Bildirim
Vw polo Klima çalışmıyor ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
klima gazı bitmiş. gaz basıncını ölçtürürsen sorun çözülür gibi -
Servis şart gbi -
Gaz bitmiş Pololarda klima çalışınca çıt diye bir ses gelir . Benimde her sene gaz bitiyor gıcık oluyorum kaçak var muhtemelen bu sene yaptıracam ama -
hımmm , ne kadar maaliyeti olur bu işin -
Başka bir konuda arkadaş 50 Lira filan demişti. -
inşallah öyledir 80 100 lerden bahsediyorlardı izmir de -
Arkadaşlar öncelikle klima veya soğutucu gruplarda bulunan freon12,freon22 ve otomobillerde kullanılan freon 134-a gibi soğutma gazları kapalı sistem içerisinde çalıştığından bitmesi mümkün değildir. Soğutma ve ısıtma sistemlerinde gazın akışkanlığı ve kompresör sisteminin gazı dolaştırması ile soğukluk veya sıcaklık elde edilir. Yanlızca sistemde delik, çatlak gibi durumlar olduğunda sistemdeki gaz dışarı kaçacağından bitecektir. Buda delik ve çatlağın büyüklüğüne göre süresi uzayabilir. Çok eskilerden beri söylenen ve aslı olmayan her 5 yılda bir aracın klima gazı değştirilir veya tamamlanır şeklindeki söylentilerde asılsızdır.
Kliması çalıştığı halde soğukluk vermeyen arkadaşlarında muhtemelen sistemlerinde gaz kaçağı meydana gelmiştir. Servisler bu kaçakları tespit edip kaynak yapmak suretiyle onarımını yapmaktadırlar. Aynı kaçak benim başıma gelmişti. Klima kaçağının yapılması gaz basılması polen filtresinin değişmesi yaklaşık 100 ytl malolmuştu.
Aslında bu işin toplam maliyeti (ustalara ve servise) 10 ytl. geçmez. Geri kalan kısmı işçilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sintech -- 5 Haziran 2006; 21:46:19 >
-
klima radyatörünü basınçlı suyla yıkat , faydası olabilir.Bu fayda etmezse , klima gazının basıncına baktır.Eksilmiş mi? -
kardeş delinmiş olabilir.bozuk yola falan girdin mi hiç.
benim 2002 passat tdi nin bozuk yolda altının sürtmesinden dolayı delinmişti.
ayrıca passatlarda klima çok çabuk bozuluyor(diğer modelleri bilemicem)
bu arada klima yüzünden araç 3 kez servise gitmişti. -
golf V lerde de ilk çıktığında bu problem vardı.bilmiyorum bir çözüm bulabildilermi.kesin klima gazının hortumu delinmiştir..
quote:
Orjinalden alıntı: codelinker
kardeş delinmiş olabilir.bozuk yola falan girdin mi hiç.
benim 2002 passat tdi nin bozuk yolda altının sürtmesinden dolayı delinmişti.
ayrıca passatlarda klima çok çabuk bozuluyor(diğer modelleri bilemicem)
bu arada klima yüzünden araç 3 kez servise gitmişti.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X