Şimdi Ara

vw polo bluemotion vs opel corsa eco

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar vw polo bluemotion siperişi verdim, 1 hafta sonra falan gelecek. fakat ben araca karar verdiğimde fiyatı 37.200 idi şuanda 38.500 ve opelden haberim yoktu..

opel corsanın da fiyatı 38.300.. sizce hangisi..

polo yakıt: 2.9/3.4/4.0 performans: hızlanma=13.5sn max.hız=170
    corsa yakıt: 3.2/3.7/4.3 performan: hızlanma=12sn max.hız 177

donanım olarak birbirinin neredeyse aynı diyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mm0nst3r -- 11 Mayıs 2011; 12:19:38 >

• fiyatları yakın,performansları yakın,tüketim yakın, e donanım olarada aynı demişsiniz,
    kalan faktörler 2.elde değer kaybı,güvenlik(esp vs ),tasarım ve kalite hissi.corsa yeni makyaj yedi poloda kasa değiştireli çok olmadı ben olsam poloyu alırdım
  • espden dolayı poloyu tercih ederdim sanırım
  • espden dolayı poloyu tercih ederdim sanırım
  • Türkiyede satılan Polo'larda ESP yok sanırım...

Bence gerçek hayatta bu Polo ortalama 4,5-5lt/100km yakar. Motor ufak ve zayıf olduğu için çoğu zaman yüksek devirde çalışır ve diğer arabalarla aynı yakıtı tüketir. Marjinal bir tüketim farkı olabilir. Fizik kuralları belli, yapılan iş aynı ise kullanılan enerji de aynı olmak zorunda. VW'nin verdiği rakamları yakalaman için 60km/h ile gitmen gerekir. Uzun yola çıkarsan ve sürekli 80-90 arası gidersen 4lt tüketimin altına çok rahat inebilirsin, ama uzun yolda kimin sabrı 80 ile gitmeye yetiyor? 1.2-1.6 arası dizel motorların çoğu sakin kullanımda 4lt/100km yakıt tüketimini tutturabiliyor.

Corsaların motoru ise Punto Evo ile aynı. Evolar da yakıt tüketiminde oldukça iyi, 500TL'ye start-stop teknolojisi bile var.

Şahsen bu paraya otomatik ve full donanımlı Evo alırdım... Ama Polo da iyi bir araç. Hayırlısı olsun!!!

Arabayı almışsın, moralini bozmak istemiyorum ama Türkiyede böyle bir araç ekonomik olarak bence kendini amorti edemeyebilir. MTV düşük olur ama bu araba ABdeki vergi sistemine göre yapılmış, orada vergilendirme karbon tüketimine göre yapılıyor ve bu araba vergiden muaf.

• arabalar kağıt üstünde aynı gibi duruyor donanım olarakta aynıysa volkswagen opele göre daha kaliteli ve daha sorunsuz araçtır o yüzden polo diyorum
  • sprintmonitor.de sitesinde kayıtlı kullanıcılardan 116 tanesi Polo Bluemotion kullanıyor ve ortalama yakıt tüketimleri 4.5lt/100km.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 116i vs VW Golf
    7 yıl önce açıldı
    Opel Astra vs Vw Golf
    8 yıl önce açıldı
    Honda Civic vs Wv golf
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ali bey,
    İkisi de güzel ikisi de alman ancak ben polo bluemotion aldim ve gayet memnunumhttp://gurkangunc.blogspot.com/2011/05/vw-polo-12-tdi-bluemotion-izlenimlerim.html sitesinden polo bm ile ilgili resim ve izlenimleri ilk ağızdan okuyabilirsiniz.

Bahsedilen 4.5 lt'ye ben ancak karmamın içinde dağ yolu köprü trafiği varsa çıkıyorum. Ankara istanbul yolunu 3.5 litre ortalamayla geldim biraz daha düşecektir diye düşünüyorum zamanla. Ancak belirtmeliyim ki start stop olayı muhteşem farketyiriyor şehiriçinde.

Polo bluemotionda esp asr cruise control ve alaşım jantlar standart bu konuda diğer pololardan ayrılıyor.polo bm için başlıbaşına açılmış bir başlık da var inceyebilirsiniz ordan.

Saygılarımla

• Merhaba,
    Ben de polo bluemotion aldım ve çok memnunum. gönül rahatlığıyla siparişinizin gelmesini bekleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askerbatur

Polo bluemotionda esp asr cruise control ve alaşım jantlar standart bu konuda diğer pololardan ayrılıyor.polo bm için başlıbaşına açılmış bir başlık da var inceyebilirsiniz ordan.

Saygılarımla

Bunu bilmiyordum... O zaman araba süper.. Normal Pololarda güvenlik opsiyonları Türkiyeye gelmiyor ya, demek ki BM'de ESP sistemin temel parçası ve o yüzden de KIRPAMAMIŞLAR. Bir de şöyle düşünmek lazım, lastikler ince ve yol tutuşunda azalma olduğu için bu arabayı ESPsiz kullanmak zaten mantıklı değil.

