Şimdi Ara

Western Digital'den 99$ a 1080p HDMI Media Player (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.734
Cevap
17
Favori
801.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: toggle

dün amerikada yaşayan bir arkadaşa sipariş verdim. alacak benim için bir tane bestbuy dan.

bir gelen olursa gönderecek. 2 hafta önce haberim olsaydı alet şu an elimdeydi. 2 hafta önce annesi ve babası dönmüştü.

neyse alet gelirse incelemeyi yaparım.

Hocam bana da arkadaşım gönderecek. Daha önce 1 kez yurtdışından gönderim almıştım. Küçük birşey olduğu için gümrükte takılmamıştı.

Size Türkiye'ye dönen birisi ile gönderecek arkadaşınız. Bu sefer bende o şekilde tedarik edeceğim. Size sormak istediğim şu;

Bir kişi Türkiye'ye giriş yaparken kaç tane getirebilir ? Ben 2 tane siparişi verdim ama zannedersem ancak biri gelebilecek..Bu konuda bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 7 Kasım 2008; 9:26:32 >

• yolcu yanında getirilen eşyalar çok sıkıntı olmuyor.
    ama ben bu işin ticaretini yapıyorum anlamına gelecek kadar ürünü de sokturmuyorlar ülkeye
    2 taneden hiçbirşey olmaz...
    zaten ufak tefek bir alet... kutusu ile büyük olabilir belki. birini satmayı birini de kendin kullanmayı düşünüyorsan bence birini kutudan çıkarıp getirsin. satacağını kutulu satarsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

Hocam bana da arkadaşım gönderecek. Daha önce 1 kez yurtdışından gönderim almıştım. Küçük birşey olduğu için gümrükte takılmamıştı.

Size Türkiye'ye dönen birisi ile gönderecek arkadaşınız. Bu sefer bende o şekilde tedarik edeceğim. Size sormak istediğim şu;

Bir kişi Türkiye'ye giriş yaparken kaç tane getirebilir ? Ben 2 tane siparişi verdim ama zannedersem ancak biri gelebilecek..Bu konuda bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?

Valla ben amerikadan bayaa birşey getirttim. sorun olmadı. şimdi bildiğim kadarıyla değer olarak sınırlama olmakla birlikte sayı olarak kesin bir sınırlama yok.
    normal olarak her vatandaşın kanunları bilme yükümlülüğü var. yani siz ülkeye giriş yaparken gümrüğe tabii bir mal getiriyorsanız bunu gümrüğe beyan etmek durumundasınız. beyan etmezseniz işiniz şansa kalmış. gümrükçü durduruda kontrol ederse çantanızı ve beyan etmediğiniz ürünleri tespit ederse gümrük vergisini ödetir.

asıl sorunuza gelince, telefondan örnek verirsek, 5 tane telefon getirirseniz ve tespit edilirse , olay gümrük memeurunun inisiyatifinde, satış amaçlı getirmediğiniz ve çok abartı mikarda getirmediğiniziçin geçişe izin de verebilir , işlem yapıp vergilerini ödetebilir de.

mesela aynı arkadaşım geçen sene gelirken 5 tane laptop getirdi. hiç kimse birşey sormamış ve sorunsuz bir şekilde geçmiş. ama bir seferinde ben gümrükten geçerken gümrük memuru durdurdu ve çantamda laptop olup olmadığını sordu bende yok dedim ki gerçekten yoktu , çantamı açtırdı ve kontrol etti.

uzun sözün kısası getirsin gümrükçü hop derse ikna etmeye çalışsın hediye getirdim diye olmazsa da vergisini öder sokar .

edit: 2 taneyi şimdi farkettim. 2 taneden hiçbirşey olmaz. zaten değeri ne kadarki toplam 200 dolar. rahatça geçer kaygılanacak birşey yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toggle -- 7 Kasım 2008; 12:38:52 >

• @ space_frog

Hocam satmak amaçlı getirtmiyorum. Forumdan bir arkadaşım için getirtiyorum. 1'i benim için diğeri de onun için

@ toggle

Bilgilendirme için teşekkür ederim. İnşallah sorun olmaz.
  • Ben de getirtiyorum. Şimdilik bir tane getirtip incelemek istiyorum. Daha sonra daha fazla getirme şansım da olur. Gerçi o zamana kadar resmi satışı başlar ama olsun. Fiyat yurt dışında daha uygun olursa, oradan almak daha mantıklı. 1 hafta içinde falan elimde olmasını planlıyorum. Elime geçtiğinde hemen detaylı testine başlarım.
  • BU ürün gerçekten piyasadaki büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum.Keşke daha öncesinde bizimkiler vestel arçelik yapıp türk piyasasına salsalardı bu tarz başka bir ürünü.
    Benim sorum şu;
    BU playera nasıl ses sistemi bağlayabiliriz.Optic çıkışı varmış sanırsam, optic çıkışlı bir 5.1 ses sistemimi almak gerekiyor.Bu ses sistemi içinde birkaç tafsiye alabilirmiyim sizlerden (Fiatı uçuk olmasın ama )

