Yukarıda yazdığım 2500AAJS kodlu Hddten Ramle işlem yaparken (oyun oynarken yada forumda birkaç sayfa yanyana açınca "reklamlar saolsun :)" ) sürekli metalik bir cızırtı sesi geliyor bu sesin nedenleri hakkında bir bilgisi olan aynı problemi yaşayan varmı ?? SATA Hdd ilk defa kullanıyorum acaba kendi yaptığım bir hata sonucunda bu sorun oluşmuş olabilirmi ? Teknik servise götüreceğim ama konu hakkında hiç birşey bilmeden götürmeyeyim dedim : ) Teşekkürler...
bende 16 cache lisini kullanıyorum ama o kadar ses çıkması normal? ama metalik çızırtı olayına taktım.???
Gürültü sorun değil zaten stock fanın sesinden başka birşeyin gürültüsü duyulmuyor. HDD gürültüsü ile bu cızırtı bambaşka birşey : ( hdd ile birlikte 512mb olan ramide 1024'e yükselltim bir kaç gün bunun keyfini sürdüm cızırtı sorunu ile sistemde aşırı bir performans kaybıda yaşadım : ( Hdd mecbur geri gidecek ama dediğim gibi merak ettiğim bu sorun benim hatam sonucu oluşmuş olabilirmi. Teşekkürler...
benim samsung hdd de oldu aynısı diski garantiye almıyacaklarını tahminederek mbrsini bozup garantiye verdim değişti tabiki şimdi sessiz
istiyosan garantide şansını dene...
quote:
Orjinalden alıntı: FATALcan
benim samsung hdd de oldu aynısı diski garantiye almıyacaklarını tahminederek mbrsini bozup garantiye verdim değişti tabiki şimdi sessiz
Aman hoca duymasınlar dur ne ettin sen?
kardeş aynı hdd yi bende kullanıyorum hatta aynı sorun bendede var ama:::::::::::: senin bu mesajını okuduktan sonra sata diski tamamen çıkarıp sistemi ideye kurdum aynı sorun devam ediyor.. kullandığın diğer parçalarıda yazarsan belki sorunun kaynağını bulabiliriz
Dün Hdd'yi aldığım yere gidip böyle böyle bir sorun var diye anlattım. Lafı dolandırmadan yedekle getir garantiye yollayalım dediler, galiba bu sorunu yaşayan başkalarıda olmuş... Bu arada ben sistem bilgilerimide yazayımda belki bi işe yarar asus p5vd1-x anakart P4 3.2 ht kingston 1024mb pc3200 ddr ram 128 mb gforce fx5200 ekran kartı ve bahsi geçen hdd : )
bende de windows resim ve fax görüntüüyücisünde fotolara bakarken yukarı-aşağı yaparken 80lik harddiskimden çıkıyor. sanırım düzeltilebilecek bir sorun değil..
ben sistemime dün taktım 16 mb önbellekli 250 gb sata 2 wd, şimdilik bir sorun yok ne seste ne de performansta, bir de disk birleştişrme yaptım ashampoo ile, bomba ;)
quote:
Orjinalden alıntı: atikanatasoy
ben sistemime dün taktım 16 mb önbellekli 250 gb sata 2 wd, şimdilik bir sorun yok ne seste ne de performansta, bir de disk birleştişrme yaptım ashampoo ile, bomba ;)
Hayırlı olsun : ) umarım bi sorun çıkmaz...
Ben de 2 adet WD 250GB SATA II 16MB cahce li HDD leri kullanıyorum. Aynı cızırtı bende de var. Ama sürekli değil. Nadiren oluyor. Hatta o cızırtı sesi geldiğinde HDD ışığı da yanıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: arakabdullah
quote:
Orjinalden alıntı: FATALcan
Aman hoca duymasınlar dur ne ettin sen?
valla çok kötü metalik bir cızırtı yapıyodu dayanamadım ....Sata kablosunu değiştirdim. Hata gittim 250 milyona enermax psu aldım yine düzelmedi.
speed fan programında 52 dereceye kadar çıktığını gösteriyordu hdd'nin, ben de evdeki büyük vantilatörü dayadım kasaya
diğer sabit diskin ısısı 6-7 derece düşmesine rağmen, wd'nin ısısı hiç farketmedi, acaba ısı algılayıcısında mı bir sorun var? nasıl anlayabilirim
dün 250 gb w.d aldım sata2 16cache li sistem uzay kasa çalışıyor hdd çok sesli pc açılırken xp siyah ekran başlamadan sayarken başlıyo tıkır tıkır sesler bir dosya kopyaşlarken ise aşıır bi okuma sesi var birde çok ısınıyor bunun ısısını nerden görürüz? hd tune programı göstermiyorda...
ısısını everest veya hddlife gibi programlarla görebilirsiniz 2500js serisinde ses sorunu yok ama 8mb cache var bu arada bende 2 hdd alt alta kullandığımdan dolayı inşaat teli ile yanlarına kasa fanı taktım everest kasada hdd takacak başka yer yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme