Şimdi Ara

WD TV HD MEDIA PLAYER İKİNCİ NESİL **WD HDTV LIVE DEĞİL** (WDBABG0000NBK-EESN ) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.639
Cevap
7
Favori
166.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende gen2 var.Bilgisayarda km player da duzgun olan altyazılar bunda duzgun cıkmıyor.ı -ş- ğ harflerınde problem cıkarıyor.Nasıl duzeltebılırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Bende gen2 var.Bilgisayarda km player da duzgun olan altyazılar bunda duzgun cıkmıyor.ı -ş- ğ harflerınde problem cıkarıyor.Nasıl duzeltebılırım

Ayarlardan Altyazı dilini Türkçe seçin
  • Arkadaşlar mkv dosyalarda sorun yaşayan pek yok sanırım ama beni deli etti resmen

Artık hemen her filmde takılıyor, fişini söküp takıyorum ve açılan bir film bulana kadar film hevesim kaçıyor artık.

Yeni MKVtoolnix sürümlerinin bu soruna yer açtığı söyleniyor. Matrosca da WD playerlar için bir ufak program hazırlamış mkWDcleaner diye.
    http://www.matroska.org/downloads/mkclean.html
    Dosyaları bunun yardımıyla yeniden düzelttikten sonra izlenebiliyormuş.
    Henüz denemedim ama paylaşayım dedim.

• mkv filmlerde açılmama sorununa basit bir çözüm. kendimin değil alıntıdır.

1. mkvmerge programını indiriyorsunuz.
    2. filmin bulunduğu klasör içinde notepad de yazdığımız aşağıdaki kodları kayıt türü "tüm dosyalar" dosya ismi ise (herhangi bir isim olabilir) mesela xxxxx.bat olacak şekilde kaydediyoruz. video dosyası ile bu dosya aynı klasörde olmalı. bat dosyasını çalıştırdıktan sonra bir dos penceresi çıkacak processing %100 olana kadar bekleyin. dosya çalışmayan filmi düzelterek aynı isimli bir film oluşturacak. bu yüzden bozuk filmin boyutu kadar da boş alan olmalı.hepsi bu kadar.
    quote:

REM Whipped up by TEKNO to fix MKV header compression issues on Standalone media players!
    REM fixMKV version 1.2
    REM Requires MKVToolnix v4.1.1 INSTALLED (it auto detects where)
    @ECHO OFF
    cd "%~dp0"
    SET KEY="HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\mmg.exe"
    FOR /F "tokens=2*" %%A IN ('REG QUERY %KEY%') DO SET MKVTOOLPATH=%%B
    ECHO MKVToolnix found at %MKVTOOLPATH% > logging.txt
    FOR /F "delims=*" %%A IN ('dir /b /s *.MKV') do CALL :MKVFIXMUX "%%A" "%MKVTOOLPATH%"
    START "" logging.txt
    GOTO :eof
    :MKVFIXMUX
    "mkvmerge.exe" -o "%~dpn1_fix.mkv" --engage keep_bitstream_ar_info -A -S --compression -1:none "%~dpnx1" -D -S --compression -1:none "%~dpnx1" -A -D --compression -1:none "%~dpnx1"
    if not errorlevel 0 (
    ECHO Failed on %~nx1 remux! >> logging.txt
    goto :eof)
    REM if exist "%~dpn1_fix.mkv" (
    REM del "%~dpnx1")
    ECHO Processing of %~nx1 successful! >> logging.txt
    goto :eof

• Bağladığınız harici harddisk full dolu olabilirmi.

Aynı sorun bendede vardı ama harddisk full doluydu.

Harddisk biraz boşalınca mavi daire dönme sorunu ortadan kalktı.

