Şimdi Ara

VW POLO 1.2 TSI MANUEL NASILDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Araba alma aşamasındayım. Bir yandan sıfır araç alma hevesim var. Bütün firmalara baktığımda en uygunu VW nin polo modeli bana.
    Fakat malum siteden baktığımda Polo 1.2 TSI modeller hep düşük km lerde satılıyor. Acaba bir sorunu mu varda bu kadar erken satıyor sahipleri diye düşünmeye başladım. Forumlar da biraz araştırma yaptım. Bir kısım aracın çok rahat olduğunu sınıfının lideri olduğunu söylüyor bir kısım ise motorun özellikle rölanti de gürültülü olduğunu hatta bazıları bunun için sorunlu deyip servise götürdüğünü söylüyor.
    Bu modeli alsam 2005 civicten sonra beni üzer mi ? Ya da 2012 model aurislere mi tekrardan yönelsem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 21 Temmuz 2016; 11:52:06 >

• Eşim yaklaşık 1.5 senedir 1.2tsi polo kullaniyor bu surede 30.000km yol yapti. Acikcasi herhangi bir ariza ile karsilasmadik bugune kadar. Sinifina gore gayet rahat ve konforlu bir arac cokda fazlasini beklememek lazim. Yakit tuketimi benzinli bir araca gore gercekten cok makul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı motorlu 1.2 tsi fabia var, ilk çalıştırmada 15-20 saniye sesli çalışır sonra sesi bile zor duyarsınız.

Bu araba için motor sesli çalışıyor diyen ya yalan söylüyordur veya araç arızalıdır.
  • Kardeşimin 1.4 Tsi 122Hp Golf 7 si var, ailenin diğer aracı olan Stepway i de ayın 16 sında 1.2 Tsi motorlu Yeti ile değiştirdik.

Polo hakkında fikir beyan etmez elbet ama şimdilik rodaj kanunları (!) içinde kullanıyor olsam da açıkcası motorun beklediğimden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim; 1.4 Tsi motordan gaz tepkileri, start stop hızı ve sessizliği daha iyi ki bu konularda 1.4 motor da başarılı bir makinaydı.

Hakkınızda hayırlısı olsun şimdiden.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Üstad randevu aldım cumartesi gününe test sürüşü için. Ama kullanacağım araç otomatik olacakmış ben manuel almak istiyorum DSG şanzumandan çekindiğim için. Bakalım nasıl araç motoru gürültülü mü, rahatlığı nasıl,içerisi çok dar mı diye bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Üstad randevu aldım cumartesi gününe test sürüşü için. Ama kullanacağım araç otomatik olacakmış ben manuel almak istiyorum DSG şanzumandan çekindiğim için. Bakalım nasıl araç motoru gürültülü mü, rahatlığı nasıl,içerisi çok dar mı diye bakacağım.

Çok iyi olmuş, aklınıza takılan her konuda aracı deneyin derim.

Golf ü bakım için servise bıraktığımızda ikame araç olarak Polo 1.2 Tsi Dsg vermişlerdi, oldukça seri ve az tüketen bir araçtı, yol tepkileri de B segmenti bir araçtan ziyade C sınıfı gibiydi.

İç mekan Civic sedan kadar ferah değil ama sıkışıklık hissi de yoktu, yol sesi konusunda daha konforlu olabilir bunda gelecek olan lastik de önemlidir, motor ise kısa bir ısınma sürecinden sonra varlığını unutturacak kadar sessiz-titreşimsiz ve şimdilik kulandığım rölantiden 3000 devire kadar neredeyse 1.4 ü aratmayacak kadar esnek.

• Lounge alırsanız şahane olur.Comfortline'da memnun eder ama civicin ferahlık ve birazda bagaj dışında bu arabaya üstünlüğü yok.Süspansiyon konforu,yalıtımi,malzeme kalitesi,işçiliği çok önde..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.2 tsi manuel Polo sahibiyim. Benzinli araba için tüketimi olduça makul. Motor gürültüsü yok bu konuda şikayet olduğunu duymamıştım. Yalıtım konusunda Civic'den daha başarılı. Lounge donanım tercih etmenizi tavsiye ederim comfortline ile arasındaki fiyat farkına değecek donanımlara sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Çok iyi olmuş, aklınıza takılan her konuda aracı deneyin derim.

