Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
650.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizi konuda gördüm, hemen soruyorum bu mesajımı editleyip.

Sorularım şunlar:

Şimdi bulduğumuz araç 2006 model comfortline ve 102 beygirlik bir motora sahip. (FSI - TSI bilgisi yok.) Daha önce araştırdığım FSI veya şuan üretilen TSI motorlara göre bu motorun teknolojisi nerededir? Daha mı iyidir, daha mı kötüdür?

Ek olarak, 2006 comfortline donanımında bütün özellikler var mıdır? Burada özellikle öğrenmek istediğimiz hız sabitleyici özelliği.

Şimdilik kafamıza takılan sorular bunlar. Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgi bulamadım.

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rds -- 4 Haziran 2009; 23:14:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds

Sizi konuda gördüm, hemen soruyorum bu mesajımı editleyip.

Sorularım şunlar:

Şimdi bulduğumuz araç 2006 model comfortline ve 102 beygirlik bir motora sahip. (FSI - TSI bilgisi yok.) Daha önce araştırdığım FSI veya şuan üretilen TSI motorlara göre bu motorun teknolojisi nerededir? Daha mı iyidir, daha mı kötüdür?

Ek olarak, 2006 comfortline donanımında bütün özellikler var mıdır? Burada özellikle öğrenmek istediğimiz hız sabitleyici özelliği.

Şimdilik kafamıza takılan sorular bunlar. Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgi bulamadım.

1.6 8V 102 HP motor,uzun süredir piyasa olan,sorunsuzluğunu ispatlamış,LPG'ye tam uyumlu bir motordur.

FSI ve TSI ayrı bir motor.FSI 2004'te,TSI 2008'de çıktı yanlış hatırlamıyorsam.Sizin bulduğunuz aracın motoru bunlardan çok daha önce vardı.

TSI'a göre ise bir hayli geride diyebilirim.Fakat TSI ile kıyaslamayın,TSI çok farklı bir teknoloji.

Diğer markaların motorları ile kıyasladığımızda sizin motorun dezavantajı yakıt tüketimi olacaktır.LPG taktırırsanız bunu da aşarsınız.

Comfortline,orta donanım.Full değil;ama ihtiyacınız olan birçok donanımı barındırıyor.Hız sabitleme sistemi de araçta mevcuttur.

• quote:

Sizi konuda gördüm, hemen soruyorum bu mesajımı editleyip.

Sorularım şunlar:

1.6 102 beygirlik motor vw nin yıllardır kullandığı sorunsuz olarak bilinen motorudur ve halen bu motoru kullanmaktadır.Bu motor lpg'ye tam uyumludur.zaten bu motoru tercih edenlerin çoğu lpg taktırılabildiği için tercih etmektedir.FSI VE TSI bu matora göre daha yeni teknolojilere sahip motorlardır.VW şu anda fsı motorlu araç üretimini (tamamiyle olmasa da) durudurmuştur.Onun yerine tsı motoru araçlarında kullanmaktadır(bu arada tsı la beraber 1.6 102 hp lik motor halen sıfır kilometre araçlarda kullanılmaktadır).
    gelelim 2006 model comfortlıne araçlarda donanım olarak 2007 2008 2009 modellere göre eksiklik varmıdır sorunuza.2006 modellerde bazı eksik donamımlar mevcuttur.fakat 2006 comfortlıne donanımında curise control vardır.
    umarım yardımcı olabilmişimdir

• Arkadaşlar elinize sağlık, tüm cevaplarımı aldım. Tekrar sorum olursa başınızı ağrıtım. Tekrardan teşekkürler.
  • arkadaşlar arçta kauçuk paspas kullanıyordum ve halı paspasları hiç takmamıştım sabah takayım dedim ama ön paspaslarda sabitleme deliklerine paspası oturtamadım nasıl oluyor acaba
  • Arkdaşlar selamlar. Yeni bir soru ile karışınızdayım. :)

1.6 8V 102 beygirlik Jetta aracının yakıt tüketimi hakkında bir sorum olacak. Önceki sayfalarda Sobriquet arkadaşımızın verdiği şehir içi yakıt tüketimi bilgilerini okudum. (9.4 - 9.9 LT) Bu motorun ideal kullanımda veya normal kullanımda diyelim şehirler arası yakıt tüketimi hangi değerdedir?
  • quote:

Arkdaşlar selamlar. Yeni bir soru ile karışınızdayım. :)

1.6 8V 102 beygirlik Jetta aracının yakıt tüketimi hakkında bir sorum olacak. Önceki sayfalarda Sobriquet arkadaşımızın verdiği şehir içi yakıt tüketimi bilgilerini okudum. (9.4 - 9.9 LT) Bu motorun ideal kullanımda veya normal kullanımda diyelim şehirler arası yakıt tüketimi hangi değerdedir?

Passat'ın kullanma kılavuzunda bu motor için 6.3 lt/100 km diye gösterilmiş.Jetta 6 lt/100 km yakar sanırım.