Ben sorunun harddiskin doluluk oranı ile alakalı olduğunu düşündüm ama farklı bir nedenide olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Shevchenco

Arkadşlar Media player gen 2 kullanıyorm durdk yere hiçbir filmi oynatmamaya başladı mavi daire sürekli dönüyor yeni eski film farketmez hiçbirini oynatmıoyr sorunu çözebilen varmı ne yapmamaız gerekir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

mkv filmlerde açılmama sorununa basit bir çözüm. kendimin değil alıntıdır.

2. filmin bulunduğu klasör içinde notepad de yazdığımız aşağıdaki kodları kayıt türü "tüm dosyalar" dosya ismi ise (herhangi bir isim olabilir) mesela xxxxx.bat olacak şekilde kaydediyoruz. video dosyası ile bu dosya aynı klasörde olmalı. bat dosyasını çalıştırdıktan sonra bir dos penceresi çıkacak processing %100 olana kadar bekleyin. dosya çalışmayan filmi düzelterek aynı isimli bir film oluşturacak. bu yüzden bozuk filmin boyutu kadar da boş alan olmalı.hepsi bu kadar.
    quote:

REM Whipped up by TEKNO to fix MKV header compression issues on Standalone media players!
    REM fixMKV version 1.2
    @ECHO OFF
    cd "%~dp0"
    SET KEY="HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\mmg.exe"
    FOR /F "delims=*" %%A IN ('dir /b /s *.MKV') do CALL :MKVFIXMUX "%%A" "%MKVTOOLPATH%"
    START "" logging.txt
    "mkvmerge.exe" -o "%~dpn1_fix.mkv" --engage keep_bitstream_ar_info -A -S --compression -1:none "%~dpnx1" -D -S --compression -1:none "%~dpnx1" -A -D --compression -1:none "%~dpnx1"
    if not errorlevel 0 (
    REM del "%~dpnx1")

Bilgilendirme için teşekkürler.
    Denediğin bir şeydir diye düşünüyorum. Tüm filmlerde işe yarıyor mu?
    Son dönem riplerin hemen hepsi sorun yaratmaya başlamıştı çünkü.
    Benim anladığım kadarıyla MKVtoolnx'in 4.1.1 versiyonunu istiyor.
    Bir de 3.2.0 versiyonu ile remux yaptıktan sonra düzeldiğine dair yazılar okumuştum.

Ben de hafta sonu bir deneyeyim. Duruma göre buraya da yazarım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: falconeye66

quote:

quote:

REM fixMKV version 1.2
    @ECHO OFF
    cd "%~dp0"
    START "" logging.txt
    if not errorlevel 0 (
    REM del "%~dpnx1")

Bilgilendirme için teşekkürler.
    Denediğin bir şeydir diye düşünüyorum. Tüm filmlerde işe yarıyor mu?
    Son dönem riplerin hemen hepsi sorun yaratmaya başlamıştı çünkü.
    Benim anladığım kadarıyla MKVtoolnx'in 4.1.1 versiyonunu istiyor.
    Bir de 3.2.0 versiyonu ile remux yaptıktan sonra düzeldiğine dair yazılar okumuştum.

Ben de hafta sonu bir deneyeyim. Duruma göre buraya da yazarım ;)

2 film de denedim ilki hiç açılmıyordu düzeldi diğeri de açılıyordu ama ileri geri sarmıyordu. Bunda hata verdi.

• @ss01 dediğin yöntem işe yaradı
    yalnız 6,2gb rip fix süresi 15dk

@falconeye66
    mkWDcleaner.exe sonuç vermedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

