Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
650.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008 ile önceki 2007 2006 comftline lar arasın da fark nelerdir cevaplıyan olursa sevinirim
  • mıdlıne alacağına biraz kas comfortlıne al az bi farkla birçok lüksü arabana katmış olursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orjinalden alıntı: plt51

Primeline ve midline sahibi olanlar!!! hiç confortlinedaki krom cam çerçevesini kendi aracına uygulayan varmı?Ben bi sitede gördüm komple krom cam çerçevesini ama cesaret edip sipariş edemedim.Acaba kötümü durur diye veya elime sağ sağlim ulaşırmı diye tereddütlerim var.Ben Ankara'dayım internetteki adres İstanbul.Hiç duyan, taktıran varmı?

Bence kendiniz takmayın (eliniz yatkın değilse bu işlere),benim bir arkadaşım sanayide yaptırdı,gayet de güzel oldu.

Acaba hangi sanayi'de taktırdı.Ben çok aradım ama bir site haricinde hiç bir yerde bulamadım.Eğer bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Eğer sanayide taktıracak yer bulursam oraya taktırırım.Bir de fiyat olarak ne ödedi acaba?

• merhaba jetta 102 hp 2006 model midline alıp lpg li kullanmaya kara verdim sanırım hayırlısı
  • Bugün bir JETTA gördüm 2006 model, 1.6 102 HP Comfortline. Adana'da, araçta epey bir aksesuar vardı, fakat en en en etkileyicisi EKSOZCU RAMAZAN'DA nizami olarak yapılmış ÇİFT ÇIKIŞLI EKSOZ (sağda bir boru, solda bir boru, ucları nikelajlı). Araç başkasınındı ve fotoğraf çekemedim. Altına baktım, arka dingilin arkasından itibaren kalın 2" boruyla Y çatalı yapılmış ve orjinali gibi eğim verilerek belli olmayacak şekilde aracın altına yerleştirilmişti.

Aracı kullandım da. 85.007 km'de, Xenon takılmış, cam filmli, Ziebart'lanmış bir araçtı, elektronikçide arka stopların bağaj kapağının içindeki yuvalara da LED takılmıştı. Fakat en güzeli ÇİFT EKSOZ'du ve genelde bunları çok beğenmem ve şüphe ile yaklaşırım ama EKSOZCU RAMAZAN hakikaten İYİ BİR İŞ ÇIKARMIŞTI... Araçla 2-3 kilometrelik bir tur attım. Motor beklediğimden çok daha seri ve esnek çıktı. Eksozlardan da olabilir (eksoz sensörü nedeni ile motor uyarı ışığı yanıyordu) ve araç satılıktı.

2006 MODEL. 26.500 TL istiyor. Satıcının adı YILMAZ. İsteyen varsa cep telefonunu verebilirim.

Taner Göde

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Primeline ve midline sahibi olanlar!!! hiç confortlinedaki krom cam çerçevesini kendi aracına uygulayan varmı?Ben bi sitede gördüm komple krom cam çerçevesini ama cesaret edip sipariş edemedim.Acaba kötümü durur diye veya elime sağ sağlim ulaşırmı diye tereddütlerim var.Ben Ankara'dayım internetteki adres İstanbul.Hiç duyan, taktıran varmı?

Bence kendiniz takmayın (eliniz yatkın değilse bu işlere),benim bir arkadaşım sanayide yaptırdı,gayet de güzel oldu.

Acaba hangi sanayi'de taktırdı.Ben çok aradım ama bir site haricinde hiç bir yerde bulamadım.Eğer bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Eğer sanayide taktıracak yer bulursam oraya taktırırım.Bir de fiyat olarak ne ödedi acaba?

Ben sorayım arkadaşa fiyatını,yalnız onun aracı Clio idi,ona takan adam Volkswagen'e de takar herhalde.

İzmir'deyim ama ben.

@akademi51

Mis gibi bir tercih,araba güzel,ekonomik de,daha ne olsun.

• Arkadaşlar yeni bir rekorla tekrar geldim. Fotoğrafta gördüğünüz değer anlık değil ortalama değerdir. Ankara Kırşehir karayolunda yakalanmış bir değerdir. Arabada 5 tane yetişkin var ve bagaj tamamen dolu.

