Şimdi Ara

WD harici disk bilgisayarımda görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 160 gb lik WD harddisk vardı. Bugun yeni 320 gb lik WD harddisk aldım.
    İki diski birden bilgisayara bağladım bilgisayardaki belgeleri yeni 320 lik harddiske attım.
    Her iki harici diski söktüm bilgisayara format attım, vista kurdum. Bazı programları yüklemek için 160 gb lik full dolu eski harici diski tekrar taktım.
    Harici disk köşede kullanıma hazır notu olmasına rağmen bilgisayarım klasöründe 160 gb diskim görünmüyor.
    Aynı usb üzerine 320 lik yeni diski taktım. Onu gördü.
    160 gb lik sorun çıkartan harici diski laptopa taktım onda da bilgisayarım klasöründe görünmüyor.
    Aygıt yöneticisinde yanlızca WD olarak görünüyor. Harddiske verdiğim isimde gitmiş. İçinde çok önemli foto ve dosyalar var.
    Harddiskten vazgeçtim. İçindeki dosyaları %100 kurtarma yolu varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratci -- 4 Temmuz 2009; 21:36:09 >

• servise götürdüm bugün harddisk kafası okuyucu kafası takılmış dediler. Data kurtarma işlemi yapmıyorlarmış. Hdd içindeki bilgileri en ucuz yolla nasıl kurtarabilirim. data kurtarma şirketleri açılış 200 dolardan bahsediyor... Harddiskin içini açıp o kafayı ben yerine getirebilirmiyim. Oksitlenme vs olyomuş sanırım açıncada. Bu işi daha önce yapmış deneyimli birisi yardımcı olursa sevinirim.
  • aynı durum benimde başıma geldi 1 ay önce seagate de değişim yaptılar şimdilik bir şey yok.
  • Aynı durum bir çok kişinin başına geldi dosyaları kurtaran programlar var ama hepsi sağlam olarak geri dönüştürmüyor aynı şey wd'de banada oldu bir programla bir bölümünü kurtarmıştım HD TUNE programın ismi.
  • Dosyaları kurtarmak herhangi bir yazılımla mümkün görünmüyor. Data kurtaran şirketlerin eline düştüm. Dün birkaç yeri ziyaret ettim İstanbul içinde. Onlarda garanti vermiyor. Güvenilir gözükenler bikaç bin dolara kadar gider diyor. Temiz odada açılması gerekiyormuş. Haklarıda var çok titizlik isteyen bi durum. Bu işi ekonmik yapanlarda güven vermiyor. Sadece fotoğraflar klasörüm önemli şuanda benim için.

Bilgisayar konusunda insanlara çözüm bulup yardım ederken bilgisayar konusunda ilk defa biryerde tıkandım. Bazen günde 10 bilgisayar tamir ediyorum. Nerdeyse 12 yıllık harddiskler var elimde tıkır tıkır çalışıyorlar.

Böyle bi durumda yapılabileceklerin böyle kısıtlı olması çok garip. Harddisk üretici firmaların bu işi üstlenmesi gerekir gibi geliyor. Yoksa davamı açsam...

Daha önce fiziksel arızalı olduğunu düşündüğü diskine data kurtarma işlemi yaptıran arkadaşlar varsa tecrübelerini ve tavsiyelerini bekliyorum.

• S.a.

ben bu tür hard disklerden veri kurtarma yapıyorum.

şu ana kadar yüzlerce diskten veri kurtardım. Referanslarıma bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=94826

model seagate lerde ST ile başlar WD ler WD ile Samsunglarda HD ile..0505 403 35 80

sorunu ve hdd nin model adını atarsanız sevinirim.

mikail1313@gmail.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Harddisk Açılmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.