@ss01 dediğin yöntem işe yaradı
    yalnız 6,2gb rip fix süresi 15dk

@falconeye66
    mkWDcleaner.exe sonuç vermedi

ben 11.5 gb 800p filmi iki defa indirdim açılmadı. tam silecekken bi araştırayım dedim. bu yöntemle kurtardım sonunda. fix süresi pc nin config ve filmin boyutu ile alakalı. ama ben şahsen 1 saate de razıydım ki yaklaşık 20-25 dk da işlem tamamlanmıştı
  • Merhaba
    Gen 2 kullanıyorum
    uzun bir süredir sorunsuz kullanıyordum.
    dün yeni filmler aldım bir arkadaşımdan
    ancak bazılarında görüntü sorunsuz gelmesine rağmen ses alamadım.
    ses sistemimin dts çözme problemi yok çünkü gelen bazı filmleri rahatlıkla izliyor ve ses alabiliyorum
    Sistemim
    SONY DAV DZ 680

uzun bir süredir güncelleme de yapmadım acaba ondanmıdır????
  • quote:

quote:

REM fixMKV version 1.2
    @ECHO OFF
    cd "%~dp0"
    START "" logging.txt
    if not errorlevel 0 (
    REM del "%~dpnx1")

Hocam bu süper bir yöntem :D
    Dediğim gibi bende bir sürü sıkıntı yaşatan mkv film (720p, 1080p) vardı.
    Dün 5 tanesinde denedim hepsini de çalıştırdı

Benzer sorunlara yaşayana kesinlikle öneririm. Bir de her ihtimale karşı MKVToolnix v4.1.1 sürümünü indirip kurun önceden.

Makinadan soğumuştum yemin ederim.
    Bu kadarcık bir şey için insan firmware çıkarmaz mı yahu? WD iyi hoş ama satış sonrasına da dikkat etmesi lazım.

• arkadaşlar benim de bir sorunum oluştu playerimde 2 gün oluyor. bir anda ertesi gün hardiskimdeki filmleri açmaya çalışınca hemen açmıyor 30 35 sn sonra açıyor ve ne ileri alabiliyorum ileri almaya tıklayınca ileri almaya başlıyor ama durdurmak istediğimde yine 30 35 sn sonra duruyor.bu sorunları 8 gb lik flasbellekte yapmıyor.500 gb hdd yapıyor.ama daha dün geyet düzgün bi şekilde hdd yi okuyordu. bir anda bu sorun baş gösterdi. fabrika ayarlarına döndüm ama yine sorun düzelmedi ne yapmam lazım. oynatmak istediğim filmler divx ve her tür oynatabildiklerinde yapıyor.simdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falconeye66

quote:

quote:

REM fixMKV version 1.2
    @ECHO OFF
    cd "%~dp0"
    START "" logging.txt
    if not errorlevel 0 (
    REM del "%~dpnx1")

Hocam bu süper bir yöntem :D
    Dediğim gibi bende bir sürü sıkıntı yaşatan mkv film (720p, 1080p) vardı.
    Dün 5 tanesinde denedim hepsini de çalıştırdı

Benzer sorunlara yaşayana kesinlikle öneririm. Bir de her ihtimale karşı MKVToolnix v4.1.1 sürümünü indirip kurun önceden.

Makinadan soğumuştum yemin ederim.
    Bu kadarcık bir şey için insan firmware çıkarmaz mı yahu? WD iyi hoş ama satış sonrasına da dikkat etmesi lazım.

evet bu sorunu çözüyor ama bu aletin amacınıda aşmış oluyor. özellikle yeni nesil mkv film elime geçtiğinde sürekli bu uygulamayı yapmak durumunda kalıyorum. Bu aleti ,içekelim filmi izleyelim diye almıştık ..her seferinde bilgisayarın başına geç bir dizi işlem yap sonra izle olmuyor..ben genede soğumaya başladım bu aletten yeni updatinde geleceği yok.