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

Jetta 1.4 TSI 122 HP Comfortline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 4 Mayıs 2009; 9:27:50 >
  • forumda yazdıklarımıza cevap verecek arkadaşlar bulamıyorum
  • asflo ben yardımcı olayım ne konuda cevap istiyorsun?
  • bilmiyorum 1.6 motora nası çok yakıyor diyorlar ama ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim kanım kaynamakta yollarda:D. bu araç her türlü isteğime cevap veriyor. aracımın yakıt ekonomisi çok iyi şehir içinde trafikte dahi yakıtım 8.5lt/100 km ortalamanın üstüne çıkmamakta. bu arabayla virajlara girmek bi ayrı güven veriyor insana. benim aracım 102 beygir olmasına rağmen 1. vites 53km/s 2.vites 93km/s 3. vites 140 km/s 4. vites 180 km/s 5. vites 230 km/s aracımda görüyorum. performans süper arabayım diyen arabaya kafa tutarım:) ki bu verdiğim değerler lpgdeki kullanımdadır. aracım benzindede aynı lpgdede aynı performansa sahip... lpgde şehir içi 15 krş basa basa oda:) şehir dışı ise 12.3 krş yakmakta
  • Arkadaşlar 2006-2007 Jetta 1.6 102 Hp Midline 40.000-60.000 km arası almayı düşünüyorum. Temizi ne kadar eder?
  • 24000-28000 TL arasında değişir. 102 ler biliyorsun lpg ye uyumlu motorlar, Benzinli kullanacaksan biraz fazla yakar.
  • Gökhan 40 tşk ederim. Benzinde ne kadar yakar? 10 lt mi? Benzinde 10 lt den az yakan bie araç varmı ki?
  • kartal4209
    102 hp ile benzinli bir şekilde şehir içinde en az 9.8 yakarsın, 10 lt nin üzerini fazla fazla görürsün. 10 lt altında yakan araç varmı diye sorumuşsun . Benim aracım var :D şehir dışı bir önceki sayfadaki fotoğrafta gördüğün gibi 4,6lt, şehir içinde ise fotoğrafını çekmedim ama 7,8 lt yakıyorum. 1.4 Tsı 122 hp ve 200 tork araç ağırlığı ise 1308 kg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 7 Mayıs 2009; 0:11:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolsener

bilmiyorum 1.6 motora nası çok yakıyor diyorlar ama ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim kanım kaynamakta yollarda:D. bu araç her türlü isteğime cevap veriyor. aracımın yakıt ekonomisi çok iyi şehir içinde trafikte dahi yakıtım 8.5lt/100 km ortalamanın üstüne çıkmamakta. bu arabayla virajlara girmek bi ayrı güven veriyor insana. benim aracım 102 beygir olmasına rağmen 1. vites 53km/s 2.vites 93km/s 3. vites 140 km/s 4. vites 180 km/s 5. vites 230 km/s aracımda görüyorum. performans süper arabayım diyen arabaya kafa tutarım:) ki bu verdiğim değerler lpgdeki kullanımdadır. aracım benzindede aynı lpgdede aynı performansa sahip... lpgde şehir içi 15 krş basa basa oda:) şehir dışı ise 12.3 krş yakmakta

arkadaş şehir içi ve şehir dışı değerler çok güzelmiş dizelden az yakıyor bende düşünüyorum 1,6 102 piyes confortline

fakat arkadaşlar kaç bin km kadar alalım bunu sizden ricam soruya yanıt vermeniz.

• 1.6 102 hp lik motor gerçekten uzun ömrülğü bir motor, aracın herhangi bir kazası belası yoksa 70-80.000 km ye kadar alınabilir temiz olması şartıyla. Birde 102 hp benzinli binecekseniz çok yakar ancak lpg ile çok uyumlu bir motor olduğunu biliyorum. Eğer çok hız meraknız yoksa bu aracı tavsiye ederim.

Sayın birol şener,
    Vermiş olduğunuz rakamlar bana çok komik geldi. 1 viteste 53 yapan araç 2. viteste 100 ü geçmesi lazım. ( ki verdiğiniz değerler bence biraz balon gibi duruyor.) yani 102 lik motor 3. viteste kesinlikle ama kesinlikle 140 yapmaz yapamaz. 8,5 lt şehir içi 1.6 102 hp için imkansız ötesidir . jettanın kataloğunda bakarsan en fazla yakıt tüketen motordur. yani alacak olan kişilere doğru bilgi verelim yanlış yönlendirmeyelim. "Araba diyen arabaya kafa tutarım" filan bir jettacıya yakışmıyor . Şahincilerin doğancıların kullandığı cümleler bunlar ;)
    Ayrıca benle kalkışta kapışsan 2. viteste toz dumansın ;) çok iddalı konuşuyorsun yani hem benimki daha 122hp . Bunun 140hp var 160hp ı var 170 hp i var değilmi :D

