Şimdi Ara

vw jetta 1.4 tsi 122 dsg - toyota corolla 1.4 d-4d multimode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yakın zamanda Volkswagen Jetta 1.4 TSI Midline 122 HP Tiptronic DSG ile Toyoto Corolla 1.4 D-4D comfort multimode arasında secim yapmak zorundayım. motor hacimleri haric hicbir ortak noktası bulunmayan bu iki aracın kıyaslanamayacağını biliyorum ancak malesefki bu iki modele sıkışmış durumdayım..

oncelikle kullanımım %80 şehir içi ancak kısa ve göreceli olarak akan bir trafikte olacak.
    benim için önemli olan ekonomi ve konfor. ancak otomatik sanzuman kullanım ve performansıda konfor tanımım içine giriyor.

şu anda 2003 civic 1.6 110 hp otomatik ES kullanıyorum.. 110 bin km de.. aslında yaşı olmasa bu iki seçenekte ne donanım nede kullanım zevki ve konfor olarak beni tatmin edemiyor. 2003 civic es nerdeyse 2009 model bu araclardan daha donanımlı..

kısaca civic otomatik sanzumana alışmış biri olarak artık birazda ekonomi istiyorum.. her iki aracıda araştırdım biraz bu zaten dahada kararsızlasmaa neden oldu..

benim açımdan bakıldığında;

corolla
    ekonomik, sessiz ve başarılı bir dizel motoru var.. hatta sınıfındaki en başarılı dizel motor olduğu idda ediliyor.
    dış tasarımını ve ön gövde tasarımını beğeniyorum
    donanımı çok eksik.
    multimode sanzuman civic otomatikten sonra her gun kufretmeme neden olacakmış gibi geliyor.
    90 hp olmasına rağmen performans olarak yeterli gelecek gibi
    uzun vadeli kullanımda jettaya gore daha sorunsuz olacağını düşünüyorum

jetta
    kücük ama güclü bir benzinli motoru var. ekonomi isteğimden biraz vazgecmem gerekecek. civic 1.6 dan belki biraz daha az yakacak ama aylık benzin tuketimimde YTL anlamında büyük fark göremeyeceğim.
    dış ve iç tasarımını beğenmedim.. ama çokta çirkin gelmiyor.. sadece çok sıkıcı geliyor..
    DSG şanzuman sanırım civic ten sonra beni tatmin edebilecek tek seçenek gibi duruyor.
    donanımı biraz daha iyi
    122 hp belki biraz heyecan katıyor bu sıkıcı bulduğum araca
    uzun vadeli kullanımda corollaya gore daha problemli olacağını düşünüyorum..

bu noktada kafamı biraz daha karistirmak için sizlerinde görüşlerinizi öğrenmek istiyorum..

teşekkürler..

• corollanın dusuk hacimli bir dizel olmasi ciddi avantaj.
    ancak şanzuman dsg nin cok cok altında bir şanzuman.
    izolasyon cok basarili değil yol tutus da keza oole.ama sorunsuz az yakar,dediiniz gibi 1.4 90 hp olmasina ragmen iyi gidiyor ve gercekten sessiz bir dizel motor.

jettanın avantajlarının basinda tabikide dsg şanzuman geliyor.
    ardından daha konforlu bir araç olmasi,izlaasyn ve yol tutus artilari geliyor.2. elde az deger kaybı jettanın bir diger avantajı.ama tabii vw grup araci olmasi sebebi ile corollaya gore daha pahalı yedek parca ve servis hizmetleri olacaktir.

en temizi iki aracın da testine aynı gun ust uste girin.
    jettanın 1.4 tsi 122 hp li motoru 1.6 motorun yerini alan basarili 1.6 dan daha performansli ve daha az yakan bir motor.turbolu die korkmayın cunku dizel motor da turbolu ;)))
  • JETTA ve COROLLA

Her iki aracın artı ve eksi yönleri var. Toyota Corolla ve Volkswagen Jetta geniş kitlelere hitap eden, prestij veya etiket taşımayan 2 otomobil. Bence muhakkak surette ikisini de test edin. Hatta imkan bulursanız kiralayıp 1 hafta binin. Sonuca göre hareket ederseniz ileride hiçbir sürprizle karşılaşmayacağınız gibi pişmanlığınızı da önlemiş olursunuz.

Ancak zamanında Toyota Corolla'yı tercih etmememin tek nedeni Cruise Control olmamasıydı. Daha sonra da Volkswagen Jetta fiyatının üzerine biraz daha koyup Volkswagen Passat almıştım.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • Jetta 1.4 tsi 122 dsg
  • Şimdi hiç kimse jetta corolladan daha iyi yada corolla jettaya on çeker filan demesin.Sen zaten otomobillerin bir çok yönünü bildiğini ifade etmişsin.Bu durumda sorunun cevabı çok basit arkadaşım.Ekonomik olan corollamı yoksa ,corollaya göre ekonomik olmayan fakat performansı daha iyi olan jettamı.Yani ekonomiyse corolla performanssa jetta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 28 Eylül 2008; 14:24:38 >
  • Ben olsam kesinlikle corolla alırdım. Yumuşak süspansiyonları sayesinde jettadan çok daha konforlu. Hem dizel avantajı var. Jetta, golf ile passat arasına sıkıştırılmış bir araç ya golf alınır yada passat ama jetta alınmaz.
  • Hiç ilgisiz bir karşılaştırma daha neyi alacağına ancak sen karar verirsin birinin giderleri ve sorunsuzluğuyla önde diğeri performansı ve kalitesiyle e birde 1-2 ay sonra kasası değişecek bir araç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jetta
  • dsg için jetta derim ama taner abininde dediği gibi ikisinide test edin
  • Tsi motor düşündüğünüz kadar ekonomik olmayabilir, kullanılma çok duyarlı, hemen müsrif tarafa geçebilecek bir motor. Hep sakin, makul kullanım gerekiyor.
  • tsi motor hem vergi yönünden daha hemde performans bakımından o yüzden jetta derim ...
  • sadece bu ikisi mi?başka araç düşünmez misiniz?
    bu ikisi içinde ben olsam jetta alırdım.dsg ve benzinli olduğundan.ama corolla da çok çok iyidir.toyota bi kere.ama mmt düşündürüyor açıkçası
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Tsi motor düşündüğünüz kadar ekonomik olmayabilir, kullanılma çok duyarlı, hemen müsrif tarafa geçebilecek bir motor. Hep sakin, makul kullanım gerekiyor.

