Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetce19

quote:

Orjinalden alıntı: esrefb

Popcorn kullandim, su anda da WD TV sahibiyim. Iki alet de iyi, ikisi de mukemmel degil. Zaten ayni cipi kullaniyorlar. Popcorn'un sorunu yok diyenler Popcorn forumlarina hic bakmamis demektir. Sizde sorun olmamasi aletin sorunsuz oldugu anlamina gelmez. Benim de WD TV ile nerdeyse hic sorunum yok ama bu aletin her sistemde, her formatta, her cozunurlukte, her dosyada sorunsuz oldugu anlamina gelmez. Bunu soyleyemem.

Popcorn'un en buyuk avantaji Network ozelligi. Bu ozelligi kullanmayacaksaniz WD TV'ye bakabilirsiniz. Evet Turkce karakter destegi su an yok, ancak benim gibi Turkce yerine Ingilizce altyazi kullananlar olabilir. Ya da Turkce karakterleri degistirmek zor degil, bir klasor icindeki tum altyazi dosyalarinda tek tikla ayni degistirme islemini yapabilen text programlari mevcut, daha onceki sayfalarda onerilerde bulunan arkadaslar oldu. Ayrica Turkiye'de satisa cikacagi soylendigine gore firmware mutlaka cikacaktir.

DTS olayina gelince. DTS cozen amfisi olanlar icin zaten sorun yok. Olmayanlar icin daha once soyledim, asagidaki programla DTS'yi AC3'e tek tikla cevirebilirsiniz. DTS cozemeyen herkes bunu kullanarak izledigini soyluiyor. Benim ihtiyacim yok ama sirf dogru mu diye denemek icin bir test yaptim ve sorunsuz calisiyor. 10gb'lik bir dosya bende yaklasik 7 dakikada bitti. yani oyle saatler suren bir islem degil. (bu program video'ya dokunmuyor, o yuzden kalite kaybi sozkonusu degil)

Download linki ve tuturial
    http://audioconverter.heartware.dk/tutorial/

Kisacasi neden bunu aliyor demek cok dogru degil. Aralarindaki fiyat farkina ve ozelliklerine bakinca iki alet cok rahat kiyaslanabilir. Herkesin gereksinimi farkli. Benim kullanim alanim icin yeterli, ayni cip kullanan baska bir alete, kullanmayacagim ozellikler icin 2-3 kat fazla para vermeme gerek yok. Baskasinin gereksinimleri icin Popcorn veya bir baskasi daha iyi olabilir.

Verdiğin linkteki dosyayı çektiğimde Bitdefender programı trojan var diyor,videohelp sitesi üzerinden çekiyim dedim yine trojan var diyor program iyi olabilir ama trojanlı :(

• arkadaşlar elektroword'de ki şu hardiskle'le uyum sorunu yaşarmı acaba bu player. bifikri olan varmı ..alsakmı acaba.. sıcak fırsatlarda verilmiş http://forum.donanimhaber.com/m_28232128/tm.htm .. yada hata yapmayalım biraz daha fazlasına hangisini almak mantıklı olur. WD'nin bu tip tüm seri harddisleri uyumlu olurmu acaba...verilen listeye göz attım ama 500 gb'lik bişi göremedim. fiyatıda baya iyi.. biraz yavaş diyorlar ama çok acelem yok acıkcası.. yada bi öneri rica etsem..
  • Dostum virüs tarayıcın AVG mi ?

quote:

quote:

Popcorn kullandim, su anda da WD TV sahibiyim. Iki alet de iyi, ikisi de mukemmel degil. Zaten ayni cipi kullaniyorlar. Popcorn'un sorunu yok diyenler Popcorn forumlarina hic bakmamis demektir. Sizde sorun olmamasi aletin sorunsuz oldugu anlamina gelmez. Benim de WD TV ile nerdeyse hic sorunum yok ama bu aletin her sistemde, her formatta, her cozunurlukte, her dosyada sorunsuz oldugu anlamina gelmez. Bunu soyleyemem.