Golf ü bakım için servise bıraktığımızda ikame araç olarak Polo 1.2 Tsi Dsg vermişlerdi, oldukça seri ve az tüketen bir araçtı, yol tepkileri de B segmenti bir araçtan ziyade C sınıfı gibiydi.

İç mekan Civic sedan kadar ferah değil ama sıkışıklık hissi de yoktu, yol sesi konusunda daha konforlu olabilir bunda gelecek olan lastik de önemlidir, motor ise kısa bir ısınma sürecinden sonra varlığını unutturacak kadar sessiz-titreşimsiz ve şimdilik kulandığım rölantiden 3000 devire kadar neredeyse 1.4 ü aratmayacak kadar esnek.

bakım için araç bıraktığınızda ikame veren servis neresi paylaşırsanız sevinirim? Benim de 45000 yaklaştı, benim götürdüğüm yerde sadece pasta var. Bu seferlik farklı bir yer deneyebilirim.

• Kesinlikle üzmez kullananları memnun eden bir araçtır şimdiden hayırlı olsun diyim

• Düşük km de çok fazla satılık ilan var diye korkmayın. Zaten satış rakamları da yüksek. Ayrıca milletimiz maymun iştahlı

Aynı aracın dsg olanı işyerinde bir abimizde var. Şu ana kadar 20000 km devirdi. Gayet memnun. Tüketimi de 5 ile 5.5 aralıklarında değişiyor karma tüketimde.
  • araç güzel, idare eder ancak bir fabia değil elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Düşük km de çok fazla satılık ilan var diye korkmayın. Zaten satış rakamları da yüksek. Ayrıca milletimiz maymun iştahlı

Aynı aracın dsg olanı işyerinde bir abimizde var. Şu ana kadar 20000 km devirdi. Gayet memnun. Tüketimi de 5 ile 5.5 aralıklarında değişiyor karma tüketimde.

Bakalım hocam cumartesi dananın kuyruğu kopacak. Beğenirsem düşüneceğim bu aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

araç güzel, idare eder ancak bir fabia değil elbette.

Neden fabia kadar değil ? Ne eksikliği var mesela polonun fabia ya göre ? İki araç hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim o yüzden soruyorum.
  • bence fabianın donanımı daha iyi ve iç hacmi polodan katbekat daha fazla.
    polonun arka koltukları çok dar.
    bir de fabia benzer donanım seçeneğinde 5 bin lira daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

bence fabianın donanımı daha iyi ve iç hacmi polodan katbekat daha fazla.
    polonun arka koltukları çok dar.
    bir de fabia benzer donanım seçeneğinde 5 bin lira daha ucuz.

Evet bu söyledikleriniz doğru olabilir fakat göreceli kavram olan dış görünüş olayı da var. Fabia nın dış görünüşü polo kadar iyi değil bu göreceli kavram tabikide.
  • elbette öyle, aracın içi de dışı da sizi ikna ettikten sonra fiyat-donanım-tüketim konuşulur.
  • 12.000km'dir kullaniyorum. Sormak istediklerinize cevap verebilirim. Ogrenmek istediklerinizi tam olarak yazarsaniz madde madde aciklayayim.

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.

1. Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı ? Motor, elektronik, iç trim sesi vs.
    2. Müzik sistemi nasıl ?
    3. Bozuk yollardaki süspansiyon performansı ?
    4. İç mekan ferahlık durumu ?
    5. Uzun yola çıktıysanız eğer rampalarda motorun tepkisi ?
    6. Kolçak konumu ve oturuş pozisyonu ?
    7. Arka diz mesafesi ?
  • 1.2 tsi lounge aracım var. Sıfır aldım.

Şimdi araçtan çok memnunum. İyiki almışım diyorum. Motor çok memnun edici. Arkadaşların dediği gibi çalıştırıldığında ilk 15 saniye falan aşırı bir sesi var.

Ancak, benim aracımda şu an sorun var. 2000 km deki aracımda rolanti anında arkadan tarrrrrr diye bir ses ile ilk çalışma sonrası direksiyon tam tur bir yerden çıkacaksam takkkkk diye bir demir vurma sesi geliyor. Servise haber vermiştim. İnanın 4 oldu arıyorlar gelmediniz diye. Vakit bulamadım. Götüreceğim inşallah.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.