Şimdi Ara

VW'ne yakışmamış (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Accent Era'larda da yok, bunu da savunanlar var, onlara daha çok şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bu forumun kalitesi harbiden ciddi ciddi düşmüş.

İnsanlar hararet göstergesine gereksiz demişler.

Bu grubun sevdalıları (!) fazla özelliği sevmez, olabildiğince sadelikten yanalar. Kimlerin otomobilden ne kadar anladığını da bu konu sayesinde öğrenmiş olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

Hararet ibresi gereksiz olduğu söyleyen arkadaşlara gülüp geçiyorum siz araçları sanırım otobanda kullanıyorsunuz ondan gereksiz görüyorsunuz devamkı düşük devir ile kırsal yollarda gidinde görün nasıl gereklimiş zaten o gostergenin amacı araçın belli sınıra yaklaştıgını görünce dinlendirmeniz gerektiğini hissetiyor dizel motorlarda önemli husus

Kimin ne olduğunu bu konu sayesinde öğrenmiş olduk, boşverin derim.
  • VW kullanıcıları öyle bir fanatikleşti ki, bunu bile savunur olmuşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

- lenen mersajlara bakın forumda vw yi cekemeyen o kadar cok insan varki yazık nefret ile yaşamak zor olsa gerek ..

Aynen öyle ama hararet göstergesinin gereksiz olduğu iddiası da bir o kadar yanlış.
  • VW hararet yapmaz ondan koymamışlardır
  • Ama mesela bazı yerlerde mesela aşırı soğuklarda araç önden soğuğu yerken, siz de biraz cansız gidiyorsanız (Yüksek hız, düşük devir) araç soğumaya başlayabiliyor. Bunu da hararet göstergesinin düşmesi ile anlayıp, hız düşürüp devir yükseltebiliyorsunuz.
    Ben hatta bazen aracı rampa aşağı 5. viteste salıyordum araç inerken bir süre sonra hararet düşmeye başlıyordu.
    Yani tamamen gereksiz denilemez. Sadece o ibrenin 90'da durması bile sürücüye güven verir.
    "Yani lamba yanmıyorsa sorun yok" düşüncesinden ise, "Su sıcaklığı 90 derece, sorun yok" düşüncesi tercih edilir.
  • Vw ne degil vw ye olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen de motor suyu sıcaklığının çok yükseldiğine dair uyarı veriyor araç. Yani hararet göstergesini düzenli olarak takip ederim, eminim birçok kişide dikkat ediyordur bu konuya. Bence küçük hesaplar sonucunda eklenmemiş büyük eksiklik. VW halk arabasıysa, bazı şeyleri halkın yararına kar amacı gütmeden yapmalıdır. Hadi donanımsız araçlarda konsolda boş butonlar gözü tırmalıyor fakat makul karşılıyoruz da konsoldaki göstergeyi iptal edip boş bırakmak nasıl bir mantıktır onu çözemiyorum.
  • dua et benzin ibresi koymuşlar
  • 1994 Model Broadwayde, Hararet göstergesi + Yağ seviyesi göstergesi var (Kontak açıldığında kadran çalışır, motor çalışınca sıfırlanırdı, bugün kaç binek arabada var?

VW'ne  yakışmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 31 Mayıs 2014; 2:19:27 >
  • Önemli olup olmamasını geçtimde oraya yer yapılmış içi boş duruyor çok çirkin duruyo konulmayacaksa ona göre tasarım yapsa en azından bari bende yakıştıramadım açıkcası çok saçma olmuş

• Adı üstünde ticari araç bu aracı alan adam istihap haddine kadar yükleyip 40 derece sıcakta trafiğe girse ne olur biliyor musunuz? Ha dizel motor kolay kolay hararet yapmaz çoğu dizel araç kullanıcısının da bildiği üzere dizel araçlar dururken soğumaya başlar. Özellikle kış aylarında fark edersiniz. Ama aracı havasız bırakırsanız aracı zorlarsanız motora sıkışmış bi kaç bin lirayı çıkarttırmanız gerekebilir.Bu gösterge çoğu japonda yok çünkü çoğu japon arabası üretiliş felsefesi gereği yüksek soğutma performansı ve dayanıklı motor prensibiyle hareket eder.Japon arabalarının çoğunun fanının giderken son hızda durduğu anda araç yavaş çalıştığını görürsünüz. Burda amaç soğutmayı yavaş yavaş yaparak motorun zarar görmesini en az seviyeye indirmektir.Benim düşünceme göre ibrenin olmaması bir eksiklik ama o eksikliği hissettiren o ibreler de büyük bir ayıp tüketiciye karşı yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Power of Faith

Accent Era'larda da yok, bunu da savunanlar var, onlara daha çok şaşırdım.

Erada yok ama resimdeki göstergedeki gibi direk koymamışlar çalmışlar izlenimi vermiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hararet ışık yanacak kadar yükseldiğinde zaten çok geç oluyor. ayrıca termostat açık kalıp hararet düşük kaldığını nasıl anlıyacağız ? bence eksi bi puan hararet göstergesi. çok beğendiğim bi araç olmadıkça almam böyle araçları.

• Fiesta'da elektronik

• Opellerde Settings uzun basıp BC'ye basın 2 kere gizli menu açılır. Bc ile devam edin orada motor sıcaklığı var

• bence hararet göstergesi gereksiz değil...

mesela ben araca yüklenmeye ,sıkıştırmaya veya kışın kaloriferi açmaya hararet göstergesine bakarak karar veriyorum...

o yüzden bence bulunması gereken bir gösterge,ayrıca bu araçta oranın boş olması hiç yakışmamış...

gerçi artık araçlara hararet göstergesi sürücünün içi rahat etsin diye ve alışkanlık diye konuluyormuş,hatta örneğin su sıcaklığı 110 dereceye çıksa bile sürücü paniklemesin diye 90 derece gösteriyormuş amacıda motorun aşırı sıcaklığı değil soğukluğunu anlatmakmış...bana mantıklı geldi...

ayrıca hararetin yanı sıra BMW lerdeki gibi yakıt tüketim göstergesi ve turbo basınç göstergesi konulsa çok güzel olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 31 Mayıs 2014; 9:07:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Benim 2012 mazda 3 te de hararet göstergesi yok ama kırmızı uyarı lambası var.Hatta mavi renkli soğuk uyarısı bile var.Bundan önceki accent era2011 aracımdada yoktu onda da lamba vardı.
    Yalnız bu foto daki araçta sanki yeri varda kendisini koymamışlar gibi görünüyor.

Dostum tebrikler. Asıl anlatılmak isteneni sen yakalamıssın ilk.

Olay baska arabalarda ya da yeni arabalarda olup olmaması degil. Misal citroen de de yok. Opelde de vs. Asıl konu aracta yeri hazır olduğu halde konmaması. Asıl sıkıntı bu. Ki bu da büyük sıkıntı.

• hocam fotoda hararet ibresinin yeri var kendi yok... bence hararet ibresi ne kadar ikaz lambası felan da olsa koyulması gerekir... Sonuçta eloktronik de bozulabilen birşey... fakat bi hararet ibresini koymadı diye de volkswagen'i çöpe atmak olmaz haksız mıyım?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.