Şimdi Ara

Web sitesi ile akıllı ev kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bitirme projesi için akıllı ev yapmak istiyoruz. Bu akıllı evi de hazırlayacağımız web sitesinden kontrol etmek istiyoruz. Örneğin: web sitesine koyacağımız bir buton ile evimizdeki LED i yakıp söndürmek istiyoruz. Bunun için nasıl bir web sitesi hazırlayabiliriz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• arkadaşım tam bir çözum olmicaktır ama yinede göruşlerimi anlatmak istedim.

oncelikle web sayfası uzerinden bilgisayarına komut gonderebileceğin bir programa ihtiyacın war tabi bu bilgisayarda evdeki lambalara vs gibi şeylere bağlı olması gerekir

oncelikle web uzerinden kendi pc ne nasıl komut gondereceksin ? bunu cozmek gerekir aklımdaki bir kaç fikir

web sayfası uzerine bir activex denetimihazırlayarak eve bağlı bilgisayarı kontrol etmek olacaktır programlama gerekir.

belki evdeki lambalara bağlı pc yi sunucu olarak hazırlarsak ozmn internet uzerinden direk bağlantı yapma şansımız olur.

veya bilgisayara bağlanabilmek için bir trojan kulanabilr yada hazırlayabiliriz bazı torjanların lpt portu uzernide değişik yonergelerde sinyaler gonderebiliyor. buna ornek olarak proratın ilk versiyonları verilebilir.

daha sonra lpt portundaki bu sinyaleri analiz edip ona gore akımı elektiriği ayarlayacak devrelere ihtiyac war... baya uzun ve ayrıntılı çalışılması gereken bi hastalık uğraşı yani

• www.futurlec.com sitesine bak

orada direk ethernet bağlantılı mikrokontroller deneme kartı mevcut
    microkontroller 8051 ailesinden galiba

böylece deneme kartını router modeme direk bağlayabilir
    ve ethernet üzerinden internete ulaştırabilirsin

kolay gelsin
  • Eğer bu modülün üzerinde webserver koşturulabiliyorsa (artık birçok mikrowebserver var) işin oldukça kolay. Yapman gereken bu mikrowebserver için hazırlayacağın formu Internet'e bağlı bir bilgisayar ile doldurmak. Forma doldurduğun verileri mikrodenetleyici ile çekip gerekli kontrolleri yapabilirsin.

Burada unutmaman gereken bir nokta microwebserver'ın gerçek bir IP'ye sahip olması gerektiği. Aksi taktirde modemin arasıra IP adresi değiştireceğinden sunucuna erişmen mümkün olmayabilir. (ADSL kullanıp, modeminin otomatik IP aldığını varsayıyorum). Diğer bir nokta ise statik bir IP alsan bile bu IP'yi doğrudan modem'in alacak ve iç newtork'e 10.0.0.1 veya 192.168.0.1 serisinden yine gerçek olmayan bir IP verecektir. 80 portundan gelen web istekleri için modeminin portforwarding özelliğini kullanmak gerekiyor. Yani 80 portuna gelen talepleri microwebser'ın iç networkdeki IP adresine yönlendirmek için küçük bir ayar yapman lazım modeminde.

Eğer ben mikrowebserver'la filan uğraşamam dersen diğer alternatif @express'in bashettiği standart bir PC'yi webserver yapmak. Bu durumda işler baya kolaylaşır. Yapman gereken perl türevi bir dille hazırlayacağın formdaki bilgileri seri veya paralel porta basmak. Bildiğim kadarı ile bunun için hazır perl scriptleri zaten mevcut. PC'den yaptığın bu web sunucununda yukarıda anlattığım şekilde IP alması ve modem ayarının yapılması gerekiyor.

Yine ADSL kullandığını varsayarak değinmek istediğim son bir nokta ise, upload hızının düşük olması nedeniyle websunucuna erişmede sorun yaşayabilirsin. 512kbps download 128kps upload hızı kullanan bir makineye kurduğum websunucuya erişirken bir hayli zorlanmıştım. Yani upload hızının düşük olması websunucudan cevap almanı zorlaştırabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: anotherbrick

www.futurlec.com sitesine bak

orada direk ethernet bağlantılı mikrokontroller deneme kartı mevcut
    microkontroller 8051 ailesinden galiba

böylece deneme kartını router modeme direk bağlayabilir
    ve ethernet üzerinden internete ulaştırabilirsin

kolay gelsin

• peki dielimki pcyi ayarladık halletik eve tek tek kablomu cekeceğiz her lambaya fırına? merkez bir hat lazım birde gonderip alacağımız veriler cok duşuk olmayacakmı yani bir msn transferinden bile neden yuksek hızlara ihtiyac gerekli oluyor ?
  • arkadaşım biz yıllar önce yapmıştık.şimdi isim vermek yanlış olur.özel bir bankanın en baştaki müdürüne.bodrumdaki villasına. öncelikle sistemde kazan,bahçe aydınlatma,havuz sistemi ,yamaç asansörü vs..vardı. bunlar lokal olarak ilgili panolarındaki PLC lerle kontrol ediliyodu. ve her PLC yi de data kablosuyla bir otomasyon pc sine bağladık.hem buradaki evin yardımcıları hemde müdür bey taaaa istanbuldan interneten kumanda ve izleme yapabiliyodu. tabi program çift kullanılıcıydı. scadasını şu anda bulamadım.örnek olur diye gösterebilirdim. galiba haberleşme protokolü symantec adlı bi programdı.

bu arada 3 ay kadar önce bi pc almıştım.aldığım yerde (dükkan sahibi ile çok az samimiyetim vardı)
    ufak ufak webcama benzer kameralar vardı.bunları evine takıp iş yerindeki bilgisayarından internet üzerinden izleyebiliyosun.zoomluyosun .merceği sağa sola çevirebiliyosun. yani komut gönderebiliyosun.ben olsam alırdım o kameradan.tabiki sana haberleşme protokolüde verilecek kamerayla.kamerayı söküm led bağlayacaksın yada başka bişey. sana internet adresi veremiycem.küçük bi firma çünkü.fakat istanbul/kadıköy/yazıcıoğlu iş hanı arkasındaki caddelerde bir sürü aynı işi yapan dükkan var. yani iş aslında basit. kameranın fiyatını muhakkak sormuşumdur fakat unuttum.bişey sölemek yalan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 30 Eylül 2006; 1:06:54 >

• Olayı p2p programlar açısından bakınca sanki olur gibi gelse de, ben IIS denemelerin sonucunda karşılaştığım durumdan bahsettim. Belki linux bir sunucu kullanılırsa sorun daha iyi olabilir.

Evin her yerine hat döşemektense X10 denen bir protokol ile zaten evde döşeli elektrik hattı üzerinden veri göndermek mümkün. Bu durumda kontrol edilmek istenen cihazların bağlı olduğu her prize de küçük bir donanım eklemek gerekir.

quote:

Orjinalden alıntı: express

peki dielimki pcyi ayarladık halletik eve tek tek kablomu cekeceğiz her lambaya fırına? merkez bir hat lazım birde gonderip alacağımız veriler cok duşuk olmayacakmı yani bir msn transferinden bile neden yuksek hızlara ihtiyac gerekli oluyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.