Şimdi Ara

WEB CAM' IN BÖYLESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
37.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım ürünü alırsan bizede izlenimlerini sun lütfen.bizde aydınlanalım iyiyse alırız.banada lazım
  • zoom özelliği nasıl kullanılıyor ? bitürlü bulamadım
  • bunu hangi siteden sipariş verdiğinide yazarmısın?
  • hepsiburada.com
  • ben aldım hepsiburada.com'dan piranha 1211 modelini..2 gün içinde elime ulaştı.. kredi kartına istediğin kadar taksidi de yaptiriyosun :) kameraya gelincede ayna gibi görüntüsü var...anlatılan çoğu özelliğini çalıştırdım.. resim olarak 800*600 resim aldım en fazla...ışıkları falanda süper, geceleyinde gündüz gibi görüntü veriyo.. daha önceden philips 820k webcam.im vardi..70milyona falan almıştım zamanında bide..iyi olsun marka olsun falan dedik.. o kadar irenç bi kameraydı ki çöpe atsan yeridir... şimdi mutluyum :)
  • yaw ben philips pvc840k modeli var herhalde 110 ytl fln ccd sensör var ondan aldıracaktım babam gitmiş olivetti almış hepsi aynı zaten Olivetti,apache,casper,pegasus bir iki marka daha vardı unuttum.görüntü takılıp duruyo almadan önce bazıları çok az takılıyo dediler.bu nasıl düzelir?çözünürlüğü fln mı düşürecez? bilgisayarı kapatıyosun ışıklar açık kalıyo ışıklara acıyom kapatıyom 50 ytl vermiş+golddan almış değiştireceklermi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudiA6 -- 27 Ocak 2006 9:35:11 >
  • super bi cihazmis yaa bende tukkana alayim bari satarim üç bestane
  • hattan da olabilir dediler o kadar takılmaması lazım dediler bakalım şundan almaya gidiyorum PHILIPS SPC900NC 1.3MP CCD 90fsp,D.ZOOM,YÜZ TAKİBİ
  • walla bende philips 820k webcam vardı çöpe attım söyliyim..bi kamera bu kadar iğrenç olamaz.. sırf markalı diye bide acaip pahalı
  • Piranha PC1211 aldım ben bir iki ay kadar önce PC 189'dan tek farkı 3'er sıradan 2 sıra 6 adet ışığının olması. PC189 ise toplam 4 ışıklı ve kafa kısmı yuvarlak, benim aldığım kare. Bütün özellikleri aynı.

Çok iyi bir kamera, şiddetle tavsiye ederim. PC1211 modelini tercih ederseniz daha çok ışıklı bir kamera almış olursunuz, ışıkları zaten istediğinizde kablosunun üzerindeki ayar düğmesinden ayarlayabiliyorsunuz.

Bu kameraya fiyatına göre iyi demek, kameraya haksızlık etmek olur. Piyasadaki kat kat daha pahalı ve markalı kameraların çoğundan kat kat iyi bir kamera dersem yalan olmaz. Işıkları gözümü aldığı için genellikle ışığı kapalı olarak kullanıyorum. Monitörün ışığı bile çok çok yeterli. Görüntü kalitesi kelime yerindeyse perfect. Çektiği fotoğraflar da gayet tatmin edici.

Birçok da özelliği var. İçerisinden çıkan yazılımla pek çok şey yapabilmek mümkün. Hele güvenlik kamerası olayı çok iyi . Pcniz açıkken kamerayı güvenlik kamerası olarak ayarlayıp evden çıktığınızda. Eğer odaya biri girerse. Hem sesli alarm verebiliyor. Hem de sessiz olarak (bilgisayarınız internete sürekli bağlıysa) bulunduğunuz,istediğiniz bir yere kaydettiği foto ya da videoyu (video veya foto, bunu siz seçiyorsunuz) mail olarak atıyor..

BUNDAN BAŞKA WEBCAM ALINMAZ
    E TABİ 200 DOLAR VERİP BOMBA GİBİ BİR LOGITECH ALACAKSANIZ O BAŞKA ama değmez...

Ben çoğu markayı denedim, kafayı kırma raddesine geldim. Kimi iyi, ışığı sönmüyor falan... Yukarıda telaffuz edilen markalar arasından, Logitech hariç, hiçbirinin elle tutulur bir yanı yok..

