Bildirim
VW'ne yakışmamış (7. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
bu simgeyi koymadan önce;
''Eğer bu olayı ''Çalma'' olarak nitelendireceksek ,çalan sadece VW değil HEPSİ'' şu mesajı keşke iyi anlamış olsaydınız .Bakın ne diyorum bu olay yani ibrenin koyulmaması eğer ki çalmak ise ki konuda bu amaçla açılmış yani bu olayın adını çalma olarak koyacaksak,bu ibreyi koymayanların hepsi çalıyor demek istedim.Şimdi mesajınız düzeltin vesimgesini kaldırın lütfen.
Keyifli forumlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 31 Mayıs 2014; 11:35:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..
''Eğer bu olayı ''Çalma'' olarak nitelendireceksek ,çalan sadece VW değil HEPSİ'' şu mesajı keşke iyi anlamış olsaydınız .Bakın ne diyorum bu olay yani ibrenin koyulmaması eğer ki çalmak ise ki konuda bu amaçla açılmış yani bu olayın adını çalma olarak koyacaksak,bu ibreyi koymayanların hepsi çalıyor demek istedim.Şimdi mesajınız düzeltin vesimgesini kaldırın lütfen.
Keyifli forumlar...
Ben asla ÇALMA kelimesine takılmadım konuya başından beri.
Orada bir yuvar var ve orası boş. Bunun üzerinde durulmalı.
Eğer hala ÇALMAK olarak gören arkadaşlar varsa.
"Aston Martin" bir anahtardan ne kadar kar yapabilir ki ? Volvo anahtarlarını kaplayıp Aston Martin anahtarı olarak veriyor.
-
Benim de anlatmak istediğim bu fakat hala anlamak istemeyen var... -
quote:
Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..
Keyifli forumlar...
bende koymayanların çaldığını ancak çalmayıp hala ibre koyanların olduğunu demek istedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xxkoksalxx
quote:
Orijinalden alıntı: The Power of Faith
Accent Era'larda da yok, bunu da savunanlar var, onlara daha çok şaşırdım.
Erada yok ama resimdeki göstergedeki gibi direk koymamışlar çalmışlar izlenimi vermiyor
Belki de tasarımı öyledir. -
quote:
Orijinalden alıntı: K.B.R.O
quote:
Orijinalden alıntı: emrullahberat46
Benim 2012 mazda 3 te de hararet göstergesi yok ama kırmızı uyarı lambası var.Hatta mavi renkli soğuk uyarısı bile var.Bundan önceki accent era2011 aracımdada yoktu onda da lamba vardı.
Yalnız bu foto daki araçta sanki yeri varda kendisini koymamışlar gibi görünüyor.
Dostum tebrikler. Asıl anlatılmak isteneni sen yakalamıssın ilk.
Olay baska arabalarda ya da yeni arabalarda olup olmaması degil. Misal citroen de de yok. Opelde de vs. Asıl konu aracta yeri hazır olduğu halde konmaması. Asıl sıkıntı bu. Ki bu da büyük sıkıntı.
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Agorian
Hararet gostergesi sadece yuksek sicaklik icin degil dusuk sicaklik icinde onemli bir gostergedir. Ozellikle dizel araclarin 80-90 arasinda calismasi lazim. Termostat bozuksa arac hic bir zaman optimum sicakliga ulasmaz gosterge olmadanda bunu anlayamazsiniz. Elektronik mekanik ayrica yada yol bikgisari icerisinde mutlaka bir hararet gostergesi olmasi lazim
basima geldigi icin biliyorum :) hararet gostergesi onemlidir
Aynen katılıyorum. Bozuk termostat vs nasıl anlayacağız, çok saçma bir tasarruf. -
quote:
Orijinalden alıntı: xxkoksalxx
Eralarda da yok ama direk ibrenin boş olması iyi gözükmüyor Hyundai koymamış ama direk panelden çalmışlar gibi dizaynda yapmamış :)
Oranın boş olması tasarım hatası değil parça ortaklaştırma amaçlı. Ha, göze hoş görünmüyor orası ayrı. -
Olması gerek,unutmayın ki motorun bir çalışma sıcaklığı vardır o sıcaklığa ulaşmadan yeterli yağlama yapılamaz yağ vizkozitesi soğukken oldukça yüksektir ve parçaları tam kavrayamaz günlük dilde konuşacak olursak yağ bal kıvamındadır her parçayı yeterince kavrayıp yağlayamaz oysa yağ ısınıp yeterli çalışma sıcaklığına ulaşıldığında vizkozite uygun hale gelir düşer ve her noktada her parçada yeterli yağlama sağlanır böylelikle motorunuzun aşınması en aza indirgenir.
Bu yüzden aracınızı soğukken kesinlikle yüksek devirlere çıkarmamalısınız,ee hararet göstergesi olmadığı zaman motorun ısındığını nasıl bileceğiz bloğa yumurta mı kıracağız ? Yada her bindiğimizde km hesabımı yapacağız ? Bu yüzden hararet göstergesi büyük önem arz eder.
Birde hazır yeri gelmişken söyleyeyim soğutma suyu sıcaklığı 90 dereye gelse bile araca hemen yüklenip yüksek devir çevirtmeyin çünkü yağ sıcaklığı su gibi çabuk ısınıp çabuk soğuyamaz.
Yağ suyun aksine yavaş ısınır yavaş soğur.
Gelelim hararet konusuna hararet konusunda ise gösterge olmadığı zaman diyelim ikaz ampülü patladı olmaz demeyin olabilir motorda büyük bir öneme sahip üst kapak contası yanarak yağınıza su karışmasına ve sonrasında motorunuzdaki yağın bozulup köpürerek motorun yatak sarmasına neden olur.
Göstergenin diğer bir artısı ise işlerin hat safaya gelmeden kullanıcının müdahele edebileceği zamanı tanıması.
Şu önemli uyarıyıda yapmadan geçemeyeceğim eğer aracınız sıcakken soğutma suyu 90+ üzerindeyken genleşme sıvı kabını açarsanız soğutma sistemindeki basıncı düşürürsünüz ve içerideki su kaynamaya başlar sonrasında ise contanız güme gider sonrada farkedilmesse motorunuz güme gider.
Unutmayın ki basınç altındaki su kaynamaz ama siz kapağı açıp basıncı düşürürseniz su o zaman kaynar.
Hararet durumunda aracın kaloriferini en sıcağa alıp çalıştırmak,kesinlikle motor bloğuna su değdirmeden sadece ama sadece radyatöre su sıkmak hararetin kısa sürede inmesine imkan tanır
-
Dacia'da dahi standart olan ESP'nin, ancak 2014 yılında Polo'da standart olması sevindirici ve etkileyici.
Fakat bu kadar para verince hâlâ iki hava yastığı sunması üzücü. Yan hava yastıkları A sınıfı Skoda Citigo'da var, fakat
isteseniz de yeni diye lanse edilen Polo'da yok.
Şehir içi aracı da olsa bu durum yeni Polo'yu bekleyenleri üzecektir. -
Gösterge değilde 2 renkli ışıl kombinasyonu koyulabilir sıcak soğuk gibisinden -
Yakında yakıt ibresinide kaldırırlar merak etmeyin. -
oda bişey mi benim arabada kapıları kiltleme tuşu, park lambası, kısa hüzmeli far lambası bile yok sadece uzunlara alınca mavi uzun hüzme ışığı yanıyor :) -
hararet göstergesi gereksiz diyenin ehliyetinin iptal edilmesi lazım. -
fake konu değil mi?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X