Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53.704
Cevap
450
Favori
3.653.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26792680268126822683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

serviste buji değişimini sonraya boraktırma şansım olursa deniycem ama bujilerde her yıl daha da artacak gibi. araba daha 36 binde. valla şuan ne alsan kar gibi enflasyon uçmaya devam ediyor.

• 2016- Golf 7 - 1.4

Bıktım bu aracın arızalarından,

40bin de turbo kapağı mı ne değişmişti. (Garantiden ücretsiz)
    70 bin civarı devirdaim pompası değişti. Garanti bittiği için ücreti ile yaptırıldı. Sadece zubizu yüzde 25 tarzında bir indirim yapıldı. Bir çok kişi de aynı sorunu yaşamış, kimi iyi niyetten değişmiş, adamına göre iyi niyeti işletiyorlar galiba. Bende iyi niyet indirimi yapılmadı. (Tüm bakımlar yetkili serviste yapılmıştı)

101bin km de Park halinden hareket etmeye çalışırken servo fren devre dışı hatası verdi. Frenler açmadı araç hareket etmedi, kapatıp açınca bir süre ABS ışığı yakıp düzeldi.
    Bu hatayı hareket halinde de verebilirmis, o zaman fren nerdeyse çok zor tutuyormuş. İnternette benzer arıza ile karşılaşanlar olmuş.
    100bin km de böyle bir hatanın olması çok saçma. Ki bu araç uzun yol aracı, ön fren balataları 70 bin de değişmişti.
    Ne oldu da aşındı, bozuldu. Ürkütücü.
    Basınç ölçerli bir cihazla kontrol ettiler. Westinghouse denilen parçada basınç düşmesi tespit etmişler. Değişmesi gerekiyormuş. Hatta aracı böyle kullanmayın dediler.

Hortumu ile birlikte indirimli fiyatı 7500tl
    Özel serviste 5500 TL fiyat verdi ( ancak aracı görmek istediler, kolay kolay bozulmaz başka birşey olabilir dediler. )

Var mı daha önce benzer sorunla karşılaşan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mechatronik M kullanıcısına yanıt

serviste basınç tespiti yaptıklarına göre başka çözüm görünmüyor. test yapmasalar vakum hortumlarında kaçak vs varsa da benzer durum olabilir. fren sistemi pek şakaya gelmez malesef. bence de bu durumda aracı pek kullanmasanız iyi olur. Başka bir yerde vakum nerden eksiliyor test ettirirseniz teyit olabilir.

bana göre fren silindirinden ziyade hortumlardan olma ihtimali daha yüksek ama test etmiş servis

bana göre vw de bu sistem farklı çalışıyor diğer araçlara göre. Misal aracı park edip 1 hafta sonra bindiğimde kontak açana kadar fren taş gibi oluyor. Sanki araç çalışmazken frene birkaç sefer basmışım gibi. Başka marka araçlarda böyle bir durum görmemiştim şimdiye kadar. Araç çalışır çalışmaz vakum oluşunca pedal yumuşuyor tekrar. 1-2 gün beklerse böyle yapmıyor.

frenin çalışma mantığı siz pedala basınca motordaki vakum hattı da pedala yardımcı kuvvet uyguluyor. vakum kaçağı varsa tüm kuvvet size kalır ve pedal eski konumuna gelmiyor.

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 25 Ağustos 2022; 7:13:13 >

• Eng. kullanıcısına yanıt
    Aracı dün vw Gebze servisine götürdüm. Durumu anlattım, bir önceki gün test yapıldığını westinghouse değişmesi gerektiğini söylediklerini belirttim.
    Tekrardan baktılar, westinghouse kısmında sorun göremediklerini sensör arızası olabileceğini belirttiler.
    2000tl ye sensörü değiştirdiler. ( 1650tl sensör, 700 işçilik ve diagnoz, yüzde 25-6 yaş indirimi yaptılar
    İnşallah sorun çözülmüştür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt

genelde sensör arızası olduğunu başka konularda gördüm ama sizde pedalda sertleşme olduğunu söylemiştiniz. Sensör uyarı için olmalı, fren pedalı sertleşiyorsa bir yerde vakum kaçağı olma ihtimali yüksek. Bu hortumlardan da olabilir, silindirden de olabilir.