Bir diğer konu ise şehir dışında lpg li şekilde 12.3 kuruş yakıyorsa dizelden çok yakıyorsun demektir. Opel Astra Sedan 1.3 CDTı 90 hp 200 tork şehir dışında 10 kuruş yakıyor ;).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 7 Mayıs 2009; 0:46:19 >

• Gökhan40 bilgiler için tekrar tşk ederim. Ben 10 lt den az yakan benzinli araç var mı derken TSI motorları bu katagoride düşünmemiştim. Hala da düşünmüyorum. B. Şener tarafından verilen değerler banada çok komik geldi. Sence Jetta lpg ile ne yakar?
  • Şehir içi 17-18 kuruş yakarsın ki güzel bir değerdir. ben bile şehir içi 7.8 olmasına rağmen 22-23 kuruş yakıyorum benzin fiyatına göre değişmeler oluyor. Şehir dışı lpg ile 10-12 kuruş arasında yakarsın hıza göre değişmeler olur. LPG taktırınca hiç performans düşmüyormuş gibi sözlere kesinlikle inanmıyorum bunuda paylaşmak isterim. En az 3-4 beygir düşüş yaşanır. Ama yakıt tasarrufu ise bu performans düşüşünü gözardı etmeye yardımcı olacaktır. aracınıza LPG taktırırsanız VW Bayisi bulunan Teknik servislerde aracınızı sokamayacaksınız. Garantisi devam ediyorsa garatisi iptal olacak. Bunları göz önüne alarak LPG taktırmayı düşünün.

Size bir tavsiyem daha olacak jettanın 1.9 TDI 105 hp 250 tork olan bir motor seçeneği var. Tsı lerden bile ucuz ikinci eli onların primline yada mıdlıne modelini araştırmanızı tavsiye ederim. Çok ekonomik ve çok performanslı bir araç. şehir içi yakıtı 6,6 olamsı gerekiyor şehir dışında ise 4.5 lt yakıyor . Bende 4.6 :D:D:D tercih senin.

Birde unutmadan geçenlerde motoru temizletmek için servise uğradım bir adam benim arabanın etrafında çok alıcı gözle arabayı inceledi sonra yanıma gelip araçla ilgili sorular sordu. Kendisinin 102 hp mıdlıne aracı varmış 32.000 km ye almış 60.000 km de. Motor araç yürür durumda birden stop ediyormuş. Ustaların sorunu bulamadığını filan söyledi. Bende tam sağlam motor diye söze başlayacaktımki adam ağzımda bıraktı lafı. tabi bu her 102 lik için geçerli değil. Her araçta yaşanabilecek bir durum. Ancak aracı almadan önce mutlaka yetkili ve tam donanımlı bir Vw servisine götürüp tepeden tırnağa expertiz yaptırın.

• quote:

Orjinalden alıntı: crab77

quote:

Orjinalden alıntı: birolsener

bilmiyorum 1.6 motora nası çok yakıyor diyorlar ama ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim kanım kaynamakta yollarda:D. bu araç her türlü isteğime cevap veriyor. aracımın yakıt ekonomisi çok iyi şehir içinde trafikte dahi yakıtım 8.5lt/100 km ortalamanın üstüne çıkmamakta. bu arabayla virajlara girmek bi ayrı güven veriyor insana. benim aracım 102 beygir olmasına rağmen 1. vites 53km/s 2.vites 93km/s 3. vites 140 km/s 4. vites 180 km/s 5. vites 230 km/s aracımda görüyorum. performans süper arabayım diyen arabaya kafa tutarım:) ki bu verdiğim değerler lpgdeki kullanımdadır. aracım benzindede aynı lpgdede aynı performansa sahip... lpgde şehir içi 15 krş basa basa oda:) şehir dışı ise 12.3 krş yakmakta

arkadaş şehir içi ve şehir dışı değerler çok güzelmiş dizelden az yakıyor bende düşünüyorum 1,6 102 piyes confortline

fakat arkadaşlar kaç bin km kadar alalım bunu sizden ricam soruya yanıt vermeniz.