Ha bir de çoğu aynı kasayı kullanıyor. Aşağıda ilk resimdekinden. Fason üretiliyor sonuçta.. Olivetti,casper,vs.. hepsinin dış görünüşü aynı. Ama bunun da dış görünüşü aynı onlarla diye aldanıp yabana atmayın. Mekanizması kesinlikle aynı değil. Alın ve sonra da bana Allah RAzı olsun diyin, sevaba gireyim

ulan amma iddialıyım ha, sanki ben üretiyorum

PC1211

PC189

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 27 Ocak 2006 22:40:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KaFFa

zoom özelliği nasıl kullanılıyor ? bitürlü bulamadım

Dostum valla şu an işyerindeyim, nereden buldum hatırlamıyorum ama. Cdsini yüklediğinde Zoom diye bir şey yüklüyor. İkonu Dürbün şeklinde. Ben onu masaüstüne aldım. Zoom yapacağım zaman tıklıyorum. Aşağıya saatin oraya yerleşiyor. Ona da tıkladığında küçük bi pencere açılıyor. Oradan Zoom özelliğini aktif hale getirip ne kadar zoom yapmak istiyorsan ayarlıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

Dostum valla şu an işyerindeyim, nereden buldum hatırlamıyorum ama. Cdsini yüklediğinde Zoom diye bir şey yüklüyor. İkonu Dürbün şeklinde. Ben onu masaüstüne aldım. Zoom yapacağım zaman tıklıyorum. Aşağıya saatin oraya yerleşiyor. Ona da tıkladığında küçük bi pencere açılıyor. Oradan Zoom özelliğini aktif hale getirip ne kadar zoom yapmak istiyorsan ayarlıyorsun

tamam buldum kardeş saolasın :):)
    şimdi de şu güvenlik kamerası özelliği kaldı :) bu vp-eye adlı yazılımlamı yapılıyor acaba ?

• 1211 alacaksan al arkadaşım.Bu piranha çok tartışıldı.Size hala kullanan biri olarak söylüyorum almayı düşünen varsa okusun ;
    bir kere 1211 i alacaksın çünkü 6 led ışık ve 12 lux(diğeri 4 led ve 8 lux)
    Fiyatı bidolu.comda 35,4 ytl idi 2 tane sipariş verdim kargo filan 70 küsür tuttu.
    Verdiğim sipariş 2 günde geldi(istanbuldayım.ya bidolu.com un iyi ticaret anlayışı ya da ups kargonun anlayışı.Ama bugune kadar ne aldıysam bidoludan hiç bir sorunum olmadı)

gelelim kameraya ; bazı arkadaşlar dandik çin mallarına BAN atmış.Haklıdırda.pegassus piranha hatta muhtemelen olıvettı codegon apache gibi ürünler(bu tip webcamleri için konuşuyorum) hepsi bir fabrikada yapılan ve üstüne marka yapıştırılan mallar.Ancak işin birde şu kısmı var.Bundan önceki web camin creative vista plus(piyasa değeri 30 ytl-ben 20 ye bırakıyorum :) ) ve hiç memnun değilim.Görüntü takılması karanlıkta bir işe yaramaması v.b. bir sürü problemi var o yüzden pek iyi değil.Şimdi diyeceksiniz ki peki bu creative philips gibi markalar bu işi yapacak teknolojiye sahip değil mi?Tabiki sahip ama en düşük 70 ytl karşılığı.Ve cmos sensorlu(yani görüntü böyle nokta nokta gibi görünür.Bildiğimiz dandik cep telefonu kameraları veya 5 mp ve 80 milyonluk foto makinaları gibi) eeee 70 ona verene kadar 130 ytlye ccd sensörlü(yani görüntü kalitesi cmosa göre daha iyi----not daha iyi olarak bahsettiğim bizim kullanım amacımıza göre çünkü d-slr fotoğraf makinaları yani dijital profesyoneller cmos kullanır ama 10-23 megapıxel arasındadır) philiipsi alırım.

1,3 mp olayı başlı başına bir aldatmaca.Zaten kutusundada hardware 500 k software 1,3 mp yazıyor.o yüzden aldanmayın ama yinede kalitesi iyidir.Türkçe menu vs denen bir sürü ıvır zıvırı var.

