin, bilgi için teşekkür, devamını bekliyoruz..120 km'h'ta 2400 devir çevirmesi müthiş bir şey..tabi bu arada 120 km'deki 7.2 tüketim değeri 90'daki 3.2 'ye göre olması gerekenden yüksek, çünkü benim bildiğim bir aracın 90 km hızdaki tüketimi ile 120 km/h taki tüketim arasındaki fark %30 olmalı..Burda çok daha fazla olması muhtemelen zemindeki eğim farkındandır diye düşünüyorum..Hatalı olanın 3.2 olması kuvvetle muhtemel..Çünkü aynı aracın başka kullanıcılar tarafından verilen 90 km tüketim rakamları 4-4.5 arasındaydı..

• quote:

quote:

quote:

Syn İvin, bilgi için teşekkür, devamını bekliyoruz..120 km'h'ta 2400 devir çevirmesi müthiş bir şey..tabi bu arada 120 km'deki 7.2 tüketim değeri 90'daki 3.2 'ye göre olması gerekenden yüksek, çünkü benim bildiğim bir aracın 90 km hızdaki tüketimi ile 120 km/h taki tüketim arasındaki fark %30 olmalı..Burda çok daha fazla olması muhtemelen zemindeki eğim farkındandır diye düşünüyorum..Hatalı olanın 3.2 olması kuvvetle muhtemel..Çünkü aynı aracın başka kullanıcılar tarafından verilen 90 km tüketim rakamları 4-4.5 arasındaydı..

Sayın terapist70,

Bu resimleri koymamdaki amaç, otomobilin hangi 100 ve 120 km süratlerde çevirdiği deviri sizlerle paylaşmaktı. Resimlerdeki yakıtla ilgili yol bilgisayarı verilerine aldanmamak lazım fotograflar çekilirken ben otomobili 100 kmde sabit tutmaya çalıştığım için yer yer gaz verip yer yer de ayağımı gazdan çekiyordum çünkü etrafımda araçlar vardı. yol bilgisayarının 3.2 veya 7 küsür lt gösterdiğine de aldanmamak lazım. Aracın tüketimi 100 km hız ile seyrederken 4.5-5.5 lt, 120 km ile seyrederken ise 6.5- 7.5 lt arasında oluyor.

• quote:

sayın ivin bizleri kırmadığın için teşekkürler gerçekten harikulade devir ve hızlar demekkki benim gibi 100-120 arasında seyreden (ş.dışı) insanların artık 3000 devri görmesi zor buda sessiz sakin bir yolculuk sunar. fotoları özellikle bir daha koydum çünki baktıkça bakasım geliyor diğer arkadaslarda öyledir umarım. iyi forumlar...

• hocm fotoları bir daha koymuşsun ama sayfada biraz karmaşa olmuş hemde biraz uzun sürüyor sayfanın yüklenmesi aynı fotoları belirtilen adresten iki kere çektiği için, yani bence zaten 2-3 mesaj üstte oldukları için koymasan daha iyi olurdu ama saglık olsun

bu arada 7 kademeli dsg hakkaten süper, şu golf bu kadar pahalı olmasa alacağım ilk arabalardan biri olurdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooonurrr -- 2 Mayıs 2009; 17:12:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ooonurrr

hocm fotoları bir daha koymuşsun ama sayfada biraz karmaşa olmuş hemde biraz uzun sürüyor sayfanın yüklenmesi aynı fotoları belirtilen adresten iki kere çektiği için, yani bence zaten 2-3 mesaj üstte oldukları için koymasan daha iyi olurdu ama saglık olsun

bu arada 7 kademeli dsg hakkaten süper, şu golf bu kadar pahalı olmasa alacağım ilk arabalardan biri olurdu...

uyarı için tşk.ler ben hiç bunu düşünmemiştim
    acaba 7 viteste iken 2000 devirden 3000 devire ivmelenmesi nasıl malum sollamaya (vites düşmeden)ölü gibi cıkmak istemem
    su anki aracımda pek tat vermiyorda bu devirler, daha cok 3500- 4000 arasını seviyor(bora). merak ettim
    iyi günler

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.