2001 model, 65.000 km de, 1. el ve çok temiz passat benzinli aracım var. Daha triger kayışı değişmemiş. siz PASSAT kullanıcılarına sormak isteğim, bu aracın triger kayışını kaç km de değiştirdiniz. Normal şartlarda vw araçların triğer kayışı 90000 km de veya 5 yılda değişiyor. Ancak sorduğum 2 ayrı özel servisten birisi hemen değiştirmemi, diğeride değiştirmememi, aracın fazla zorlanmadığı için gerek olmadığını söyledi. PASSAT ' ı olan arkadaşlar sizlerin triger kayışı hakkında önerilerinizi bekliyorum...
Kayış ve lastik gibi malzemelerde önemli olan yaşıdır, bunların üretildiği malzemeler zamanla kullanmasan dahi özelliğini yitiriyor. Senin triger kayışında 5 senesini doldurmuş, değiştirmen gerekir. Bu demek değildirki bu kayış daha fazla kullanılmaz, kullanılabilir ama ne zaman sorun çıkaracağını bilemezsin, ileride yolda kalmak veya daha başka sorunlarla karşılaşmak istemiyorsan değiştir. Değişimi yetkili serviste yaparsan iyi olur, trigerin ayarı önemli hem garantide verirler.
triger kayışı diye bi topic vardı orda daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin..bence de değişsen iyi olur aracın hem 5 senelik hemde 65bin km yapmış..hem yıl hem de yaş olarak da değiştirmen iyi olacaktır..
genelde 90,000 gider ama 5 yıl olayı var
yani 5 yıl veya 90,000 km hangisi önce ise
tavsiyem
değiştir
Kayışta çatlamalar olabiliyor. Onun için bence değiştir. Benim Bora'yı da (2000 model) geçen sene değiştirmiştim (gerçi ondan sora da sattım aklımı seveyim)... Bora'nın triger kayışının fiyatı 400 civarıydı. Diğer peryodik bakım masrafları da eklenince 750-800 gibi bir rakam ödemiştim... Ama eğer satmak filan gibi bir niyetin varsa sakın ha değiştirme, alıcının umurunda olmuyor bu gibi yapılan masraflar.