Popcorn'un en buyuk avantaji Network ozelligi. Bu ozelligi kullanmayacaksaniz WD TV'ye bakabilirsiniz. Evet Turkce karakter destegi su an yok, ancak benim gibi Turkce yerine Ingilizce altyazi kullananlar olabilir. Ya da Turkce karakterleri degistirmek zor degil, bir klasor icindeki tum altyazi dosyalarinda tek tikla ayni degistirme islemini yapabilen text programlari mevcut, daha onceki sayfalarda onerilerde bulunan arkadaslar oldu. Ayrica Turkiye'de satisa cikacagi soylendigine gore firmware mutlaka cikacaktir.

DTS olayina gelince. DTS cozen amfisi olanlar icin zaten sorun yok. Olmayanlar icin daha once soyledim, asagidaki programla DTS'yi AC3'e tek tikla cevirebilirsiniz. DTS cozemeyen herkes bunu kullanarak izledigini soyluiyor. Benim ihtiyacim yok ama sirf dogru mu diye denemek icin bir test yaptim ve sorunsuz calisiyor. 10gb'lik bir dosya bende yaklasik 7 dakikada bitti. yani oyle saatler suren bir islem degil. (bu program video'ya dokunmuyor, o yuzden kalite kaybi sozkonusu degil)

Kisacasi neden bunu aliyor demek cok dogru degil. Aralarindaki fiyat farkina ve ozelliklerine bakinca iki alet cok rahat kiyaslanabilir. Herkesin gereksinimi farkli. Benim kullanim alanim icin yeterli, ayni cip kullanan baska bir alete, kullanmayacagim ozellikler icin 2-3 kat fazla para vermeme gerek yok. Baskasinin gereksinimleri icin Popcorn veya bir baskasi daha iyi olabilir.

Verdiğin linkteki dosyayı çektiğimde Bitdefender programı trojan var diyor,videohelp sitesi üzerinden çekiyim dedim yine trojan var diyor program iyi olabilir ama trojanlı :(

• Arkadaş benim ses sistemi, Sony DAV-S 500http://www.amazon.com/Sony-DAVS500-Home-Theater-System/dp/tech-data/B00005T3H6/ref=de_a_smtd bilgisayarımı bağlayarak sesi çözdürebiliyorum sorunum yok.
    Ancak AC3 sesleri çözdürüp çözdüremeyeceğim konusunda düşüncelerim var!
    Popcorn AC3 sesi passthrough edip de sony setim bu sesi çözmeyecek diye düşünüyorum.

AC3 ile DD arasındaki farkı anlatabilir misin?
    Var mı gözle görülür bir fark?
    Yoksa H264 ile X264 arasındaki fark gibi midir?
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: badtrip

AC3 ile Dolby Digital aynı terimlerdir. Linkteki cihaz DD kodlu sesi çözebileceği gibi, DTS sesleri de çözebilecek kapasiteye sahip. Sadece WD TV'den (veya Popcorn'dan) optik kablo ile bu cihaza bağlantı yapılması yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 7 Aralık 2008; 21:19:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xanu

Dostum virüs tarayıcın AVG mi ?

quote:

quote:

Hayır Bitdefender Total Security 2009 kullanıyorum kaspersky,avira,avg,f-secure,norton programlarının bulamadığı virüsleri tespit ediyor.Ozelliklede Rootkit virüsleri.Kesinlikle o dosya trojanlı adıda backdor.hupigon.121015

• quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

quote:

Orjinalden alıntı: badtrip

AC3 ile Dolby Digital aynı terimlerdir. Linkteki cihaz DD kodlu sesi çözebileceği gibi, DTS sesleri de çözebilecek kapasiteye sahip. Sadece WD TV'den (veya Popcorn'dan) optik kablo ile bu cihaza bağlantı yapılması yeterli olur.

