Şimdi Ara

Vw Jetta ve Seat Toledo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu iki aracın baz donanım aralarında 4-5.000 tl fark var.Vag'ın pazarlama stratejisi göz önüne alındığında aynı sınıfta bile Seat'ın ve skoda'nın daha ucuz olduğunu görüyoruz.Ancak toledo B Sınıfı vs diyorlar.Ben toledo'nunda C Sınıfı olduğunu düşünüyorum.Genel anlamda örnek bir corolladan pekde eksiği yok gibi..

Sizce Toledo jetta ayarında ve jetta'ya tercih edilebilir bir araçmı yoksa jetta ve octavia ikilisinin altında konumlandırılmış bir araçmı?

• Altında konumlandırılmış bir araçtır. Rapid muadilidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golf.7

Altında konumlandırılmış bir araçtır. Rapid muadilidir.
    Peki Toledo alınabilir mi?Bende şuanda Hyundai i-20 var.Eşim manuel kullanamadığından dolayı satmak zorundayım.Patron öle istiyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-temiz-aile-araci-260636828/detay/

Hyundai Accent Blue bakıyorduk ama bugün bir tanıdığım Toledo'yu önerdi.Biraz da kullanma şansım oldu.Az yakması iç genişliği gibi bir kaç özelliği beni cezbetmedi değil yani.Siz ne düşünürsünüz.

• Kaptan Woodpecker kullanıcısına yanıt
    Beklentilere bağli AMA dizelde kesinlikle blue
    Benzinlide Toledo alinabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Golf.7

Altında konumlandırılmış bir araçtır. Rapid muadilidir.
    jetta nın eşi bir araba yok seat ta
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    O kadar fark eder mi acaba benzin sarfiyatında?Benim biraz kullandığım Toledo'nun sahibi,akrabam olur,tam depoyla 1000 km hatta belki 1100-1200 km yaptığını söyledi.Tam depo 180-190 lira civari yani.
  • Al birini vur ötekine. Ama illa bir sey soylemek gerekirse, jetta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Woodpecker

O kadar fark eder mi acaba benzin sarfiyatında?Benim biraz kullandığım Toledo'nun sahibi,akrabam olur,tam depoyla 1000 km hatta belki 1100-1200 km yaptığını söyledi.Tam depo 180-190 lira civari yani.

hocam dizel mi? çok iyimiş.

acaba 1.2 tsi 110 start stop 1 depo ile kaç km gidiyor bilen varsa yazabilir mi lütfen?

@redbul_540

hyundai blue dizel çok yakıyor hocam ama performanslı kore motoru fazla yakar. ekonomi istiyene göre değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 11 Ocak 2016; 2:28:55 >
  • Toledo ile rapid aynı araçtır octavia c sınıfı olduğuna göre rapid b oluyor yani jettayla arasında sınıf farkı var her şeyden önce. Bana kalırsa avrupa üretimi olan octavia düşünülebilir.

• Jetta cunku daha pahali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi aha yazıyorum buraya bu bizim İlhan başkası değil.

• Geçenlerde bir arkadaş ist. şehir içi trafiğinde 11 leri gördüğünü söylemişti. Tsi lar çok az yakan araçlar değil. Hacimi küçük olması ve fabrika değerleri aldatmasın. Çoğu zaman aynı hacimdeki atmosferikler ne yakıyorsa turbolularda onları yakar.

• Hocam tartışmasız Jetta. Toledo ne yahu

• toledo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toledo b jetta c sınıfı. Toledonun rakibi rapid.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Toledo b jetta c sınıfı. Toledonun rakibi rapid.
    Toledo ve rapid, kalite güvenlik ve konfor konusunda bildiğiniz b sınıfıdır... fiyatlandırmayı tam olarak bilmiyorum ama bu araçların dolusu yerine boş jetta veya octavia tercim ederim net... Eğer aile kullanımı içinse varsın iki donanım eksik olsun c sınıfı bir araç almaya bakın...
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    O kim?Öyle birini tanımıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

O kim?Öyle birini tanımıyorum.
    Boşline Jetta, ağzına kadar doldurulmuş Toledo'dan daha iyidir. Jetta malzeme kalitesi olarak eleştirilir. Toledo daha da kötüdür. 16" jantı 45 yanakla alırsınız. Her yeri sert plastiktir.
    Sonuçta Jetta C Toldeo B.

B sınıfında ise sakın ola Blue'ya bulaşmayın. Hayatım boyunca yolda bu kadar gezen yeni bir araca binmemiştim.
    Savruluyor, durmuyor esen rüzgardan bile etkileniyor. En üst donanımda bile hız sabitleme yok ki bu araba uzun yolda asla kullanılmaz çok yoruyor. Yeni symbol bile bu kadar yormamıştı. Rapid düşünülebilir. Egea düşünülebilir hatta direk Egea alınabilir otomatik olmayacaksa. Bunun dışında pek de eli yüzü düzgün sedan araç yok bu aralıklarda.
    Benzinli olacaksa VW gurubdan çıkmamanızı öneririm. TSI motor başarılı İstanbul içi 8 litreyle geziyorum normal kullanımla. Hem de start stop olmayan önceki nesil 122'lik motorla. Yapıştırırsanız 12de görürsünüz. Yeni 125'liklerle 7 litre değerle gezilebilir. Performans yönünden zaten tartışmasız çok iyi.

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Blue savruluyor, durmuyor, uçuyor, geziyor... Bizde Blue Mode paket var 14 inç teneke jantlı. Bu araçla bile 190 km hızda sabit gidersin ama güvenli değil tabiki. Ralli yapmayacaksa gayet alınası bir araç. 120ye kadar gayet sessiz, etkilenmiyor rüzgarlardan, sadece lastik sesi alıyor. Üstteki gönderilerde çok yaktığından bahsedilmiş. İş ev arası 10 km soğuk motorla şehiriçi 7 litre civarı yakıyor. Zaten dizel geç ısınıyor 5-6. kmde ancak ideal ısısına ulaşıyor. Yazın ise aynı 10 km yolu 5.6 litreyle gidiyor. Hdi-Dci tarzı motorlar tabiki CRDİden az yakar ama CRDİ gibi de gitmez, gidemez bunu kimse de inkar edemez.Ancak sizin bütçeniz biraz fazla sanırım B segmenti alacağınıza C segmenti alıp daha kaliteli arabaya binebilirsiniz. Örneğin Focus 1.6 tdci
  • quote:

Orijinalden alıntı: reddemons

Blue savruluyor, durmuyor, uçuyor, geziyor... Bizde Blue Mode paket var 14 inç teneke jantlı. Bu araçla bile 190 km hızda sabit gidersin ama güvenli değil tabiki. Ralli yapmayacaksa gayet alınası bir araç. 120ye kadar gayet sessiz, etkilenmiyor rüzgarlardan, sadece lastik sesi alıyor. Üstteki gönderilerde çok yaktığından bahsedilmiş. İş ev arası 10 km soğuk motorla şehiriçi 7 litre civarı yakıyor. Zaten dizel geç ısınıyor 5-6. kmde ancak ideal ısısına ulaşıyor. Yazın ise aynı 10 km yolu 5.6 litreyle gidiyor. Hdi-Dci tarzı motorlar tabiki CRDİden az yakar ama CRDİ gibi de gitmez, gidemez bunu kimse de inkar edemez.Ancak sizin bütçeniz biraz fazla sanırım B segmenti alacağınıza C segmenti alıp daha kaliteli arabaya binebilirsiniz. Örneğin Focus 1.6 tdci
    2015 sıfır km olarak teslim aldım 10 gün kullandım. Naylonlarını ben yırttım.
    Mode Plus 136 bg DCT idi kullandığım araç. Çanakkale - İstanbul yolunda kullanıyorum hep araçları. Hiçbir aracın da lastik basınçlarını kontrol etmeden çıkmam. Araba 120 km hızla giderken çok bariz savruluyor, kafa sallıyor.
    190'a bu araçlarla hiç çıkmadım çıkmayı da düşünmüyorum.
    Aynı yolu aynı hızlarda Clio, Symbol, Toledo, Linea, Polo gibi araçlarla da gidip geldim. Sadece denemediğim 301 kaldı. Aralarında beni en çok yoran, en çok savrulan Blue oldu. Kesinlikle uzun yol aracı değil çok kötü. İyi bir araç olsaydı zaten DCT olmasına rağmen bolca satmalıydı.

Aracın artıları yok mu tabiki var. Mesela DCT geçişlerini çok beğendim. Motorun performansı da malum olduğu gibi güzel. İvmelenme başarılı. İç hacmi de dar değil. Yakıtı abartıldığı gibi değil. 21 kuruş yaktım. Tabiki Clio ile 17 18 yakıyorum aynı yolda ama düz vites. Bir de dci motorun başarısı da var.

Buna rağmen eksileri bende daha çok rahatsızlık verdi.
    - Süspansiyon sert rahatsız. Sert olmasına rağmen yol tutmuyor.
    - Multimedia rezalet. Ekran tepkisi başarısız, navigasyon vasat, geçişler yavaş.
    - Klima açıkken yakıtı sömürüyor. Klimayla en çok yakan araç bu olsa gerek.
    - Fren tertibatı Era kasada olduğu gibi yine vasat.

Dikkat edilirse malzeme kalitesine değinmedim çünkü bu sınıftaki tüm araçlar birbirine benziyor. Hatta Symbol aralarında en kötüsü, en boşu. Fakat dediğim gibi bazı konularda daha iyi.

Motor DCT ok. Ama diğer hususlarda çöp.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.