Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam DTS'yi tabiki sorun ederiz. Çoğu 720p veya 1080p filmlerin sesi DTS artık. Eğer Bir AVR cihazın yoksa DTS'li filmlerden ses çıkmaz. Yani sadece LCD TV+WD Media Player'la olmuyor. Bir de bu sesi çözecek alet lazım. Veya bir programla DTS'yi AC3 yapmak lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: ahilgaz

quote:

Orjinalden alıntı: strider_4242

DTS cozme isinin guncellemeyle asilabilecek bi durum oldugunu hic sanmiyorum , ek bi donanim gerektigini dusunuyorum chip misali , ayrica bu durum eksik yada problem degil, aletin fiyatini asagida tutmak icin sanirim bu ise girmemisler , DTS lisansli bir marka ve cod cozucusu de belli bir ucret karsiligi kullanilabiliyor yanilmiyorsam , ancak ilerde bu cihazin bir ust versiyonu diye cikaracaklari alette DTS cozucu kullanilabilir ki o zaman da aletin fiyati bu kadar ucuz olmaz , ilk surumler cogunlukla eksikleri gormek adina suruluyor piyasaya ikinci ve diger surumlerde de bu eksikler kapatiliyor ama bu DTS cozmeme olayinin bilincli olarak (diger hd player lardan daha ucuz cikmak icin) yapildigini dusunuyorum...

Pardon da bu dts çözme işi neden kafaya takıldı anlamadım. O kadar az dvd ve dolayısıyla filmde dts vardır ki. Ve benim bildiğim dts sesi olan butun filmler dolby digitali de destekler. Ve yanlış hatırlamıyorsam zaten artık filmlerin çoğu dolby digitaldir ve dts artık kullanılmayan bir sitemdir (sadece bazı sinema salonları hariç) Yanılıyorsam düzeltin, nedir bu dts i sorun etme anlamış değilim????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furtem -- 5 Aralık 2008; 12:50:56 >

• mesele edilen sanırım (fakat problem edilecek bişey diil.zaten optikten hepsini verebiliyor) dts haricindeki tüm ses kodlamalarının hdmi'ın çıkışından ve stereo ses jaklarından işlenebilmesi. dts bu çıkışlardan gelmıyor. yani pratikte şu hdmi'den lcd tv'ye bağlantı yapılıp dts ses kodlu bir film seyredildiğinde tv'den ses gelmeyecek. diğer kodlamalar ac3 dd v.b bu kodlamalarda ses gelecektir. veye aynı şekilde compozitten dts ses gelmeyecek diğer biçok kodlamadan gelecek'tir. ve şahsi görüşüm sorun edilecek bişey diil. fakat dts 'de yabana atılacak bi ses teknolojisi değil. dd'den daha iyi bi ses teknelojisidir kendileri.. ama optikten alınabildiği için sorun yok. yani cihaz dehşet.. o kücücük c,haz benim çift çekirdekli eşşek kadar kasanın yapamadığını tereyağından kıl çeker gibi yapıyor..meselede bu zaten..

• Hocam benim mesele ettiğim aynen dediğin şey. Ben direk LCD'ye HDMI'yla bağladığımda bütün filmlerden ses çıksın istiyorum.
  • quote:

quote:

DTS cozme isinin guncellemeyle asilabilecek bi durum oldugunu hic sanmiyorum , ek bi donanim gerektigini dusunuyorum chip misali , ayrica bu durum eksik yada problem degil, aletin fiyatini asagida tutmak icin sanirim bu ise girmemisler , DTS lisansli bir marka ve cod cozucusu de belli bir ucret karsiligi kullanilabiliyor yanilmiyorsam , ancak ilerde bu cihazin bir ust versiyonu diye cikaracaklari alette DTS cozucu kullanilabilir ki o zaman da aletin fiyati bu kadar ucuz olmaz , ilk surumler cogunlukla eksikleri gormek adina suruluyor piyasaya ikinci ve diger surumlerde de bu eksikler kapatiliyor ama bu DTS cozmeme olayinin bilincli olarak (diger hd player lardan daha ucuz cikmak icin) yapildigini dusunuyorum...