Birde sanırım özellikle mp4 lerdeki görüntü ses senkronizasyonundaki problemin çözümüde çıkmadı hala... biraz uzak kaldık forumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solid1980 -- 28 Aralık 2010; 11:50:44 >

• Sorun en baştan beridir bu zaten. Bu tarz ürünlerde özellikle 100 - 150 TL aralığında ki ürünlerde sorunsuz bir cihaz bulmak mümkün değil artık!!! WD bu anlamda bence son kalalerden birsiydi ve durum gösteriyor ki oda düştü. Filmi indir at USB'ye git izle, artık bu rahatı kalmadı bu cihazların...
  • bu sorunda ben wd de suç görmüyorum bu release gruplarının salaklığı. benim micrsoft a bile saydırmam gerek alete atmadan önce filmin sorunlu olup olmadığını pc de anlıyorum zaten. w7 kullanıyorum filmi açarken dikkat edin adres çubuğunda yeşil önbellek yüklemesi uzar da uzar sonlanmaz filmin blunduğu klasöre girer girmez explorer.exe de açık kalır kapatamaz sonlandırmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

bu sorunda ben wd de suç görmüyorum bu release gruplarının salaklığı. benim micrsoft a bile saydırmam gerek alete atmadan önce filmin sorunlu olup olmadığını pc de anlıyorum zaten. w7 kullanıyorum filmi açarken dikkat edin adres çubuğunda yeşil önbellek yüklemesi uzar da uzar sonlanmaz filmin blunduğu klasöre girer girmez explorer.exe de açık kalır kapatamaz sonlandırmak gerekir.

Bilgisayardaki explorer.exe sorununa divx sebep olmakta silerseniz sorun ortadan kalkiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Computer

Ürünü getiren 2 farklı disbiritör firma var.

Disbiritör firmayı tesbit edebilirseniz (elinizdeki garanti belgelerinden yada ürün kutusundan) disbiritör firmaya yollayarak yenisi ile değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Dynatech

GARANTİ VE SERVİS SORUNU:
    Ben ilk çıkan WD TV HD MEDIA PLAYER lardan kullanıyorum..Seri numarası WD00AVP. Mavi bilgisayar cortlamadan önce oradan almıştım. 2011 mart ayına kadar garantisi var cihazın. Arşivimin %90'ı 1080p filmlerden oluşmakta ve sürekli donma yaşıyorum, yeşil kırmızı mavi çizglerle dolu ekran çıkıyor, arkasından senkron kayıyor vs vs gibi birçok sıkıntı var cihazda aldıgımdan beri. Release grup ları ile alakalı değil sıkıntı çünkü hemen hemen tümünde yapıyor ve bende sıkıntı yaratan filmi arkadaşımdaki 2. nesil cihazda izleyince hiçbir sıkıntı cıkartmıyor.

Okuduğum kadarı ile bazı arkadaşlar garanti kapsamında yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmuşlar. Ben cihazı artık var olmayan bir yerden aldığım için bu arkadaşlardan nereye başvurmam gerektiğini yada cihazı nereye yollamam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Film izleme zevkinim kaybediyorum yavaş yavaş bu cihaz yüzünden.. Yardımlar için şimdiden teşekkürler..
    Saygılar

Evet yaklaşık bir ay gibi bir süre İstanbul da bekleyen cihaz için bugün bir sonuca ulaştım. 1. nesil olan cihazımı WD TV Live ile değiştiridiler. Bugün teslim aldım ancak daha denemek kısmet olmadı , inşallah aynı sorunları bunda da yaşamam.
    Size beni bu konuda bilinçlendirdiğiniz için teşekkür etmek istedim.

• WD HD (gen2) Ürünüme sonunda ulaştım,Tekn.city telfnla sipariş verdim 183TL'ye aldım.Ürününün firmware 1.01.79 sitesinde 1.01.77 var,enteresan.
    elimdeki 23 Mkv filmi sorunsuz oynattı bu filmler 2010yılı filmleri, Cihaz kumandadan power a basınca tamamen kapanıyor harddiskteki elektiriğide kesiyor,Altyazı büyüklüğü
    menüden ayarlanıyor DTS sesleride alıyorum,Süper bir makina
  • Bu arada arkadaşın anlattığı "Bat" dosyası yaratıp filmi tekrardan
    mux etme olayı benim laptopta 2dakika alıyor, tşkler
  • kimse yok mu lala
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.