En fazla kaç bin kilometredeki araç alınmalıdır sorusu çok açık.Kimse gelip de "Aracın km.si X'den fazlaysa alınmaz" diyemez diye düşünüyorum.Tabi X'i fazla abartmazsanız,mesela 400 bin

Nedenine gelince,motorlar forumda genel olarak sanılanın aksine son derece uzun ömürlüdür.Ayrıca uzun ömürlü motor,bir markanın başarısı olarak görülmemelidir.Mesela görüyorum Honda'nın motorları uzun ömürlü diyorlar.Doğrudur;ama diğerleri de uzun ömürlü.Hatta bazen abartanlar çıkıyor,forumda gördüm birkaç kere dizel 100-150 binden sonra biter diyecek kadar cahil arkadaşlar mevcut.Bu mantıkla gidersek,ülkemizin araba mezarlığı olması gerekiyor.

İkinci el alırken şöyle bir yol izlenmeli.Diyelim ki Jetta'ya karar verdiniz.Birkaç araba belirlersiniz kendinize,pazarlığa oturursunuz.Tabi ki gönül hep en az km.li araç ister;ama iş paraya bakıyor.Mesela iki araba var,biri 30 bin km.de sahibi 28 bin lira istiyor,diğer tarafta da 60 binde bir araba var,sahibi 25 bin lira istiyor,ben 60 bindeki arabayı alırım.Çünkü az km. yaptığım için ve 30 bin ile 60 bin arasında ciddi bir fark olmadığı için ucuz olanı tercih ederim.

Benim aldığım araba 107 bin km.de idi,2000 model Uno'yu 42 binde verdikten sonra,107 bin kilometrenin benim için ne kadar fazla olduğunu tahmin edebilirsiniz.Başta bir tereddüt yaşadım tabi ki;fakat iki ustaya gösterdim arabayı,ayrıca bir arkadaşıma danıştım.Hepsinin söylediği,araç bakımlı ve özenli kullanıldı ise sorun olmayacağıydı.Baktırdım,sorun çıkmadı.Ben de tereddüt etmeden aldım.Gayet de memnunum,inşallah böyle devam eder.

Gelelim LPG'li tüketim hesabına,

1)15 kuruş=0.097 lt LPG demek.
    2)100 km.de 9.7 lt LPG yakar.
    3)LPG,aynı sürüş koşullarında benzinden litre bazında %20 daha fazla yakar.10 km benzinle gittiğiniz yolu 12 litre LPG ile gidersiniz.

Yani,benzinli kullanıyor olsaydınız 7.97 lt/100 km yakıt tüketiminiz olacaktı.Fabrika verisi 10 lt/100 km.

Şimdi,can alıcı soruya geliyoruz.Eğer bu kadar az yakıyorsa FSI motorun çıkış nedeni ne?FSI,ekonomi için piyasa sürülmüş;ama beklenilen ekonomiyi sağlayamadığı düşünüldüğü için TSI motor geliştirilmiştir.

TSI'ın fabrika verisi ise 8.4 lt/100 km idir.Siz TSI'dan bile az yakmış oluyorsunuz.

Burada çarpıcı olan bu değeri basa basa yakalamış olmanız,demek ki 2500-3000 devirde vites değiştirseniz 6.5-7 lt/100 km'ye ineceksiniz,ki bu da dizel ile aynı tüketim demek.

1.6 8V 102 HP motorun "bonkör" olduğunu da biliyoruz.

Ölçümünüz pek sağlıklı gelmedi bana.Aklım almıyor,kaç senelik motor,daha sonradan çıkan FSI ve son teknoloji TSI motoru alt ediyor.

• kusura bakmayın ama benim burada tanıdığım kimse yok benim yalan söyleyerek kazanıcam bişeyde yoq... sayın plantamax arkadşımız araba konusunda bilgili olabilirsiniz ama sarfettiğiniz kelimeler hoş değil bunu hatırlatıyım size!!! ha sıralı sistem lpgnin montaj şekilleri var bu kayıbı ortadan kaldırmakta mümkündür. çünkü hatırlatrımki benzin 98 oktanken lpg 105 oktandır ;) ha ben araba diyen arabaya kafa tutarım derken asla bi vw'ye değil aynı sınıftaki aracıma eş değer diğer araçları kastetmiştim asla burda herkesten iyiyim gibi bişi söyleyemem haşa bir çoğunuz benden büyük insanlarsınız bu saygısızlık olur. yanlış anlaşıldıysam affola
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.