Blogu yazan arkadaş arabayı iyi almış. 35000 bu araba için iyi. Bu sınıf dizellerin hepsi 32-40 arası olduğunu düşünürsek 35 bin süper. Normal 1.2TDI parasına BM almış oluyor.

Ama yine de normal kullanımda, yakıt tüketiminin 4lt'nin üzerinde olacağını düşünüyorum. Hani vardır ya, araba dergileri arabaları test ederkene arabayı biraz sert kullanırlar ve o makalelere göre bu araba diğer arabaların yakıt değerlerine yaklaşıyor... Bunu sizinle tartışmak için yada VW'ye çamur atmak için söylemiyorum, sadece arabanın kritiğini yapıyorum. Blogu yazan arkadaş da zaten tüketim 4-5 arası demiş. Bizim ailede 3 tane dizel araba var, ve ortalama 5lt'yi hepsi tutturuyor.

Yukarıda verdiğim sitede BM kullanıcıları arasında 3.7lt ortalama tutturanlar var ama hepsinin ortalaması 4.5lt... Vites oranlarından dolayı, sabit hızda acaip ekonomik bir araç... Tam gezme arabası :)

Araba iyi, hayırlısı olsun...

• Ben olsam corsa alırdım.Çünkü corsada kullanılan motor multijet motor ve kendini kanıtlamış sorunsuz ve sağlam bir motor.Ancak poloda kullanılan 1.2 motor daha yeni ve ne olduğu belirsiz ve performans olarakta zayıf.Vergi dilimleride aynı corsa daha mantıklı bi seçim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali777
    quote:

Orijinalden alıntı: askerbatur

Saygılarımla

Bunu bilmiyordum... O zaman araba süper.. Normal Pololarda güvenlik opsiyonları Türkiyeye gelmiyor ya, demek ki BM'de ESP sistemin temel parçası ve o yüzden de KIRPAMAMIŞLAR. Bir de şöyle düşünmek lazım, lastikler ince ve yol tutuşunda azalma olduğu için bu arabayı ESPsiz kullanmak zaten mantıklı değil.

Blogu yazan arkadaş arabayı iyi almış. 35000 bu araba için iyi. Bu sınıf dizellerin hepsi 32-40 arası olduğunu düşünürsek 35 bin süper. Normal 1.2TDI parasına BM almış oluyor.

Ama yine de normal kullanımda, yakıt tüketiminin 4lt'nin üzerinde olacağını düşünüyorum. Hani vardır ya, araba dergileri arabaları test ederkene arabayı biraz sert kullanırlar ve o makalelere göre bu araba diğer arabaların yakıt değerlerine yaklaşıyor... Bunu sizinle tartışmak için yada VW'ye çamur atmak için söylemiyorum, sadece arabanın kritiğini yapıyorum. Blogu yazan arkadaş da zaten tüketim 4-5 arası demiş. Bizim ailede 3 tane dizel araba var, ve ortalama 5lt'yi hepsi tutturuyor.

Yukarıda verdiğim sitede BM kullanıcıları arasında 3.7lt ortalama tutturanlar var ama hepsinin ortalaması 4.5lt... Vites oranlarından dolayı, sabit hızda acaip ekonomik bir araç... Tam gezme arabası :)

Araba iyi, hayırlısı olsun...

Yorumlarınıza katılıyorum ancak belirteyim araç aerodinamik özellikleri iyi olsun diye diğer pololara göre alçaltılmış ve rüzgar kanalı falan konmuş lastikleri 185 dolayısıyla diğer poloların lastiği 195 değilse ki bildiğim kadarıyla değil bu aracın lastikleri de daha ince değil:) yol tutuşu oldukça iyi;) hatta inanın benim iki önceki arabam olan 206 gti'dan daha iyi:)

• esp, cruise control dahil tüm güvenlik diğer donanımlar tıpa tıp aynı
  • Polo en mantıklısı çok az yakıyo yeni teknoloji
  • corsanın kasa değiştirme vaktinin geldiği düşünülürse. daha güncel olan poloyu tercih etmek, doğru olur diye düşünmekteyim.
  • Walla polo bluemotion sahibi olarak sunları soyleyebilirim
    Polo Bluemotion'da ESP ve Start stop mevcut.
    Cruise control ve yol bilgisayarı da cabası
    Yakıt tüketimi eger size kılavuzluk eden bir yol bilgisayarı (fakirmetre) yoksa pek de kolay degil. Ama 6 aylık deneyimle 10kmlik düz yolda 2,9lt/100km'lere bile ulasabiliyorum.
    yakıt
    öte yandan daha fazla polo bluemotion ile ilgili detay isteeyen arakdaslara :izlenimler

• arkadaslar bu polo nun eski dizellerinde gercekten cok kotu motor sesi olurdu ve bunu iceri bir hayli alirdi multijet ler ses konusunda gercekten basarili polonun bluemotion u nasildir acaba motor sesi acisindan tesekkurler
  • corsa muhtemelen seneye kasa değiştirir!5 senedir aynı kasa,bu sene makyajlandı!bence polo daha mantıklı.olmadı punto evo!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.