Yine de kullanan biri cevaplasa daha iyi olur tabi.
  • Selamlar 1,6 jetta işle şehir içi 8,4----9,8 aralığında ortalamalar yakalıyorum genelde şehir dışı çok ama çok efendi kullanırsanız 5,8----6,5 arası yakıyor
  • Bilgi için teşekkür ederim grond. Yakıt tüketimide gayet güzel. Bir tek aracı almak kaldı geriye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: grond

Selamlar 1,6 jetta işle şehir içi 8,4----9,8 aralığında ortalamalar yakalıyorum genelde şehir dışı çok ama çok efendi kullanırsanız 5,8----6,5 arası yakıyor

Çok efendiymiş o
    Benim 7,2-7,4 falan efendim 100-110
  • Yol bilgisayarımdaki son veri şöyle
    Şehir içi :7,4 lt
    şehir dışı: 4,9 lt

• otm var bende şehir içi sakin kullanım 8-8,5 uzun yol sakin 6,5 ama bu değerler her sürücünün sürüş karakterine göre değişir
  • tiptronic 102 hp var bende. şu an araç 30000 km de yaklaşık 20000 km şehiriçi 10000 km şehirdışı kullanmışımdır. ikinci yol bilgisayarında görülen ortalama değer 7.9 lt. (30000 km dir hiç sıfırlamadım.)
  • Yaklaşık 3 haftadır
    1.9 TDI 2008 Model MIDLINE
    Kullanınıyorum?

Araca alışmaya çalışıyorum Bir kaç sorum olacak

1) Jetta nın kelime anlamını bilen var mı?
    2) Aracın Lastik hava basıncı nedir kapı içinde bulamadım?
    3) Bir depo dizelle şehir içinde en fazla kaç km yapılabilir?

Teşekkürler
  • şunun güzelligine bakarmısınız.
     ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

• 1. Sanırım siyah değerli taş anlamına geliyor. Bende internetten bakmıştım.
    2. Hava basıncınız yol ve yük durumuna göre 30 - 32 olmalı. 30'da daha konforlu, 32'de biraz daha sert oluyor. Çok yol yapıyorsanız hissedersiniz. Boş araç, şehir içi 30 yeterli. Lastik hava etiketini bulsanızda farklı şartlar için farklı değerler veriyor zaten.
    3. Bir depo benzinle yaklaşık 600 - 800 km yol şehir içi yapabilirsiniz. Aralığın geniş olması farklı şehir durumlarından dolayı. İstanbul'da 600 km gidebilir ama İzmir'de 800 km rahat yaparsınız ( Kullandığınız araç sakin kullanımla şehir dışında 1.000 - 1.110 km yol yapabilmektedir. Benim belirttiğim rakamlarda sakin kullanım için geçerlidir. ).

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuson

Yaklaşık 3 haftadır
    Kullanınıyorum?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firsttrue -- 2 Temmuz 2009; 16:24:29 >

• birden çok konuya cevap vereceğim..
    Aracımızın lastikleri Hankook Ventus Prime K105 sert lastik fazlaca yol sesi yapıyor...
    Ayrıca araç imzamda yazdığı gibi 1.6 102 BG manuel uzun "düz" yolda azıcık zorlansa da 200ü geçiyor 195teyken fotoğrafını çekmştm fotoğraftan sonra 200ü geçti...
    Bizzat ben direksiyondayken arkadaşın çektiği 0-195 videosu var yol olsa yine 200ü geçecek...

Halı paspasların üzerine kauçuk paspaslar olunca kauçuklar kayıyor maalesef sabitlenemiyor ikisinden birini kullanacaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 3 Temmuz 2009; 1:28:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasuson

Yaklaşık 3 haftadır
    Kullanınıyorum?

Teşekkürler

Pegasuson merhaba. Bildiğim kadarıyla sorularına cevap vereyim.

1) Jetta adını dünyadaki su ve deniz akıntılarından birisi olan Jetstream akıntısından alıyormuş. Ticaret gemilerinin henüz motor yokken, tam 500 yıl önce kullandıkları bir akıntıymış.
    2) Benim Jettamın lastik basınçları 32 de. İdeal basınç bence.
    3) Şehir içinde 850-950 Km yol yaparsın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 5 Temmuz 2009; 14:53:41 >

• Arkadaşlar uzun zamandır 2.el bir dizel oto almayı planlıyordum.Bugün galerileri gezerken birinde 31.000 TL'ye gökhan40 arkadaşımızın son paylaştığı fotodaki jetta ile aynı renkte 2.0 TDI Comfortline gördüm.Ama kapalıydı galeri yarın gitmeyi düşünüyorum piyasa fiyatının altında bir fiyat galiba?
    Ben çok düşük buldum fiyatı normalde ne kadar otomobil 2.eldi.Plakayı sorgulattım herhangi birşeyi yok.2006 Model yazıyordu
  • km.si 150bin+'dır.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.