İşte uzun zamandır duymayı istediğim cevap.
    Aslında ben uzun zamandır AC3 ile DD arasında fark olduğunu düşünenlerdenim..
    Ama maden öyle diyorusunuz bu konuda rahatladım diyebilirim :)

Ayrıca şu anki firmwarelerle bu cihazlar tam olarak hangi türkçe karakterler kullanılınca sorun çıkarıyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 8 Aralık 2008; 11:56:38 >

• Tv nin modelini belirtsenizde aydınlansak.

quote:

Orjinalden alıntı: musyun

Çok süper bir cihaz fakat benim tvnin USB girişinden ben MKV oynatabiliyorum. Benim tv her işi hallediyor o yüzden ihtiyacım yok...
  • böyle bir tv yok atmış arkadaş.
  • philips in mkvoynatan bir playerı yokken tv si nasıl olsun bende anlamadım gitti
  • cihaz çok hoşuma gitti. tr ye geleceği zaman alacağım inşallah. fakat cihazda sadece usb 2.0 var. e sata olması gerekirdi bence daha hazılı veri akışı için. buna benzer dğer markaların hangi ürünleri var? bilen varsa yazabilir mi ?

bu araba Kurban bayramınız Mübarek olsun arkadaşlar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunerozcan

cihaz çok hoşuma gitti. tr ye geleceği zaman alacağım inşallah. fakat cihazda sadece usb 2.0 var. e sata olması gerekirdi bence daha hazılı veri akışı için. buna benzer dğer markaların hangi ürünleri var? bilen varsa yazabilir mi ?

usb 2.0 ve e sata nın veriğ hızlarını bana soyleyebilirmisin.Ayrıca, cihazla bir hdd den digerine gbl ar aktarmıyorsunki e sataya gerek olsun goruntuyu gormediginiz icin boyle konusmanız normal. suda olsun buda olsun.honda accord un saatte 500 km yapılabilmesi gibi birsey bu gerek varmı, yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunerozcan

cihaz çok hoşuma gitti. tr ye geleceği zaman alacağım inşallah. fakat cihazda sadece usb 2.0 var. e sata olması gerekirdi bence daha hazılı veri akışı için. buna benzer dğer markaların hangi ürünleri var? bilen varsa yazabilir mi ?

Pratikte elimde 2 yıl önce aldığım WD 120GB 2.5" HDD'ye USB2.0 üzerinden 25MB/sn hızla yazım, 30MB/sn hızla da okuma aktarımı gerçekleştiriyorum ki bunlar 250Mbps ve 300Mbps hızlara tekabül ediyor. Standart olarak zaten BluRay disk okutup orijinal medyayı kullanacak olsanız bile zaten peak bitrate 40Mbps olacaktı ki, reencode edilmiş medyalarda 40Mbps hızların yanına dahi yaklaşılmıyor. BluRay'in orijinal medyalardan 8-10 katı yüksek bitrate'e sahip videolarınız olsaydı problem çıkacaktı.

Sonuçta piyasadaki karşılaşacağınız bitrate oranlarının çoğu (hemen hepsi) 15Mbps'nin altındadır. Yani USB2.0'ın 480Mbps hızının 30'da biri kadardır. Zaten USB2.0 tam hızla aktarımı sağlanan 120dk'lık bir film 5 dk'da biterdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: therar

Selam arkadaslar

Amerikadan gelen bi arkadasa getirttim cihazi. Ama cok ciddi bi sorun var. Zeus`da daha once bahsetmis kilitlenmelerden. Kilitlenmeden 15 dakka film seyredemedim. Hatta son bi kac denememde daha ana menudeyken kilitlendi. Basina bole bi olay gelen var mi? Western Digital`e mail attim ama pazartesiden once cevap alamam.

WD`ye mail attim demistim cevabi geldi sizin de bilginiz olsun. Degisimi tavsiye ediyolar kisaca. RMA diye bi arizali urun degisim sistemleri varmis. Okuyup ogrencez artik nasi oldugunu. Daha once bole bi tecrubesi olan varsa bilgilendirirse cok makbule gecer...

Verdikleri cevap asagida...

Dear Mr./Mrs. Topbas,

Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support.