Pardon da bu dts çözme işi neden kafaya takıldı anlamadım. O kadar az dvd ve dolayısıyla filmde dts vardır ki. Ve benim bildiğim dts sesi olan butun filmler dolby digitali de destekler. Ve yanlış hatırlamıyorsam zaten artık filmlerin çoğu dolby digitaldir ve dts artık kullanılmayan bir sitemdir (sadece bazı sinema salonları hariç) Yanılıyorsam düzeltin, nedir bu dts i sorun etme anlamış değilim????

evet yaniliyorsun dts artik kullanilmayan bir sistem dersen baya bi yanlis olur, bircok filmde dts kullaniliyor ki kaliteli bir ses sunar eger birinin pabucu dama atilacak olsaydi bu dd (640kbps civari) olurdu dts (1.5mps) degil , dvd leri bilmiyorum onlarda da kullaniliyordur ama hd filmlerin cogunda var (en azindan benim arsivimdeki) , ayrica dts cozme isinin bir sorun oldugunu iddia etmedim aksine sorun haline getirenlere neden alette olmadigini anlatmaya calistim ben optik cikistan amfiye aliyorum ve orda cozuyor bana bi +/- si yok sadece durumu bilmeyen arkadaslar icin aciklamak istedim sadece bildiklerimi paylasiodum arkadaslar kusura bakmayin bi daha da yazmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 5 Aralık 2008; 13:00:41 >

• Valla şahsi görüşüm, 1080p gösteren LCD TV'niz var ise gidip makul fiyatlı bir HT sistemi alın derim. Bunu sırf WD TV ile uyumluluk için demiyorum, gerçek film keyfi için söylüyorum.Yoksa TV'nin üzerindeki 2 hoparlörle, The Dark Knight'ı 1080p bile izleseniz bir anlamı yok. Mesela benim 1080p gösteren bir televizyonum yok (projektörüm bile 480p) ama 7.1 ses sistemim var. Yıllar önce 70 ekran tüplü TV izlerken bile, önce ses sistemine yatırım yapmıştım, ses yoksa görüntü boşa gider. Kişisel görüşümdür, eleştiri olarak algılanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 5 Aralık 2008; 13:01:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

Valla şahsi görüşüm, 1080p gösteren LCD TV'niz var ise gidip makul fiyatlı bir HT sistemi alın derim. Bunu sırf WD TV ile uyumluluk için demiyorum, gerçek film keyfi için söylüyorum.Yoksa TV'nin üzerindeki 2 hoparlörle, The Dark Knight'ı 1080p bile izleseniz bir anlamı yok. Mesela benim 1080p gösteren bir televizyonum yok (projektörüm bile 480p) ama 7.1 ses sistemim var. Yıllar önce 70 ekran tüplü TV izlerken bile, önce ses sistemine yatırım yapmıştım, ses yoksa görüntü boşa gider. Kişisel görüşümdür, eleştiri olarak algılanmasın.