• arkadaşlar kış koşullarında klima ayarını nasıl ayarlıyorsunuz? Klimanın sıcak üflemesi için 26-27 dereceye aldım ama soğuk üflemeye devam etti.Bakım yaptıralı 2 ay olmadı. Yetkili serviste yaptırdım bakımı

• murat8550 kullanıcısına yanıt

Motor soğuksa soğuk üfler ısınana kadar.

İki taraftaki değer de aynı mı? Motor suyu seviyesi normal mi?

değerler aynı motor suyu normal seviyededir. yani ekstra bir ayar yapmaya gerek yok değilmi?

• murat8550 kullanıcısına yanıt

ayarladığınız değer dış ortam sıcaklığından yüksek ise gerek yok Auto modda.

anladım.teşekkür ederim.

• Dün böyle sarı ikaz ışığı yaktı. Bu sabah çalıştırdığımda yakmadı bir daha. Sizce ne demeye çalıştı

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yigit3735 kullanıcısına yanıt

Yol bilgisayarında mesaj yazmış olması lazım bu ışık yandığında. Yazmadıysa ilginç

Yazdı evet. Bugün yine verdi sarı üçgen içinde ikaz ışığı. Plaka aydınlatma kontrol gibi bir şey yazdı. İndim baktım, ampüller çalışıyordu. İkaz ışığı da sönmüştü zaten. Anlamadım

• Plaka lambasına su girebiliyor. Yerinden çıkarıp kontrol edin. Su varsa lamba kısa süre sonra bozulabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yigit3735 kullanıcısına yanıt

bence de arkadaşın yazdığı gibi nem veya su tarzı bir sıkıntı olabilir. plastiği matlaşmış olan varsa içinde su kalmış olabilir.

• Merhabalar , klima ile arabayı ısıttıktan sonra klimayı h1 de ilken kapattığım halde hala sıcak hava geliyor , klimayı Soğuğa verip kapattıktan sonra düzeliyor ve normal seyirde aracı ısıtmıyor ? Bu normal mi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • off konumundayken, sanruf yada cam aralık bırakıldıysa.

off a basmadan önceki son sıcaklık ayarındaki hava, ön hava kanallarından içeri süzülmeye devam ediyor. camı-tavanı kapatınca akış duruyor. bir nevi hava dereyan yapma durumu oluyor. normal.

• Kısmetse 2016 comfort golfümü satıp 2022 style troc a geçiş yapıcam. İlgilisine ilanım;

SAHİBİNDEN 2016 VW GOLF 1.2TSI DSG COMFORTLİNE 67500km CAM TAVAN İlan No: 1057192793https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2016-vw-golf-1.2tsi-dsg-comfortline-67500km-cam-tavan-1057192793/detay

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

Şimdiden hayırlı olsun.

Biz de , eşimin Golf aracını, T-roc (R line+ ACC) ile değiştirdik. (Henüz satamadık gerçi ...) Çok ön yargılı ve hiç istemeyerek aracı almış olsam da , bir kaç kez binince ısındım :) Düşündüğüm gibi küçük ve konforsuz değilmiş. 3-4 kişilik bir ailenin ihtiyacını rahatlıkla karşılar.

Süspansiyon biraz daha sert ama çok şikayet edilecek seviyede değil, içindeki oyuncaklar güzel. Kamera standart geliyor, OBDeleven ya da kablo ile uzun far asistanı, şerit takip ve tabela okuma gibi özellikler açılabilir. CC olmaması garip, onu da opsiyon olarak bulabiliyorsunuz. Memnun kalacağınızı umarım.

• Merhaba;

2015 Aralık çıkışlı Golf 1.4 TSI 150 PS aracımızı satıyoruz. İlandaki özellikler/eklentiler haricinde 2015 Audi A3 16 inch Jant + 2016 36. Hafta üretimi (13-14bin km yanılmıyorsam) Nokian WR D4 Kışlık seti ve Thule tavan çıtaları konusunda da alıcı kişiye yardımcı olurum. Onları da satıyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2015-golf-1.4-tsi-act-dsg-150hp-highline-ozel-sip-1050135205/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 31 Ekim 2022; 18:0:45 >
  • 
Sayfa: önceki 26792680268126822683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.