Based on the information provided I would recommend replacing the product. You can check the warranty of the product on our warranty check page available on our website. The link below will direct you to the warranty check page.

http://websupport.wdc.com/warranty/serialinput.asp?custtype=end&requesttype=warranty&lang=en

• Merak edenler için söylüyorum, ben bu cihazdaki kilitlenme sorununu bir türlü aşamadım ve cihazı kullanmaktan da vazgeçtim. Cihazı bir başkasına verdim. Sorunsuz bir şekilde kullandığını söylüyor ama detayları bilmiyorum. İleride tam anlamıyla sorunsuz bir hale gelirse tekrar almayı düşünebilirim. Şimdilik benim için hayal kırıklığından öte gidemiyor.
  • quote:

Hayır Bitdefender Total Security 2009 kullanıyorum kaspersky,avira,avg,f-secure,norton programlarının bulamadığı virüsleri tespit ediyor.Ozelliklede Rootkit virüsleri.Kesinlikle o dosya trojanlı adıda backdor.hupigon.121015

Arkadaşlar bu program lazım bana ama bu trojan olayı kafamı bulandırdı. Adamlar kendi programlarına virüs mü koymuşlar yani? Peki başka yerden düzgünü bulunamaz mı? Bir de belki bazan virüs programları olur olmaz şeylere de trojan falan diyorlar, bu ihtimal var mı? Korktum yükleyemedim,bir de exe dosyası maazallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahilgaz

quote:

Arkadaşlar bu program lazım bana ama bu trojan olayı kafamı bulandırdı. Adamlar kendi programlarına virüs mü koymuşlar yani? Peki başka yerden düzgünü bulunamaz mı? Bir de belki bazan virüs programları olur olmaz şeylere de trojan falan diyorlar, bu ihtimal var mı? Korktum yükleyemedim,bir de exe dosyası maazallah.

Kendi sorumun cevabını kendim buldum. Tahmin ettiğim gibi virüs programının hatası Aynı şekilde McAfee de virüs var diyormuş. AMa programı geliştirienin dahil olduğu bir forum buldum ki linki aşağıda. Adam virüs programlarından şikayetçi ve hata onlarda diyor. Virüs programlarından nefret eden bir olarak ben de adama inanıyor ve programı indiriyorum.

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=10111&pid=93858

• quote:

Merak edenler için söylüyorum, ben bu cihazdaki kilitlenme sorununu bir türlü aşamadım ve cihazı kullanmaktan da vazgeçtim. Cihazı bir başkasına verdim. Sorunsuz bir şekilde kullandığını söylüyor ama detayları bilmiyorum. İleride tam anlamıyla sorunsuz bir hale gelirse tekrar almayı düşünebilirim. Şimdilik benim için hayal kırıklığından öte gidemiyor.
    zeus merhaba.. acaba bu playerle kullandığınız harddisk'i söylermisiniz. eger arkadaşınız sorunsuz kullanıyorsa acaba sorun harddisk'te olabilirmi..yada hdmı'de sorun varsa arkadaşınız compozitte olabilirmi.. bu konuya bi açıklık getirebilirmiyiz. yakında banada geliyor bi tane. umarım bi sorun çıkmaz..
  • Bu ürünü almaya tam karar verdim takılma oluyor dediniz şimdi almamalımıyım?

Birde altyazı sorunu firmware ile giderilmesini beklemelimiyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fh-b170

quote:

Merak edenler için söylüyorum, ben bu cihazdaki kilitlenme sorununu bir türlü aşamadım ve cihazı kullanmaktan da vazgeçtim. Cihazı bir başkasına verdim. Sorunsuz bir şekilde kullandığını söylüyor ama detayları bilmiyorum. İleride tam anlamıyla sorunsuz bir hale gelirse tekrar almayı düşünebilirim. Şimdilik benim için hayal kırıklığından öte gidemiyor.
    zeus merhaba.. acaba bu playerle kullandığınız harddisk'i söylermisiniz. eger arkadaşınız sorunsuz kullanıyorsa acaba sorun harddisk'te olabilirmi..yada hdmı'de sorun varsa arkadaşınız compozitte olabilirmi.. bu konuya bi açıklık getirebilirmiyiz. yakında banada geliyor bi tane. umarım bi sorun çıkmaz..

WD'nin Passport modellerinden kullanıyordum. Uyumsuzluk gibi bir sorun olmaması için zaten bu markayı tercih etmiştim. Bana yazılımsal bir sorun gibi geldi. Çok fazla üzerinde duracak zamanım olmadığından sorunun kaynağını da çözemedim. Belki bayramdan sonra bir kere daha inceleme şansım olabilir.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.