Yani komple bir ev sinema sistemi gibi düşünürsek
    200ytl WD BOX + 120 ytl 160gb hdd + 5.1 ses sistemi
  • Optikli anfi receiver olarak yamaha rx-v 361 veya 363 düşünebilirsin
    Giriş seviyesi ve DTS çözücülü 5 x 100 watt
    Tabi birde aktif subwoofer alman lazım
  • SONY eğer acele etmezse Blu-Ray'den ettiği zararı katlayarak çoğaltacak.
    1- PS3'de MKV formatını oynatabilmeli.
    2- PC'lere takılan BD okuyucuların fiyatı 100 liranın altına inmeli.

MKV filmleri mutlaka seyretmek istiyordum, geçen ay bir değerlendirme yaptım. PS3 kesinlikle seçenekler arasındaydı. Ancak,
    1- MKV film oynatma durumu dandik: mkv'leri doğrudan oynatamıyor, bazı programlarla 5-10 dakikalık convert işlemi gerekiyor. Ancak altyazı eklemek istiyorsanız, bazı durumlarda altyazıyı grafik olarak filmin içine gömerek birkaç saat sürecek yeniden encode gerekiyormuş. PS3 alma durumu yattı.
    2- Şu anda Türkçe seslendirmeli DVD filmleri 4-5 liraya kiralayabiliyorum, aynı zamanda 1 kopya çıkarıyorum, arşive atıyorum. Ancak PC'den seyretmek için BD film kiralasam:
    a) BD-ROM'lar pahalı
    b) BD Diskler pahalı
    c) BD disklerde Türkçe seslendirme yok. Yani indirdiğim mkv filmlerle aynı şeyi seyredeceğim.
    3- 400-500 liraya BD playerler var, onlar da MKV oynatamıyor.

Ben de, 1100 liraya PC kasa topladım, salona koydum. Kablosuz klavye - fare - USB wifi kart aldım. HDMI çıkıştan LCD'ye, SPDIF coaxil çıkıştan Philips HTR5000 ses çözücüye bağlayıp, indirdiğim MKV filmleri seyrediyorum, AC3 sesleri dinliyorum. BD-ROM takmadım. 35 liraya DVD yazıcı aldım. Zaten yeni PC alacaktım, bahane oldu. Benim gibi 1100 lira verebilecek bir kişi PS3 almadı, BD Disk kiralamadı, BD-ROM takmadı. SONY benden 3 üründen para kazanamadı. Şimdi WD sayesinde bütçesi 250-500 (Pop-corn'cuları da dahil ediyorum) olan kişiler de SONY'ye para vermeden hemen şimdi HD filmleri salonda izleyebilecekler. SONY bu işin kaymağını birkaç sene daha yiyebileceğini sanıyorduysa yanıldığı ortada. BD yazıcı ya bile bir süre gerek yok ki, bir DVD'ye 4.3 720p gig bir filmi sığdırıyorlar. Arşivini yapmak isteyen DVD yazıcıyla da yapabilir. BD yazıcılar ucuzladığında, 2 veya 3 adet 1080p mkv film bir BD-R'ye yazılıp arşivlenebilir.
    mp3 devrimi, divx devrimi ve son devrim de sanıldığı gibi SONY veya Toshiba'nın formatı değil, mkv devrimi oldu.
    Sağolasın WD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 7 Kasım 2008; 19:40:36 >

• Türkiyeye gelişini merakla bekliyoruz !Bu ürünle,bu fiyata artık DVD player devri kapanmış oluyor.şimdiden herkese hayırlı olsun.Çeviriyi yapan arkadaşa bende teşekkür ederim sayesinde aydınlandık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rexi@no -- 7 Kasım 2008; 20:09:34 >
  • peki hocam ps3 te filmleri convert edersek gercekten guzel bir goruntu alabilirmiyiz cevabınıza gore WD alacagım veya almayacagım
  • quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

peki hocam ps3 te filmleri convert edersek gercekten guzel bir goruntu alabilirmiyiz cevabınıza gore WD alacagım veya almayacagım

PS3' te divx ve mkvleri izlemeyi soruyorsanız, bilgisayarda çok da uzun sürmeyen işlemler yapmanız gerekiyor altyazı vs ayarlamak için.
    her filmde bunu yapmanız gerekecek...

benim şahsen fikrim bu playerı almaktan yana. umarım bu aralar amerikadan gelecek birilerini yakalarım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

SONY eğer acele etmezse Blu-Ray'den ettiği zararı katlayarak çoğaltacak.
    1- PS3'de MKV formatını oynatabilmeli.
    2- PC'lere takılan BD okuyucuların fiyatı 100 liranın altına inmeli.