+1

• arkadaşlar bilmeden yanlış bişey söyediysem kusura bakmayın. kendi bildiklerimi doğru kabul edip sizinle paylasmak istedim..fakat ses ve görüntü birbirlerini tamamlayan unsurlar. buların hepsi birbirlerini tamamlayan yapı taşları. dts dvd'lerde de sıkça kullanılan bi ses teknelojısıydı ve gladyatörü iyi bi ses sistemin de dts'le seyretmenizi tavsiye ederim. ve bi çok film sayabilirim. film'i yüceltir ve daha sonrada tekrar ve tekrar seyretme isteği uyandırır. ses'ten aldığınız zevki sinemalarda da ararsınız ama bulamazsınız ....konumuzun özüne dönersek cihaz 1080p mkv x264 diğer yöntemlerle sıkıştırılmış dosyaları oynatmak için şu an için standart'ları sunan bı cıhaz..ve uzun zaman bize hizmet edecek gibi görünüyor..inşallah ülkemede uygun bi fiyattan gelir de herkez faydalanır.. bıde sunuda parantez içinde belirtmek isterimki ilk önce almanyadan popcorn almayı düşündüm.kendi sitesindeki fiyatı 215 dolar.. lakin ebay.de'deki fiyatlar 300 ero civarı .... ( daha azını göremedik) ne daha ucuzunu nede herhangi bi dükkkanda bulabildik.kanaatim 215 dolara alanabilir .. bu fiyata bulabilsek bile iki katı fiyat ediyor. aynı çip kullanılıyor. ve yapacagı işte hemen hemen aynı. downloda'ı zaten hepimiz pc'den yapıyoruz. onun haricinde temelde aynılar..tabii şahsi görüşüm.

• Popcorn Hour A-110
    allowing full support of HD Audio pass-through for
    DTS HD-HR, DTS HD-MA, Dolby Digital Plus and Dolby TrueHD.

Benzer bir üründe yukarıdaki gibi bir yazı var. Acaba analog olarak sesi çözüyormu.
    Yoksa sadece iletim mi yapıyor. Yani sesi anfiyemi gönderiyor.

Bir de yeni ses formatlarını
    (DTS HD-HR, DTS HD-MA, Dolby Digital Plus and Dolby TrueHD vs...)
    DTS çözücüsü olan bir ses sisteminden alınabilirmi.
    Örneğin z5500 gibi bir ses sistemiyle yukarıdaki formatlarda sorun yaşamadan
    ses alabilirmiyiz. Yada bu sesleri çözebilen makul fiyatlı türkiyeden alınabilecek
    bir ses sistemi söyleyebilirmisiniz.
  • Evet Z5500 ile yeni nesil ses kodlarını dinlemek mümkün. Aslında DD ve DTS kod çözen tüm cihazlar ile dinlemek mümkün. Çünkü bu yeni nesil ses kodları geriye uyumlu geliştirildi.

Compatibility and a boost in quality

DTS-HD encoded content contains a DTS surround sound “core”, plus an “extension” that delivers even higher quality. When you play a DTS-HD encoded disc through an older DTS-capable receiver, the DTS-HD extension is simply ignored and only the DTS core is decoded — but not at ordinary quality levels. Your older receiver will play back DTS-HD material with DTS surround audio at twice the data rate of other DVD video surround formats. Meaning? You get immediate compatibility and a boost in quality.

Yani kısaca diyor ki; DTS-HD kodlu medyalar, DTS içeren bir "çekirdek" ve HD içeren bir "eklenti"den oluşur. Eğer AVR cihazınız DTS-HD çözemiyorsa üzülmeyin, çünkü cihazınız HD eklentisini dikkate almayacak ve DTS kısmını çalacaktır. Hatta DVD kaynaklarındaki DTS sesten daha iyi bir ses verecektir.

Ne kadar akıllıca. Aynı şey, DD TrueHD ve Dolby Digital Plus ses kodu için de geçerli. Eski AVR'ler TrueHD ve Plus kısımlarını dikkate almayacak, DD kısmını çalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 5 Aralık 2008; 14:12:46 >

• arkadaşlar bu cihazda eSATA yada FIREWIRE 400 girişi neden koymamışlar çok daha hızlı olmazmıydı
  • usb'nin bant genişliği hd içerikler içinde fazlasıyla yeterli bildiğim kadarı ile..
  • bende aldim bu üründen haftaya gelir herhalde
  • "Ürün Türkiye'ye geldi" müjdesini ilk veren arkadaşa benden +rep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atobaba -- 5 Aralık 2008; 17:19:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: atobaba

"Ürün Türkiye'ye geldi" müjdesini ilk veren arkadaşa benden +rep

heyecanlandım ha ilk cümleyi görünce
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagribey

quote:

Orjinalden alıntı: atobaba

"Ürün Türkiye'ye geldi" müjdesini ilk veren arkadaşa benden +rep

heyecanlandım ha ilk cümleyi görünce

Ne demişler "dereyi görmeden paçaları sıvama"

• quote:

quote:

Sen yenisin galiba?

