Şimdi Ara

w124 230e-260e Tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar.. Sene olmuş 2016 w124 hastalığı geçmedi.. Bu araçlara ilgiliyim tek merak ettiğim kullanan arkadaşların patlatma sorunu. 230un bu konuda en sorunsuz model olduğunu duydum çoğu kez.

Bu sorunu ortadan kaldiran yeni uygulamalar varmi?

Yakıt-performans uyumu açısından hangi modeli tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1987 260e sahibiyim. Patlatma sorunu her bakımsız Mercedes için geçerli. Ateşleme sisteminin bakımının aksatılmaması lazım. Ben almadan önce patlatma kiti diye bir uygulama yapmışlar hava filtresi kazanına. Çekvalf tarzı çalışan bir sistem, henüz patlatma falan yaşamadım ben. Şehir içi 14-17 litre lpg yakıyorum, Erzincan'da yaşıyorum ve arabanın ısınması söz konusu bile değil, sürekli soğuk kullanmak zorunda kalıyorum, şehir çok küçük. Şehir dışı yakıt tüketimi ben 11 litre yaktırdım ancak hem tam yüklü hem de hızım 130-160 aralığında devam etti, klimam sürekli açıktı. 200e keyif vermiyor, motor&ağırlık kombinasyonunu karşılamadığı için fazla yakıyor. 1990 model otomatik vardı bende, 13-14.5 litre lpg yakıyordu denizlide. Aşırı temiz ve bakımlıydı o arabam. 230e sahibi olmadım ancak sahibi olan arkadaşlarım var, uzun yolda kullanma fırsatım oldu, o da çok bakımlı ve düzgün bir araba. Yakıtından hiç şikayet ettiklerini duymadım ancak tahmin ediyorum 200e den 1 litre bile fazla yakmıyordur. 260e motor&ağırlık kombinasyonu anlamında kesinlikle w124 kasanın hak ettiği en düşük motor. 166 HP, sıralı 6 silindir m103 motor. Düşük devirde çok cansız ve isteksiz karakterli, şehir içinde ışıktan ışığa uçarım diye bir hayal kurulmamalı. Ancak devir 2000-2250 yi gördükten sonra 100 ile giderken bile ayak ucunu hafif dokunsanız başınız geriye düşer, abartı yapmıyorum gerçekten motor ejderhaya dönüşüyor. Bir de ne hikmetse 90-100 ile gidince economy göstergesi daha çok yakıyor gibi gösteriyor bu arabada, ya da ben öyle hissettim. Benzinli motor düşünüyorsanız 230e ekonomik olur, idare eder. 260e bir tık daha çok yakabilir ancak kesinlikle çok daha fazla keyif verir, arabaya ve kendinize güveniniz olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.