Kesinlikle katılıyorum.
    Umduğunuzun üstünde yakabilir Jetta.
    Şahsi fikrim ise bu iki araç arasından Jetta olurdu.
  • Bahsettiğin araçların sınıf ve donanımları kullandığın araçla aynı. Ve kullandığın aracın değerinin 2 katı kadar para verip ekonomi için aracını değiştirmek istiyosun.Ben bu işten bişey anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_39 -- 28 Eylül 2008; 21:12:00 >
  • Hocam bu yazınızdan gayet mantıklı ve bilinçli bir sürücü olduğunuz belli oluyor. Ama ben neden Yeni Civic ile devam etmediğinizi anlayamadım. Bu iki araç yerine Civic Premium hatta Elegance bile alınabiliyor galiba.

quote:

Orjinalden alıntı: quiard

merhabalar,
    yakın zamanda Volkswagen Jetta 1.4 TSI Midline 122 HP Tiptronic DSG ile Toyoto Corolla 1.4 D-4D comfort multimode arasında secim yapmak zorundayım. motor hacimleri haric hicbir ortak noktası bulunmayan bu iki aracın kıyaslanamayacağını biliyorum ancak malesefki bu iki modele sıkışmış durumdayım..

oncelikle kullanımım %80 şehir içi ancak kısa ve göreceli olarak akan bir trafikte olacak.
    benim için önemli olan ekonomi ve konfor. ancak otomatik sanzuman kullanım ve performansıda konfor tanımım içine giriyor.

şu anda 2003 civic 1.6 110 hp otomatik ES kullanıyorum.. 110 bin km de.. aslında yaşı olmasa bu iki seçenekte ne donanım nede kullanım zevki ve konfor olarak beni tatmin edemiyor. 2003 civic es nerdeyse 2009 model bu araclardan daha donanımlı..

kısaca civic otomatik sanzumana alışmış biri olarak artık birazda ekonomi istiyorum.. her iki aracıda araştırdım biraz bu zaten dahada kararsızlasmaa neden oldu..

corolla
    ekonomik, sessiz ve başarılı bir dizel motoru var.. hatta sınıfındaki en başarılı dizel motor olduğu idda ediliyor.
    donanımı çok eksik.
    multimode sanzuman civic otomatikten sonra her gun kufretmeme neden olacakmış gibi geliyor.

jetta
    kücük ama güclü bir benzinli motoru var. ekonomi isteğimden biraz vazgecmem gerekecek. civic 1.6 dan belki biraz daha az yakacak ama aylık benzin tuketimimde YTL anlamında büyük fark göremeyeceğim.
    dış ve iç tasarımını beğenmedim.. ama çokta çirkin gelmiyor.. sadece çok sıkıcı geliyor..
    DSG şanzuman sanırım civic ten sonra beni tatmin edebilecek tek seçenek gibi duruyor.
    donanımı biraz daha iyi

bu noktada kafamı biraz daha karistirmak için sizlerinde görüşlerinizi öğrenmek istiyorum..

teşekkürler..

• Sayın Quiard en güzel yorumu kendiniz yapmış sınız zaten yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, ben genellikle japon alma taraftarıyım, ve Volkswagen in pahalı olduğunu düşünürüm fakat Tsi ve Dsg tam süper olmuş 1 ay önce arkadaşım aldı kullanım olarak çok keyifli, tüketim olarak yol bilgisayarı ortalama 6.7, 7.5 arası kullanıma göre değişiyo.

Kasa olarak jetta ve corolla yakın kulvardalar bence cıvıc daha güzel ve sportif.
    Ekonomi diyorsan corolla, eğlenceli sürüş performans diyorsan jetta karar senin.
    Ben jetta diyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: quiard

merhabalar,

corolla
    donanımı çok eksik.

jetta
    donanımı biraz daha iyi

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 28 Eylül 2008; 23:43:08 >

• yeni corolla 1.4 d-4d elagant mm+vsc+trc yi almadan önce jetta tsi + dsg seçeneği yoktu.

iyikide yoktu.

olması kafamı oldukça karıştırıp belkide jetta 1.4 tsi +dsg alıp, yeni corolladan mahrum kalacaktım.

ama bence yeni corolla dizelin yerine seçiminiz tanergode arkadaşımızında yaptığı gibi passat tsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 28 Eylül 2008; 23:54:30 >
  • d-4d multimode Auris test ettim, o araçtaki şanzıman bırakın DSG'yi VW'nin normal tiptroniklerinin bile yanına yaklaşamaz. Eski civicleri bilmem de arkadasın typeSi var otomatik o bile VW'nin normal tiptroniğinden kötü. Jetta'yı sırf TSI+DSG kombinasyonu ve prestiji için tercih ederdim. Siyah Jetta öneririm
  •  vw jetta 1.4 tsi 122 dsg - toyota corolla 1.4 d-4d multimode

•  vw jetta 1.4 tsi 122 dsg - toyota corolla 1.4 d-4d multimode

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.