Yazılımı çok karışık ve çok kötü.Bu kadar kötü bir yazılım görmedim.Renkler iğrenç ötesi.Bir kere açtım bir daha açmadım.

Neyse alacak almayacaklara son uyarım.Pegassus olıvettı(olıvettı eskiden iyiymişte o niye bu kervana katılmış anlamadım) apache gibi ürünlerden hem ucuz hemde daha iyi gibi duruyor.

bu arada kutusu gelincce sizi şaşırtabilir.benim creativenin kutusunun 3 te 1 i o kadar küçük.Baktınız mı bunun içinden nasıl kamera çıkar dersiniz...

son olarak ;Dandik çin mallarına BAN.Ama bu benim açımdan web-cam için değil.çünkü kullanma oranınız az ise sadece msn de kullanıp veya bir yerleri kontrol etmek içinse alınır.Yok bu işi profesyonel yaparım derseniz tabiki philips ccd sensörlü(modelini hatırlamıyorum 135 ytl ydi) alın.Ama foto makina gibi ürünlerde asla çin malı almayın.Vereceğiniz paraya yazık olur.Gidin bir arçeliğe bekoya bakın.Fotoğraf makinaları var 1-2 model.Sonra birde keysmarta bakın prakticaya bakın.Hepsi birbirinin aynısı olan tek bir firmadan çıkan ürünlerdir.

Herkese kolay gelsin.

• arkadaslar bu piranhadan bende aldım.off... problem, problem, problem... bır sorun var. camden kayıt yaptıktan sonra izlerken cızırtı sesi geliyor, aynı zamanda cam'in mikrofonu ile sesli chatte karsı tarafa cızırtı sesi gidiyormuş. bu problemi nasıl çözerim, ugrastım ama olmadı bir türlü,yardım istiyorum, eger sorun cihazdan ise, hepsiburada.com' dan aldım, biran evvel geri göndereyim.
  • Arkadaşım çok şey bekliyorsunuz 35 YTL'lik bir webcamden :) Ben msn'de kullanıyorum. Odamın duvarları da koyu renk boyalı. Odanın ışığını da kısıyorum kullanırken. Piranha canavar gibi gösteriyor. Bir de msn'de kamera açıkken kamera ayarlarına gelin orada 50Hz standart olarak kullanıyor onu 60 Hz yapın. Bir de "Backlight Comp" diye bir şey var, onu da açarsanız daha da bir aydınlık oluyor ve kameranın ışıklarını açmadan tabir-i caiz ise cillop gibi bir görüntü alıyorsunuz. Yazılımları öyle çok kaliteli değil elbet ama kurcalayıp öğrenince işinize yarayan bir iki şey bulabiliyorsunuz. Profesyonel amaçlı alacaksanız gidip ccd sensörlü bi logitech alın derim ama en az 150 doları gözden çıkarmanız gerek..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

tamam buldum kardeş saolasın :):)
    şimdi de şu güvenlik kamerası özelliği kaldı :) bu vp-eye adlı yazılımlamı yapılıyor acaba ?

VP eye ile değil dostum. Yazılımı yükleyince başlat menüsüne VP EYE adlı bir menü oluşturuyor. Onun içerisinde "VIDEO MONITOR" diye bir şey var. Onu açıyorsun. Sağda yuvarlak bir göz çıkıyor. Onun hemen altında içerisinde el işareti olan bir yer var. ona tıklıyorsun onun içinde Security sekmesi var. Orayı kurcala biraz, çözersin. Güvenlik kamerası görüntü yakaladığında hangi ses ile alarm veriyor onu bile seçebiliyorsun :) Değişik alarm sesleri var :)

• eywallah ceyarr :) çözdüm herşeyi çok basitmiş :)
  • Arkadaşlar hepsiburadadan aldım rezalet.3.gün akşamı geldi ufacık şey.
    beklediğime deymedi içinden çıkan sürücü cd si kırık çıktı bu ne rezalet.Gidin başka yerden alın derim ben alacaksanız.Ayrıca pc 189 için cd'si sağlam olan arkadaştan cd'yi bana bir ftp ye yollamasını rica ediyorum.Pm atarsa bu arkadaş sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.