MKV filmleri mutlaka seyretmek istiyordum, geçen ay bir değerlendirme yaptım. PS3 kesinlikle seçenekler arasındaydı. Ancak,
    1- MKV film oynatma durumu dandik: mkv'leri doğrudan oynatamıyor, bazı programlarla 5-10 dakikalık convert işlemi gerekiyor. Ancak altyazı eklemek istiyorsanız, bazı durumlarda altyazıyı grafik olarak filmin içine gömerek birkaç saat sürecek yeniden encode gerekiyormuş. PS3 alma durumu yattı.
    2- Şu anda Türkçe seslendirmeli DVD filmleri 4-5 liraya kiralayabiliyorum, aynı zamanda 1 kopya çıkarıyorum, arşive atıyorum. Ancak PC'den seyretmek için BD film kiralasam:
    a) BD-ROM'lar pahalı
    b) BD Diskler pahalı
    c) BD disklerde Türkçe seslendirme yok. Yani indirdiğim mkv filmlerle aynı şeyi seyredeceğim.
    3- 400-500 liraya BD playerler var, onlar da MKV oynatamıyor.

Ben de, 1100 liraya PC kasa topladım, salona koydum. Kablosuz klavye - fare - USB wifi kart aldım. HDMI çıkıştan LCD'ye, SPDIF coaxil çıkıştan Philips HTR5000 ses çözücüye bağlayıp, indirdiğim MKV filmleri seyrediyorum, AC3 sesleri dinliyorum. BD-ROM takmadım. 35 liraya DVD yazıcı aldım. Zaten yeni PC alacaktım, bahane oldu. Benim gibi 1100 lira verebilecek bir kişi PS3 almadı, BD Disk kiralamadı, BD-ROM takmadı. SONY benden 3 üründen para kazanamadı. Şimdi WD sayesinde bütçesi 250-500 (Pop-corn'cuları da dahil ediyorum) olan kişiler de SONY'ye para vermeden hemen şimdi HD filmleri salonda izleyebilecekler. SONY bu işin kaymağını birkaç sene daha yiyebileceğini sanıyorduysa yanıldığı ortada. BD yazıcı ya bile bir süre gerek yok ki, bir DVD'ye 4.3 720p gig bir filmi sığdırıyorlar. Arşivini yapmak isteyen DVD yazıcıyla da yapabilir. BD yazıcılar ucuzladığında, 2 veya 3 adet 1080p mkv film bir BD-R'ye yazılıp arşivlenebilir.
    mp3 devrimi, divx devrimi ve son devrim de sanıldığı gibi SONY veya Toshiba'nın formatı değil, mkv devrimi oldu.
    Sağolasın WD

Aynen katılıyorum.Bravo çok güzel ifade etmişsiniz.

• arkadaşlar bu aleti amazon dan alsam şu anki fiyatı 118$.
    1.bana kaç günde ulaşır.
    2.ne kadar kargo ücreti öderim
    3.gümrüğe takılır mı
    4.amazondan almam halinde bütün masrafları içinde kaça patlar

bu cavapları merak ediyorum uygun olursa sipariş geçmeyi düşünüyorum
  • astarı yuzunden pahalı olur hocam

turkiyeye gonderimi muhtemel yoktur olsada 30-35 usd den asahı degildir ayrıca fatura 100 usd nin uzerinde olunca gumrukte vergi odersin san aen az 170-180 dolara gelir beklemek ve cıkacak pruzler cabası
  • Index getirtirse bayi fiyatından hemen kaparım bir tane. Tabii KDV dahil 200 YTL den fazla olmazsa.
  • Arkadaslat MCD bilgisayardan Cuneyt bey ile gorustum en azından bu sene sonuna kadar urunun gelmiyecegi kesin ne zaman gelip gelmeyeceginide bilmiyorlar WD international a mesaj atmıslar bizim icin cevap bekliyorlar.cavaba gore bize haber verecekler
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

tabi oynatıyor. cihazdaki Full HD 1080p ibaresinin anlamı da bu zaten. Yani 1920*1080 çözünürlüpe kadar cihaz destekler.

1080p upconvertion olabilir özellikle mkv h264 formatları yanına upto 1080p resolution falan gibi birsey yazmamışlar o yüzden almadan önce hd çözünürlük desteği var mı iyice araştırılmalı.
  • Arkadaslar PS3 de mkv leri convert etmek varken (ugrasmayı gozumuzde buyutmuezsek) bu cihazı almak mantıklımı sizce cunki birde tosh xde500 dusunuyorum upscale ozelligi icin
  • Dini bayramlardan 1 ay önce ve sonra elektronik ürünlerdeki gümrük kısıtlaması 300 Eur'ye çıkarılıyor diye biliyorum. O nedenle Kasım ayı içerisinde yapılacak siparişler takılmaz diye düşünüyorum.
  • peki gümrüğe takılması halinde ne kadarlık bir ücret talep ederler bizden. ah ah türkiye den bir şey almak ne kadar zor ya zart zurt işleri hiç bitmiyo bizimkilerin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.