Dolby digital zaten var, dts neden sorun ediliyor diyeni ilk defa duyuyorum. Ayrıca artık kullanılmayan sistem de dolby digital'dır, dolby digital 5. sınıf kalitede ses sayılıyor. (Burada dvdleri değil Bluray'leri tartışıyoruz.)
    720p ve 1080p'lerde DTS nedir resme bakarak anlayabilirsin.
    Arama kriterlerinde dts kelimesi yok.
    http://img165.imageshack.us/img165/3395/resultsrf1.png

Ayrıca, sadece dts sese sahip filmde hdmi kabloyu televizyona bağlarsanız hiç ses gelmez (tv'niz dts'i çözüyorsa ayrı). Dts filmlerde de dts olmasa da düşük kalite ses alırız diyenler yanılıyor.

Dts'i çözmek için de herhangi bir donanım yetersizliği olduğunu düşünmüyorum. Sigma çipleri yeterince güçlü. Bilgisayarda bir kaç mb'lık programlar (ffdshow, ac3filter...) sesi çözebiliyor. :)
    Güncellemeyle eklenip eklenemeyeceği lisans anlaşmalarına bağlı. DTS'in patentine sahip firmaya telif ödemek zorundalar. :)

1080p filmlerin bir kısmını çalıştıramama sorunu dahi yazılım güncellemesiyle aşılabilme ihtimali olabilir. :) Tek sorunu network desteğinin olmaması. Sadece dosya saklamak için çok TB'lık server bilgisayara sahip kişiler var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myso -- 5 Aralık 2008; 19:06:30 >

• selamlar, arkadaşım bir haftalığına fransaya gitti. fransada nerden bulabilir biliyor musunuz?
  • arkadaslar banada pm ler geliyor dts konusunda ben diyorum ki

oncelikle sunu belirtmek isterim bu alet cok iyi bir alet boyundan buyuk isler yapıyor.aldıgıma son derece memnunum.

madem ki bizler teknoloji pesinde kosuyoruz Lcd alırken -yok sunun kontrastı 1000 daha iyi yok bunun ms si 1 daha dusuk'un hesabını yapıyoruz peki neden simdi veya ilerde gelmis ve gelecek formatlara uygun cihazlar edinmiyoruz bir arkadasımız cok guzel soyledi ses filmin yarısı demektir sonuna kadar katılıyorum.hala ac3 ile film seyredeceksek cogu seyi kacıracagımızı goz ardı etmeyelim.benim su anda dts cozuculu anfim yok ama almayı dusunuyorum ve su an arastırıyorum.biz istiyoruzki 3 kurusa bes kofte. sonucta, edindigimiz filmleri de internetten para vermeden indirdigimizide dusunursek anfi parası nasıl olsa cıkıyor :)

o zaman soyle yapalım bu forumda sony den tutunda XD-E500 e kadar toplu alım harekatları duzenlendi ses cıktı cıkmadı o ayrı.bu cihazı olan veya olmayanlar guzel bir anfi icin toplu alım topici acalım uygun fiyatlı sonucta bu anfiyi sadce bunda kullanmayacagız evimizdeki herseyle kullanabiliriz

ornek:sony 520-530- yamaha 363 sherwood 8701

• quote:

Orjinalden alıntı: foreone

selamlar, arkadaşım bir haftalığına fransaya gitti. fransada nerden bulabilir biliyor musunuz?

belki burada birseyler bulabilirsin

http://www.google.com.tr/search?q=france+wd+hdtv&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
  • Anfi konusunda noyancelebi arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. Anfi hariç neredeyse herşey tamam ama en önemli parça söz konusu olunca birilerinin yardımına ve yol göstermesine ihtiyaç var açıkcası.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.